Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Ψυχολογία και ήρωες με το... κιλό

Αν και είμαι χαμηλών τόνων, αυτή τη φορά τα έχω πάρει. Μετά από κάποιο σχόλιο που διάβασα στο μπλογκ του αρκούδου όσον αφορά στην ψυχολογία, γύρισα λίγο πίσω και διάβασα και άλλα μηνύματα, παρόμοια.

Και λέω, ΝΑΙ, η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο. Προσωπικά όμως, έχω βαρεθεί να το ακούω από υγιείς ή από light καρκινοπαθείς! Με τη διάγνωσή του ο καθένας, ενημερώνεται από το γιατρό του για το ποσοστό ίασης, υπάρχουν τα λεμφώματα, οι όρχεις και πολλοί άλλοι καρκίνοι σε αρχικό στάδιο που ξεπερνούν το 90% σε ίαση.
Πως να μην έχεις καλή ψυχολογία λοιπόν την ώρα που ξέρεις ότι (κατά 9χ%) είσαι νικητής, αρκεί να κατέβεις στο γήπεδο και να παίξεις;;; Την ώρα που ξέρεις ότι είσαι τυχερός μες την ατυχία σου, ότι τη γλύτωσες φτηνά, ότι θα μπορούσε να είναι και χειρότερα; Μέχρι να μου πουν ότι έχω πνεύμονα, μου είπαν ότι έχω λέμφωμα, έψαξα λίγο στο internet, είδα ότι θεραπεύεται κατά μεγάλο ποσοστό και ησύχασα μια χαρά!

Δε λέω, ο αγώνας του καθενός είναι για αυτόν ο μεγαλύτερος, ο πιο δύσκολος, ο Γολγοθάς ο ίδιος! Κοιτάξτε λίγο γύρω σας όμως, υπάρχουν ασθενείς σε στάδια και με καταστάσεις τέτοιες που ξέρουν ότι ελπίζουν και παλεύουν μόνο στην ποιότητα ζωής του καιρού που τους μένει. Ε, άιντε παραπέρα λοιπόν, πάτε στην Α2 κατηγορία να παραδώσετε μαθήματα ψυχολογίας.

Το άλλο που έχω βαρεθεί είναι οι Survivors, οι ήρωες με το κιλό. Το ξαναλέω, ο αγώνας του καθενός είναι ο μεγαλύτερος για τον ίδιο αλλά μήπως χρειάζεται και λίγη αυτογνωσία; Όταν ανέβηκες την Πάρνηθα μήπως πρέπει να δεις ότι είναι άλλοι που ανεβαίνουν τον Όλυμπο ή ακόμα ψηλότερα βουνά; Όταν απλά βρέχεσαι μήπως πρέπει να δεις ότι άλλοι είναι μες το νερό και μουλιάζουν; Ήρωες με το κιλό και Survivors παντού, αυτό βλέπω εγώ!

Προσωπικά, γνωρίζω ανθρώπους που είναι σε δυσκολότερη κατάσταση από εμένα και με εμπνέουν με τη στάση τους, στα δύσκολα σκέφτομαι: "αφού το έκανε ο τάδε, γίνεται, θα τα καταφέρεις κι εσύ". Κάποιος από την Α1 όμως, όχι από την Α2 ή Α3! Δεν μπορεί να με εμπνεύσει κάποιος από αυτές τις κατηγορίες, καταλάβατε πιστεύω πως εννοώ την κατηγοριοποίηση αυτή. Δεν μπορώ να έχω σαν leader μου κάποιον που έχει λίγα επιτεύγματα!

Όσον αφορά στη δική μου "καλή ψυχολογία" που δεν έχω τον τελευταίο καιρό, πιστεύω κάθε άνθρωπος πρέπει να είναι ρεαλιστής και αντικειμενικός με τα δικά του. Όταν πάρω τα σημάδια που πρέπει, θα βρω πάλι την καλή ψυχολογία. 

7 ΣΚΕΨΕΙΣ:

Ανώνυμος 10/9/09, 6:33 μ.μ.  

Γιώργο μου,
όλα τα δίκια δικά σου,
και στο κρανίο να τα πάρεις. Και γω μαζί σου. Τα διάβασα και γω αυτά τα σχόλια περί καλής ψυχολογίας και εξόδων και ξεφαντώματος. Δεν απάντησα στον Αρκούδο συνειδητά, πώς να βγεις και να χορέψεις αν το σώμα δεν ακολουθεί, αν οι θεραπείες είναι τόσο βαριές που σε ρίχνουν τάβλα στο κρεββάτι.
Δεν απάντησα συνειδητά για να μην είναι πάλι η sundy που χαλάει το κλίμα και την ''καλή ψυχολογία''.
Θα πω πάνω σαυτό και μια αληθινή ιστορία, παίρνω το θάρρος μετά το δικό σου δικαιολογημένο ξέσπασμα. Αποφεύγω να λέω τέτοια για να μην χαλάσω την ''καλή ψυχολογία'' ομάδας αναγνωστών που δεν μπορούν να αντέξουν την αλήθεια.
Λοιπόν στην ιστορία μας. Νοσηλεύτρια, τονίζω το νοσηλεύτρια, αρρώστησε πριν από μένα (όχι από μαστό-τι να κάνω, το λέω και αυτό, να μην έχω αύριο μαιλς τι στάδιο ήταν κλπ). Λοιπόν τοπικά προχωρημένος καρκίνος, έπαιρνε μόνο από ακτινοβολίες το είδος του. Πήγε καλά. Ανταποκρίθηκε. Η ίδια, μόνη, βγήκε σε μειωμένη σύνταξη, με 2 παιδιά που τελειώναν σχολείο, δηλ με υποχρεώσεις. Και ξάφνου, μετά 3 χρόνια μεταστάσεις. Και η αντίδραση, πώς έγινε αυτό; αφού ο όγκος ανταποκρίθηκε κλπ. Τονίζω το νοσηλεύτρια, γιατι δεν μπορούσε να καταλάβει αυτά που της εξηγούσαμε. Εγώ υπέφερα αρκετά, γιατί εκείνο το διάστημα έκανα θεραπείες και έπρεπε να εξηγώ και να ακούω ότι ποτέ δεν φανταζόταν ότι θα ξανααρρώσταινε (με αρχικά προχωρημένο όγκο). Με λίγα λόγια με είχε ζαλίσει, και γω δεν ήμουν στα πολύ καλά μου.
Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Το ρεζουμέ είναι μια φράση που μου έρχεται να πω σε όλους αυτούς τους υπεραισιόδοξους που είπε μια φίλη και συνάδελφός μου. Λέω εγώ, είχε αισιοδοξία, ήταν σίγουρη ότι δεν θα ξανααρρωστήσει (προχωρημένος καρκίνος και το γνώριζε), και απαντάει η φίλη μου, αυτό δεν λέγεται αισιοδοξία, αυτό λέγεται μαλακία. Για να μην μας θεωρήσετε υπερβολικές, σας λέω ότι υπήρξαν πράγματα που δεν μπορώ να τα πω εδώ μέσα, αλλά όντος ήταν μια πολύ ελαφριά αντιμετώπιση της όλης κατάστασής της. Τώρα βέβαια εκ των υστέρων λέω, μήπως έκανε καλά; Πέρασε 3 ανέμελα χρόνια, μήπως εγώ είμαι λάθος;
Και για να αλαφρύνω το κλίμα.
Γιώργο στο IQ να εστιάσω ή στο τρελλό; μακάρι να ήμουν πιο τρελλή, να περνάω πιο ανέμελα.
Εδώ δεν έχω καλή ψυχολογία εγώ με το light, γιαλαντζή καρκίνο, πώς να έχουν τα παιδιά που πολεμούν για ποιότητα ζωής;

nina 10/9/09, 7:24 μ.μ.  

ehete ke i dio dikio?Geman ke Syndy/
simfono apolita mazi sas..to ksefantoma ke olata trela den mas voitane na palepsoume...ke ego me ta dika mou elafria provlimata ca masto 2-3 ke me to igro sta pneymona merikes fores nioto tetia aperanti kurasi ke otan skeytome p.h ton Geman me to sovaro provlima sta pneymona perno kuragia ke dinami apo to humor tou,apo to isiho tropo me to opio palevi,me ayta pou kani/dimiurgi/ kati gia mas opos ke esi me ti doulia pou kanis edo ke ston arkudo, ke pigenis ke stin doulia mas dinete paradigma ipsili itiki.Olo ayto den to leo gia na sas haidepso i epidi sas agapao...einai ayto pou skeytome gia ti ke ego perasa ena poli diskolo diimino ke tora arhizo ke vgeno apo tin ashimi psihologiki katastasi pou vriskomouna/eksetias tin anestisias/orizmenon antropon pou teorusa dika mou..
Omos olo ayto to hroniko diastima skeytondas olo ayto katalava pos to latos einai diko mou gia ti perimena apo tus tiflus na doune to iperoho urano ke apo tus kufos na akousun tin orea musiki...
Otan diavaza ta legomena sto Arkudo i proti mou kinisi eitane na katso ke na grapso ke meta skeytika..aksizi? einai apo megali simasia gia sena i gnomi ayto to antropo? ke apotravihtika na grapso gia ti den aksizi merikes fores na gemizoume me energia kapies "mavres tripes"
Kserete kati..10 meres eimouna me oksigono 24 ores stin Sotiria...den mporusa na kano mpanio ke me zori pigena stin toaleta horis maska...eki katalava ola osa elegeo Geman...ke anarotitika......esi kurastikes gia 10 meres na andehis ...aytos edo ke hronia ta palevi...ke iremisa ke prospatisa na vgalo oles tis dinames mou pou ehoun apomini gia na palepso ksana.Ke pistevo episis pos ena megalo meros stin dinami mou tin ofelo stus antropus pou eitane konda mou ke me praksis ke me logia ke me ta hadia tus me ehoun voitisi na kalitereyso...eimai eygnomon se olus aytus filus ke files pou eitane dipla mou s ayti ti krisimi stigmi p[ou o korezmos mou epese sta 57 ke i kopela pou me pigene sto nosokomio se ena fanari eitane etimi na pai na aniksi tin porta tou astenoforo pou eitane mprosta mas gia na mou dosun oksigono...aytus teoro iroes..oli ayti pou eitane mazi mou ke dipla mou sto diko mou agona...
sas filo olus...ke ta itela Sundy na eimai konda sou gia na se paro stin angalia mou siopila....

Ionathan 10/9/09, 9:39 μ.μ.  

Νίνα,

στο έχω ξαναπεί, είσαι ΘΕΑ! Εμείς εσένα έχουμε για ήρωα και πρότυπο, που άντεξες αυτούς τους πόνους και κατάφερες να βρεθείς από το κρεβάτι στη δουλειά πάλι, στο δρόμο, στο σπίτι σου! Και εσύ σωστά θεωρείς ήρωες τους φίλους σου αυτούς και είσαι πολύ τυχερή που έχεις τέτοιους φίλους, σε ζηλεύω!

Sundy, τις απαντήσεις όλες θα τις βρεις στο Δίδυμο. Νίνα, δώσε σε παρακαλώ λίγη από τη γνώση σου στη φίλη μας, όσον αφορά στις ανασφάλειες των Διδύμων, εξήγησέ της τα μεμπτά σημεία του χαρακτήρα τους, για να τη βοηθήσεις να έχει καλύτερη ψυχολογία!

Η Sundy (με το τρελό IQ) θα γελάσει αλλά εσύ Νίνα καταλαβαίνεις ότι μιλάω σοβαρά!

Φιλιά σε όλους.

me 10/9/09, 11:26 μ.μ.  

Τι να πώ;; Αυτό που σκέφτομαι;;
...είναι να μην πέσει το "λαχείο", όταν μας πέσει τότε η ψυχολογία πάει περίπατο... Δεν είναι εύκολο να "χαίρεσαι" και να ξεχνάς όταν πονάς, όταν δυσκολεύεσαι, όταν αντικρίζεις το θάνατο.
...Μάλλον γίνομαι ωμή και δεν πρέπει...
πολλά φιλιά σε όλους

H NIKHTRIA 22/9/09, 11:17 μ.μ.  

Ελπίζω να είσαι γρήγορα κοντά μας μικρέ ήρωα μου,που με την όποια ανάσα υπερασπίζεσαι το σαλονάκι του αρκούδου με πάθος.
Θέλω να φέρεις γρήγορα την στραβή σου την γάμπα στο δικό σου σαλονάκι για να πείς και σε μένα την άσχετη τι είναι πνευμονική εμβολή.
Σου εύχομαι καλή δύναμη.
Φιλιά.

H NIKHTRIA 29/9/09, 7:52 π.μ.  

ΔΙΑΘΗΚΗ
Εγώ η νικήτρια,έχοντας σώας τας φρένας(αυτό παίζεται)μοιράζω την περιουσία μου ως εξης.
Σε όλους τους μικρούς μου ήρωες.

Στον xunder18,αφήνω τον πλατανό μου,θέλει νερό για να μεγαλώσει(γνώση χαζέ)και ζεί παρα πολλά χρόνια,απο τα βιβλία μου όλα τα τεύχη του μικρού ήρωα(που νατον ξέρεις εσυ τώρα αλλά τελοσπάντων).

Στην hope αφήνω τα νυχτολουλουδά μου και τον Νικ.Τσελεμεντέ(σπάνιο hope).

Στην nina που τα έχει όλα θα της αφήσω τις τριανταφυλλιές μου(για να έχει χρώμα γύρω της)το λευκωμά μου απο το σχολείο(για να γελάει)και τον Pαοlo Cοehlo.

Στην Σoύλη τις γαρδένιες μου λεπτό άρωμα αγπάνε το φώς αλλά όχι το άμεσο και τον Σεφέρη.

Στην sundy τις ελιές μου,πολλοί καρποί χρήσιμοι φυτρώνουν και ζούν σε οποιδήποτε έδαφος,τον Ιπποκτάτη μου και 2-3 τεύχη τιραμόλα και Μανίνας (τα χρειάζεται).

Στην averfoula την κυδωνιά μου,την βυσσινιά και το αμπέλι,για να φτιάχνει γλυκά και να κερνάει στο καφενείο του αδελφού της.

Στην Στέλλα το ρόζ-μαρι τις ίρριδες (ας βρεί ο Γιώργης το γιατί)και τον βίο της Αγίας τάδε για να τον αντέχει τέτοιος που είναι.

Στον Γιώργη την λεμονιά δεν θέλει πολύ νερό είναι ξινή σαν και αυτόν αλλά νοστιμεύει το φαϊ μας,και φυσικά τα άπαντα του Αρκά.

Στο ακριβό μου ταίρι όλους τους κήπους μου μαζί με τον βραχοκηπό μου με τον δυόσμο,την ρίγανι,την μαλοτήρα,τις αμαρρυλίδες,τα μανουσάκια και την βιβλιοθήκη μου για να βάλει τα βιβλία του μέσα.

Ο μόνος όρος για να τα αποκτήσετε όλα αυτά,είναι να με θάψετε λατρεύω την γή θέλω να γίνω λιπασμά της,να μου βάλετε τους κάκτους μου επάνω,μεγαλώνουν αργά πολύ αργά,ανθίζουν σπάνια αλλά το λουλούδι τους είναι μαγευτικό(αυτο για το εγώ μου)αλλά έχουν αγκάθια πολλά αγκάθια.

Επειδή κάποια στιγμη δεν μπορεί κάποιος θα βρεθεί να με σκοτώσει γιαυτό των φρονίμων τα παιδιά...
Καλημέρα.

Ionathan 29/9/09, 6:30 μ.μ.  

Χαβάη 5-0 δε μου λες; Αν τα βρούμε μεταξύ μας μπορούμε να κάνουμε αλλαγές;;;

Ποιος να σε απειλήσει εσένα βρε; Όλους θα μας θάψεις, πρόσεχε μόνο μην πέσεις σε κανένα κάκτο και σε τσιτώσει ανεπανόρθωτα.

Στον ύπνο σου τα έβλεπες αυτά ήθελα να 'ξερα;;;

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008, mail@me

Back to TOP  

SYNC BLOGS
free website stats program