Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

My lotion, Version 2, Beta 1

Τη Δευτέρα το βράδυ δεν άντεχα, να έχω τα νέα υλικά και να μη δοκιμάσω να φτιάξω την 1η Beta έκδοση της 2ης Version της λοσιόν μου, γαλακτώματος, κρέμας, δεν ξέρω πως θα καταλήξει αλήθεια... Ξεκίνησα με μερικές βασικές ιδέες, του μηχανικού οπότε ίσως και να μην είναι ολόσωστες:

1. Η Ευσερίνη χρησιμοποιείται σαν έκδοχο αλλά επειδή είναι λιπαρή, καλό θα είναι να μην υπάρχει σε μεγάλη ποσότητα. Επίσης, είναι καλό το γεγονός ότι προσροφά μεγάλη ποσότητα νερού! Στην ένυδρη μορφή της είναι ήδη διαλυμένη 1:1 με νερό, ο σκοπός είναι να βρω πόσο νερό μπορεί να δεχθεί ακόμα χωρίς να γίνει νερουλή η κρέμα. Με αυτό το σκεπτικό, χρησιμοποίησα 50 γρ Ευσερίνης και 25 γρ νερού (εμφιαλωμένου παρακαλώ, γιατί είχαμε και διακοπή νερού...). Με αυτή την αναλογία, υπάρχει μια σχέση ευσερίνης νερού 1:2 ήδη.

2. Η δεύτερη ιδέα έχει να κάνει πάλι με το νερό, μιας και ο σκοπός είναι η ενυδάτωση!!! Βλέπω στις περισσότερες κρέμες πως το πρώτο συστατικό που αναγράφεται είναι το νερό, άρα βρίσκεται και στη μεγαλύτερη περιεκτικότητα. Δεν είναι λογικό πως αν μια κρέμα φέρει πολύ νερό θα το αφήσει στο δέρμα και θα απορροφηθεί; 

3. Θέλω η κρέμα να έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βούτυρο karite.

4. Επειδή η ουρία με ενοχλεί αυτό το διάστημα, σε αυτή τη beta έκδοση δεν ήθελα καθόλου από αυτή στην κρέμα μου.

5. Κατέληξα στα λαδάκια, αμυγδαλέλαιο και jojoba γιατί μαλακώνουν την κρέμα και έχουν καταπραυντικές και πολλές ακόμα θετικές ιδιότητες για το δέρμα.

Την παρασκευή θα την περιγράψω σε άλλη beta. Να πω μόνο πως για όποιον ενδιαφέρεται, ΑΚΥΡΟ το karite από την L' Occitane! Υπάρχει βούτυρο σε συσκευασίες του κιλού και σε τιμή γύρω στα 15 ευρώ, λιγότερο δηλαδή από όσο κάνουν τα 200 γρμ της L' Occitane! Βέβαια, δεν είναι τόσο καθαρό, βρέθηκαν κάποια στίγματα στο μπεν μαρί που πρέπει να βρω από που προέρχονται.

ΔΟΚΙΜΗ: Την επόμενη μέρα έκανα την 1η δοκιμή μετά το μπανάκι: καταρχήν η κρέμα δεν κάνει για dispenser σε αυτή τη σύνθεση γιατί είναι πολύ σταθερή, βαζάκι λοιπόν. Ταυτόχρονα βγαίνει το συμπέρασμα πως η σύνθεση μπορεί να δεχθεί κι άλλη ποσότητα νερού, ίσως και τριπλάσια!!! (Ενθουσιασμός...) Σίγουρα αυτή η beta είναι πολύ καλύτερη από την Version 1! Χρειάζεται μια μικρή ποσότητα για να καλυφθεί όλο το σώμα. Ενώ η μορφή της είναι στερεά, όχι γαλάκτωμα, μόλις μείνει για λίγο στο σώμα και πάρει θερμοκρασία, αρχίζει να λιώνει! Η αλήθεια είναι πως συγκινήθηκα ;-) Είμαι σε καλό δρόμο, την τελική εικόνα της ενυδάτωσης θα την δω αργότερα και το πρωί, η 1η εικόνα όμως είναι πολύ "ενθαρρυντική", όπως λέει και ο Κύρος! Σας χαιρετώ!

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008, mail@me

Back to TOP  

SYNC BLOGS
free website stats program