Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Φρουτοσαλάτα!

Σήμερα έριξα πολύ κλάμα, κορόμηλο το δάκρυ: τελείωσα το μαρινάτο γαύρο που τον άρχισα χτες και έκοψα κι ένα μεγάλο κρεμμύδι! Πω πω, τι δάκρυ κάνει αυτό το κρεμμύδι;;; Βγάζουν τα γρι-γρι τώρα γαύρο από τον Ευβοϊκό και βρίσκεται στη λαϊκή σε προσιτές τιμές. Όπως βρήκα και φράουλες (ακόμα), βερύκοκα (είναι λίγο νωρίς ακόμα), ροδάκινα (νωρίς επίσης) και κεράσια (σε λίγες μέρες θα έρθουν τα καλά). Και σκέφτομαι ότι πρέπει να σου βάλω ιδέες για να φας λίγο φρουτάκι, να την πάρεις τη βιταμίνη σου και πιο πολύ αυτή τη γεύση του καλοκαιριού και το άρωμα το παραμυθένιο!!!

Το έλεγα στην Ανθή τις προάλλες: στο σχολείο έφαγα μια αποβολή μόνο, για μια κοπάνα που είχα κάνει το Μάη, είχαμε πάει σε ένα περιβόλι με κερασιές και τρώγαμε κεράσια ;-) Την άλλη μέρα με έστειλαν ... για κεράσια πάλι χα χα χα! Καλά κατάλαβες, τα κεράσια είναι το αγαπημένο μου φρούτο, μπορώ να φάω 2 κιλά στον καναπέ ασταμάτητα! Αν είναι ιδίως εκείνα τα Βοδενά τα τραγανιστά;;; Σκοτώνω για ένα κιλό κεράσια!!! Κάντε άκρη όλοι!

Και περνάω στο παρασύνθημα: τώρα που βγαίνουν όλα τα φρούτα τα ανοιξιάτικα και σιγά σιγά θα έρθουν και σε προσιτές τιμές, θα πας είτε στη λαϊκή είτε στο ΣΜ και θα ψωνίσεις ότι φρούτο βρεις και σου αρέσει. Θα πάρεις και ένα κουβαδάκι γιαούρτι Όλυμπος με λίγα λιπαρά και ακόμα ένα κουτί σαντιγύ Garni ή κάτι παρεμφερές, να είναι φυτικά τα σάκχαρα μόνο, να μην πάμε να βάλουμε τις ζάχαρες πάνω στη φρουκτόζη των φρούτων!!! Έτσι; Το νου σου!

Δε χρειάζεται ιδιαίτερη συνταγή, με λίγο γάλα θα χτυπήσεις τη σαντιγύ, στο τέλος θα ρίξεις και το γιαούρτι και θα ανακατέψεις. Θα κόψεις τα φρούτα σε κομμάτια όπως θες, αφού τα έχεις πλύνει καλά. Θα βγάλεις και τα κουκούτσια από τα κεράσια και θα τα μαζέψεις όλα τα φρούτα στο σουρωτήρι για να φύγουν τα πολλά υγρά. Τέλος, στο μπωλ του καναπέ (το μεγάλο) θα ανακατέψεις τα φρούτα με το μίγμα σαντιγύ/γιαούρτι. Αν θες γλυκιά γεύση, μη ρίξεις πολύ γιαούρτι για να υπερισχύσει η σαντιγύ. 

Η "εκτέλεση" έρχεται στον καναπέ: αγκαλιά το μπωλ με ένα κουταλοπήρουνο και τσακίζεις ότι τολμάει να ξεπροβάλει μέσα από το άσπρο σεντονάκι της κρέμας! Κάπου να βάλεις ένα stop όμως, αλλιώς θα είσαι όπως είμαι εγώ τώρα, με μια κοιλιά τούμπανο!!! 

ΥΓ: Είπαμε, η ιδέα πέφτει εδώ, εκτέλεσε κατά βούληση, ναι;;;

6 ΣΚΕΨΕΙΣ:

An-Lu 24/5/10, 5:26 π.μ.  

Καλή χώνεψη!

Basano 24/5/10, 10:00 μ.μ.  

Μα πες μου σε παρακαλώ είναι σύμπτωση;
Λες να είναι αλήθεια;
Κοίτα τι βρήκα και πες ότι δεν σαρέσει ….

Ζυγός - Αγκινάρες με σπαράγγια και κεράσια

Αξιαγάπητοι και πρόσχαροι, όσοι ανήκουν στο ζώδιο αυτό του Αέρα είναι και τελειομανείς. Οι Ζυγοί προτιμούν τα φρούτα και τα λαχανικά, τα συνδυάζουν όμως με αλμυρές γεύσεις. Όσο απλές είναι οι γευστικές τους προτιμήσεις τόσο φαντεζί είναι το στρώσιμο του τραπεζιού που θα τις σερβίρουν. Διακοσμητικό λουλούδι που αγαπούν: το τριαντάφυλλο.
Η ΣΥΝΤΑΓΗ: Καθαρίστε τις αγκινάρες και κόψτε τις καρδιές τους σε πολύ λεπτές φέτες. Βάλτε τις σε μία σαλατιέρα, πασπαλίστε τις με νιφάδες παρμεζάνας, με τριμμένη πιπερόριζα, αλατοπιπερώστε και περιχύστε με λίγο παρθένο ελαιόλαδο. Πάνω από τις αγκινάρες βάλτε τα βρασμένα σπαράγγια και γαρνίρετε το πιάτο με καραμελωμένα κεράσια.


Δεν μπορώ να πώ ότι τρελάθηκα με την γεύση… αλλα εγώ ανήκω σε ζώδιο του Νερού, και δίνω μεγαλύτερη σημασία στην παρέα από ό,τι στο φαγητό….

hope_1960 24/5/10, 10:38 μ.μ.  

μας ξελιγωσατε.....

Ionathan 24/5/10, 10:41 μ.μ.  

Κι εγώ βρε Σούλη δίνω σημασία στην παρέα, δίνω και στο φαγητό όταν πρόκειται για τέτοιες παράξενες συνταγές!!!

Άντε να δεχτώ αυτά που λέει ο σεφ/αστρολόγος: ο συνδυασμός μου φαίνεται τελείως παλαβός και νομίζω πως δεν παίζει με τίποτα! Το ζήτημα είναι να φάμε τα κεράσια;;; Αν ναι, μια χαρά είναι κι ωμά, άντε σε καμιά σαλάτα.

Προσωπικά: αγκινάρες δεν έχω φάει ποτέ ούτε και σπαράγγια, πιπερόριζα δοκίμασα πέρσι και κατακάηκα (ήταν ανάμεσα στις θεραπείες). Άρα είμαι πιο κλασσικός ή χωριάτης, προτιμώ τα κεράσια σκέτα.

Αφού ψάχνεις, βρες κάποια άλλη συνταγή, πιο βατή...

Χουλκ 25/5/10, 7:45 π.μ.  

Μπα! κι εγώ τα κερασάκια σκέτα τα προτιμώ!
Καλή βδομάδα σε όλους.

asterias 25/5/10, 11:04 π.μ.  

Καλημέρα σε όλους!!
Τώρα έρχετραι το καλοκαίρι...πως θα βγούμε στην παραλάϊα που λέει και η ξαδέρφη μου? Ωραία η φρουτοσαλάτα αλλά σκέτη ή με γιαούρτι, τι την θες τη σαντιγή? για extra θερμίδες? Πάντως ακούγεται πολύ δροσιστηκή!!!όταν θα είναι κανονικά η εποχή των κερασιών θα σας φέρω εκ Γρεβενών, παραγωγή...
Φιλάκια σε όλους σας!

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008, mail@me

Back to TOP  

SYNC BLOGS
free website stats program