Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Εγχειρίδιο Δύναμης και Κουράγιου (4)

(Πρέπει να παραδεχτώ πως είμαι λίγο απογοητευμένος με τη συμμετοχή στο Εγχειρίδιο, περίμενα να γράψετε περισσότερες εμπειρίες για να υπάρχει πολυφωνία. Δεν σταματώ όμως, αν το βάλω κάτω εγώ πάει χαθήκαμε). 

Σε αυτό το κεφάλαιο βάζω και φωτογραφία, μια φωτό όπως πρέπει, η όμορφη κοπελίτσα με το μαντήλι της, χαμογελαστή! Μιλάμε για τις περιβόητες Χημειοθεραπείες (ΧΜΘ για συντομία). Το πιο μυστηριώδες ζήτημα στον καρκίνο που εξάπτει την φαντασία καθενός και κάνει όλους τους δυνατούς να τρέμουν! Για λίγο όμως, αφού δουν περί τίνος πρόκειται μετά χαλαρώνουν και παίρνει ο καθένας μαζί του το βιβλίο, το iPod, το MP3 player, το μαξιλάρι του για ύπνο, ότι θέλει ο καθένας για να νιώθει άνετα.

Φοβάμαι εμένα, Πλούταρχος

Νόμισες σε ξέχασα; Μα τον MAC όχι ;-) Για τη Λουκία!

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Παίρνουν ποσοστά οι ογκολόγοι από τα ΧΜΘ φάρμακα (?)

Να σε πάω κατευθείαν στο τέλος: ή πτωχεύσαμε ή ήρθε το ΔΝΤ και μας ξέσκισε στην κυριολεξία. Και μας αξίζει, φταίμε όλοι εμείς, λίγο ο καθένας, ακόμα κι εσύ που δεν έκανες κάτι κακό. Φταίει το σύστημα παιδείας που εκπαίδευσε όλους αυτούς τους αλήτες, που αποδείχθηκαν παραπάνω έξυπνοι από κάποιους άλλους για να πάρουν κάποιες θέσεις αλλά ευνόησε την απανθρωπιά και την αλητεία! Το σύστημα που άφησε κενά για να απλωθούν τα χέρια κάποιων επιτήδειων, εμείς φταίμε δηλαδή, εμείς είμαστε το σύστημα!

Με άλλο θέμα τα έχω πάρει σήμερα αλλά δε θα μπω αμέσως στα σκληρά! Η Αμαλία αγαπητέ έχει πεθάνει, έκανε την προσπάθειά της, φώναξε με ονόματα ότι κάποιοι γιατροί παίρνουν φακελάκι, που έκραξε το ΙΚΑ, τους διευθυντές, το σύστημα. Αλλά δυστυχώς πέθανε, εμείς που είμαστε ακόμα ζωντανοί τι θα κάνουμε; Θα βγάλουμε καμιά φωνή ή θα λουφάζουμε γιατί "έχουμε την ανάγκη τους"; Θα σου πω αμέσως με τι τα έχω βάλει, κατάλαβες και ...

Μην πληρώνεις διόδια αν δεν το αξίζουν!

Τον θυμάσαι τον Σιγούλια; Έτσι κατέβαινα κι εγώ σήμερα από το χωριό, σιγούλια σιγούλια γιατί με 1.5 ευρώ η βενζίνη αν το πατήσεις το γκάζι θα βγει το ταξίδι ... πολυτελείας κρουαζιέρα! Μάξιμουμ 100 χλμ παρακαλώ, τέλειωσε το 120, 130, 150 σε καμιά κατηφόρα, οικολογική οδήγηση για να προστατεύσουμε και το περιβάλλον. Και συνειδητοποιώ κοντά στην πόλη πως 

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Τα άστρα και τα ζώδια! Ζυγός

Πολύ χάρηκα που ήρθε στο blog μια φίλη, μέλος της σελίδας Είμαστε παιδιά της Αφροδίτης και το απολαμβάνουμε. Εκεί βρήκα και το παρακάτω βιδεάκι, ούτε καν που το θυμόμουν:

Ψάρεμα, Διακύμανση καρκίνου ανά μέρη


Αυτή η ανάρτηση θα είναι 2 σε 1, Kinder έκπληξη ένα πράγμα. Για το ψάρεμα ξεκίνησα αποβραδίς, δεν έσωναν τα ασύρματα κύματα να φτάσουν στην κεραία μου και καθώς το Lexotanil απόψε αποδείχθηκε χαλασμένο, ξύπνησα καταμεσής της νύχτας και θα κάνω τη σύνθεση.

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

Allora, δεν σας βρίσκω έτοιμους για να συζητήσουμε το θέμα των ψυχεδελικών και αλλάζω θέμα, νιώθω στον αέρα μια παγωμάρα...

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Τελευταία γνωρίζω όλο και περισσότερους που δεν είχαν βαριές παρενέργειες από τις χημειοθεραπείες. Δυστυχώς εγώ πέρασα ότι παρενέργεια έχει να κάνει με το στομάχι, μάλλον είναι ευαίσθητο, και καθώς έχω ακόμα προβλήματα θυμήθηκα τώρα μια από τις χειρότερες παρενέργειες. Δεν είναι ευχάριστο να ξυπνάς μες τα άγρια μεσάνυχτα από μια παλινδρόμηση και να καίγονται τα ... υδραυλικά σου όλα!

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Ψυχεδελικές ουσίες ενάντια στην κατάθλιψη

Πολλές φορές μου έρχονται δείγματα που με κάνουν να νιώθω πως είμαι αριστερός, πολύ αριστερός! Εξηγούμαι: έχω ισχυριστεί πως οι αριστεροί (συνήθως) βλέπουν μπροστά, έχουν αυτό το πλεονέκτημα! ΚΚΕ θα ψηφίσω βέβαια όταν η Παπαρήγα εμφανιστεί με φούξια σκουλαρίκι! Συνεχίζω στο θέμα μας το συγκεκριμένο: έχω αρχίσει να ψάχνω εδώ και λίγο καιρό, δεν σκοτώνομαι κιόλας, το τέλειο ναρκωτικό!

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Xρόνια Πολλά!!!

Το τραγούδι μου!




Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Το μάθημα με τις τσίχλες!

Μετά την "χαζή" ανάρτηση, για να μπορέσουμε να κάνουμε μια ομαλή μετάβαση, έρχομαι πάλι να σας κάνω ένα μάθημα. Περιέχει μια από τα ίδια, τα κολλήματά μου είναι σταθερά: μην καπνίζετε, πιείτε, πάρτε ναρκωτικά και ... πάτε με παρέα μια βόλτα ως το περίπτερο για τσίχλες! Αυτό το τελευταίο θα χρησιμοποιήσω για να σας πρήξω τώρα!

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Dummy day, dummy post!

Στο χωριό έχω βρει ασύρματο WiFi internet μέσω του δικτύου που έχει δημιουργήσει κάποιος ιδιώτης, ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού. Η κεραία του πομπού είναι στο κέντρο, στην πλατεία. Εγώ μένω στην άκρη όμως και έδωσα λύση αγοράζοντας μια antenna Nanostation (θα το περιγράψω σε άλλο post με τίτλο "Δωρεάν WiFi").

Χθες βράδυ πέρασε μια δυνατή καταιγίδα και σκόρπισε μερικούς κεραυνούς δεξιά-αριστερά, με αποτέλεσμα να κάψει την πλακέτα της κεραίας του πομπού. Μίλησα το πρωϊ με τον ιδιοκτήτη του σταθμού, μου το επιβεβαίωσε και μετά την προσφορά μου για βοήθεια, θα πρέπει να μαζέψω μερικούς πιτσιρικάδες από το χωριό για να κατεβάσουμε τον ιστό της κεραίας για να αλλαχθεί η καμένη πλακέτα!

Αυτά γίνονται στα χωριά της ελληνικής υπαίθρου, για να έχουμε WiFi και να περνάει και η ώρα μας!

ΥΓ: Ενημερωνόμαστε από το TodayFocus, αρκεί ο Βασίλης να ψηφίσει στη δημοσκόπηση για τα Ζώδια, δεν αντέχω να είμαστε συνεχώς πίσω! Ελπίζω να μην διπλοψηφίζετε...

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Μυρτιλάκι σε αγαπάμε!




Γεωργία, όπως βαφτίστηκε
Ζέτα, όπως την φώναζαν
Ζετάκι, όπως της ταίριαζε
Roseberry, όπως συστήθηκε
Μύρτιλο, όπως την βάφτισα

Η Ζέτα έφυγε

Τελικά είναι τόσο απλό, έρχεται έτσι απρόσμενα και ακούγεται σαν απίστευτο! Πριν λίγο με πήρε η αδερφή της Ζέτας και μου είπε ότι χτες βράδυ δεν τα κατάφερε, είχε χαμηλό κορεσμό, έπαθε μια κρίση, δεν άντεξε κι έφυγε. Μου ζήτησε να ενημερώσω εσάς που είχατε την έγνοια της. Η κηδεία θα γίνει αύριο, δεν συγκράτησα λεπτομέρειες γιατί είμαι ακόμα Θεσσαλονίκη και δεν θα πάω, δεν ξέρω αν θα πήγαινα ακόμα αν ήμουν και στην Αθήνα.

Αποφεύγω να σας το πω τηλεφωνικά για να αποφύγουμε την φόρτιση.  

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Santana

Loreena McKennitt


Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Πήρα πορτοκαλί γυαλιά!


Πιο έντονο, κραγμένο, φωσφοριζέ κλπ κλπ γίνεται;;; Η νέα μου αγορά! Είχα δει την περασμένη εβδομάδα στην Ερμού κάτι μυστήριους τύπους και είχα σκεφτεί: αυτός φόρεσε τα παιδικά γυαλιά της κόρης του και βγήκε βόλτα, λάλησε!!! Σήμερα όμως που μπήκα σε ένα κατάστημα οπτικών, διαπίστωσα πως είναι η τελευταία τάση της μόδας! Πήγαινε να με στρώσει λίγο ο πωλητής, σε λίγο μαύρο, κανένα μπλε, κάτι πιο συντηρητικό... αλλά που να ξέρει ο άμοιρος...

Με γεια μου! Θα πέσει πολύ γέλιο με αυτά τα γυαλιά, ταυτόχρονα συνδυάζω και σκουλαρίκια κι επαναφέρω και το πορτοκαλί στο blog ετούτο!

Σ' αγαπώ, Πυξ Λαξ

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Sandrina, Ξυδούς

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Εγχειρίδιο Δύναμης και Κουράγιου (3)


Έχουμε καλύψει τον πρώτο καιρό της επαφής με τον καρκίνο, το πρώτο σοκ και είμαστε ακόμα όμως μέσα στον πανικό! Στη φάση των εξετάσεων, γιατρών, επιλογής νοσοκομείου, γιατρού κλπ κλπ. Μια δύσκολη και ψυχοφθόρα διαδικασία για όλους, τον ασθενή αλλά και τους συγγενείς.

Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Χρόνιο νόσημα και εργασία

Βρήκα στο forum που παρακολουθώ ένα θέμα με μεγάλο ενδιαφέρον, έχει ενδιαφέρον και για εμάς αλλά στην χώρα μας αυτά θεωρούνται πολυτέλειες, μόνο σε κάποιες άλλες χώρες θα φροντίσουν για τέτοια θέματα. Παραθέτω:

"Ο άντρας μου είναι σε ανάκαμψη από καρκίνο κι αισθάνεται άνετα πάλι για να εργαστεί. Σύμφωνα με τον ADA, ο καρκίνος θεωρείται αναπηρία (ανικανότητα) και δεν πρέπει να ερωτηθεί για αυτό το θέμα. Ωστόσο, πως μπορεί κάποιος να εξηγήσει το κενό στην εργασία του; Ήταν εκτός για 1.5 χρόνο και δεν ξέρει πως να χειριστεί αυτό το κενό στο βιογραφικό του. Κάθε ιδέα και βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη".

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Ετών;

Πέρασα ένα σοκ τις προάλλες, έμεινα παγοκολόνα! Δεν θυμάμαι με ποιον μιλούσα, με κάποιον που είναι του '75. Και όπως λέγαμε διάφορα, κάποια στιγμή μου λέει: έλα τώρα, 35 χρονών γάιδαρος... μπλα μπλα μπλα". Δεν με πείραξε το γαίδαρος, το 35 με κόλλησε! Έκανα τις ... πράξεις και είδα ότι είχε δίκαιο, 1975, 2010, στρογγυλά νούμερα και τα δυό! Αυτό ήταν, έγινα 35!

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Κάρτα απεριόριστων διαδρομών

Έφαγα μια φρίκη σήμερα πάλι... σοκ πέρασα!!! Πήρα χτες τη γνωμάτευση για το ποσοστό αναπηρίας από την πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή, μάζεψα σιγά σιγά όλα τα χαρτιά που χρειάζονταν και πέρασα από ένα ΚΕΠ στην περιοχή μου χτες, να κάνω μια πρώτη ερώτηση.

Ολοταχώς για την 7η συνάντηση!

Ζητείται ταβέρνα, απλή, λιτή, να σερβίρει φαγώσιμα εδέσματα ποιότητας και οίνο ανόθευτο, λαχανικά φρέσκα, φρούτα με τις βιταμίνες τους και αν βρίσκεται και καμιά παπάγια... δε θα πούμε όχι! Υπάρχει μια πρόταση στα μέρη της Ανθής και αν δεν υπάρξει σοβαρή αντιπρόταση θα πάμε εκεί. Κανείς δεν έχει ένα ξάδερφο βρε σεις, να αφήσουμε τα λεφτά μας στο σόι τελικά;;;

Μύρτιλο, Ανθή, Λουκία, Σούλη, Διαμαντάκι, Σμάλτο, Αστερίας, houlk, matriga και όλοι όσοι είστε κοντά ή μακριά και θέλετε να γελάσουμε, κοπιάστε το Σάββατο στην παρέα μας. Σίγουρα ξεχνάω κάποιους...

ΥΓ: Τα πρακτικά του συνεδρίου θα διανεμηθούν σε hardcopy στους παρευρισκόμενους, μερικές μέρες μετά το πέρας του συνεδρίου. Παρακαλείστε να δηλώσετε τάχιστα συμμετοχή!

Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Ευτυχώς, έχω καρκίνο...


Πάει και το Πάσχα, πέρασε, έφυγε γοργά η Μεγάλη Εβδομάδα και όλο το Πάσχα μιας και σκεφτόμουν τον δικό μου θεό, τις παραδόσεις στον δικό μου κόσμο...

Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Μετρώ τα κύματα, Πορτοκάλογλου

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Η πάστα των ανθρώπων

Είναι πολλά που δεν είχα κανένα λόγο να τα σκεφτώ παλιότερα, δεν με απασχολούσαν, δεν έδινα σημασία, τα προσπερνούσα. Και τώρα που έχω μπει για service, πολλές σκέψεις καρφώνονται στο μυαλό μου και μεγαλώνουν εκεί για ώρες, μέρες, άλλες καταλήγουν αξίες ζωής. Ίσως να το πίστευα πάντα αλλά δεν το είχα τεκμηριώσει στο μυαλό μου, δεν το είχα δικαιολογήσει και δεν με είχε απασχολήσει πολύ. Όχι πως θα κάνω επιστημονική τεκμηρίωση τώρα, είναι κάτι που αποφεύγω άλλωστε, να τεκμηριώνω με ακράδαντα επιχειρήματα μια άποψη. Ήμαρτον, Ζυγός είμαι, με τη διαίσθηση και το ένστικτο λειτουργώ!

Σαν ψέμα, Πυξ Λαξ

Καλό μήνα! Τον νου σας, Πρωταπριλιά σήμερα, μην πιστεύετε εύκολα ότι ακούτε!

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008, mail@me

Back to TOP  

SYNC BLOGS
free website stats program