Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Απολογισμός 2009 - Προϋπολογισμός 2010

Οι μέρες περνούν και όπως φαίνεται δε θα προλάβω να τον κάνω τον απολογισμό της χρονιάς, δουλεύω όλες τις μέρες, έχω αφήσει στις εκκρεμότητες να: δω τον ογκολόγο μου και να του κάνω καζούρα που  νιώθω περδίκι, πάω στο ΙΚΑ να πάρω το δώρο και να πάω στο ταμείο μου να πάρω τα χρήματα από τον συμπυκνωτή οξυγόνου... Δεν χωράνε πολύ καλά, άδεια πρέπει να πάρω και πάλι πρέπει να τρέξω!!!

Πέρσι είχα πείσει τη Στέλλα να κάνουμε Πρωτοχρονιά στο χωριό, με όπλο το επιχείρημα: "ίσως είναι η τελευταία μου Πρωτοχρονια". Φέτος μου είπε: "Αλήτη, με ξεγέλασες ;-)"
Και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, θα πάμε στο χωριό της να αλλάξουμε το χρόνο. Και μιας και θα είμαστε μέσα σε πολύ κόσμο, δε θα υπάρχει πολύς χρόνος για απολογισμούς και προυπολογισμούς. Για πάμε...

Πως κάνουν αλήθεια ένα απολογισμό; Δεν έχω κάνει και ποτέ μου... Ας το πάω με το δικό μου ρυθμό και ποιος ξέρει, μπορεί να βρω και κανένα guru πάλι στο δρόμο ;-)

* Το χειρότερο συμβάν για μένα στο 2009 ήταν η πνευμονική εμβολή γιατί απλά θα μπορούσε να με στείλει για εκτελωνισμό, το καλύτερο να με αφήσει με κουσούρια στην καρδιά. Έχουμε το πνευμόνι τρύπιο, να αρπάξει και η καρδιά... Το καλύτερο σχετικά με την εμβολή ήταν ότι πέρασε, αυτό και μόνο φτάνει!

* Το 2ο χειρότερο ήταν ο συριγμός που άκουγα το καλοκαίρι και μέχρι να αρχίσω το Tarceva, λόγω πίεσης του βρόγχου από τον όγκο. Δεν υπήρχε πιο απειλητικό και ενοχλητικό γεγονός, να προσπαθώ να κοιμηθώ και να ακούω το συριγμό σε κάθε μου ανάσα, να μου θυμίζει ότι ο όγκος είναι εκεί, πιέζει, προχωράει, δεν δίνει χρόνο και το χειρότερο, δεν τον αντιμετώπιζα σωστά.

* Μαζί με τα χειρότερα να βάλω και τους πόνους που πέρασα αυτή την περίοδο, όταν έπαιρνα το Alimta ουσιαστικά το οποίο πιθανόν δε με ακούμπησε καν! Πόνοι στα χέρια, μπράτσα, ώμους, θώρακα. Μέχρι να συνειδητοποιήσω πως ήταν κάτι μόνιμο και οφείλονταν στο προχωρημένο της νόσου, ήρθε το Lyrica πρώτα και μετά το Tarceva.

* Δε θα πάω όλα τα χάλια μαζί, το καλύτερο βέβαια είναι το Tarceva. Με βρήκε σε δύσκολη στιγμή, με χάλια ψυχολογία, πόνους και ήταν η τελευταία λύση. Προς το παρών έχει αποτέλεσμα, το μέλλον του θα το δούμε. Δε σε χαλάει λοιπόν παλιομπινέ καρκίνε που βρέθηκε λύση στο συριγμό μου (για μαζέψου ογκίδιο, απλώθηκες σαν άρχοντας...) και που χάθηκαν οι πόνοι που σου έκαναν παρέα, ε παλιομπινέ!

* ΜΑ ΤΙ ΛΕΩ, τρελλάθηκα ο άμοιρος! Έχω σαλέψει! Το μεγαλύτερό μου πρόβλημα ήταν η επιτυχής διευθέτηση του θέματος "σκουλαρίκι", το οποίο και ελύθη με την σημαντική βοήθεια και τα κατάλληλα δώρα από το Διαμαντάκι! Το ομολογώ, σε κάποια θέματα κάνω τουμπεκί και ακούω τις γυναίκες!

* Να γελάσω τώρα με τις έννοιες: εργασία, επάγγελμα, επαγγελματική αποκατάσταση, καριέρα, χρήματα, ευρώ και καταθέσεις. Έννοιες οι οποίες σταμάτησαν να έχουν σημασία για μένα μέσα στο 2009, μέχρι και τον Μάρτη είχα άλλη θέση στην εταιρεία που δούλευα, μετά έπεσα στα πιο μαλακά και μετά ήρθε η αναρρωτική, όλο και πιο κάτω δηλαδή... Ξεκινώ όμως το management του εαυτού μου και θα θέσω ένα στόχο για το 2010.

* Το τέλειο ταξίδι έγινε το 2009, Βερολίνο μέσα Μάη! Πετύχαμε τέλειο καιρό, μόνο μια μέρα βροχής, ζέστη, είδαμε πολλά, πάρα πολλά. Μπορώ να πω ότι το ερωτεύτηκα το Βερολίνο, θα έδινα πολλά για να βρισκόμουν σε μια παλιά μπυραρία στην παλιά πόλη, πίσω από την Alexanderplatz και να άφηνα το χρόνο να κυλά σε ένα μέρος που πολλά μαρτυρούν ότι ο χρόνος έχει περάσει και έχει αφήσει τα σημάδια του!

* Ίσως να ήταν διαίσθηση, ίσως και τίποτα, στο τέλος των διακοπών στο Βερολίνο ήθελα να μείνω εκεί, να μη γυρίσω, ήξερα πως γυρνώντας πίσω θα έβρισκα πάλι πολλά που θα μου θύμιζαν τον καρκίνο. Λίγο μετά άρχισε ο βήχας, οι ακτινογραφίες, οι αξονικές, η βρογχοσκόπηση και να σου η υποτροπή. Ξανά μανά ΧΜΘ, Alimta, Σισπλατίνη που με τσάκισαν. Μα το χειρότερο ήταν το ψυχολογικό, είχα πιστέψει πως με τόσο αγώνα το είχα βάλει κάτω το θηρίο και δεν μπορούσε να κάνει βήμα! Και με πόνεσε πολύ όταν κατάλαβα ότι παρόλο τον αγώνα μου και όλα τα τοξικά που είχα δεχθεί, μόλις σταμάτησα τις ΧΜΘ ο εχθρός κέρδισε έδαφος. Κάτι σαν τον terminator που ενώ γίνονταν κομμάτια και βίδες, μετά από λίγο να σου πάλι το ρομπότ και ξανά και ξανά και ξανά! Αυτός ήταν ο εφιάλτης μου, ένας εχθρός που δεν νικιέται!

* Κορυφαία στιγμή η βόλτα και το ψάρεμα στο Πόρτο Κουφό, καλή βόλτα, καλό ψάρεμα, όλα καλά εκτός από τις αντοχές μου.

* Στα θετικά αυτής της χρονιάς συγκαταλέγονται και πολλοί άνθρωποι που έδειξαν ενδιαφέρον για μένα και με έκαναν τελικά να αποφασίσω να μοιραστώ κάποιες επιπλέον στιγμές μαζί τους. Ήταν 3-4 άνθρωποι που με ξάφνιασαν με την προσφορά τους, τώρα που το σκέφτομαι πρέπει να τους βάλω στη λίστα φίλων στο κινητό!

* Στα αρνητικά βεβαίως δε θα λείψουν και κάποιο συγγενείς και παλιοί φίλοι, που πήραν το "Μαύρο βατόμουρο" φέτος, αρκετά ασχολήθηκα όμως, γεια!

* Στα θετικά και με μεγάλη σχέση με αυτό το ρημαδομπλόγκ, η γνωριμία μου με τα κορίτσια που γνώρισα από εδώ μέσα. Ξεπέρασα δήθεν βαθιές σκέψεις για το τι θα γίνει αν... και κάναμε αυτό που έπρεπε: ο σκοπός του internet είναι να φέρνει σε επαφή τους ανθρώπους όπου αυτό είναι εφικτό, όχι να τους κρατά μονίμως σε μια απόσταση... καλωδίου

* Αρνητικό για μένα είναι η αποστασιοποίηση της Νικήτριας και η αποχώρηση της Sundy, όποιοι και αν είναι οι λόγοι. Και με τις δύο περάσαμε πολύ καλές στιγμές μαζί και μου λείπουν εκείνες οι μέρες.




Προϋπολογισμός 2010 

* Ένα θα είναι το ζητούμενο του προυπολογισμού για το νέο έτος (δε με νοιάζει ασφαλώς το δημόσιο έλλειμα), να συνεχίσει να έχει αποτελέσματα πάνω μου το Tarceva. Όσο γίνεται αυτό, θα είμαι όρθιος, αν σταματήσει, hallelujah. Τα πράγματα είναι απλά και είμαι ήρεμος μάλλον γιατί έχω αφομοιώσει την πραγματικότητα και ξέρω τι να περιμένω στις διάφορες περιπτώσεις

* Ταξίδια προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός, θα βάλουμε κάτω την Ευρώπη από τη μια και τα φθηνά της Aegean από την άλλη και θα γίνει μάχη, έστω και για ΣΚ

* Ακόμα καλύτερες σχέσεις με τους δικούς μου ανθρώπους, με περισσότερη αγάπη και έγνοια, παρέα και μπλα μπλα

* Τέλος, περιλαμβάνει και ένα προγραμματισμό για τα επιδόματα, συντάξεις, εργασία και χαρά, έχω κάτι στο μυαλό μου που θα με έφερνε σε καλύτερη θέση από τη σημερινή. Είναι κάτι κι αυτό, να υπάρχει ένας στόχος για κάτι καλύτερο στο θέμα της εργασίας που αφιερώνουμε το ήμισυ του χρόνου που είμαστε ξύπνιοι.

* Ξεχνάω κάτι;

7 ΣΚΕΨΕΙΣ:

hope_1960 28/12/09, 11:40 π.μ.  

Aπολογισμος?Δεν εχω κανει ποτε.Προ καρκινου και εχοντας μικροτερη ηλικια δεν με απασχολησε ποτε.Αλλωστε υπο τις προηγουμενες συνθηκες το κυριαρχο συναισθημα ηταν της αθανασιας.θα επιχειρησω φετος μαζι σας.
Με το καλημερα αυτη η χρονια με κερασε εναν τον καρκινο μου.Περασα τους 3 πρωτους μηνες χαμενη και φοβισμενη για το τι μου συμβαινει.
Απριλη κανω την μαστεκτομη που θεωρω αφετηρια νεας ζωης.Οσο ζησω θα γιορταζω τα νεα μου γενεθλια με τατου και καθε τρελλα που θα μου καρφωνετε στο αγυριστο ξερο κεφαλι μου(ισως να καταφερω να παρω κανενα ελαφρυ μηχανακι).Και εκει κατα τις αρχες του καλοκαιριου γνωρισα την ομορφη ρατσα των καρκινοπαθων.Με μηνυματα στην αρχη και αργοτερα καποιους απο κοντα.Γνωρισα δυο πολυλογουδες(400 λεξεις το λεπτο),εναν ψαγμενο γεροντοφιλο,μια σαλταρισμενη(πας καλα γιατρε μου?)και 2 τυπησες της υγιεινης.
Να προσθεσω το γαμο του γιου μου.(στα καλα ?)
Δεν πηγε και ασχημα τελικα η χρονια..
Μη μου κακιωσετε γιατι "ασθενης και οδοιπορος αμαρτια ουκ εχει"
Τελος να ευχηθω ι μιλιορι αγγουρι κρονια πολλα και να σας ρωτησω ο γερο χρονος παει?

sundy 28/12/09, 5:00 μ.μ.  

Εύχομαι να πάει καλά και όπως τον θες ο προϋπολογισμός σου του 2010, με τους μικρούς, τους μεγάλους στόχους. Και μένα μου λείπουν εκείνες οι μέρες...

roseberry 28/12/09, 5:28 μ.μ.  

Γιώργο καλός ο απολογισμός σου δεν μπορώ να πω!

Καλά η Ηope έγραψε πάλι δεν το συζητώ.Στόχο Ανθή μου για το 2010 έχουμε θέσει οι δυο μας μη τον ξεχνάς, πρέπει να συναντηθούμε για να καταστρώσουμε το σχέδιο!!!
Η καλύτερη ευχή δε, είναι όντως το μιλιόρι αγγούρι γιατί έχω σκοπό να κάνω πολύ σεξ!

Όσο για μένα, το 2009 είχε ένα χωρισμό, ένα νέο έρωτα, και ένα καρκίνο. Προς το παρόν, είμαι ακόμη εδώ, να γελάω πονηρά στον Χάρο και να κλείνω το μάτι στον Θεό.

hope_1960 28/12/09, 10:39 μ.μ.  

γεια σου βρε Μυρτιλο ,εισαι θεα αγαπη μου.Μονο εσυ επιασες πως πισω απο το ι μιλιορι ΑΓΓΟΥΡΙ κρυβωταν και ενα σεξουαλικο υπονοουμενο.Οσο για το στοχο του 2010 δεν τον ξεχνω ,γιαυτο αναμεσα στα σεξουαλικα σου οργια ξεσκονιζε και κανενα νομικο βιβλιο να ειμαστε ετοιμοι.

Ionathan 29/12/09, 8:53 π.μ.  

Εγώ νόμισα πάλι πως τα αγγούρια ήταν για μάσκες ομορφιάς, άντε για τζατζίκι που κάνει και καλό, με τόσο σκόρδο!

Να σας κάνω μια στήλη Sex & Law, προς τα εκεί το πάτε ;-)

Καλημέρα!

Ionathan 29/12/09, 9:34 π.μ.  

Sundy,

εδώ μπορείς να εκφράζεσαι όποτε θες, όπως και η Νικήτρια και όλοι, γνωστοί και άγνωστοι.

Εξαρτάται από τη δική σας διάθεση, εγώ το έχω ανοιχτό το βιβλίο, γράφτε ότι θέλετε, όποτε θέλετε, όπως θέλετε (0.65 euro/λέξη, Λεξηtel, χα χα χα)

Ionathan 6/1/10, 5:53 μ.μ.  

Τώρα που έφυγε στα σίγουρα ο γεροχρόνος και έχουμε το μωρό στα πόδια μας, θέλω να προσθέσω κάτι ακόμα στον απολογισμό του 2009:

είμαι περήφανος που άντεξα με αυτό τον τρόπο, αρκετά αξιοπρεπώς με δύναμη αλλά και θράσος όλες τις βλακείες που μου έτυχαν το 2009. Μου δίνω ένα μπράβο που δεν τα έχω παίξει ακόμα, μετά τις τόσες αλλαγές που έχει κάνει στη ζωή μου ο καρκίνος!

Στο καλό γεροχρόνε (ξεκουμπίσου!)

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008, mail@me

Back to TOP  

SYNC BLOGS
free website stats program