Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Clinical trials

Δεν είναι εύκολο, τίποτα δεν είναι εύκολο με τον καρκίνο.

Παραθέτω το παρακάτω site, το http://www.clinicaltrials.gov στο οποίο μπορεί να ψάξει κάποιος να βρει τις κλινικές δοκιμές που γίνονται το τρέχον χρονικό διάστημα. Τα κριτήρια μπορεί να είναι το φάρμακο, η χώρα, η ασθένεια (πχ NSCLC) και άλλα. Στα αποτελέσματα αναφέρεται αν η κάθε κλινική μελέτη στρατολογεί ακόμα ασθενείς, μέχρι πότε, ποια νοσοκομεία, ποιο είναι το διάστημα των δοκιμών και πότε λήγουν.

Για παράδειγμα, ψάχνοντας μέσω του search πάνω δεξιά για: tarceva Greece, τα αποτελέσματα είναι σε αυτή τη σελίδα: tarceva Greece.

Επειδή υπάρχουν όροι για να συμμετάσχει κάποιος σε αυτές τις δοκιμές, πρέπει να ψάξει κανείς να βρει αν είναι επιλέξιμος. Και θα προσέθετα, δεν είναι όλες οι δοκιμές το ίδιο ωφέλιμες... Ρίξτε μια ματιά και έχετε το νου σας.

Είδα ότι συμμετέχουν διάφορα νοσοκομεία της Ελλάδας αλλά νομίζω πως στο θέμα του καρκίνου η περισσότερη δουλειά γίνεται στο ΠΕΠΑΓΝΗ (Ηράκλειο) από τον κ. Γεωργούλια. Σε πολλές δοκιμές βέβαια, γίνεται στρατολόγηση ταυτόχρονα σε πολλά νοσοκομεία.

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008, mail@me

Back to TOP  

SYNC BLOGS
free website stats program