Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Άσε με να σ' αγαπάω, Διαμάντη Λίτσα

Πριν καιρό βρεθήκαμε σε μια ζωντανή πίστα, μετά από πολύ καιρό, μήνες, να μην πω και χρόνια... Καταρχήν ένιωσα εκτός εαυτού, τόπου, χρόνου, εκτός γενικά! Τι δουλειά είχα εγώ στις 2 και 3 το πρωϊ στα μπουζούκια, την ώρα που θα έπρεπε να έχω πάρει τα χάπια μου, να έχω βάλει τις κρέμες μου και να βρίσκομαι ήδη στον τρίτο ύπνο;;;
Κατά δεύτερον, ένιωσα ξένος προς όλη αυτή τη διασκέδαση, τραγούδαγε ο κόσμος, χόρευε, γλένταγε, πέταγε λουλούδια! Και θυμήθηκα και τα δικά μας, παλιότερα έτσι ήμασταν και εμείς, όταν δεν υπήρχε αυτή η σκιά πάνωθέ μας, να κρύβει τον ήλιο! Τι καλά που είναι, να είσαι ξέγνοιαστος;;;
Και κατά τρίτον, μετά από κάποια στιγμή άρχισα να προσέχω τα τραγούδια που έπαιζε το σχήμα, έκανα στατιστική! Και ποια λέτε να είναι η κατάληξη;;; Το 95% νταλκαδιάρικα, με πόνο, γιατί με άφησες, θα πιω όλο το Βόσπορο, θα πέσω στα ναρκωτικά, σε θέλω αλλά δεν με θες εσύ, άσε με να σε αγαπάω! Τραγούδια, με λίγα λόγια, με πόνο, δραματικά, που σε φέρνουν στο αδιέξοδο, που ξυπνάς και δεν υπάρχει λύση, που είσαι καταδικασμένος να πονέσεις, να κλάψεις, και μια αδικία διάσπαρτη, ναι ναι, αδικία τρομερή, τι μας έχουν κάνει και δε φταίμε! Τελικά...

...πουλάει ο νταλκάς, το κλάμα, το αδιέξοδο και η αδικία, έτσι;;; 

9 ΣΚΕΨΕΙΣ:

hope_1960 24/3/10, 3:55 μ.μ.  

Δεν μου αρεσουν τα μπουζουκια,εχω πολλα χρονια να παω.Καταλαβαινω το συναισθημα που ενιωθες.Το νιωθω και εγω οταν βλεπω παρεες στα παρκα ,στις ταβερνες,ακομα και αυτους που κανουν μια απλη βολτα τους ζηλευω.Και μπορει στη τελικη να σερνουν μεγαλυτερο σταυρο αυτοι.
Παντως και εγω μετα το χωρισμο μου αρχισα να προσεχω τους στιχους απο τα τραγουδια και καταλαβα πως εχουμε τραγουδησει μεγαλες κοτσανες.Επισης μετα απο μεγαλο σοκ μας εχουν αγγιξει τραγουδια που ποτε δεν τους δωσαμε σημασια.
Θυμαμαι μια φιλη οταν χωρισε ολη μερα ακουγε "σου δινω πισω την αγαπη που μου εδωσες ,δωσε μου πισω την δικη μου και ξοφλαμε"και σπαραζε στο κλαμα.
Θελετε να γραψουμε ποιο τραγουδι μας ταιριαζει,με ποιο κλαιμε , ποιο ειναι το αγαπημενο μας και ποιο ειναι το ποιο γελοιο που εχουμε ακουσει?
Λοιπον κανω την αρχη και εκτιθεμαι.
Νομιζω οτι το "εφαπαξ" με τον Κοτσιρα εχει γραφτει για εμενα.
Κλαιω παντα οταν ακουω το "τζιβαερι"και την Χαρουλα να τραγουδαει για την μητερα της (δεν ξερω τον τιτλο)και απο κοτσανες μπορω να γραψω απειρες με κορυφαιο νομιζω το "ειναι γατα ο κοντος με την γραβατα" και τελος οι στιχοι της Λινας Νικολακοπουλου με εχουν δυσκολεψει αφανταστα

Ionathan 24/3/10, 6:03 μ.μ.  

Χμμμ, ωραία το σκέφτηκες Ανθή! Πλάκα θα έχει! Για να σκεφτώ:

* εγώ κλαίω με το εξής. Μπερδεύτηκα, μάλλον γελάω με αυτό ;-) και νομίζω αν μπορούσα θα το έκανα tatoo στο κεφάλι μου ή μάλλον κάπου να το βλέπω και γω, για να μην ξεχνιέμαι!

* στον πρώτο μου χωρισμό, είχε βγάλει δίσκο ο Βαρδής μετά το χωρισμό του με την Μαραγκόζη, δράματααααααααααα, τον άκουγα κάθε μέρα, όλη μέρα!!! Ακόμα και τώρα, αν παίξει κανένα τραγούδι από αυτά, με χτυπάει ρεύμα, με έχουν σημαδέψει! Να, άκου ένα για να καταλάβεις! Α, απαιτείται και μπουκάλι Jameson για παρέα παρακαλώ και τσιγάρα βαριά και ασήκωτα...

* Τον Μάλαμα δεν θυμάμαι πότε ακριβώς τον βρήκα, μέχρι να τελειώσω τις σπουδές πάντως, τον είχα δει ζωντανά 3-4 φορές. Τον είχα κάνει λίγο πέρα και τον έφερα πάλι στη ζωή μου τον Ιούλιο με την υποτροπή

* Τα εφηβικά, Παπακωνσταντίνου, Κατσιμίχα και λοιπά επαναστατικά, τα έχω αφήσει πίσω

* Δεν θυμάμαι πότε άκουσα Moby για πρώτη φορά αλλά κόλλησα, έχω όλες τις δουλειές του και χαίρομαι πολύ που τον έχω ακούσει τόσο πολύ σε αυτή τη ζωή!

* Θυμάμαι ποιος μου έβαλε να ακούσω Thievery Corporation για πρώτη φορά, ήταν το 2003. Και αυτούς τους εκτιμώ πολύ, παίζουν mind altering μουσική, καλά τους ακούω, πρέπει να ψάξω να βρω και mind altering ουσίες για να δέσει το γλυκό! Τους είχα ακούσει ζωντανά στη Θεσ/νίκη και είχα κάνει δωρεάν κεφάλι!!!

* Αγαπημένος επίσης ο Πορτοκάλογλου, τον έχω δει κι αυτόν ζωντανά πολλές φορές, η Κανά, Μπάμπαλη, Θαν. Παπακωνσταντίνου

* Αστείος μου φαίνεται ο Τερλέγκας, λόγω χροιάς, και απίθανη η Σαρρή: ο αφρικανός είναι για βραβείο!

* Μου αρέσουν πολύ τα Δημοτικά και τα Κρητικά, θα μπορούσα όντως να κλάψω με κάποια από αυτά

* Τέλος, περίμενα τη ζωή μου να παίρνει ρυθμό από το εξής τραγούδι, κι έτσι θα ήταν χωρίς τον καρκίνο, Πες το κι έγινε

averfoula 24/3/10, 8:36 μ.μ.  

Πες και για τον Καρρά τώρα, τα ΄χουμε ξεχάσει αυτά?


***Ανατριχιάζω όταν ακούω το "Όλα σε θυμιζουν" της Αλεξίου,

Νοσταλγώ τα παιδικά μας χρόνια με το "Εγώ κι εσύ μόνοι στη γη" των Φατμέ.

Οργισμένα νιάτα με Led zeppelin, "Black dog", Deep purple, "Smoke on the water", Guns n roses "Paradise city".Της ίδιας εποχής και ο Gary Moore με το "Still got the blues", που φαντάζομαι ότι όλοι στο σπίτι είχαν βαρεθεί να ακούνε...

Γλυκιές αναμνήσεις απο το "Ανάθεμά σε", Θαλασσινός

Χαμογελάω με το "Γαμώ την καταδίκη μου" του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου και με το "Σαλάμι" του Μουζουράκη.

Επίσης για μένα υπήρχαν πάντα τα τραγούδια που παίζονται μόνο σε μαγαζιά της περιοχής μας(χωριό) και δεν εννοώ δημοτικά που είναι διαδεδομένα τοπικά.Μπορώ να αποδώσω το νόημα μόνο με παραδείγματα π.χ. οι αμπάρες του Αντύπα (διαχρονικό σουξέ), Ζαφείρης Μελάς με το Μπιμπελό μου (σσσσοοοοοκκκκκκ), Καρράς με το Απορώ αν αισθάνεσαι τύψεις, νομίζω οτι ήμουνα σαφής!

Εδω δεν μου αρέσει να ακούω τους Coldplay, μάλλον τους έχω συνδέσει με άσχημη στιγμή, ενω αγαπώ Moby

Ionathan 24/3/10, 9:06 μ.μ.  

Έχεις δίκαιο αβερφή, κάποτε και Καρράς μέχρι το κόκκαλο!!! Τερζής (ακόμα) και όποιος είναι από Θεσσαλία θα έχει ακούσει έστω και μια φορά το αλησμόνητο Ράδιο Παλαμά (νυν Ράδιο Palace). Έκανε παρέα σε όλους τους νταλικιέρηδες και τους νταλκαδιάρηδες ;-)

Βράδυ, καλοκαίρι, να είσαι κάτω από τον πλάτανο στο χωριό, να τρως κεμπάπ με μια ρετσίνα Τυρνάβου και να ακούς Νικολάου

Γιαγιά Αντιγόνη 24/3/10, 9:24 μ.μ.  

Μπάσης,Μητροπάνος,Τερζής,Πορτοκάλογλου(άλα η γραία)Λιδάκης.
Πρωτοψάλτη, Μοσχολιού, Αλεξίου.

hope-1960:
Το τραγούδι που κλαις της Αλεξίου,
Είναι "η παλάντα της Ιφιγένειας"
Τραγουδισμένο στη δεκαετία '70.
Πολύ κλάμα η γιαγιά.....

Φιλιά πολλά!!!!

Basano 24/3/10, 10:11 μ.μ.  

Καλή ιδέα Ανθή μου….
Αλλά γι αυτούς που δένονται με τα τραγούδια, εγώ όπως σας έχω πει δεν έχω αυτό το ...προνόμιο!!!!!!!!!!
Μου αρέσει η μουσική αλλά μπορώ να κάνω και χωρίς αυτήν ….
Μου αρέσει η σιωπή (μην γελάτε) μαρεσει να μην ακούω τίποτε !!!!!!!
Βέβαια και εγώ έχω δεθεί με κάποια τραγούδια κάποιες στιγμές της ζωής μου….

***** Τρελή και αδέσποτη, με τον Νικό Παπάζογλου
Πριν καμία εικοσάρια χρονιά και κάτι στο Μεσολόγγι με την «μεγάλη μου αγάπη»

*****Τι έκανα για πάρτη μου, με την Μαρινέλλα
Εποχές που δούλευα πολύ μου άρεσε γιατί μου θύμιζε τις «απογραφές».

Κάποτε χόρευα … μαρεσε και μαρεσει το ζεϊμπέκικο το ένοιωθα … και το χόρευα, τοτε μπορεί να ένοιωθα κατι ακουγοντας μουσικη, τωρα όμως ……. Σιωπη!!!!!!

Ααααααααα ξέχασα μου αρέσει και αυτό

********* Ο μήνας έχει εννιά (μια ζωή την έχουμε)

angel 25/3/10, 1:50 μ.μ.  

Καλημέρα σε όλους. Μέχρι πριν λίγα χρόνια η μουσική ήταν η καλύτερή μου φίλη. Από το πρωί που ξυπνούσα μέχρι να πάω για ύπνο δεν έκανα άλλη δουλειά. Και ξαφνικά σιωπή...
Δεν ξέρω βρε παιδιά τη γνώμη σας, νομίζω δεν βγαίνουν αξιόλογα τραγούδια πια. Εγώ μεγάλωσα με Scorpions, Doors και Stones. Από ελληνικά Χαρούλα, Νταλάρας, Μπιθικώτσης, Μητροπάνος αλλά και Πυξ Λαξ, Κατσιμιχαίους. Καλύτερη σύγχρονη φωνή θεωρώ τον Μπάση.
Κορυφαίο τραγούδι που θα το ακούω μέχρι να πεθάνω το ''Βρέχει στη φτωχογειτονιά'' του Θεοδωράκη!!!!
Και όταν κάνω δουλειές στο σπίτι και χρειάζομαι λίγη ενέργεια Lady Gaga - Bad Romance!

Υ.Γ. Πριν πολλά χρόνια όταν αποκαθήλωνα έναν μεγάλο ερωτά μου άκουγα επί μέρες 'Αντζελα Δημητρίου ''Δεν είσαι τίποτα, δεν ήσουνα ποτέ''... ;-)

Ionathan 25/3/10, 10:50 μ.μ.  

Λουκία σε πάω! Θα ήθελα να σε δω με το μαντήλι στο κεφάλι να ξεσκονίζεις ή να κρατάς την κουτάλα (το πιθανότερο) και να χορεύεις με την Gaga ;-)

Όπως και το τραγούδι της Άντζελας που αναφέρεις, είναι θεικό, του τα χώνει άμεσα, δυνατά και χωρίς περιστροφές! Δεν είπες όμως με τι το συνόδευες, γιατί αυτό το τραγούδι ξεροσφύρι δεν κατεβαίνει ;-)

angel 26/3/10, 7:51 μ.μ.  

Όχι κουτάλα κσλέ, τηλεχειριστήριο!
Εννοείται ξεροσφύρι φεύγανε τα φάσκελα (στον εαυτό μου)...

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008, mail@me

Back to TOP  

SYNC BLOGS
free website stats program