Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Τάνια Τσανακλίδου - Το μινόρε της αυγής

5 ΣΚΕΨΕΙΣ:

averfoula 9/3/10, 10:13 π.μ.  

Για τη Σούλη και τη hope,να χαμογελάτε πάντα!!!

Unknown 9/3/10, 12:35 μ.μ.  

καλημέρα averfoula,(εδω Μπολακι)
Τι θα έλεγες για λίγη ηρεμία και γαλήνη μέσα από πίνακες , διότι υπέροχη η μουσική όπου αντλούμε ακουστική απόλαυση όμως χωρίς όμορφες εικόνες που μπορείς να έχεις μέσα από το πινέλο ενός καλλιτέχνη (ο καθένας βέβαια κρύβει έναν μέσα του, διότι καλλιτέχνης δεν είναι μόνο αυτός που δημιουργεί αλλά και αυτός που απολαμβάνει και εκτιμά όσα δημιουργούν) είναι ημιτελής, πιστεύω πως βοηθάει να ανακουφιστούμε από το άγχος και την πίεση που καταδυναστεύουν την καθημερινότητα μας.
Ένας από τους υπέροχους καλλιτέχνες που είδα για πρώτη φορά ήταν στο εθνικό μουσείο της Πράγας και μου έκανε εντύπωση το μη στατικό και εφαρμοσμένο που επικρατούσε στην εποχή του να αποδίδεται μέσα απο την αλληγορία που χαρακτηρίζει τα έργα του με αξιοθαύμαστο τρόπο.
Είπε "Δεν ξέρω να μιλάω ή να γράφω καλά και ιδιαίτερα όταν είναι να μιλήσω για τον εαυτό μου ή το έργο μου,αν κάποιος θέλει να μάθει κάτι για μένα , ως καλλιτέχνη , γιατί αυτό μόνο έχει ενδιαφέρον , θα πρέπει να κοιτάξει προσεκτικά τα έργα μου ".
ΓΛΟΥΣΤΑΦ ΚΛΙΜΤ ( Gustav Klimt ).
Μου αρέσει πολύ Η ΠΑΡΘΕΝΟΣ ήταν άλλωστε ο πρώτος που είδα , το καλυτερότερο ΔΑΝΑΗ ο μύθος της Δανάης που ... με τον Δία μεταμορφωμένο σε χρυσή βροχή.Ειναι αισθησιακή ανταμοιβή.Φιλάκια απο Κάτω Πόλη.

averfoula 9/3/10, 7:25 μ.μ.  

Γειά σου Μαίρη bo (όπως το bibi bo)νομίζω οτι είναιπολύ κάλή ιδέα, θα συμφωνεί και ο captain.Το υπόβαθρο δεν έχουμε αλλά γι αυτό είναι οι φίλοι για να προτείνουν.Φιλιά πολλά

hope_1960 10/3/10, 12:13 π.μ.  

Αβερφουλα ευχαριστουμε για την αφιερωση.
Ειναι του γουστου μου.
Δεν προλαβα να σου ζητησω και κανενα αλλο απο τα απαγορευμενα.
Αν κανεις κεφι ο "μελωδια" βαζει συνεχεια ενα νεο τραγουδακι του Πασχαλιδη με τον Ψαραντωνη.
Βαλτο και αυτο για να του κανουμε το blog αγνωριστο.
Με το καλο να τους δεχτεις.

Ionathan 10/3/10, 6:20 μ.μ.  

Μαίρη Bo,

καλωσήρθες κι εδώ. Μετά χαράς να ανοίξει κι ένα τέτοιο θέμα που να έχει να κάνει με ζωγραφική και τέχνη. Αν νομίζετε πως μπορείτε να το σηκώσετε και να το συντηρήσετε, ευχαρίστως θα σας βρίσκω ή θα μου βρίσκετε εσείς τα έργα τέχνης που θέλετε, θα τα βάζουμε σε μία σελίδα και μπορείτε να τα σχολιάζετε.

Μελέτη και ψάξιμο χρειάζεται: το έχουμε;

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008, mail@me

Back to TOP  

SYNC BLOGS
free website stats program