Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Το ψυχεδελικό ταξίδι του Ιωνάθαν!

Σου το είπα ότι θα τη βρω την άκρη και θα την κάνω τη δοκιμή, δε στο είπα; Αν τυχόν δεν με πίστεψες, τότε δεν με έχεις ψυχολογήσει σωστά! Ο Γλάρος Ιωνάθαν πετάει και περνάει καλά στις βόλτες του, στα ταξίδια. Ο Γιώργος να μην κάνει ένα ταξίδι; Άλλωστε, με την επιλογή αυτή έχω γίνει γνωστός σε σας πια σαν Ιωνάθαν. Μου το όφειλα ένα ταξίδι εκεί ψηλά στους ουρανούς! Εισέρχεσαι με δική σου ευθύνη από δω και πέρα, δε θα σε προστατεύσω από πολλά και διάφορα!
Τελικά έπρεπε να αρρωστήσω (τρόπος του λέγειν) από καρκίνο για να ανακαλύψω τόσα ωραία πράγματα! Γιατί, στο λέω εξαρχής πως αυτή ήταν η πιο ωραία εμπειρία σε όλη μου τη ζωή, δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο, με καμιά ευχαρίστηση, ηδονή, σωματική ή ψυχική ικανοποίηση! 

Είπα να συμμετάσχω στο πείραμα που κάνουν για τη θεραπεία της κατάθλιψης μέσω ψυχεδελικών ουσιών. Είμαι άπιστος Θωμάς (ξέρει η Λουκία) και ήθελα να το βιώσω με τα μάτια μου, με όλα τα αισθητήρια όργανα ουσιαστικά. Η ουσία; Ψυχεδελική! Online μπορείς να παραγγείλεις, εκτός από κεραίες για ασύρματο Wifi, και άλλα πράγματα κι έρχονται γρήγορα και αξιόπιστα ;-) Δε λέω περισσότερα ούτε θα ενδώσω σε εκβιασμούς, ο γκούγκλης είναι όλων μας! Ο λόγος;  Πέρα από την περιέργεια για νέες εμπειρίες, την απορία αν όντως βοηθούν αυτές οι ουσίες στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης, υπάρχει κι άλλος που σε μένα είναι γνωστός εδώ και 2 χρόνια και πορεύομαι μαζί με αυτό το 2% ή το 98% καθημερινά. Θες να καταλάβεις καλά έ; Στο είπα πως δε θα σε προφυλάξω:

Είμαι στα 2 χρόνια, δε θα πάω με το πάσο μου, τώρα να γίνει ότι είναι να γίνει και αν μου χρωστάει να είμαι στο 2%, θα έχω βγει πολύ κερδισμένος. Αλλιώς, θα έχω παίξει έξυπνα σε μια δύσκολη παρτίδα πόκερ, θα νιώθω νικητής μέχρι να κατεβάσουμε τα χαρτιά στο τραπέζι! Τι κι αν μπορεί να βλέπουμε το ματς: Άρσεναλ-ΑΕΚ: 0-2, στο 89';;;. Για 89' λεπτά είμαι νικητής και πάνω στα κάγκελα, στο 95' ας γίνει ότι θέλει! Νιώθω ότι κλέβω λίγο, να ομολογήσω, γιατί χρησιμοποιώ θεμιτά κι αθέμιτα μέσα αλλά είναι ο αντίπαλος τέτοιος που κρίνω πως όλα επιτρέπονται! Αυτός δεν έκλεψε;;;

Δυό λόγια πριν περάσω στο ζουμί: πάντα απέφυγα στο παρελθόν την επαφή με ουσίες κάθε είδους. Οι λόγοι; Τις κατέκρινα, τις φοβόμουν, δεν ήθελα να δώσω κάπου αλλού τον έλεγχο, φοβόμουν πιθανό εθισμό, ήμουν ενάντια γενικώς! Να πω; Ενάντια ήμουν και στα σκουλαρίκια κι έχω ίσαμε 40 τώρα και η μπιζουτιέρα μου με συνοδεύει σε κάθε μου ταξίδι! Τέλος και με αυτό!

Α, να κλείσω κι ένα άλλο θέμα: δεν έχω σκοπό η αναφορά μου αυτή να αποτελέσει προτροπή για οποιονδήποτε να κάνει οτιδήποτε! Απλά, επειδή η εμπειρία είναι κορυφαία, θέλω να τη μοιραστώ μαζί σας, ήταν τόσο όμορφα εκεί ...

Έβαλα τη φόρμα της ΑΕΚ, το αγαπημένο μου φούτερ, έφτιαξα μια λίστα με mp3 των Thievery Corporation (mind altering μουσική, όπως έπρεπε), έφαγα το "απαγορευμένο μήλο" και περίμενα ξαπλωμένος αναπαυτικά στον καναπέ! Μετά από μερικά λεπτά και ενώ άρχισα να ανησυχώ ότι θα τελειώσει η μουσική και θα τη βγάλω στα βουβά:

1. ξαφνικά με έπιασε ένα δυνατό γέλιο, ανεξήγητο, γέλαγα με όλη μου την δύναμη και την ψυχή! μου ήρθε ξαφνικά η τάση για γέλιο και αφού δάκρυσα για μερικά λεπτά γελώντας, ξαλάφρωσα και κατάφερα να ηρεμήσω

2. άρχισα να νιώθω μια ελαφριά ζάλη, σαν ελαφρύ μεθύσι ένα πράγμα, το πρόσωπό μου λίγο μουδιασμένο αλλά πολύ καλύτερα από μεθύσι

3. ένιωσα μια γλυκιά ζέστη, τις αρθρώσεις μου όλες να λύνονται και έγινα ελαφρύς, πολύ ελαφρύς!

4. οι πρώτες μου κουβέντες ήταν: τι ωραία που είναι εδώ; τι καλά που είναι; 

5. είχα μεγάλη παρέα γιατί φοβήθηκαν μην πάθω κάτι, με φύλαγαν οι χαζοί! είχα βάλει και το οξύμετρο για να έχω μια ένδειξη του οξυγόνου στο αίμα και ξεκίνησα με ένα μέτριο κορεσμό 94

6. τα θυμάμαι όλα, η δόση ήταν μικρή μάλλον και δεν έχασα καμιά στιγμή την επαφή με το περιβάλλον

7. κορυφαία ατάκα: αυτό το πράγμα είναι πολύ ωραίο, γιατί το κρύβουν από τον κόσμο; θα έπρεπε να το μοιράζουν στο δρόμο δωρεάν, όπως τα προφυλακτικά στην Αφρική!!! και δως του γέλια! μιλάμε να χτυπιέμαι από τα γέλια πάνω στους καναπέδες

8. όλο το ταξίδι το μοιράστηκα με την παρέα, μου βγήκε πολύ κουβέντα και τους ενημέρωνα συνεχώς, όσο μπορούσα βέβαια, θα σου πω μετά!

9. άρχισα να νιώθω πολύ ωραία, όμορφα, ήμουν κάπου αλλού, δεν μπορώ να προσδιορίσω που αλλά ήμουν κάπου που ένιωθα πολύ όμορφα και το έλεγα συνεχώς, τι όμορφα που είναι εδώ;;;

10. τα γέλια μου ήταν ασταμάτητα και δυνατά όσο ποτέ! κατάφερα να ολοκληρώσω την σκέψη μου και να πω: τόσο γέλιο δεν θα έκανα αν άκουγα μέσα σε ένα λεπτό τα καλύτερα ανέκδοτα του κόσμου!

11. παραλίγο να πάθω ανακοπή από το γέλιο όταν η παρέα μου είπε πως αυτό ήταν το δώρο μου για τη γιορτή μου και να μην περιμένω άλλο! κόντεψα να πέσω από τον καναπέ!

12. πως δοκιμάζει κάποιος ένα ύφασμα με το χέρι του για να δει την υφή του;;; αυτή την κίνηση έκανα συνεχόμενα και χωρίς να πιάνω κάτι, ένιωθα στα χέρια μου μια πολύ όμορφη αίσθηση αφής! η πιο γεμάτη αίσθηση αφής που είχα ποτέ! καθόμουν ήρεμος κι έτριβα τα δάχτυλά μου και γελούσα από ευχαρίστηση, απίστευτα πράγματα!

13. μετά άρχισα να λέω στην παρέα μου πως τους αγαπάω, χα χα χα! πρέπει να τους το είπα 5, 6 φορές συνεχόμενα, ανάμεσα από τα γέλια και όλα τα άλλα! κάποια στιγμή με έπιασε άγχος και ζήτησα να με διαβεβαιώσουν πως ξέρουν ότι τους αγαπώ και νηφάλιος, όχι μόνο πετώντας! μόλις μου είπαν ότι το ξέρουν, τους ενημέρωσα ότι ένιωσα μεγάλη ανακούφιση και πως ήμουν έτοιμος να κάνω το ταξίδι μου! ;-)

14. με ανοιχτά τα χέρια σαν αεροπλάνο, άρχισα να νιώθω πως τρέχω με την ταχύτητα του φωτός, το έλεγα κιόλας!

15. δε σταμάτησα ποτέ να αναφωνώ πόσο όμορφα νιώθω και κάποια στιγμή αναίρεσα τον MAC, τον δικό σας Θεό! έκανα θεό τον άνθρωπο που ανακάλυψε αυτές τις ουσίες!

16. ανά στιγμές κι έτσι όπως ένιωθα ωραία, ήμουν σίγουρος πως ο κορεσμός μου ανέβαινε, ρωτούσα λοιπόν και μου έλεγαν: 95, 97, 98!!!

17. η κορυφαία στιγμή ήρθε όταν, δεν ξέρω πως και γιατί, άρχισε ο αέρας που ανέπνεα να μου αρέσει πάρα πολύ! μάλιστα, με μια μικρή ανάσα ένιωθα τα πνευμόνια μου να γεμίζουν και μάλιστα όχι με αέρα απλό αλλά με κάτι πολύ καλύτερο! κατάφερα να πω στην παρέα πως ο αέρας είναι πολύ φρέσκος,  υγρός, ωραίος και πως με μια μικρή ανάσα έφτανε το οξυγόνο παντού! μάλιστα, παρομοίωσα τη στιγμή αυτή και μία ανάσα μόνο, τόσο όμορφη όσο όλες οι ρουφηξιές τσιγάρου που έχω κάνει στη ζωή μου!!!!

18. στο καπάκι απαιτώ να μου πουν κορεσμό!!! μου λένε: 99! 99;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; έχω πάνω από 2 χρόνια να ζήσω τέτοιο κορεσμό σκέφτηκα, όντως αυτός ο αέρας είναι καλύτερος!!! και με έπιασαν πάλι γέλια ευφορίας! εκείνη τη στιγμή αναφώνησα πως νιώθω τόσο γεμάτα και όμορφα τα πνευμόνια μου που α π ο κ λ ε ί ε τ α ι αυτή τη χρονική στιγμή να έχω καρκίνο! ήταν μια στιγμή, στιγμές χωρίς καρκίνο!

19. εξεπλάγην όταν είδα πως είχα τη διαύγεια να θυμηθώ πολλά: έπαιξε κάποια στιγμή η λίστα το τραγούδι των Thievery που έχω ringtone στη Στέλλα! το αναγνώρισα αμέσως, το είπα και της υπενθύμισα βεβαίως ότι την αγαπώ πολύ! είναι αυτή η υπέρβαση του "εγώ" και η αίσθηση της αγάπης  που αναφέρουν

20. για κάποιες στιγμές έμεινα σιωπηλός και ακίνητος, προσπαθούσα να πω κάτι αλλά έρχονταν τόσο πολλές σκέψεις και εικόνες στο μυαλό μου που παράσερναν και τις πρότερες, δεν μπορούσε να σταθεί τίποτα στο προσκήνιο, ίσως κακώς προσπαθούσα να θυμηθώ που είχα αφήσει την πρότασή μου και δεν αφηνόμουν να απολαύσω καλύτερα το ταξίδι! είπα και την αλήθεια κάποια στιγμή, ομολόγησα πως έχω ένα κακό, είμαι πολύ λογικός!!!

21. το ταξίδι κορυφώθηκε κάπου εκεί, πέταξα ψηλά μέχρι εκείνη τη στιγμή και μετά άρχισε η προσγείωση, σιγά και ομαλά. το κατάλαβα και είπα πως ... "κατεβαίνω" ;-) αλλά συνέχισε να είναι όμορφα! ήταν πολύ ωραία μέχρι την τελευταία στιγμή που ανέκτησα πλήρως τις γήινες αισθήσεις μου!!! ένα μεγάλο χαμόγελο μου έμεινε για ώρες μετά στο στόμα και νομίζω θα το έχω για μέρες ακόμα!

22. δεν είχα φόβο για το πως θα νιώσω μετά, δεν είχα σκεφτεί το λεγόμενο "ξενέρωμα" που αναφέρουν, ούτε τους εφιάλτες που λένε πολλοί πως βλέπουν. σηκώθηκα μετά από λίγο, ήμουν νηφαλιότατος, με μια μπύρα θα ήμουν περισσότερο ζαλισμένος. ακόμα, δεν είχα καμιά αίσθηση ανάγκης ούτε για φαγητό, ούτε για νερό.

23. το ταξίδι κράτησε σχεδόν μία ώρα! 

Στο είπα εξαρχής πως ήταν η καλύτερη εμπειρία της ζωής μου! Μέσα σε μία ώρα απέριψα το τσιγάρο, ένιωσα ανάλαφρος, ταξίδεψα σε ένα άλλο μέρος που ήταν πολύ όμορφα, οι αισθήσεις ήταν όλες πολύ έντονες, σημαντικό ήταν πως μου βγήκε μόνο γέλιο και θετικά συναισθήματα, ένιωσα τόσο όμορφα και γεμάτος που απέρριψα μόνος μου το ενδεχόμενο να είμαι ασθενής ΑΥΤΗ τη στιγμή! Δεν ξέρω τι κάνουν τα ψυχεδελικά ακριβώς και πως το κάνουν, εντάξει, καταλαβαίνω πως μπλοκάρουν κάποιους υποδοχείς νευροδιαβιβαστών κλπ κλπ αλλά το μεταφράζω απλά πως ανοίγουν κάποιους διακόπτες του μυαλού και κλείνουν κάποιους άλλους! Μια διαδικασία που θα έπρεπε να μπορεί να την κάνει ο άνθρωπος μόνος του, να φτάνει σε παρόμοιες καταστάσεις μετά από κάποια πνευματική προσπάθεια. Δεν γνωρίζω αν μπορεί να φτάσει κάποιος σε τέτοια και υψηλότερα επίπεδα με το διαλογισμό και παρόμοιες μεθόδους αλλά σίγουρα αναφέρεται και χαίρομαι για αυτό.

Όσο για τον εθισμό, δεν ζήτησα την επόμενη φορά ούτε κάνω σχέδια. Σίγουρα η νικοτίνη είναι πολύ πιο εθιστική και σίγουρα κάνει χειρότερη ζημιά από αυτές τις ουσίες στον οργανισμό, στο μυαλό και στο σώμα. Προσωπικά, μου φτάνει που γνώρισα αυτές τις στιγμές, που πέρασα σε επόμενα επίπεδα και είδα ότι υπάρχουν τόσο όμορφα συναισθήματα, ότι το μυαλό μπορεί να βρεθεί (άσχετα πως) σε καταστάσεις που είναι τόσο όμορφες και γεμίζουν τόσο πολύ την ψυχή! Δεν μπορώ να το περιγράψω αλλιώς! Δύο χρόνια που παλεύω με το θηρίο, αυτή ήταν η μία και καλύτερη ώρα, η ώρα που όχι μόνο τα ξέχασα όλα αλλά ένιωσα τόσο ολοκληρωμένος, γεμάτος, σε ένα άλλο πανέμορφο αισθαντικά μέρος, όπου αρκεί να τρίψω τα δάχτυλά μου για να νιώσω την καλύτερη αίσθηση αφής ever!!! Αν το ήξερα νωρίτερα, αυτό θα ήταν ένα δώρο που θα έκανα στον εαυτό μου ανάμεσα στις ΧΜΘ και θα μου έδινε πολύ κουράγιο, είμαι σίγουρος!

Την επόμενη φορά δεν την προγραμματίζω και δεν ξέρω αν θα υπάρξει. Το σίγουρο είναι πως ο σκοπός επετεύχθη, η ψυχολογία μου ήταν λίγο σκατά τον τελευταίο καιρό μετά από όσα έγιναν και ήδη οι σκέψεις μου είναι θετικότερες, βλέπω τα πάντα ακόμα καλύτερα και αρκεί να φέρω στο νού μου το "ταξίδι" για να μου έρθει το χαμόγελο στα χείλη!!!

Υπάρχει ένα ακόμα θετικό το οποίο θα αναφέρω μεταξύ σοβαρού κι αστείου, μπλιο σοβαρό το βλέπω! Όταν έρθει η ώρα για να φύγω, είτε θα φύγω απότομα (έχει καλώς) είτε θα νοσηλευτώ! Αυτή η εμπειρία είναι μεγάλη ανακούφιση για μένα γιατί με σκέφτομαι σε κάποιο νοσοκομείο, να μασουλάω τα καλούδια που θα μου έχουν εξασφαλίσει οι φίλοι μου και να ταξιδεύω σε μέρη μαγικά και τόσο όμορφα. Θα πρέπει μόνο να παίρνω πιο δυνατές δόσεις για να "απογειώνομαι" πιο γρήγορα και να μην κάνω τόσο γέλιο, θα ξεσηκώνω το νοσοκομείο στο πόδι και φοβάμαι μήπως με αλλάξουν και πτέρυγα, σε καμιά ψυχιατρική δεμένος χειροπόδαρα ;-) Να γιατί χρειάζονται οι καλοί φίλοι τελικά! Όχι για να κλάψουν αλλά για να φέρουν τις σωστές προμήθειες σε όποιον χρειάζεται ένα ταξιδάκι μια δύσκολη ώρα ;-)

ΥΓ1: Θα αναρωτηθεί κανείς: τα κάνεις, δεν φοβάσαι να τα πεις; να το μάθεις κι αυτό για να μην έχεις την απορία: για το ίδιο λόγο έδειξα και την φάτσα μου τόσες φορές, δεν περίμενα να ζω ακόμα και δεν με ένοιαζε! Το ότι υπάρχω ακόμα είναι για μένα κάτι πέρα από το αναμενόμενο και λέω να συνεχίσω στον ίδιο ρυθμό με την ιδιωτικότητα, έτσι από άποψη αλλά και για το γούρι!

ΥΓ2: Ομολογώ πως έχω περάσει σε άλλο επίπεδο, το έχω παρακάνει λίγο και ίσως έχω ξεφύγει, έγινα μεγάλος κλέφτης και ληστεύω τη ζωή καθημερινά. Με την καλή έννοια πάντα! Τι να πω, έπρεπε να αρρωστήσω για να ζήσω όλα τα όμορφα ρε γαμώτο;;; Έστω κι έτσι, στα κάγκελα μέχρι και το 89', νικητές για πάντα!!! 

6 ΣΚΕΨΕΙΣ:

Maria Nefeli D 3/5/10, 2:14 μ.μ.  

Παρολο που δεν καταλαβα ακριβως τι εκανες, που ταξιδεψες τελικα και περασες τοσο ωραια.. σου λεω πως εισαι και μεγαλη μουρη Γιωργη (με την καλη εννοια ετσι?) καταφερνεις τοσα πολλα μαζι και στο είπα πως ΘΑΥΜΑΖΩ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ’ΟΛΑ ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟ? εσενα σε θαυμαζω πολυ και συνεχισε να γελας!!

υγ: και εγω τελευταια γελαω μεχρι ανακοπης αναπνοης.. χωρις ιδιαιτερο λογο και καποιοι με βλεπουν και λενε τρελη ειναι αυτη.. αλλα εγω συνεχιζω, το οτι ειμαι τρελη ειμαι, αν δεν ημουν δεν νομιζω πως θα τα καταφερνω να ζω!!

φιλια Γιωργο και σε ολους, καλα να περνατε!!

hope_1960 3/5/10, 5:11 μ.μ.  

χιχιχι
εισαι μεγαλη λερα φιλαρακι μου


Επιμενω πως σου ταιριαζει γαντι το "Ιωναθαν".Δε θα μπορουσες να βρεις πιο ταιριαστο σου

Ionathan 3/5/10, 6:58 μ.μ.  

Έ όχι και "λέρα" βρε παλιοΖυγέ! Εδώ άλλοι είναι ΚΚΕ και είναι εντάξει ;-) χα χα χα

Το είπα μόνος μου, κλέφτης, ληστής και λίγο... Ιωνάθαν ;-)

Ionathan 4/5/10, 10:45 π.μ.  

Να κάνω μια προσθήκη εδώ που χρειάζεται: ο όρος "ψυχεδέλεια/ψυχεδελικός" δεν είναι σωστός αλλά έχει κυριαρχήσει. Η ετυμολογία της λέξης (βλέπε λεξικά ή wikipedia) βγαίνει από τις Ελληνικές λέξεις: ψυχή + δήλος, δηλώνει την ψυχή. Βοηθούν αυτές οι ουσίες δηλαδή να πάρεις την ψυχή σου και να την καταθέσεις.

Η σωστή λέξη είναι: Ψυχοδηλωτικός!

CKarkali 4/5/10, 11:07 μ.μ.  

;-) είναι η πρώτη φορά που χαίρομαι για μια τετοια εμπειρια και δεν λέω απλά "πλακα είχε".

CKarkali 4/5/10, 11:08 μ.μ.  

παρεπιπτόντως δεν θα μπορουσες να εβαζες καλυτερη φωτογραφια! χεχε

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008, mail@me

Back to TOP  

SYNC BLOGS
free website stats program