Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Saint Lucia

Λουκία,
επειδή υ π ο ψ ι ά ζ ο μ α ι  ότι έχεις πολύ χρόνο τώρα, λόγω διαλλείματος από τη δουλειά, και το μυαλό σου βλέπω ότι τριγυρνάει σε παράξενα σοκάκια (κάπου σε πέτυχα) σου δίνω υλικό, για να ασχοληθείς και να γελάσεις λίγο! (από την Wikipedia)

Η Αγία Λουκία ή Σάντα Λουσία είναι ένα μικρό νησιωτικό κράτος της Ανατολικής Καραϊβικής στα σύνορα του Ατλαντικού Ωκεανού, με έκταση 616 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό 160.267 κατοίκους, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ιουλίου του 2009[2]. Ανήκει στις Μικρές Αντίλλες και βρίσκεται βόρεια των νησιών Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες, βορειοδυτικά του Μπαρμπάντος και νότια της Μαρτινίκας. Είναι επίσης γνωστό με το όνομα Ελένη της Δύσης, παρομοιάζοντας έτσι τις μεταπτώσεις του νησιού πότε στους Άγγλους και πότε στους Γάλλους.

Ιστορία 
Η ονομασία του νησιού προέρχεται από την Αγία Λουκία των Συρακουσών, αγία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Οι πρώτοι Ευρωπαίοι κατέφτασαν στην Αγία Λουκία το 1500. Αρχικά έγινε αποικία των Γάλλων, που υπέγραψαν το 1660 συνθήκη με τους ιθαγενείς. Το νησί πέρασε στα χέρια των Βρετανών για την περίοδο 1663-1667 κι έπειτα από δεκατέσσερις, συνεχείς διαμάχες με τη Γαλλία, πήραν τον απόλυτο έλεγχο του νησιού το 1814. Το 1834 καταργήθηκε η δουλεία. Το 1959-1962 ήταν μέλος της Ομοσπονδίας των Δυτικών Ινδιών και το 1967 της παραχωρήθηκε πλήρης εσωτερική αυτονομία. Η Αγία Λουκία έγινε ανεξάρτητο κράτος στις 22 Φεβρουαρίου του 1979, γεγονός που εορτάζεται κάθε χρόνο με εθνική αργία.

Πολιτισμός 
Οι τέχνες στη χώρα αντανακλούν το αποικιακό παρελθόν και έχουν κυρίως γαλλικές επιδράσεις. Σημαντική παράδοση αποτελεί το καρναβάλι της χώρας και το ετήσιο Φεστιβάλ Τζαζ, το οποίο διεξάγεται κάθε χρόνο από το 1992 και προσελκύει πάρα πολλούς επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Στο χώρο της λογοτεχνίας, η Αγία Λουκία έχει επίσης σημαντική θέση, καθώς από τη χώρα αυτή κατάγεται ο Νομπελίστας συγγραφέας Ντέρεκ Ουόλκοτ. Η χώρα γέννησε έναν ακόμα Νομπελίστα, στο πεδίο των Οικονομικών Επιστημών, το Σερ Άρθουρ Λιούις. Στη μουσική, έχει να επιδείξει το λαϊκό χορό Quadrille.
Πανοραμική άποψη του Μάριγκοτ Μπέι

Αξιοθέατα
 Οι δύο ηφαιστειακοί κώνοι των Πιτόν αποτελούν σημαντικό πόλο έλξης για τους τουρίστες και φιλοξενούν το μοναδικό στον κόσμο ηφαίστειο, στο οποίο μπορεί να γίνει οδήγηση. Άλλα τουριστικά αξιοθέατα είναι ο Βοτανικός Κήπος, τα βρόχινα δάση, το Εθνικό Πάρκο στο νησί Pigeon και η παλαιά στρατιωτική βάση.

2 ΣΚΕΨΕΙΣ:

Ionathan 17/3/10, 11:40 μ.μ.  

Θα καταφέρεις να βρεις ποιες σεζόν δουλεύουν εκεί οι μικροπωλητές, να πάρουμε λίγα σκουλαρίκια, κλωστές, χένα και να αριβάρουμε για Σάντα Λουσία;;;

Καράβια πάνε; Κάμπινγκ έχει; Πόσο πάει το μεροκάματο στα ζαχαροκάλαμα; Τα ψάρια εκεί σε τι δόλωμα τσιμπάνε;;; Και τι ψάρια έχει το μέρος άραγε; Να ξέρω για να διαλέξω καλάμια και αγκίστρια!

Έχεις δουλειές να κάνεις, περιμένω ενημέρωση το Σάββατο, αναλυτική και τεκμηριωμένη Ανάλυση Βιωσιμότητας του ταξιδίου στη Σάντα Λουσία!

Φιλιά!

angel 18/3/10, 10:23 μ.μ.  

Μόλις μου χάλασες το παραμύθι μου!!! Η γιαγιά μου μου είχε πει (και ήταν και Ιταλίδα) ότι η Αγία Λουτσία ήταν μια δωδεκάχρονη πιτσιρίκα που βοηθούσε τον Άγιο Βασίλη να μοιράζει τα δώρα!!!
Μάλλον έχεις δίκιο, πάντα είχα την απορία γιατί παρέμενε δωδεκάχρονη...
Στα άλλα είμαι μέσα με προϋπόθεση το κλίμα!!!
Σας έχω πει ότι ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΤΗ ΖΕΣΤΗ!!!

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008, mail@me

Back to TOP  

SYNC BLOGS
free website stats program