Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Κάρτα απεριόριστων διαδρομών

Έφαγα μια φρίκη σήμερα πάλι... σοκ πέρασα!!! Πήρα χτες τη γνωμάτευση για το ποσοστό αναπηρίας από την πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή, μάζεψα σιγά σιγά όλα τα χαρτιά που χρειάζονταν και πέρασα από ένα ΚΕΠ στην περιοχή μου χτες, να κάνω μια πρώτη ερώτηση.
Ρωτάω: Θα ήθελα να εκδώσω κάρτα απεριορίστων διαδρομών
Μου απαντάνε: ΑΜΕΑ; (Άτομα με ειδικές ανάγκες)
Απαντάω: Όχι, εγώ καρκινοπαθής είμαι...

Τι να πω ο άμοιρος; Γίναμε ΑΜΕΑ και δεν το καταλάβαμε... Αυτή είναι η κάρτα, που χορηγείται σε όλα τα ΑΜΕΑ, όπως λέμε ΑΤΙΑ, έτσι είμαστε, περιγραφόμαστε με αρχικά!!! Περνάω στα πρακτικά:

Πήρες τη γνωμάτευση από την πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή κι έχει πάνω τη σφραγίδα "Ισχύει για κάρτα απεριορίστων διαδρομών", που είναι το πιο βασικό χαρτί. Βγάζεις μερικές φωτοτυπίες και τις επικυρώνεις δωρεάν σε ένα ΚΕΠ. Χρειάζεσαι ακόμα:

*** Φωτοτυπία του εκκαθαριστικού της τελευταίας χρήσης
*** Φωτοτυπία της ταυτότητας, εμπρός-πίσω και την ταυτότητα την ίδια
*** Υπεύθυνη δήλωση για την ακριβή διεύθυνση (την συμπληρώνει ο υπάλληλος στο ΚΕΠ για σένα)
*** Ασφαλιστικό βιβλιάριο υγείας
*** 2 πρόσφατες φωτογραφίες

Αφού τα συγκεντρώσεις όλα, πας στο ΚΕΠ της περιοχής σου, όχι σε άλλο. Οι υπάλληλοι τώρα συμπληρώνουν από τον υπολογιστή τις αιτήσεις για σένα και τις τυπώνουν, εσύ δίνεις τα χαρτιά και τα σωστά στοιχεία και υπογράφεις.

Υπάρχει το όριο των 23.000 ευρώ όσον αφορά στο Δηλωθέν Εισόδημα της περασμένης οικονομικής περιόδου. Ακόμα, όλες αυτές οι διαδικασίες δεν ξεκινούν με την αρχή του χρόνου, με αποτέλεσμα αν κάνει κάποιος αίτηση για κάρτα τον Απρίλιο, να χρησιμοποιεί το εκκαθαριστικό της χρήσης 2007-2008, με ημερομηνία έκδοσης 2008. Μες τον ίδιο χρόνο, πέρσι έγινε το Σεπτέμβριο, θα λήξουν οι κάρτες του 2009 και θα βγουν οι κάρτες του 2010, θα πρέπει να ξανακάνεις αίτηση για να πάρεις τη νέα κάρτα και θα χρησιμοποιήσεις το εκκαθαριστικό της χρήσης 2008-2009, με ημερομηνία έκδοσης 2009. Με λίγα λόγια, μέσα σε ένα χρόνο θα πρέπει να κάνεις 2 φορές αίτηση γιατί λήγει η παλιά κάρτα και η νέα κρατάει μέχρι και τα μέσα, περίπου, του άλλου χρόνου. Όσον αφορά στον οικονομικό όριο:

*** αν το εισόδημά σου είναι πάνω από το όριο των 23.000 ευρώ, δικαιούσαι μόνο μια κάρτα για υπεραστικές διαδρομές με λεωφορεία του ΚΤΕΛ και τρένα του ΟΣΕ, με έκπτωση 50%

*** αν το εισόδημά σου είναι κάτω από τις 23.000 ευρώ, δικαιούσαι την παραπάνω κάρτα κι ένα κουπόνι το οποίο σου δίνει δυνατότητα απεριόριστων διαδρομών για: ΕΘΕΛ, ΗΣΑΠ, ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ, ΠΡΟΣΤΙΑΚΟ, χωρίς καμία συμμετοχή.

Υπογράφεις τα χαρτιά, σου ετοιμάζουν την καρτούλα με τα μούτρα σου πάνω και είσαι έτοιμος για ταξίδια. Να έχεις το νου σου, κάπου μέσα στη χρονιά θα ακούσεις κάπου ότι εκδίδονται οι νέες κάρτες και θα πρέπει να πας να κάνεις νέα αίτηση, ίσως το λέει ο Αυτιάς, τι να πω;;; Αν το μάθω πρώτος, θα σε ενημερώσω και σένα.

Καλά ταξίδια!!!  

1 ΣΚΕΨΕΙΣ:

me 10/4/10, 6:53 μ.μ.  

πολυ χρησιμο ποστ πραγματικα.
Τα διαδικαστικα ειναι το πιο δυσκολο κομματι.Καλλο ειναι να εχεις καπου μαζεμενες τις οδηγιες.
super

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008, mail@me

Back to TOP  

SYNC BLOGS
free website stats program