Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Επίδομα βαριάς αναπηρίας




Ρωτάω και το Ανήλικο αλλά δε γνωρίζει να μου πει ακριβώς, κατέβασα από τον ΟΕΚΚ τον νέο οδηγό παροχών για καρκινοπαθείς και νομίζω πως το επίδομα βαριάς αναπηρίας θα μπορούσα να το πάρω, ανήκοντας στην κατηγορία 5: "Άμεσα ασφαλισμένος που δεν έχω τις ασφαλιστικές προυποθέσεις για συνταξιοδότηση από το ταμείο μου". Μπορώ βέβαια να πάρω αναπηρική σύνταξη και δεν ξέρω αν αυτό αποτελεί εμπόδιο.

Και ρωτάω, το παίρνει κανείς αυτό το επίδομα;

Να μια απάντηση στην ερώτηση της Νικήτριας, αίτηση για χορήγηση επιδόματος δεν ξέρω αν δίνουν τα ΚΕΠ αλλά "Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε άτομα με βαριά αναπηρία" δίνουν!!! Αφού πάρεις το επίδομα δηλαδή, μπορούν να στο βεβαιώσουν...



17 ΣΚΕΨΕΙΣ:

Ανώνυμος 22/10/09, 1:40 μ.μ.  

Δεν έχω άποψη. Το έχω διαβάσει και γω, αλλά δεν ξέρω ποιούς συμπεριλαμβάνει. Πχ το επίδομα πρόνοιας το παίρνουν και οι έμεσα ασφαλισμένοι (ξέρω σίγουρα του δημοσίου). Για να καταλάβεις, ένας άμεσα ασφαλισμένος δεν το δικαιούται, αλλά πχ το γνωστό μου παιδί που τώρα είναι ελεύθερο νόσου (δεν ανήκει δηλαδή στην δικιά σου κατηγορία) επειδή είναι έμεσα ασφαλισμένο στους γονείς το παίρνει και ας έχουν τα εκατομμύρια οι γονείς. Χαλάλι του βέβαια, αλλά λέμε τώρα, και δεν το παίρνουν άλλες περιπτώσεις που σίγουρα έχουν οικονομικές ανάγκες που δημιουργεί ένας καρκίνος. Επίσης, άσχετο, αλλά μια που το έφερε η κουβέντα, και οι μεταμοσχευθέντες δικαιούνται εφόρου ζωής επίδομα μετά την μεταμόσχευση. Δηλαδή κάποιοι παίρνουν επίδομα πρόνοιας+μεταμόσχευσης. Δεν το κατηγορώ, απλά το αναφέρω για όποιους το δικαιούνται. Αυτά τα άκουσα από περιπτώσεις γνωστών. Για σένα όμως πάω πάσο, δεν ξέρω κάτι συγκεκριμένο εκτός της αναπηρικής σύντααξης.
Φιλιά

Ionathan 22/10/09, 1:50 μ.μ.  

Ευχαριστώ Sundy.

Πρέπει να πάω στην Πρόνοια μάλλον να ρωτήσω για να είμαι σίγουρος, για την επιτροπή ξέρω ότι ο πνεύμονας περνάει με ποσοστό πάνω από 67%.

Προχτές μου έλεγε μια φίλη ότι όλοι οι καρκινοπαθείς που γνωρίζει, παίρνουν και από κάποιο επίδομα. Αλλά αν δεν το ψάξεις, δε θα πάρεις τίποτα...

Ανώνυμος 22/10/09, 2:41 μ.μ.  

Εγώ σίγουρα δεν δικαιούμαι τίποτα, δεν το λέω για να κλαφτώ, αλλά σαν αντεπιχείρημα στην φίλη σου ότι το δικαιούνται όλοι. Δεν το δικαιούνται σίγουρα όλοι. Απλά, η δικιά σου περίπτωση θα έπρεπε να είναι σαυτές που το δικαιούνται. Το παίρνει σου λέω αυτό το παιδί, που οι δικοί του του νοίκιασαν και γκαρσονιέρα στην ίδια πόλη με αυτούς, δηλαδή περίπτωση που δεν έχει ανάγκη την πρόνοια για να ζήσει, απλά έπεφτε στην περίπτωση του έμεσα ασφαλισμένου.
Ανήλικο, μην ακούς για δικιά σου γκαρσονιέρα και πάρει ο κόλος σου αέρα...

Ionathan 22/10/09, 2:45 μ.μ.  

Η φίλη μου μίλησε για τους δικούς της γνωστούς που τυχαίνει να παίρνουν κάποιο επίδομα.

Τον μικρό πως μαζεύεις; Σήμερα πήγε να δει τι έγινε με την επιτροπή αλλά δε γύρισε ακόμα, πήγε με τη μαμά βέβαια. Θα μας πει το απόγευμα αν θα το πάρει.

Ανώνυμος 22/10/09, 2:50 μ.μ.  

Προϋπόθεση βέβαια για όλα αυτά είναι να πάρεις το ποσοστό αναπηρίας.
Από χέρι ο καρκίνος όποιου είδους παίρνει >67%.
Ο μεταστατικός σίγουρα ''παίρνει'' παραπάνω, έτσι εικάζω. Ξέρω γυναίκα με μαστό πριν από χιλιάδες χρόνια και πήρε 100% εφόρου ζωής, μην χέσω δηλαδή. Θα απαιτήσεις τουλάχιστον 80%, μην πω 100%. Θα έχεις όλες τις γνωματεύσεις των γιατρών, προπαντός για τις μέτα. Θα έχεις πιστεύω περισσότερες παροχές με μεγαλύτερο ποσοστό αναπηρίας. Οτιδήποτε άλλο θα ήταν καθαρή αδικία, συγκρίνοντας την περίπτωση που ανέφερα. Κανονικά σε μας κόβεται το ποσοστό αναπηρίας αν περάσουν τα 5 χρόνια, ξαναδίνεται μόνο σε περίπτωση μεταστάσεων.

H NIKHTRIA 22/10/09, 4:27 μ.μ.  

Να κάνω μια χαζή ερώτηση?
Τα ΚΕΠ π.χ ή οτι άλλο, δεν υπάρχει μια υπηρεσία για ερωτήσεις και δικαιώματα ασθενών?Θα πρέπει ο κάθε καρκινοπαθής με το όποιο ταμείο ή μη,να ψάχνετε απο δω και απο κεί?

xunder18 22/10/09, 5:03 μ.μ.  

"Ανήλικο, μην ακούς για δικιά σου γκαρσονιέρα και πάρει ο κόλος σου αέρα..." χαχαχα σαντυ ελιωσα στο γελιο... και γω θα νοικιασω και θα σας φωναζω για καφε γιατι εδω στο καφενειο ανεβηκαν πολυ οι τιμες μου φαινεται... :P :P

Ionathan 22/10/09, 7:01 μ.μ.  

Το γνωστό σκηνικό: όταν το μαστοράκι μάθει λίγο τη δουλειά, θέλει να ανοίξει δικό του μαγαζί.

Τούτος εδώ είναι και χαζούτσικος, ούτε νερό δεν έμαθε να βράζει ακόμα....

nina 22/10/09, 9:36 μ.μ.  

kalispera ke apo emena...sas protino na mpite gia enimerosi sto blog www. oekk ke eki ta vrite oles tis plirofories gia ta epidomata ke gia oles stis parohes pou dikiute i karkinopatis
Ke me sinhorite gia ta halia elinika mou....malon epata blak aut...hahaaaaaa

Ionathan 23/10/09, 12:21 μ.μ.  

Υπάρχουν νεότερα τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, από την Πρόνοια μου είπαν τα εξής:

1. Αποκλείονται από το επίδομα βαριάς αναπηρίας όσοι εργάζονται

2. Επίσης, ακόμα και αν δεν εργάζεται κάποιος, απαιτείται βεβαίωση από τον ασφαλιστικό του φορέα που να λέει πως με τα χρόνια εργασίας του δεν θεμελιώνει δικαίωμα αναπηρικής σύνταξης. Σου λένε δηλαδή, ή το ένα θα πάρεις ή το άλλο...

Άρα, αυτό το επίδομα είναι μόνο για τους μικρούς που είναι έμμεσα ασφαλισμένοι και για μερικές άλλες περιπτώσεις περισσότερο ατυχείς.

γιώργος

Ionathan 14/1/10, 4:02 μ.μ.  

Κάποια δικαιώματά μας:

1. Αναπηρική Σύνταξη.
2. Επίδομα Παραπληγίας – Τετραπληγίας ( ΙΚΑ,ΤΕΒΕ,ΔΗΜΟΣΙΟ)
3. Επίδομα Πρόνοιας για τους «Ανασφάλιστους και έμμεσα ασφαλισμένους».
4. Κάρτα απεριορίστων Διαδρομών, για τις Αστικές και Υπεραστικές Συγκοινωνίες. Αστικές δωρεάν, υπεραστικές 50% όπως ΟΣΕ και ακτοπλοίκώς.
5. Χορήγηση επιδόματος καυσίμων (ανάπηροι με κινητική αναπηρία των κάτω άκρων με ποσοστό 80% και άνω ή με ακρωτηριασμό των δύο ποδιών).
6. Χορήγηση μηνιαίου στεγαστικού επιδόματος ( άνω των 65 ετών).
7. Μείωση από την εφορία.
8. Επίδομα συνοδού (ΙΚΑ , ΟΓΑ ΔΗΜΟΣΙΟ)
9. Ορθοπεδικά είδη, μηχανήματα , τεχνικά μέλη , προθέσεις , λαρυγγόφωνα (Φαρμακευτική περίθαλψη κατόχων βιβλιαρίου οικονομικής ( βιβλιάριο Κοινωνικής Πρόνοιας). Τα παραφαρμακευτικά προϊόντα , ιατρικά βοηθήματα , οξυγόνο σε οποιαδήποτε μορφή κ.τ.λ. που απαιτούνται για την αποθεραπεία ή την συνέχιση της θεραπείας του ασθενούς , χορηγούνται από το Νοσοκομείο όπου έχει νοσηλευτεί ο ασθενείς με βεβαίωση του Δ/ντή του τμήματος νοσηλείας του και έγκριση του Διοικητή ή του Προέδρου του Νοσοκομείου.
10. Πράξεις διαφόρων θεραπειών (φυσικοθεραπεία)).
11. Τεχνητο Μαστό και στηθόδεσμο στις Μαστεκτομηθείσες , κάθε δύο χρόνια.* (ΙΚΑ , ΟΓΑ , ΝΑΤ , ΔΗΜΟΣΙΟ , ΤΕΒΕ ).
12. Περούκα για τις Χημειοθεραπείες.* (ΙΚΑ , ΟΓΑ , ΝΑΤ , ΔΗΜΟΣΙΟ ).
13. Φαρμακευτική περίθαλψη.
14. Σάκοι Στομίων ( Στόμια , ουροστομία , κολοστομία ), ( ΟΓΑ , ΙΚΑ ).
15. Αποκλειστική Νοσοκόμα (Για τους κατακεκλιμένους εντός του Νοσοκομείου, άμεσα ασφαλισμένους ).
16. Ασφαλισμένοι του ΙΚΑ με καρκίνο του πνεύμονα δικαιούνται επίδομα αεροθεραπείας από τον 8ο έως 2ο μήνα του επόμενου έτους.
17. Οι ασφαλισμένοι όλων των Ταμείων δικαιούνται Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού κάθε χρόνο και εκδρομές από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας.
18. Το παιδί ασθενής με καρκίνο απαλλάσσεται της στρατιωτικής θητείας.
19. Για καρκινοπαθείς μαθητές δικαιολόγηση απουσιών ( με απόφαση της άνω του 67% )για ενδοσχολική χρήση και εισαγωγή άνευ εξετάσεων σε ποσοστό 3% επί των εισακτέων
20. Κατ΄ οίκον διδασκαλία σε μαθητές που πάσχουν από καρκίνο υποθέσεις ανεξαρτήτου ασφαλιστικού φορέα
21. Μειωμένη στρατιωτική θητεία στο πρώτο παιδί με ποσοστό αναπηρίας στον γονιό 67%.
22. Οι Συνταξιούχοι Αναπηρίας του ΙΚΑ συμπληρώνοντας το 60ο έτος της ηλικίας τους μετατρέπουν τη σύνταξη τους σε γήρατος διότι αυξάνεται το ποσό της σύνταξης
23. Έξοδα μετακινήσεων ( ΙΚΑ , ΟΓΑ , ΔΗΜΟΣΙΟ , ΤΕΒΕ , ΝΑΤ ).
24. Νοσηλεία στο εξωτερικό (ΙΚΑ ,ΤΕΒΕ , ΝΑΤ , ΟΓΑ , ΠΡΟΝΟΙΑ ).
25. Αξονική και μαγνητική τομογραφία ( ΙΚΑ , ΔΗΜΟΣΙΟ , ΟΓΑ , ΝΑΤ ,ΤΕΒΕ , ΠΡΟΝΟΙΑ ).
26. Έκτακτο επίδομα ( Πρόνοια )
27. Χορήγηση Θεατρικών εισητηρίων , εισιτηρίων συναυλιών και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων , καθώς και εισιτηρίων Κινηματογράφου ( Οργανισμός Εργατικής Εστίας ).
28. Επίδομα «Οίκοι νοσηλείας» ( ΝΑΤ).
29. Εξωιδρυματικό επίδομα ( ΤΕΒΕ , ΙΚΑ , ΟΓΑ , ΝΑΤ , ΔΗΜΟΣΙΟ ,ΠΡΟΝ.)
30. Παγωμένα καπέλα για καρκινοπαθείς ( χρησιμοποιούνται κατά τη θεραπεία ορισμένων χημειοθεραπειών για την αποφυγή της αλωπεκίασης. Διατίθενται από Δημόσιο Νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται ο ασθενής με μερική οικονομική συμμετοχή

Ionathan 14/1/10, 4:06 μ.μ.  

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ
• Δικαίωμα αναγνώρισης ποσοστού αναπηρίας (Ν. 2683/99, άρθρο 56). Η αίτηση υποβάλλεται στις κατά τόπους αρμόδιες Νομαρχίες και συνοδεύεται από πρόσφατη ιατρική γνωμάτευση νοσοκομειακού γιατρού.
• Aνάλογα με το ποσοστό αναπηρίας που θα αναγνωριστεί από την Υγειονομική Επιτροπή της Νομαρχίας, αναγνωρίζεται:
• δικαίωμα αναπηρική σύνταξης,
• απαλλαγή έως ένα ποσοστό από τις φορολογικές υποχρεώσεις,
• δωρεάν πάσο για τις αστικές συγκοινωνίες, 50% για τις υπεραστικές (Ο.Σ.Ε., Κ.Τ.Ε.Λ.) για όλους τους ασφαλισμένους, ανεξάρτητα από τον ασφαλιστικό τους φορέα. Η αίτηση υποβάλλεται στις Διευθύνσεις Κοινωνικής Πρόνοιας της αρμόδιας Νομαρχίας.
• Σημείωση : η παροχή του δικαιώματος αυτού εξαρτάται από το ύψος του εισοδήματος κάθε δικαιούχου, που υποχρεούται να προσκομίζει το εκκαθαριστικό της Εφορίας.

Ionathan 14/1/10, 4:11 μ.μ.  

Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας Αθηνών & Πειραιώς

• Κεντρικός Τομέας: Λ. Αλεξάνδρας 196, Αθήνα, τηλ.: 2106463037
Κατεχάκη, Υμηττός, Καισαριανή, Γουδί, Ζωγράφου, Ηλιούπολη, Δάφνη, Βύρωνας, Ιλίσια, Νέος Κόσμος, Κουκάκι, Ταύρος, Άνω-Κάτω Πετράλωνα, Πατήσια, Γαλάτσι, Κυψέλη, Νέα Χαλκηδόνα, Φιλαδέλφεια, Περισσός, Βοτανικός, Κολωνάκι, Αμπελόκηποι, Ερυθρός, Γκύζη, Εξάρχεια, Νεάπολη, Φιλαδέλφεια.
• Ανατολικός Τομέας: Μεσογείων 459, Αγία Παρασκευή, τηλ.: 2106087014
Αγ. Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Εκάλης, Ηρακλείου , Κηφισιάς, Λυκόβρυσης, Μελισσίων, Μεταμόρφωσης, Ν. Ερυθραίας, Ν. Ιωνίας, Ν. Πεντέλης, Ν. Ψυχικού, Παπάγου, Πεντέλης, Πεύκης, Φιλοθέης, Χαλανδρίου, Χολαργού, Ψυχικού, όλες οι περιοχές μετά την Αγία Παρασκευή
• Νότιος Τομέας: Θησέως 273, Καλλιθέα, τηλ.: 2109408468
Αγ. Δημητρίου, Αλίμου, Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Ελληνικού, Καλλιθέας, Μοσχάτου, Ν. Σμύρνης, Π. Φαλήρου.
• Δυτικός Τομέας: Ιερά Οδός 294, τηλ.: 2132100917, 2132100260
Αγ. Βαρβάρας, Αγ. Αναργύρων, Αιγάλεω, Ιλίου, Καματερού, Περιστερίου, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου.
• Νομαρχία Πειραιά: Ηρώων Πολυτεχνείου 19, 4ος όροφος, γραφείο 37, 2131601841 Νίκαια, Κορυδαλλός, Δραπετσώνα, Πειραιάς, Σπέτσες, Πέραμα, Ρέντη, Κερατσίνι, Αίγινα, Κύθηρα, Τροιζήνα, Ύδρα, Σαλαμίνα.

xunder18 14/1/10, 6:01 μ.μ.  

19. Για καρκινοπαθείς μαθητές δικαιολόγηση απουσιών ( με απόφαση της άνω του 67% )για ενδοσχολική χρήση και εισαγωγή άνευ εξετάσεων σε ποσοστό 3% επί των εισακτέων
εγινε 5%

εχει και καποιους οδηγους στον ΟΕΚΚ αλλα ωραια τα εχεις και εδω μαζεμενα...

Ionathan 30/1/10, 11:29 μ.μ.  

Ανθή,

θα ήθελα να τα γράψεις εσύ για τις παροχές και την αναπηρική σύνταξη, μιας και πέρασες την ταλαιπωρία στη Νομαρχία. Να πω εγώ εν ολίγοις πως η Ανθή ακολούθησε τη διαδικασία για να πάρει το ποσοστό αναπηρίας αλλά από τη Β'θμια επιτροπή υγείας της νομαρχίας δίνονται μόνο τα δικαιολογητικά για την έκπτωση της εφορίας, για τον κοινωνικό τουρισμό, τα εισιτήρια κλπ.

Το ποσοστό αναπηρίας δίδεται από το ΙΚΑ, έτσι είπαν στην Ανθή. Και να πω ότι νιώθω σιγουριά που έχουμε τη roseberry εδώ, επέμενε για αυτό από την αρχή. Μπράβο μυρτιλάκι, με τέτοιο δικηγόρο έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο όσον αφορά στα μπλεξίματα με το νόμο!

hope_1960 31/1/10, 8:56 π.μ.  

Καλημερα παιδια.
Θα σας πω τι εκανα μεχρι τωρα μιας και δεν εχω ολοκληρωσει την διαδικασια.
Τηλεφωνικα ενημερωθηκα απο την νομαρχια Αγιας Παρασκευης στο τηλ6087007,6016530 και στο 6087014, οτι χρειαζετε να καταθεσω για την αναγνωρηση του ποσοστου αναπηριας
-προσφατη ιατρικη γνωματευση
-φωτοτυπια ταυτοτητας
-εναν λογαριασμο ΔΕΚΟ
-αιτηση (εχουν εκει το εντυπο ετοιμο)
Τα μαζεψα και τα κατεθεσα στο πρωτοκολο.Μου εκλεισαν ραντεβου μετα απο 3 ημερες.Μαζι μου επρεπε να ειχα το βιβλιαριο ασθενειας ,ταυτοτητα και προσφατες αξονικες .
Μαζευτηκαμε 60 ατομα που μας ειχαν δωσει την ιδια ωρα ραντεβου.
Οταν με φωναξαν μου ανακοινωσαν οτι το ποσοστο αναπηριας θα μου αναγνωριστει απο το ΙΚΑ και οτι απο την νομαρχια μπορω να παρω χαρτι για την εφορια ,για μειωμενα εισητιρια για τα ΚΤΕΛ κλπ
Δεν εριξαν βλεφαρο σε οτι κουβαλουσα ,ηταν αφρικανος και ο γιατρος ,μια τρελλη ανοιγε την πορτα και μπουκαριζε στην επιτροπη καθε λιγο και λιγακι...τρομαξα να συνεννοηθω.
Την Δευτερα θα περασω να παρω το χαρτι για την εφορια που θα μου εχουν εοιμο(αυτα ολα εγιναν την Παρασκευη)
Μιας και ημουν στους δρομους λεω δεν περναω να δω και για τον κοινονικο τουρισμο τι παιζει.
Οι καρκινοπαθεις δικαιουνται καθε χρονο.
Χρειαζετε να εχουμε κατι που να το αποδεικνυει.(ιατρικη γνωματευση,αποφαση συνταξης,ποσοστο αναπηριας )Εγω να σας πω γκρινιαξα στην υπαλληλο οτι δεν μπορω να τρεχω καθε μερα στο νοσοκομειο για ιατρικες γνωματευσεις και μου υποσχεθηκε πως θα δει το βιβλιαριο ασθενειας που τα γραφει ολα τελικα.
Ενδεικτικα θα σας αναφερω οτι το
Μ περναει στις 16,17,18 του Φλεβαρη
Π περναει στις 23,24,25 του φλεβαρη και το
Τ στις 3 και 4 του Μαρτη
Την Τριτη θα επισκευτω το ΙΚΑ οποτε θα σας εχω νεα.
Σας φιλω

roseberry 31/1/10, 8:14 μ.μ.  

Παιδί μου δεν χρειάζεται να βγάλεις άλλες ιατρικές γνωματεύσεις. Στο ΙΚΑ της κατοικίας σου πήγαινε με αυτά που έχεις ήδη. Κι εγώ θα πάω να βγάλω έτσι γιατί πεθύμησα να γίνομαι μαλλιά κουβάρια με τους δημοσίους υπαλλήλους και persona non gratta στις δημόσιες υπηρεσίες...χαχα

Αλήθεια συγνώμη που δεν έχω καταφέρει μέχρι τώρα να κάτσω να σας τα γράψω όλα αναλυτικά..

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008, mail@me

Back to TOP  

SYNC BLOGS
free website stats program