Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2010

Πούλα με, Πυξ Λαξ

Στην πατρίδα ακούν ακόμα Πυξ Λαξ, παίζει συνέχεια το ράδιο και τα θυμάμαι κι εγώ:

Κάρτα από τη Ρώμη!

Είμαι σε ένα net cafe, ήπια το εσπρεσσάκι μου για να μου γίνει πιο έντονο ότι σε λίγες μέρες την κοπανάμε για Ρώμη, το μαγαζί "τα σπάει" με μια μουσική για 15χρονα αλλά ευτυχώς τα pc έχουν ακουστικά και μπορώ και ακούω τα τραγούδια μας.

Και μου ήρθε η εξής εικόνα στο μυαλό: σε μια βδομάδα περίπου, να με έχει εξαντλήσει η Στέλλα στα μουσεία, Κολοσαία, Βατικανό, στις εκκλησίες που έπαιξαν στο τελευταίο έργο βασισμένο στο βιβλίο του Brown και ... και.... . Και κάπου να τα καταφέρνω και να την  πείθω να καθήσουμε σε ένα καφέ για ένα εσπρεσσάκι!!! Κι εκεί, στο τραπεζάκι, να κάθομαι και να γράφω κάρτες για να σας στείλω, κάρτες αναμνηστικές από τη Ρώμη! Πάντα μου άρεσε αυτό σαν ιδέα, να πάω σε ένα μέρος και να στείλω από εκεί κάρτες σε φίλους. Και μάλιστα να προλάβουν να πάνε πριν από μένα, να περιγράψουν πριν περιγράψω εγώ!!!

Mentalist δεν είμαι όμως, δεν έχω τις διευθύνσεις σας, άρα όποιος θέλει να λάβει καρτούλα ας μου στείλει τη διεύθυνσή του με e-mail, θα στείλω σε όλους!!! Πάρε την κάρτα σου από τη Ρώμη!!!

Να χαθώ στα βήματά σου...

Για το φιλαράκι μου, έστω και καθυστερημένα....
Καλημέρα Γιώργη!!!!!


Στίχοι: Μπάμπης Στόκας
Μουσική: Μπάμπης Στόκας
Πρώτη εκτέλεση: Πυξ Λαξ

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2010

Βυθισμένες άγκυρες, Μίλτος Πασχαλίδης

Αγαπητή ρόουζμπερυ, το τραγουδάκι που ζήτησες ήταν λίγο βαρύ. Ζήτησα τη βοήθεια του Γιώργου για το πως να το χειριστώ και μου ειπε να πάρω πρωτοβουλία και να σου αφιερώσω ένα του ίδιου καλλιτέχνη, πιο χαρούμενου. Σαββάτο βράδυ, μου είπε θα πας σινεμά εσύ μάλλον, φιλιά:

Να χαθώ, Πυξ Λαξ

Αυτοπαρουσιάζομαι, Μαίρη. ξαδέρφη, ζωγράφος, Κριός και support στο μπλογκ. Ξεκινάμε με την επιλογή του Γιώργου, απο χθές:

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010

Η μπαλάντα των αισθήσεων, Χατζιδάκις, Λέκας


Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2010

Τίποτα δεν πάει χαμένο, Αλεξίου, Ιωαννίδης

Για τη Λουκία:

Εγχειρίδιο Δύναμης & Κουράγιου

Αναφέρθηκε η Κατερίνα (η Κριγιός) σε δύναμη και με προβλημάτισε. Πέρα από τα ζητήματα χαρακτήρα, αυτή η αρρώστια είναι δύσκολη και μας καταβάλει όλους, όλοι πέφτουμε, χτυπάμε, πονάμε, σηκωνόμαστε ή μένουμε χάμω για καιρό!
Θα ήθελα να φτιάξουμε ένα Εγχειρίδιο Δύναμης & Κουράγιου, να

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2010

Marlene Dietrich Lili Marleen

Κάτι διαφορετικό να μας μεταφέρει σε άλλες εποχές...


Το τραγούδι αυτό είναι το γνωστό σε όλους «Lili Marleen», το πιο διάσημο τραγούδι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο η συλλογική μνήμη έχει ταυτίσει σαν έναν άτυπο ναζιστικό ύμνο, λάθος βέβαια αντίληψη, που δεν ισχύει, καθώς ούτε η υφή του ήταν ναζιστική, αλλά ούτε και η δημοφιλία του περιοριζόταν στο Γερμανικό και μόνο στρατόπεδο.

Είπαμε Β’ Παγκοσμίου Πολέμου γιατί τότε βέβαια μελοποιήθηκε, η ιστορία όμως και η αναφορά του έχει τις ρίζες της στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και συγκεκριμένα στο ποίημα που ο Γερμανός στρατιώτης Hans Leip με τίτλο «Das Lied eines jungen Soldaten auf der Wacht/The song of a young sentry» έγραψε το 1915 λίγο πριν φύγει για το Ρώσικο Μέτωπο.

Το όνομα Lili Marleen είναι ένας συνδυασμός από το Lili που ονομαζόταν η κοπέλα του στη Γερμανία και Marleen που ήταν μια νεαρή νοσοκόμα που η εικόνα της είχε χαραχτεί ανεξίτηλη στο μυαλό του Leip βλέποντας τη από τη σκοπιά του να χάνεται μέσα στην ομίχλη, (μπορούμε να υποθέσουμε ασφαλώς ότι θα ήταν εκπάγλου καλλονής).

Η ιστορία του ως τραγουδιού τώρα, ξεκινά το 1938 και συγκεκριμένα από τον συνθέτη Norbert Schultze που το διαβάζει, του αρέσει και το μελοποιεί, αυτό όμως δε σήμανε και την άμεση επιτυχία του καθώς ο Υπουργός Προπαγάνδας –όνομα και μη χωριό- Γιόζεφ Γκέμπελς δε το βρήκε καθόλου του γούστου του-ήθελε προφανώς κάτι πιο ηρωικό με αίματα, αυτοθυσίες, γενναίους Άριους και τα σχετικά- ούτε και η τραγουδίστρια που τελικά το ερμήνευσε η Lale Andersen ήθελε αρχικά να το τραγουδήσει, ενώ και ο μουσικός παραγωγός που έπρεπε να το προωθήσει το γείωσε κανονικότατα και με το νόμο που λένε, μετά απ’ όλα αυτά είναι απορίας άξιον πως τελικά επιβίωσε.

Βασικά η εκτίναξη του οφείλεται στο διευθυντή του Στρατιωτικού Ραδιόφωνου του Βελιγραδίου, το οποίο λόγω της θέσης του και μετά την κατάληψη της πόλης από τους Γερμανούς, αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα Ραδιοφωνικά Κέντρα, γιατί οι εκπομπές του ακούγονταν ευδιάκριτα και καθαρά σε όλη την Ευρώπη, Μεσόγειο αλλά και Αφρική, με την τελευταία τότε να αποτελεί το βασικό θέατρο της μάχης όπου είχαμε Afrika Korps vs. Συμμάχων.

Έλαχε τώρα ανάμεσα στους 700 κάτοχους του δίσκου με το τραγούδι (ναι τόσα είχε πουλήσει μέχρι τότε, δεν είχαν βγει βλέπεις και τα mp3) να είναι και κάποιος αξιωματικός του Afrika Korps που ζήτησε από το φίλο του στο Βελιγράδι να το βρει και να του το παίξει (οι ραδιοφωνικές αφιερώσεις είναι τελικά ένα πανάρχαιο και αταβιστικό έθιμο) και έτσι στις 18 Αυγούστου του 1941…
-Στον φίλο μου τον Χάνς εξαιρετικά αφιερωμένο καθώς και σε όλα τα παλιόπαιδα που παίζουν στη άμμο αφήνοντας εμάς να παγώνουμε στο Βελιγράδι…yeaaaaah!

Η επιτυχία ήταν άμεση και άγγιξε από τον τελευταίο δεκανέα μέχρι και τον πολλά βαρύ και όχι στρατάρχη Έρβιν Ρόμμελ που διέταξε πάραυτα να παίζεται κάθε μέρα στις 09:55 ακριβώς πριν το κλείσιμο της μουσικής εκπομπής (αμάν πια και αυτοί οι Γερμανοί με την ακρίβεια-πειθαρχία τους).

Είπαμε όμως ότι το Ράδιο Βελιγράδι (όπως εξάλλου και το Ράδιο αρβύλα) έπιανε παντού, οπότε το ακούγανε και όλοι οι Σύμμαχοι που όλως τυχαίως βρίσκονταν στα ίδια μέρη με τους Γερμανούς και κοίτα να δεις τι δύναμη που μπορεί να έχει ένα τραγούδι- οι Σύμμαχοι αμέσως σχεδόν το αγαπήσανε, το υιοθετήσανε και το σιγοσφυρίζανε μολονότι στα γερμανικά (ο Γκέμπελς δεν ήταν τόσο πονόψυχος ώστε να τους το μεταφράσει κιόλας), ποιός ξέρει, ίσως από ένστικτο να καταλάβανε την ουσία του (παγκόσμια γλώσσα η μουσική γαρ), άλλωστε η αγάπη για τη ζωή και μια κοπέλα να σε περιμένει κάτω από ένα φανάρι του δρόμου έξω από το στρατόπεδο, είναι κοινή για κάθε στρατιώτη, κάθε στρατού και κάθε πολέμου (εδώ που τα λέμε οι πολεμοκάπηλοι-ρήτορες και ηγέτες είθισται να πολεμούν από τα γραφεία τους).

Φυσικά οι Βρετανοί αξιωματικοί έβγαζαν φλύκταινες ακούγοντας τους στρατιώτες τους να σιγοτραγουδούν γερμανιστί « Wie einst Lili Marleen » και μια και δεν μπορούσαν να το απαγορεύσουν (βασικά το μπορούσαν καθόσον και στρατός) αλλά επειδή είδαν την επιτυχία του αποφάσισαν πιο έξυπνα να το μεταφράσουν και να το εκσυμμαχίσουν (εντάξει απαίσια λέξη αλλά είναι καλύτερη από το εκβρεττανίσουν).

Και έτσι έγινε και η 1η μετάφραση της Λιλή Μαρλέν, από τις πάμπολλες που ακολούθησαν έπειτα, ενώ η πρώτη αγγλόφωνη τραγουδίστρια που το ερμήνευσε για τους Συμμάχους ήταν η Anne Shelton (ή αλλιώς η αγγλίδα Σοφία Βέμπω).

Κάποτε όταν ο πόλεμος τελείωσε αφήνοντας σε όσους επέζησαν πολλά για να θυμούνται (να ένα από τα καλά ενός Παγκοσμίου Πολέμου-αφήνει πολλές αναμνήσεις) και μια μελωδία να ταλανίζει τη θύμηση, τη Lili Marleen, βρέθηκε λοιπόν και η ενσάρκωση της στο πρόσωπο μιας άλλης Μάρλεν της Ντίντριχ-μακράν η πιο κατάλληλη από όλες τις απόψεις για να το τραγουδήσει-μοναδικά- και να το καταστήσει πια και διαχρονικό.

Μετά βέβαια το πήραν και άλλοι και το ξαναέπαιξαν σε πολλές version ποντάροντας στην επιτυχία του, όπως στα 1960s από τον θρύλο της country music Hank Snow, ακόμη καλλιτέχνες όπως Hildegarde (Decca) και Martha Tilton (Coral), Al Martino (Capitol Records) και άλλοι πολλοί, με πιο πρόσφατο τον Neil Hannon του ιρλανδικού pop group The Divine Comedy σαν ένα B-side του 2006 single "A Lady Of A Certain Age".

Είναι αστείο πάντως να σκεφτεί κανείς ότι ένα τραγούδι κατά βάση αντιπολεμικό, έγινε το βασικό άκουσμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και έχει μείνει αξέχαστο μέσα από ένα συνονθύλευμα από μυριάδες ύμνους, εμβατήρια και τροπάρια που αποτελούν και τα διαχρονικά political correct στρατιωτικά ακούσματα.

Η Λιλή Μαρλέν αποτέλεσε μια εξαίρεση στον κανόνα γιατί πάνω απ’ όλα τραγούδαγε για τη ζωή, μια έννοια που εύλογα συγκινεί οποιονδήποτε βαδίζει προς το θάνατο. Και όπως έλεγε και εκείνη που πρώτη το ερμήνευσε η Lale Andersen, προσπαθώντας αργότερα να εξηγήσει τη δημοφιλία του τραγουδιού «Can the wind explain why it became a storm?»…

My lotion, Version 2, Beta 1

Τη Δευτέρα το βράδυ δεν άντεχα, να έχω τα νέα υλικά και να μη δοκιμάσω να φτιάξω την 1η Beta έκδοση της 2ης Version της λοσιόν μου, γαλακτώματος, κρέμας, δεν ξέρω πως θα καταλήξει αλήθεια... Ξεκίνησα με μερικές βασικές ιδέες, του μηχανικού οπότε ίσως και να μην είναι ολόσωστες:

1. Η Ευσερίνη χρησιμοποιείται σαν έκδοχο αλλά επειδή είναι λιπαρή, καλό θα είναι να μην υπάρχει σε μεγάλη ποσότητα. Επίσης, είναι καλό το γεγονός ότι προσροφά μεγάλη ποσότητα νερού! Στην ένυδρη μορφή της είναι ήδη διαλυμένη 1:1 με νερό, ο σκοπός είναι να βρω πόσο νερό μπορεί να δεχθεί ακόμα χωρίς να γίνει νερουλή η κρέμα. Με αυτό το σκεπτικό, χρησιμοποίησα 50 γρ Ευσερίνης και 25 γρ νερού (εμφιαλωμένου παρακαλώ, γιατί είχαμε και διακοπή νερού...). Με αυτή την αναλογία, υπάρχει μια σχέση ευσερίνης νερού 1:2 ήδη.

2. Η δεύτερη ιδέα έχει να κάνει πάλι με το νερό, μιας και ο σκοπός είναι η ενυδάτωση!!! Βλέπω στις περισσότερες κρέμες πως το πρώτο συστατικό που αναγράφεται είναι το νερό, άρα βρίσκεται και στη μεγαλύτερη περιεκτικότητα. Δεν είναι λογικό πως αν μια κρέμα φέρει πολύ νερό θα το αφήσει στο δέρμα και θα απορροφηθεί; 

3. Θέλω η κρέμα να έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βούτυρο karite.

4. Επειδή η ουρία με ενοχλεί αυτό το διάστημα, σε αυτή τη beta έκδοση δεν ήθελα καθόλου από αυτή στην κρέμα μου.

5. Κατέληξα στα λαδάκια, αμυγδαλέλαιο και jojoba γιατί μαλακώνουν την κρέμα και έχουν καταπραυντικές και πολλές ακόμα θετικές ιδιότητες για το δέρμα.

Την παρασκευή θα την περιγράψω σε άλλη beta. Να πω μόνο πως για όποιον ενδιαφέρεται, ΑΚΥΡΟ το karite από την L' Occitane! Υπάρχει βούτυρο σε συσκευασίες του κιλού και σε τιμή γύρω στα 15 ευρώ, λιγότερο δηλαδή από όσο κάνουν τα 200 γρμ της L' Occitane! Βέβαια, δεν είναι τόσο καθαρό, βρέθηκαν κάποια στίγματα στο μπεν μαρί που πρέπει να βρω από που προέρχονται.

ΔΟΚΙΜΗ: Την επόμενη μέρα έκανα την 1η δοκιμή μετά το μπανάκι: καταρχήν η κρέμα δεν κάνει για dispenser σε αυτή τη σύνθεση γιατί είναι πολύ σταθερή, βαζάκι λοιπόν. Ταυτόχρονα βγαίνει το συμπέρασμα πως η σύνθεση μπορεί να δεχθεί κι άλλη ποσότητα νερού, ίσως και τριπλάσια!!! (Ενθουσιασμός...) Σίγουρα αυτή η beta είναι πολύ καλύτερη από την Version 1! Χρειάζεται μια μικρή ποσότητα για να καλυφθεί όλο το σώμα. Ενώ η μορφή της είναι στερεά, όχι γαλάκτωμα, μόλις μείνει για λίγο στο σώμα και πάρει θερμοκρασία, αρχίζει να λιώνει! Η αλήθεια είναι πως συγκινήθηκα ;-) Είμαι σε καλό δρόμο, την τελική εικόνα της ενυδάτωσης θα την δω αργότερα και το πρωί, η 1η εικόνα όμως είναι πολύ "ενθαρρυντική", όπως λέει και ο Κύρος! Σας χαιρετώ!

Αυτό που σε φοβίζει, Λέκκας Βασίλης

Για τη Χριστίνα, έχεις δίκιο, μια καλή φωνή που δεν ακούστηκε μέχρι τώρα εδώ:

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010

Berlin 2010

Βγήκαν τα νέα εισιτήρια της Aegean, αν δεν σας ειδοποίησαν ακόμα! Μιας και ξεχάσαμε κάτι γωνίες απάτητες πέρσι και στο τέλος βρήκαμε κάτι ωραίες μπυραρίες με εκείνο το τρομερό κότσι, είπαμε να κάνουμε μια επανάληψη! Είπαμε, το Βερολίνο είναι έρωτας πια, ΤΕΛΟΣ!

ΥΓ: Κάποιος να δουλεύει και να πληρώνεται! Γιατί μας βλέπω στη γύρα για δανεικά σε λίγο... Πάμε τώρα που προλαβαίνουμε!

ΥΓ1: Τι θυμήθηκα τώρα;;; S-Bahn, U-Bahn, Strasse, για να το δώσω με λίγα λόγια να γίνει κατανοητό: μόλις βρήκα το λόγο για να είμαι χαρούμενος μέχρι τα μέσα Μάη!!! Μετά βλέπουμε!

Carboplatin, Paraplatin (trade name)

(Οι πληροφορίες είναι από το site της Chemocare).

Η Καρμποπλατίνα είναι ένα από τα φάρμακα που λαμβάνουν οι περισσότεροι για Χημειοθεραπεία. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια πηγή στα Ελληνικά και έκανα τη μετάφραση από το παραπάνω site, δείξτε κατανόηση... 

Τύπος Φαρμάκου
Η Καρμποπλατίνα ανήκει στα αντινεοπλασματικά, κυτταροστατικά φάρμακα. Ο τύπος της είναι: C6H14N2O4Pt και καταλαβαίνετε πως έχει Πλατίνα στη μοριακή της δομή!

Επιστροφή, Σταύρος Λάντσιας

Για τη vanesa, ωραίο ορχηστρικό:

Σύννεφα του γυαλού, Χαρούλης

Για τη Λήδα τον Κριγιό:

Brooklyn, New York


Η Μαίρη η ζωγράφος του γλάρου, πήγε στην Αμερική και στη Νέα Υόρκη. Τράβηξε μια φωτογραφία λοιπόν τη γέφυρα του Brooklyn και βλέπετε και εσείς πως πέρναγε τυχαία από το πλάνο ένας... Γλάρος! Τον είδε ερχόμενη στην Ελλάδα και μου έστειλε τη φωτογραφία!

Next Top Model, Χοχλιδάκης Μανούσος

Ο τύπος έχει ταλέντο!

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010

Dispenser for my lotion!


Επειδή κάποιοι άπιστοι Θωμάδες με αμφισβήτησαν, δεν θα λάβουν το μεγάλο dispenser με τη νέα λοτιόν μου αλλά ένα μικρό βαζάκι! 

Clockwise: ουρία, βούτυρο καριτέ, αμυγδαλέλαιο, dispenser, ζυγαριά ακριβείας,  λάδι Jojoba και ευσερίνη!

Δεν έχω αποφασίσει ακόμα τη σύνθεση, τώρα που βρήκα μεγάλες ποσότητες, θα κάνω δοκιμές. Ο σκούφος του μάγειρα μου λείπει!!!

Αρχειοθετημένος!

Ο γιατρός μου, ο κύρος Γρανάζης, δεν παίζεται! Σήμερα πήγα προετοιμασμένος να τον θαυμάσω! Τον έχω μάθει πια και δεν με τρομάζει, έχω καταλάβει πως δεν πιστεύει στο tarceva. Τον βρήκα στον διάδρομο, του λέω έχω τις εξετάσεις, για πάμε στο γραφείο, στο δρόμο με ρωτάει πως είναι, του λέω πως έχει χαθεί ένα μεγάλο μέρος της ατελεκτασίας και έχει χαθεί το υγρό. Και γυρνάει ο Κύρος και με κοιτάει με γουρλωμένα μάτια: "σοβαρά;;;" μου λέει!

Η επόμενη αποθέωση ήρθε όταν, αφού διάβασε τις γνωματεύσεις και τις βρήκε "ενθαρρυντικές", θέλησε να δει και τα φίλμ των αξονικών. Η περιέργεια τον έφαγε, όχι το ενδιαφέρον! Βλέπει τις νέες και μετά ψάχνει στις προηγούμενες: μόλις βρήκε το φίλμ που φαίνονταν η ατελεκτασία, πετάχτηκε όρθιος! Αχά, ωχού και κάτι τέτοια επιφωνήματα! Το συμπέρασμα ήταν ότι συνεχίζουμε με το Tarceva.... χαίρω πολύ!

Πέρασα και από τον ειδικευόμενο που μιλάω να του δώσω τις γνωματεύσεις για να τις βάλει στο φάκελό μου. Τις είδε, αυτός το πιστεύει το tarceva και μου το είχε πει πολύ καιρό πιο πριν! Χάρηκε αλλά δεν είχε να μου απαντήσει, όταν τον ρώτησα ποια εναλλακτική έχουμε αν κάποτε σταματήσει να με πιάνει η Ερλοτινίβη! Το πάλεψε λίγο, είναι μακριά ακόμα αυτή η ώρα, τον ζόρισα λίγο ακόμα και αφού κατάλαβε ότι έχω γίνει tarceva master, μου είπε πως έχει δει με τα μάτια του ασθενή να τον κρατάει όρθιο για δυόμιση χρόνια! Ας ελπίσουμε ότι θα βγει κάποιο νέο φάρμακο μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα.

Η τελική αποθέωση ήρθε όταν μου έδωσε πίσω τις γνωματεύσεις, δεν τις θες για τον φάκελό μου; ερώτηση. Ο φάκελός σου δεν είναι σε μας πια αλλά στο αρχείο, απάντηση! Αυτό ήταν, αρχειοθετήθηκα σαν ασθενής, πρέπει να νιώσω ξένο σώμα ή απελευθερωμένος;;;

Ασφάλεια ΤΣΜΕΔΕ και ΙΚΑ, διάνα!

Έχει τύχει ποτέ να ξέρεις πως αν σκαλίσεις ένα θέμα για να το διευθετήσεις, δε θα σου αρέσει αυτό που θα βρείς;;; Και τελικά όταν το σκαλίσεις, ανακαλύπτεις πως είχες δίκιο;;; 

Είχα πάρει την αναρρωτική το καλοκαίρι, τον πρώτο μήνα υποχρεούται ο εργοδότης να πληρώσει ένα μέρος του μισθού, μετά κάνει τον ανήξερο και σε πληρώνει το ΙΚΑ. Εδώ είναι το καλό: ενώ όλοι οι μηχανικοί, Πολιτικοί μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι, μηχανολόγοι, ηλεκτρονικοί, μεταλλειολόγοι, όλες οι Πολυτεχνικές σχολές για να

Καλημέρα!!!


Σας ετοίμασα ζεστά κρουασάν και καφεδάκι ....
Να έχουμε όλοι μια καλή εβδομάδα!

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2010

Αυτή η νύχτα, Χαρούλης, Ξυδούς

Γιορτή σαμπάνιας!

Πειράζει να μην καθίσω οκλαδόν Λουκία αλλά αναπαυτικά σε μια πολυθρόνα ή σε ένα καναπέ; Και να τα πούμε λίγο; Πολύ χάρηκα που γιορτάσαμε σήμερα μαζί, οι περισσότεροι γιόρταζαν βέβαια, Βάσανο, Next top model, Μύρτιλο κι εγώ τελευταίος. Πολύ μου άρεσε η παρέα που φτιάξαμε, άνοιξε λίγο με Λουκία (δε σε βαφτίζω, το όνομά σου είναι ποίημα ;-) !) και Σμάλτο. Το Μυρτιλάκι άπαιχτο όπως πάντα, να δίνει ρέστα και να μοιράζει ατάκες! Ζυγοί παιδί μου, αστέρια! Το Σμάλτο πρόσχαρο, δυναμικό και ανοιχτός άνθρωπος, ότι πρέπει για την παρέα μας. Χρήζεσαι αυτόματα ο επίσημος οδοντίατρος που υποστηρίζει τούτο το ρημαδομπλόγκ, θα σε ανακοινώσω αλλού επίσημα!

Μέχρι και τον καρκίνο είχα θέμα με τα συναισθήματα, δεν ήθελα πολύ συναίσθημα στη ζωή μου, να κυκλοφορεί, να εκδηλώνεται, με ενοχλούσε. Μάλλον γιατί είμαι άνθρωπος που οι πράξεις του ελέγχονται από το αριστερό μέρος του εγκεφάλου. Έτσι, με ενοχλούσε να βρίσκομαι σε καταστάσεις φορτισμένες συγκινησιακά, ένιωθα άβολα και αμήχανα. Μετά τον καρκίνο όμως, άλλαξε κι αυτό όπως πολλά άλλα. Δεν με φοβίζει πια το συναίσθημα, ούτε με ενοχλεί, ούτε μου φέρνει αμηχανία. Σε συνδυασμό με το χιούμορ, μπορώ να περνάω εύκολα συναισθήματα σε άλλους. Αν και όταν υπάρχει επαφή και μετά από κάποιο διάστημα, είναι αρκετό ένα βλέμμα, μια χειραψία, ένα φιλί για να δείξει κανείς τα συναισθήματά του. Εγώ βέβαια δεν σας κοιτώ ποτέ έχοντας πλήρως απελευθερωμένα τα συναισθήματά μου γιατί θα... λιώσετε και πως θα σας μαζεύω μετά! Ανοίγω λίγο λίγο τη στρόφιγγα...

Σκεφτόμουν για αυτή τη γιορτή πως έπρεπε να γίνει μόνο μεταξύ καρκινοπαθών, όπως και έγινε δηλαδή. Σκαλίζοντας λίγο περισσότερο βρήκα, βρήκα διάφορα. Βρήκα πως μεταξύ μας νιώθω άνετα, έχουμε περάσει όλοι το ίδιο λούκι περίπου και καταλαβαινόμαστε. Δεν κλαίμε την μοίρα μας αλλά θα διακωμωδήσουμε καταστάσεις και θα κάνουμε το χιούμορ μας με τα τραβήγματά μας. Δεν θα παρεξηγηθεί κανείς μας καθώς μιλάμε την ίδια γλώσσα. Λίγο χαβαλές, λίγο φιλοσοφικές αναζητήσεις, λίγο ψυχολογία, φάρμακα, τι χρώμα πεταλούδα θα είναι του χρόνου στη μόδα, ποιοι οροί είναι οι καλύτεροι και τέτοια! Το σημαντικότερο είναι πως σε μια παρέα καρκινοπαθών θα καταλάβω και θα κατανοήσω τα πάντα: κάθε λέξη, κάθε ενέργεια, αν κάποιος θελήσει να φύγει μόλις ήρθε, αν κάποιος τρώει πολύ ή καθόλου, τα πάντα! Και δεν είναι ότι οι μη καρκινοπαθείς δεν θέλουν να μας καταλάβουν αλλά δεν μπορούν γιατί δεν έχουν τα βιώματα. Δεν μπορεί να βάλει με το νου του ο κάθε φίλος τις ιδιαίτερες δικές μας ανάγκες ή παραξενιές! Το ότι εγώ ή το Μύρτιλο πρέπει να πάμε λίγο πιο πέρα και να κάνουμε την ένεσή μας κάποια στιγμή, είναι κάτι φυσιολογικό για εμάς, καθημερινότητα, κατανοητό για ένα καρκινοπαθή αλλά ίσως κάπως παράξενο για κάποιον που είναι μακριά από αυτά.

Και αυτός είναι ένας λόγος που προσωπικά έχω αλλάξει γκαρνταρόμπα φίλων. Δεν είναι κάτι σταθερό αλλά αλλάζει συνεχώς. Και δεν υπάρχουν κανόνες, κάποιος ίσως να μην ρωτήσει ποτέ αλλά έχει τον τρόπο να κάνει καλή παρέα, έχοντας μάτια που σε βλέπουν χωρίς να φορούν τα γυαλιά του νοσοκομείου... Άλλοι ίσως δεν τα καταφέρουν τόσο καλά και είναι κουραστικό για μας να προσπαθούμε να φτιάξουμε κλίμα, εγώ πάντως δεν θέλω να το κάνω πια. Άλλοι ίσως δείχνουν ενδιαφέρον αλλά μαζί περνούν και μια αγωνία, ένας φόβος στη ματιά είναι αρκετός για να χτυπήσει καμπανάκι! Σίγουρα αλλάζει η γκαρνταρόμπα, σε μένα γίνεται εμφανές! Συνεχίζω να φοράω όμως φίλους που βλέπουν με τρέλα τη ζωή, που γελάμε, που δεν φοβούνται, που είναι ικανοί να πάμε στη Μανωλάδα για να βρούμε φρέσκιες φράουλες για να συνοδεύσουμε τη σαμπάνια μας! Βασικά, κάπως έτσι ήταν οι αγαπημένοι μου φίλοι πάντα, ικανοί να κάνουν ένα μεγάλο κόπο για κάτι ασήμαντο, απλά για να μείνει στην ιστορία...

Είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι αυτοί, ένας χωρίς την εμπειρία του καρκίνου και ένας άλλος με το άγγιγμά του! Όσοι ζουν στον δεύτερο, μπορούν να θυμηθούν τον πρώτο, έζησαν εκεί για πολλά χρόνια και ξέρουν πως είναι. Ο πρώτος, χρονικά,  κόσμος όμως δεν έχει καμία σχέση με τον άλλο, δεν μοιάζει στο παραμικρό. Έχουν μεν εκτιμηθεί διαφορετικά πολλά πράγματα, έχουν αλλάξει οι προτεραιότητες της ζωής αλλά είναι τελείως διαφορετικά τα άγχη και οι αγωνίες. Εσύ καρκινοπαθή το ξέρεις, για να το καταλάβεις κι εσύ που είσαι υγιής, ρώτα ένα φίλο σου καρκινοπαθή (θα έχεις για να διαβάζεις τούτο): ποιο είναι το άγχος σου, η απλή καθημερινή αγωνία σου, τι θα ήθελες τώρα, τι σου λείπει. Αν έχεις κάποιον τόσο φίλο και βρεις τη δύναμη να ρωτήσεις και να ακούσεις τις απαντήσεις, θα κοιτάξεις λίγο από το παράθυρο τον κόσμο του καρκινοπαθή, ανάμεσα από τις γρίλιες!

Όλους τους καρκινοπαθείς που έχω γνωρίσει μέσω internet τους νιώθω οικογένεια, αδερφούς και νιώθετε και σεις την οικειότητα που έχουμε μεταξύ μας! Και αν και Ζυγός, δηλώνω εκ πεποίθησης υποκειμενικός σε αυτό το θέμα και γέρνω τη ζυγαριά προς το μέρος του καρκινοπαθή! Όλα για πάρτη σας!

Ποιος τη ζωή μου, Κατσιμίχας

Για τη vanesa:

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010

Πυγολαμπίδες κολυμβήτριες, Θ. Παπακωνσταντίνου

Από τον Γαργαληστή του Δημήτρη Μπασλάμ, ερμηνεία του Θ. Παπακωνσταντίνου. Αφιερωμένο στη vanesa!

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2010

Πάρε με, Γλυκερία-Ζιώγαλας

Vanesa, να το εκλάβεις σαν θετικό που δεν βάζω το τραγούδι που ζήτησες, που σου έχω θάρρος δηλαδή. Είμαι τσακωμένος με τους Κατσιμιχαίους! Αντ' αυτού, έψαξα πολύ ώρα να βρω ένα top τραγούδι για να σου αφιερώσω και βρήκα το εξής, για πάρτη σου:

Χαμένο ρούχο, Σωκράτης Μάλαμας

Δε θα αλλάξω για να γιορτάσω, θα ψωνίσω πάλι Σωκράτη. Θέλω να ακούσω αυτό το πάθος του, να νιώσω το βλέμμα του πιωμένου, τρελού που είναι ικανός και έτοιμος για όλα! Δείτε τον! Γυαλίζει το μάτι του, κάπως έτσι είμαι και γω. Για πάμε:

Go Tarceva, go!!!

Γίνομαι υπερβολικός;;; Καρκινοπαθής και υπερβολικός πάει;;; Ή ισχύει η συνθήκη:

If (Άνθρωπος=Καρκινοπαθής) then
Υπερβολή στο maximum
Endif

Χωρίς Else!!!


Πετάξτε τους αξονικούς, δεν τους χρειάζομαι προς το παρών, μπορώ και κάνω τη διάγνωση μόνος μου! Ότι είπα στον γιατρό τα Χριστούγεννα αυτό γράφει και το πόρισμα.

Η αξονική Άνω/Κάτω Κοιλίας είναι αρνητική: "Οστεοσκληρυντικές αλλοιώσεις σε σπονδύλους και στο ιερό οστό", να 'χαμε να λέγαμε!!! Οι αλλοιώσεις που έχω στα οστά από παλιά, σοβάτισμα από πάνω με ασβέστιο και νάτη η οστεοσκλήρυνση, μια χαρά, ταμάμ!

Η θώρακος έχει περισσότερο ενδιαφέρον: έχει εξαφανιστεί η ατελεκτασία, άνοιξε ο πνεύμονας δηλαδή και δουλεύει (ο τεμπέλης...), έχει φύγει το υγρό που είχα χαμηλά (στα έλεγα εγώ γιατρέ και μου έπαιζες τα φρύδια...) και ξεχωρίζουν οι δύο όγκοι που έχω, ένας στην πύλη εισόδου του δεξιού άνω λοβού του πνεύμονα και ένας ψηλά. Κόλλησαν βέβαια τα ντοτόρια γιατί η προηγούμενη αξονική είχε γίνει εν μέσω ολικής ατελεκτασίας και δεν φαίνονταν τίποτα, δεν έχουν με τι να κάνουν τη σύγκριση! Λέει όμως ο αγαπητός ακτινολόγος, επι λέξει: "δίνουν ωστόσο την εντύπωση να παρουσιάζουν ελάττωση στην παρούσα εξέταση". Άσε τις εντυπώσεις γιατρέ και να περάσουμε στο πρακτέο, όλο εντύπωση κάνουμε... Από κει και πέρα, βρίσκει τις παλιές εστίες στα οστά, μου κοπανάνε εδώ και 5 μήνες ένα λεμφαδένα 0.8 εκ (αν είναι κάτω των 10 εκ δεν θέλω να ξέρω).

Πες μου αγαπητέ καρκινοπαθή, εσύ που με νιώθεις, που την έχεις φάει την πλατίνα με το κουτάλι και τις ταξάνες με το κιλό, είμαι υπερβολικός αν την πιω όλη τη σαμπάνια απόψε; Φταίω εγώ που έφυγε ο φελός και πήγε στο μπαλκόνι του γείτονα;;; Αν μείνει ανοιχτή μέχρι αύριο αυτή, θα γίνει νερό, κρίμα δεν είναι;;; Είμαι στα 2 ποτήρια, θα κάνω ένα διάλειμμα για το μπάνιο μου, να ΛΑΒΩ τη ΘΕΑ Ερλοτινίβη και αφού της δώσω το χρόνο της να αφομοιωθεί με ευλάβεια από το κουρασμένο μου κορμί, θα συνεχίσω με τη σαμπάνια μέχρι τελικής πτώσεως!

ΥΓ: Εννοείται πως είχα προαίσθημα για το πάρτυ αύριο, το είχα σχεδόν σίγουρο, η διακοπή ήταν που με ταρακούνησε λίγο και τα πονάκια.

ΥΓ1: Ανθή, έτσι λένε, ότι πρέπει να την πιούμε από την γόβα τη σαμπάνια;;; Που να βρεθούν τόσες γόβες βρε; Τα ποτήρια τσάμπα τα πήρα; Άσε την ποδαρίλα για άλλη φορά καλύτερα ;-)
Συμπληρώνω γιατί το Βάσανο δίνει ρέστα σήμερα, τι μαμούνι είσαι συ παιδί μου; Τρομάζω... Τέτοια λέει θα μας φέρει αύριο!

Σας φιλώ όλους, όσους με σκέφτεστε και αγωνιάτε για μένα, μακάρι να έχουμε όλοι καλά αποτελέσματα. Δύναμη έχουμε για να αντέξουμε στις ανηφόρες, ας πανηγυρίσουμε τώρα που έχει κατηφόρα! Go Tarceva, Gooooooooooooo!!!

Φάρμακο για τον καρκίνο, Αρκάς

Ίσως η πιο αστεία ανάρτηση...

Are you going to finish strong???

Αν είχα, Χαρούλης, Μπασλάμ (Αγησίλαγος)

Το σημερινό τραγουδάκι είναι από παραμύθι, πανέμορφο, με ωραίους στίχους, μοναδικούς. Και αρχίζω να σκέφτομαι ότι στα παιδικά παραμύθια είναι όλα τόσα όμορφα!!! Μήπως πρέπει να διαβάζουμε κανένα πότε πότε;;;

HISTORIA DE UN LETRERO (THE STORY OF A SIGN)

HISTORIA DE UN LETRERO (THE STORY OF A SIGN) ή

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010

Καρτερικότητα

Σήμερα μου έστειλαν ένα αρχειάκι από αυτά που περιλαμβάνονται στα mail αλυσίδες. Συνήθως τα διαγράφω αλλά αυτό μου φάνηκε να έχει δίκιο, δείτε:

Κουβαλάνε το σταυρό τους...

Ο Surfer, Μάλαμας, Μπασλάμ

Αυτό είναι το τραγουδάκι της σημερινής ημέρας, παιδικό, χαρούμενο, για να ξεφύγουμε λίγο:

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010

Taxotere, Δοσεταξέλη

Έγραψα το Taxol πριν και τώρα διάβασα το Taxotere, το 2ο είναι σαφώς πιο δυνατό και προκαλεί χειρότερες ευαισθησίες και παρενέργειες.

Ταξινόμηση 
Αναστολέας της μίτωσης, κυτταροτοξικό.

Μηχανισμός δράσης 
Η δοσεταξέλη είναι ημισυνθετικό παράγωγο των βελονών του Ευρωπαϊκού κωνοφόρου Taxus Baccata.

Taxol, Πακλιταξέλη

(Του κ. Πανόπουλου)

Εισαγωγή 
Η πακλιταξέλη ανακαλύφθηκε την δεκαετία του 1960, στα πλαίσια του προγράμματος του National Cancer Institute, το οποίο είχε σαν σκοπό τον εντοπισμό νέων φυσικών ουσιών με αντινεοπλασματικό δράση. Η πακλιταξέλη εντοπίσθηκε σαν εκχύλισμα του φλοιού του ελάτου της Βορείου Αμερικής Taxus Brevifolia, την δεκαετία του 1970. Εργαστηριακές προκλινικές μελέτες έδειξαν σημαντικές κυτταροτοξικές ιδιότητες κατά διαφόρων τύπων καρκίνου. Ωστόσο, η κλινική εφαρμογή του φαρμάκου καθυστέρησε μέχρι τη δεκαετία του 1980, λόγω των χαμηλών αποθεμάτων του φλοιού του δέντρου του Ειρηνικού και της πτωχής διαλυτότητας.

Άντε καρδιά μου, Πορτοκάλογλου

4/2/2010: Μετά θα ζητάς νταλκαδιάρικα πάλι αλλά αυτό πρέπει να ακουστεί, για το Διαμαντάκι:
10/2/2010: Σήμερα αναθεώρησα για το τρέχον blogοτράγουδο, είναι αυτό εδώ και θα καταλάβετε γιατί διαβάζοντας τους στίχους του


Είκοσι χρόνια διαδρομή                 Κι εκεί που βλέπεις το νησί                
και μοιάζουν μόνο μια στιγμή       και τις φωτιές απ΄ την ακτή                
μια ανάσα, μια γιορτή                    η καταιγίδα θα σε βρει                         
κι άντε πάλι απ΄ την αρχή             κι άντε πάλι απ΄ την αρχή                    
σαν το άγραφο χαρτί                      άντε πάλι απ΄ την αρχή                         
                                                           σαν το άγραφο χαρτί


Άντε καρδιά μου, άντε πάλι 
πρέπει να μάθεις κάτι πάλι
κάτι καινούργιο, κάτι νέο
κάτι πιο δύσκολο κι ωραίο
Ναι κάτι δύσκολο κι ωραίο
σε θέλει ακόμα πιο γενναίο
σε θέλει ακόμα πιο γενναίο
κάτι πιο δύσκολο κι ωραίο

Κι εκεί που ήσουν αρχηγός                           Κι άντε πάλι απ΄ την αρχή
και τ΄ ουρανού ο εκλεκτός                            σαν το άγραφο χαρτί
να ΄σαι πάλι ναυαγός                                     σαν το άγραφο χαρτί
ένας βασιλιάς γυμνός                                    άντε πάλι απ΄ την αρχή
ένας βασιλιάς γυμνός
κι άντε πάλι βάλε μπρος

It's all about consultants

Άλλες εταιρείες πάνε εμπρός και άλλες πίσω, άλλες ανεβαίνουν και έχουν κέρδη και άλλες είτε μένουν στάσιμες είτε κατρακυλούν όταν έρθει η δύσκολη ώρα, όπως τώρα για παράδειγμα. Και γιατί γίνεται αυτό παρακαλώ; Μικρό ρόλο παίζουν οι ιδιοκτήτες, οι κύριοι μέτοχοι, αυτοί που έχουν το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών και μπορούν να ελέγξουν όλες τις αποφάσεις δηλαδή, για την τύχη της εταιρείας. Της εκάστοτε, της μικρής και της μεγάλης.

Φύλακας και Βασιλιάς

Απορώ πως δεν το έχω βάλει ακόμα αυτό το τραγούδι, απορώ....:

Avastin, Μπεβασιζουμάμπη

Θα προσπαθήσω να περιγράψω σε μερικά posts μερικά από τα φάρμακα, Χημειοθεραπευτικά ή μη, τα οποία ενδιαφέρουν περισσότερο όσους μπλέκουν με τον καρκίνο. Οι πληροφορίες είναι από τα επίσημα site των εταιρειών παραγωγής ή από τα data sheet των φαρμάκων. Κάνω την αρχή με το Avastin. 

Τι είναι και πώς δρα το Avastin; 

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010

Κάντο τώρα!

Για να μη φτάσεις μια μέρα να πεις: χρωστάω, δεν πρόλαβα, αν προλάβαινα. Κάντο τώρα, πες το αύριο κιόλας, μην χάνεις λεπτό:

 

Ouzo and X-Ray

Ήρθε η ώρα να πιω τα ούζα (1) μου και να φάω τις ακτινοβολίες μου, τις γ, αυτές τις καλές. Που σε άλλη περίπτωση θα ανησυχούσαμε μήπως προκαλέσει... καρκινογένεση τόση πολύ ακτινοβολία αλλά το προσπερνάμε, κάνει και διαγνωστική χρήση! Για να μην έχουμε θέματα με πρόωρες ερωτήσεις, τα κανόνισα έτσι ώστε να ξέρω τα αποτελέσματα λίγο πριν το Σάββατο, να προλάβω να στουμπώσω λίγη ερλοτινίβη ακόμα!

Αν και με τραβάει λίγο από δω, με τσιτώνει λίγο από κει, δεν θα σοβαρευτώ τώρα στο τέλος ούτε θα υποχωρήσω, φουλ επίθεση! 

Ετοιμαστείτε για σαμπάνιες το ΣΚ να το γιορτάσουμε, τις δικές σας δεν τις ήπιαμε ακόμα, έχω και γω μια δική μου που θα την ανοίξω ότι διάολο και να λένε τα πορίσματα. Βάσανο, Top model, Μύρτιλο, να είστε έτοιμες για δράση, Σάββατο ή Κυριακή να τα πούμε. Δείτε και σεις το πρόγραμμά σας. 

Νέο αίμα μυρίζομαι και δεν έχω συνηθίσει να μου λένε όχι: Σμάλτο στις επάλξεις, το καθήκον σε καλεί και σε περιμένουμε. Λουκία, βάλε μπροστά τον ωροσκόπο Ζυγό και ετοιμάσου για τη συνάντηση. Vanesa, πολύ θα ήθελα να σε γνωρίζαμε, είσαι μακριά όμως και δεν στο ζητάω.

Εννοείται πως περιμένω την θετική απάντηση όλων που ανέφερα και επίσης, είναι ευπρόσδεκτος όποιος άλλος θέλει να έρθει στην παρέα, σαμπάνια θα υπάρχει άφθονη. Αυτή η συνάντηση θα είναι καρκινοπαθών ή ατόμων άμεσα σχετιζόμενων, για υγιείς θα γίνει άλλη.

Έχετε όλο το χρόνο να ετοιμαστείτε, ψυχολογικά και σωματικά, εγώ θα ετοιμάσω την λοτιόν μου Second Edition, έχω ιδέες για αναβάθμιση! Οπότε το δωράκι σας θα είναι εξελιγμένο μοντέλο ;-)

(1) Το σκιαγραφικό έχει γεύση ούζο, λεπτομέρεια για όσους δεν έχουν κάνει ποτέ αξονική κοιλίας 

Επίδομα αεροθεραπείας

Σήμερα πήγα στο ΙΚΑ για να ετοιμάσω τα χαρτιά της αναρρωτικής άδειας. Έπεσα σε μια γιατρό που έδειξε ενδιαφέρον, συζητήσαμε λίγο και τη ρώτησα για το επίδομα αεροθεραπείας, το είχα ακουστά αλλά δεν ήξερα λεπτομέρειες. Ούτε αυτή ήξερε βέβαια, παραθέτω πιο κάτω λεπτομέρειες από τη σελίδα των μεταμοσχευθέντων νεφρού. Θα ψάξω βέβαια να βρω πως θα το πάρω και μιας και έχω χρόνο θα το πάρω, θα σας ενημερώσω μετά για τον τρόπο. Σημειώνω πως από τους καρκινοπαθείς το δικαιούνται μόνο αυτοί με CA πνεύμονα.

Απόκριες 2010

Γυρίσαμε, και είναι καλό αυτό; Μας φαίνεται καλό λόγω συνήθειας, εμείς και άλλο ένα εκατομμύριο άνθρωποι γύρισαν σήμερα από τα χωριά τους, πόλεις τους, στην πρωτεύουσα, έχοντας πάρει μια ανάσα που θα αντέξει (για τους περισσότερους) ως την 25η Μαρτίου (πέφτει Πέφτη φέτος).

Παρασκευή: πολύ βροχή! έβρεχε στο μεγαλύτερο κομμάτι του δρόμου, έβγαλε όση βροχή δεν έριξε όλο το χειμώνα! Έπειτα, παρήγγειλα 1 κιλό κεμπάπ, από το ύψος του Βελεστίνου για να το έχουμε σίγουρο! Πήραμε και πατέρα στο σπίτι μετά το χειρουργείο, ολική αρθροπλαστική γόνατος. Δεν κρατιόταν με τίποτα και του ήρθε κουτί το τριήμερο. Μόλις 10 μέρες μετά το χειρουργείο, βγήκε και τις τρεις μέρες στο καφενείο με το Π, κάτι που θεωρούσε αδιανόητο να μην κάνει! Φάγαμε το κεμπάπ μια χαρά, τι Χασιά, Βάρη, Σταμάτα, Βαρυπόμπη, Καλύβια, Χολομώντας, Λαγκαδάς;;; Αν δεν έχει φάει κάποιος κεμπάπ της Λάρισας, δεν έχει κλείσει τον κύκλο της αναζήτησης του πιο νόστιμου και γεμάτου χοληστερίνη αρνίσιου μεζέ!!!

Σάββατο: προλάβαμε και ήπιαμε ένα καφέ στον ήλιο της πλατείας Ταχυδρομείου, πριν αρχίσουν οι βροχές! Πολύ βροχή πάλι, ποτάμια έτρεχαν από τους ουρανούς! Ήρθε και η averfoula και κάναμε καρέ! Α, ήρθε και η ζωγράφος Μαίρη και φάγαμε παρέα, μας διηγήθηκε και τις εμπειρίες που είχε από το ταξίδι στην Αμερική.

Κυριακή: εφημερίδες, φαγητό, καρναβάλι το βράδυ, βροχή και 4 βαθμοί Κελσίου! Ήπιαμε και μια μπυρίτσα με παρέα, είδα και τον "φαροφύλακα" του χωριού αργότερα.

Δευτέρα: μια βόλτα στο μπουρανί στον Τύρναβο, καφές στο χωριό, φαγητό, λίγος ύπνος και επιστροφή.
Έχω και φωτό μου με την πυρόξανθη μπούκλα αλλά δεν θα εκτεθώ, λέω να κρατήσω ψηλά για λίγο ακόμα το κύρος μου ;-)

ΥΓ: Δεν σας εύχομαι καλή σαρακοστή, δεν μου πάει, να είστε καλά σας εύχομαι κάθε μέρα, κάνοντας αρχή από αύριο!

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010

He was a friend of mine, Willie Nelson

Για τη vanesa που μάλλον της αρέσει η κιθάρα (θα στα βάλω σιγά σιγά):

Η λοσιόν μου με: Ουρία, Ευσερίνη, Καριτέ!

Μικρός στο χωριό και κοντά στα Χριστούγεννα έφτιαχνα κεριά, μάζευα ότι παλιά λευκή λαμπάδα υπήρχε, τις έλιωνα, έτριβα και κηρομπογιές για χρώμα, φυτίλι από τις λαμπάδες και καλούπια διάφορα. Το κακό ήταν ότι μου γέμιζαν το μάτι και καλούπια που έπρεπε να σπάσουν για να βγει το κερί... ακόμα ακούω τη φωνή της μάνας: "θα σε σκοτώσω, τι έκανες εδώ;;;" χα χα χα, κάτι ποτήρια μυστήρια θυσιάστηκαν για ένα και μόνο κερί!

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010

Eucerin, Urea

Κάνω μια εισαγωγή περιγραφής των ουσιών Ευσερίνης και Ουρίας, για να σας μπάσω μετά στην κρέμα που έφτιαξα. Για πάμε:


Ευσερίνη ή Eucerin: ανήκει στην κατηγορία των έκδοχων, παρασκευάζεται από κηρούς και περιέχει λανολίνη (οι κηροί είναι εστέρες, πάει πολύ μακριά η βαλίτσα και δεν πρόκειται να θυμηθώ όλη τη χημεία τώρα...). Έχει την ιδιότητα να προσροφά μεγάλη ποσότητα ύδατος, έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παρασκευή γαλακτωμάτων.

Buongiorno, vorrei un espresso, per favore


Κλείστε από τώρα τα εισιτήριά σας. Αφού γυρίσουμε, θα σας κάνω το οδοιπορικό, ξενοδοχεία, που να φάτε pizza και μακαρονάδες, που να πιείτε espresso και θα συμβουλευτώ και τη Στέλλα για τα αξιοθέατα ;-)

Σωστά καταλάβατε, έβγαλε κάποιες προσφορές η Aegean, όχι τσάμπα αλλά προσφορές. Σπεύσατε!

Nothing else matters, Mettalica

vanesa να υποθέσω πως θες αυτό; Αν προτιμάς κάποιο άλλο πες μου

Tajabone, Ismael Lô

Αρχίζει να μου αρέσει του γούστο σου, για πες... για τη vanesa:

Caetano Veloso Cucurrucucu Paloma (Hable Con Ella)

Για τη vanesa, μια καντάδα (;):

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010

A job is waiting for me

Όταν έκανα τις hardcore χημειοθεραπείες κι έπεφτα για ύπνο το βράδυ, έκανα όνειρα για το που θα ήθελα να δούλευα "μετά". Το μετά το γράφω έτσι γιατί δεν είχα πιστέψει ποτέ ότι δε θα γίνω τελείως καλά, ακόμα και ο καρκίνος μου φαίνονταν απλά ένα εμπόδιο, δεν έχω συνηθίσει να τρώω πόρτα, να μην καταφέρνω κάτι, δεν υπάρχει άλυτο πρόβλημα, κατάσταση από την οποία δεν μπορεί να βγει κάποιος. Αρκεί να είναι διατεθειμένος κανείς να κάνει αβλεπεί whatever it takes! Να κάνεις ότι χρειαστεί, αν πονάει το χέρι, κόψτο και προχώρα, μη σκεφτείς γιατί έτυχε σε σένα ή γιατί είναι στον αγκώνα και όχι στο δαχτυλάκι, κόψτο και ΤΕΛΟΣ, η άλλη μέρα θα είναι μια νέα μέρα.

Του πόθου τ' αγρίμι, Αρβανιτάκη Ελευθερία

Έτσι, χρειάζεστε πόθο και πάθος στην Κοζάνη για να αντέξετε με τόσο κρύο. Για τη vanesa (ζηλέψαμε που χιονίζει.....)

Το γράμμα, Αλεξίου Χάρις

Αυτό είναι, να μάθουμε κι εμείς οι νεότεροι κάποιο ωραίο τραγουδάκι της Χαρούλας. Για τη vanesa που το ζήτησε:

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2010

Καρκίνος, χρήματα, κρίση, Θέλω και Ρώμη...

Χθες άρχισε να με ψιλοτσιμπάει η μέση, να γκρινιάζουν λίγο  οι οστικές. Είχα κι ένα πονοκέφαλο στον οποίο δεν έδωσα σημασία, πήρα ένα Depon Maxima από αυτά που μου έχουν μείνει στο γραφείο από τότε που νόμιζα πως είναι κάτι... άλλο. Μιλήσαμε με το μυρτιλάκι, μου κανόνισε σπόντα ραντεβού με τον δερματολόγο καθώς φάνηκε να έχει εμπειρία από καρκινοπαθείς με tarceva. Μετά τη δουλειά πήγα Jumbo και ξεσήκωσα σομπρέρο, ένα καπέλο με πυρόξανθο μακρύ μαλλί και κάτι στέκες με διαολάκια, πολύχρωμες φούντες να πετάνε, ότι πιο παλαβό γενικώς. Είχα υποσχεθεί στα παιδιά ότι από σήμερα θα άνοιγα τις Απόκριες και θα ντυνόμουν κάθε μέρα, εσείς με έχετε για σοβαρό πάραυτα... καλά.

Ανεμολόγιο, Υπόγεια Ρεύματα

Για τη Βανέσα που το ζήτησε:

Ρόζα, Υπόγεια Ρεύματα

Για τη vanesa που το ζήτησε, προτίμησα το live, αν θέλεις κάποιο άλλο πες μου, δεν είναι τίποτα να αλλάξει.

Διακοπή Tarceva (Update)

3/2/2010: Ο πόνος και η αντοχή σε αυτόν είναι πράγματα υποκειμενικά. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να πει μόνος του πότε φτάνει στο σημείο: δεν πάει άλλο! Προσωπικά, έχω μεγάλες αντοχές στον πόνο και δεν είμαι γκρινιάρης, είμαι από αυτούς που όταν παίζαμε μικροί: "φώναξε όταν πονάει", δεν φώναζα ποτέ! Τώρα έχω φτάσει στα όριά μου όμως, άντεξα το εξάνθημα στο πρόσωπο, στα χέρια, στο σώμα, στα πόδια εξαρχής αλλά αυτή τη στιγμή το κακό έχει παραγίνει. Η φαγούρα έχει αντικατασταθεί από πόνο, η όποια ενυδάτωση δεν βοηθά και πονάει το δέρμα κατά το περπάτημα.

Σταμάτησα από χτες το Tarceva, ξέρω ότι αυτή είναι η λύση στις δύσκολες περιπτώσεις, βγάζουν τους ασθενείς από τη θεραπεία για λίγες μέρες και τους ξαναγυρνούν όταν είναι καλύτερα. Γίνεται κατανοητό πως δεν έχω μιλήσει καν με το γιατρό μου, δεν μου κάνει να τον συμβουλευτώ, από τη στιγμή που του φάνηκε απίθανο να με έχει βοηθήσει τόσο, θα με δει όταν κάνω τις πρώτες αξονικές...

Κάποια στιγμή είχα πει πως δε θα το διακόψω ότι παρενέργεια και να μου συμβεί, αλλά ξεπερνώ τον φόβο μου τώρα και λέω πως αν είναι γραφτό να στραβώσει κάτι αυτές τις 4-5 μέρες που δεν θα το παίρνω, ας στραβώσει. Θα γράψω σε ένα σχόλιο πόσες μέρες θα μείνω χωρίς Tarceva, καταλαβαίνετε όμως πως το να κάνω του κεφαλιού μου αυτή την ώρα είναι κάτι που θα πρέπει να αποφεύγεται, εγώ είμαι και λίγο ξεροκέφαλος και το παίρνω πάνω μου. 

Θα τα πούμε σε λίγες μέρες για αυτό το θέμα.

================Ανανέωση στις 9 ΦΕΒ 2010======================

Χθες λοιπόν επισκέφθηκα τον γιατρό που μου σύστησε το μυρτιλάκι, έπρεπε να είναι κάποιος που έχει χειριστεί στο παρελθόν ασθενή που λαμβάνει tarceva, το δήλωσε ο γιατρός κι έτσι φάνηκε. Ωραίος ο γιατρός, μυρτιλάκι λέει τα καλύτερα για σένα, "το καλύτερο κορίτσι του λεκανοπεδίου" και "γάτα με πέταλα". Βάλε κανένα ματάκι καλύτερα, καλά το λες εσύ!

Με εξέτασε λοιπόν, μέχρι να βγάλω το παντελόνι μου έλεγε "μια χαρά είσαι, τίποτα δεν έχεις!" αλλά μόλις του αποκάλυψα και το υπόλοιπο απολλώνειο κορμί, τα χρειάστηκε! Με χάζεψε λιγάκι με το φακό ολόσωμα και δήλωσε σίγουρος πως είμαι ακριβώς ίδια περίπτωση με μια παλιά του ασθενή, την οποία δεν μπορούσε να διαγνώσει και της πήρε βιοψία η οποία έδειξε αγγειίτιδα. Μακάρι γιατρέ μου, λέω, ας είναι και ο διάολος ο ίδιος αρκεί να ξέρουμε πως να τον εξοντώσουμε! Δεν θα αναφέρω τα χάπια που μου έδωσε για να μην τρέξει κανείς και τα πάρει έτσι από μόνος του.

Αυτά που μπορώ να αναφέρω είναι μια κρέμα "γράσσο" όπως το έλεγε ο ίδιος, για να βάζω σε όλο μου το σώμα, μια αντηλιακή κρέμα και μια κρέμα κατά της ακμής για το εξάνθημα στο πρόσωπο. Θα πω τα ονόματά τους αφού τις δοκιμάσω και φανεί η αποδοτικότητά τους, να μην λέω και τα παίρνω πίσω.

Ακόμα, δεν έχω αναφέρει για την παρωνυχία που έχω πάθει στα 2 μεγάλα δάχτυλα των ποδιών μου, έτσι μου είπε πως λέγεται και οφείλεται καθαρά στο tarceva. Μου έγραψε ένα ιώδιο που έχει μεγάλη διεισδυτικότητα, θα το αναφέρω κι αυτό μαζί με τα άλλα, σε λίγες μέρες μόλις δω αποτελέσματα.

Αφήνω αυτό το post και συνεχίζω σε άλλα. 

Θα τα βροντήξω, Πίτσα Παπαδοπούλου

Για πάρτη μου, θα τα πούμε σήμερα μέσα στη μέρα σιγά σιγά:

Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2010

Μερικές σκέψεις

Μια σύντομη αναφορά σε διάφορα:

1) Με το θέμα του tarceva δεν έχω τρομερά νεότερα προς το καλό, αν κι έχω 7 24ωρα που δεν το παίρνω. Έχει υποχωρήσει λίγο ο πόνος στα πόδια αλλά αυτή τη ρημάδα την ενυδάτωση δεν μπορώ να την πετύχω με τίποτα! Αντίθετα με κυνηγάει η... αφυδάτωση! Το δέρμα μου είναι σαν... το βυζί της 90χρονης γιαγιάς... ίσως και χειρότερο! Τι κρέμες, γαλακτώματα, βούτυρα, bepanthol, η επιθυμητή ενυδάτωση δεν έρχεται με τίποτα και ας μην παίρνω το tarceva. Γιατί; Ποιος ξέρει; Και ο θεός ο ίδιος αναρωτιέμαι αν ξέρει... Έκανα μια κρούση σε κάποιους δερματολόγους και δεν ενθουσιάστηκαν, αύριο θα δούμε αν έχει εμπειρία ο δερματολόγος της roseberry για να βοηθήσει. Όταν χρειαζόμαστε κάποιον γιατρό άλλης ειδικότητας για να βοηθήσει με κάποιο σύμπτωμα, θα πρέπει να έχει κάποιες γνώσεις και εμπειρία με τους καρκινοπαθείς. Όχι όπως είχα πάει σε διάσημο διδάκτωρ οδοντιατρικής να με δει για το πρόβλημά μου και μου πρότεινε.... να μου βάλει εμφυτεύματα. Από εμάς θα τα πάρετε ρε κουφάλες; Τι να τα κάνω τα γυαλιστερά δόντια, να γελάσω στον μπάρμπα Πέτρο να με βάλει θέση παράθυρο ;-)

2) Εν τω μεταξύ δεν έχω γράψει πως αυτό το διάστημα έχω πάρει: Xozal, Zirtek, Prezolon για να μαλακώσω την ενόχληση χωρίς ιδιαίτερα σημάδια βελτίωσης. Το μόνο καλό είναι το βράδυ που τα παίρνω όλα μαζί συν Stilnox & Lexotanil και κάνω το τρελό ταξιδάκι μου στον ύπνο! Αυτά είναι γλέντια!

3) Να ευχαριστήσω την Γ για το ενδιαφέρον σου. Θα τα ξαναπούμε, εύχομαι και για εσάς τα καλύτερα. Ότι εγγυημένες λύσεις βρω εννοείται ότι θα τις μοιραστώ άμεσα μαζί σας.

4) Άσχετο: αγόρασα 2 σκουλαρίκια κραγμένα, οινοπνευματί το ένα και μωβ το άλλο! Έχουν έγκριση CE από Διαμαντάκι πάραυτα...

5) Σέρουμ: δεν έχω χρόνο να το ψάξω, το είχα διαβάσει σε ένα περιοδικό στα πεταχτά αλλά δεν έμεινα, πανάκριβα λέει αλλά με μια σταγόνα μπορείτε οι γυναίκες να περιποιηθείτε όλο το πρόσωπό σας. Μου έδωσαν λίγα δείγματα από την L' Occitane (ένα Κριαράκι που το παίδεψα...) και τα δοκίμασα: τι είναι αυτό βρε παιδιά;;; νομίζω πως αξίζουν τα λεφτά τους αυτά τα σέρουμ! Εμένα μου φέρνει μια δροσιά, μια φρεσκάδα, μια ενυδάτωση στο πρόσωπο και μια γυαλάδα άλλο πράγμα! Για ψάξτε τα, αν δεν έχετε ήδη, μαμούνια εσείς...

6) Καρκίνος: έχω αρχίσει να βαριέμαι είναι η αλήθεια... δεν παίζει καμιά άλλη ασθένεια; να κάνω τράμπα με κάτι άλλο; αλήθεια είναι ότι βαριέμαι εύκολα και πάντα ψάχνω αλλαγές, να διαλέξω την κουρτίνα Β ή το κουτί 3;;;

7) Παίζει ένας μυστικός δρόμος που παρακάμπτει τα Τέμπη και γλυτώνει τουλάχιστον 1 ώρα ταλαιπωρίας για όποιον θέλει να περάσει από Λάρισα προς Κατερίνη. Όποιος θα ταξιδέψει αυτές τις μέρες προς τα πάνω και ενδιαφέρεται, ας επικοινωνήσει, δεν το ανακοινώνω για ευνόητους λόγους...

8) Το επόμενο ΣΚ των Αποκρεών θα ανέβουμε στην πατρίδα, Λάρισα, καιρό έχω να γνωρίσω νέους ανθρώπους, αν παρακολουθεί κάποιος και ψήνεται, ας κάνει την επαφή. Να αυξήσουμε την εντροπία του συστήματος λίγο, για πάμε...

9) Οι λέξεις που παίζουν στο μυαλό μου τις τελευταίες μέρες είναι: συμβατικός, αντισυμβατικός, conventional & unconventional. Σε περίεργα μονοπάτια τριγυρνάω πάλι και είμαι ψημένος να κάνω κάτι unconventional πια...

Σας φιλώ όλους, γιώργος, (ενίοτε Ιωνάθαν).

Last ride in, Green Day

Αφιερωμένο στη Στελλίτσα μου που με ξεστραβώνει και μου μαθαίνει και κανένα νέο ήχο ;-) Ματς

Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2010

Gamma knife και Cyberknife

Με αφορμή την προτροπή της roseberry, θα αναφερθώ συνοπτικά στις τεχνολογίες αυτές. Θα πω πρώτα τη δική μου εμπειρία:


όταν ψάχνοντας έμαθα για την τεχνολογία αυτή, έκλεισα ένα ραντεβού στο Ιατρόπολις και πήγα κουβαλώντας όλες τις εξετάσεις. Αφού είδαν τις τελευταίες μαγνητικές οι γιατροί, με τακτ μου είπαν να περιμένω να τελειώσω όλες τις χημειοθεραπείες και να το ξαναβλέπαμε τότε. Η αλήθεια ήταν ότι: 1) οι διαστάσεις του όγκου μου ήταν μεγάλες και 2) ο όγκος δεν ήταν συμπαγής και συγκεντρωμένος ώστε να μπορεί αυτή η τεχνική να τον αφαιρέσει. Δεν γίνεται δηλαδή αυτή η τεχνική να αφαιρέσει όγκους που είναι διασκορπισμένοι στον ιστό ή να το πω καλύτερα έχουν διασπορά. Απευθύνεται σε όγκους που έχουν διακριτά όρια και είναι κάτω από συγκεκριμένες διαστάσεις.

Εθνική Γραμμή Υποστήριξης 1069

Δε μου ζητήθηκε να παρουσιάσω κάτι αλλά νομίζω είναι μια πολύ καλή προσπάθεια και μπράβο στους συμμετέχοντες του ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ που κατάφεραν να στήσουν αυτή την εθνική γραμμή υποστήριξης.Οι ημέρες & ώρες λειτουργίας της γραμμής υποστήριξης 1069 θα είναι, καθημερινά από τις 9.00 π.μ. το πρωί έως τις 21.00 μ.μ. το βράδυ, πλην του Σαββατοκύριακου. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το site. Εύχομαι να μπορέσετε να βρείτε στη γραμμή υποστήριξης όσα λείπουν από την ενημέρωση αλλά και τη στήριξη που σας λείπει.γιώργος

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2010

Σ' αγαπώ, Σωκράτης Μάλαμας

Δεν τραγουδάει ο Σωκράτης βέβαια αλλά ο ήχος είναι καθαρά Μαλαματένιος! Οι στίχοι του είναι θεικοί, ΤΕΛΟΣ!

Cry cry, Oceana

Ήθελα περισσότερο χρόνο για να ψάξω να σου βρω ένα κατάλληλο τραγούδι για σήμερα αλλά μιας και δεν τον έχω, σου αφιερώνω το παρακάτω τραγούδι γιατί: έχει καλό ρυθμό, καλή μουσική, πολλά όργανα που ακούγονται στο υπόβαθρο, η Oceana έχει πολύ καλή κίνηση και χορό, το βίντεο έχει ΤΕΛΕΙΑ ανάλυση (High Definition). Μόνο οι στίχοι είναι μακριά από εμάς αλλά δεν πειράζει, ακούστε και σκεφτείτε τα δικά σας:

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2010

Γύρευε την τύχη σου...

Είχε καλό ήλιο σήμερα αν και έκανε πολύ κρύο, ψοφόκρυο. Όπως γύρναγα από τη δουλειά, την καταβρήκα στο αυτοκίνητο ακούγοντας Moby, βολτίτσα στο δρόμο και ήθελα κάπου να πάω. Σκέφτηκα κανένα Ωρωπό για ψαράκι αλλά μου έπεσε μακριά, πέρασαν διάφορες ιδέες από το μυαλό μου καθώς έφτανα στην Αθήνα αλλά μία μου έκανε κλικ: Πάρνηθα, καζίνο, να ψάξω την τύχη μου!

Θυμήθηκα, το Μάη του 2008, τους πνευμονολόγους να προσπαθούν να μου πουν τα νέα: "η βιοψία είναι καλή αλλά, ξέρεις, βρέθηκαν και κάποια νεοπλασματικά κύτταρα....", τους μίλαγα στον ενικό γιατί ήταν νέοι: "βρε συ, τι νεοπλασματικά είναι αυτά που μου λες; καρκίνο έχω;"

Βάλε μου δύσκολα, Ζιώγαλας, Πορτοκάλογλου

Να κι ένα για την πάρτη μου:

Η αγάπη αν είναι αυτό, Ζιώγαλας

Αφιερωμένο στο Διαμαντάκι, γιατί έμαθε σήμερα ότι Τοξότης με ωροσκόπο Κριό και σελήνη στο Λέων δεν υπάρχει συχνά και την έχει βαρύνει το πάθος!!!

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2010

Μην το πεις πουθενά, Στάθης Δρογώσης

Μου αρέσει γιατί είναι ποιοτικό. Αφιερωμένο από την Hope στην... Βασανού ;-)

Santa Maria, Gotan Project

Ταιριάζει με το ύφος της μέρας, λίγο ορχηστρικό, λίγο lounge.

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2010

Μα τι σου λέω, Πασχάλης Τερζής

Και λίγη καψούρα βρε παιδί μου...

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008, mail@me

Back to TOP  

SYNC BLOGS
free website stats program