Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Δως μου το τιμόνι!

Allora, μέχρι τούδε έγινε ότι έγινε στην ζωή μου σαν καρκινοπαθής γιατί δεν ήξερα και με οδηγούσαν άλλοι, οι γιατροί. Ήρθε η ώρα όμως να πάρω το τιμόνι και να καθήσω στη θέση του καπετάνιου, δεν πάει άλλο, θα με στείλουν αυτοί αν τους αφήσω να με κουράρουν, μεταφορικά και κυριολεκτικά! Καλά θα ήταν να μην χρειάζονταν να κάνω τίποτα αλλά από τη στιγμή που βλέπω λοφάκι πάλι, το δέχομαι και ετοιμάζομαι να το ανέβω. Τρίβω λίγο και τα χέρια μου, ξύνω τα νύχια μου για μάχη και απλώνω τα όπλα μου τριγύρω για να τα φτάνω!

Πήγα σήμερα στον Κύρο Γρανάζη, τον βρήκα στο διάδρομο και τα είπαμε λίγο στο πόδι. Του λέω:
- έχουμε ένα θεματάκι
- μου λέει: τι; με το tarceva; (σημάδι πως δεν το έχει χωνέψει ότι με βοηθάει, ούστ!)
-  όχι του λέω, με το Zometa. Έχω λίγες ενοχλήσεις στις εστίες που έχω εντοπίσεις στα οστά, μίλησα με τη στοματολόγο και μου έδωσε το πράσινο φως για να πάρω το Zometa αφού χρειάζεται και ήρθα για να το πάρω σήμερα
- και μου λέει το ντοτόρι: μπα, να μην το πάρεις, πότε έχεις επανέλεγχο;
- σε Χ μέρες, του λέω
- κάνε τις εξετάσεις για να δούμε τι γίνεται, μου λέει, και θα δούμε μετά τι θα κάνουμε
- μα να μην το πάρω από σήμερα για να κερδίσω χρόνο;
- μπα, δε θα σου κάνει τίποτα, δε θα σε ωφελήσει
Έ όσο να είναι με ψάρωσε, κάτι ξέρει λέω ο Κύρος.
- και αν δεν κάνει τίποτα το Zometa, λέω, τι θα κάνουμε μετά;
- να δούμε πως θα είσαι και θα αποφασίσουμε, μάλλον θα κάνεις θεραπείες πάλι

Χαιρετώ και πάω να φάω την τυρόπιτά μου, να πιω τον καφέ μου και να τον ζυγίσω λίγο. Δεν ήθελα και πολύ, τον έχω καταλάβει ότι είναι κιοτής και δεν πιστεύει αλλά δεν τρώμε μαζί το μεσημέρι! Στο καπάκι πετάχτηκα μέχρι μια ιδιωτική κλινική και βρήκα 5 λεπτά για να μιλήσω με τον διευθυντή της ογκολογικής, ένα αξιόλογο άνθρωπο. Του εξήγησα την κατάσταση με λεπτομέρειες, του είπα που έχω κάνει τις θεραπείες και ποιος είναι ο θεράπων και στην αρχή δυσκολεύτηκε να μιλήσει, βλέπεις είναι όλοι γνωστοί...

Στο τέλος τον ρώτησα αν σε κάθε περίπτωση θα μου έκανε καλό το Zometa από τη στιγμή που έχω το OK της στοματολόγου λόγω της οστεονέκρωσης. Και η απάντηση ήταν θετικότατη! Βέβαια θα σου κάνει καλό και καλά θα είναι να μη χάσεις χρόνο, άλλωστε τα διφοσφωνικά δίνονται και μόνα τους κι έχουν κι αυτά μια αντινεοπλασματική δράση!

Τι να σκεφτώ για τον Κύρο; Ότι θέλει να με ποτίσει λίγο καρβοπλατίνα ακόμα; Λίγο ταξάνες; Ή μου τα είπε έτσι για να με ξεγελάσει ότι υπάρχει και άλλη θεραπεία; Γιατί όμως έχει λάθος γνώμη για το Zometa και δε θέλει να μου το δώσει; Είναι δυνατόν δύο ογκολόγοι της ίδιας ηλικίας περίπου να έχουν τόσο διαφορετική άποψη; Την έχω την απάντηση: είναι θέμα ψυχολογίας, ο Κύρος δεν με βλέπει πολύ καλά... σαν οπτασία κάτι του φέρνω. Το είπα όμως, ούτε τρώμε μαζί, ούτε κοιμόμαστε στο ίδιο κρεβάτι. 

Θα πάω αύριο με το ζόρι να πάρω το Zometa και αν μου φέρει αντιδράσεις, μπορώ να του πω ότι θα το πάρω στον ιδιωτικό τομέα αν δε μου το δώσουν εκεί. Και μετά το Βερολίνο θα τον ενημερώσω πως το νοσοκομείο μου προκαλεί αναμνηστικό εμετό και θα την κάνω για αλλού! Αυτός δεν είναι στρατηγός, ούτε Λοχίας δε μου φαίνεται εμένα. Λάθος μεγάλο έκανα που δεν τον ρώτησα την πρώτη φορά: ζωδιάκι;;; Σίγουρα δεν έχουμε καλή συναστρία οι δυό μας!

Αναρωτιέμαι όμως, άντε κι έχω εγώ την ψυχραιμία να το χειριστώ κάπως έτσι, άντε και είμαι και λίγο γαιδούρι, άντε και είχα τόσο χρόνο να τα ψάξω τα φάρμακα και να μάθω πέντε πράγματα ώστε να έχω μια άποψη και να μπορώ να κυνηγήσω κάτι που πιστεύω! Ο απλός άνθρωπος, κάποιας ηλικίας, που δεν είναι μορφωμένος, που θα πάει στο νοσοκομείο από το χωριό του ή είναι τρομοκρατημένος, τι θα κάνει, πως θα το χειριστεί και που θα καταλήξει;;; Θα κάνει ότι του πουν και θα ανάψει κι ένα κερί στην εκκλησία, προσευχόμενος να πάνε όλα καλά!

ΥΓ1: Σου είπα εγώ να ανησυχήσεις; Δε στο είπα! Αύριο στις 6 στο Μοναστηράκι, μετά Βερολίνο και στο γυρισμό βλέπουμε και τα άλλα.
ΥΓ2: Το νέο στρατηγό τον βρήκα, αν τον ρωτήσω την άλλη φορά: "ζωδιάκι;" θα με παρεξηγήσει;;;

14 ΣΚΕΨΕΙΣ:

An-Lu 10/5/10, 8:26 μ.μ.  

C u 2morrow!

Basano 10/5/10, 9:22 μ.μ.  

Έχεις δείξει ότι είσαι καλός καπετάνιος!!!!!!!
Και όπως ξέρεις ο καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται!!!!
Προχώρα λοιπόν και αν μας θες μας παίρνεις μούτσους!!!!!!
Καλό ξημέρωμα!!!!

Ionathan 10/5/10, 9:44 μ.μ.  

Θα έλεγα πως μούτσος ήμουν και γω για πολύ καιρό αλλά τώρα προβιβάζομαι. Το τιμόνι της φωτό είναι από τη Formula 1 ;-)

Basano 10/5/10, 9:51 μ.μ.  

Με μπέρδεψες....
Τον οδηγό της Formula1 καπετάνιο τον λένε???
ΑΑΑΑΑΑΑΑ εγώ μούτσος πάω μόνο σε φαλαινοθηρικό ... αντε και σε ανεμότρατα. Σε Formula δεν μπαίνω σκιάζομαι :)

Ionathan 10/5/10, 9:56 μ.μ.  

Ενίοτε τον λένε και: μάστορα, ποιητή, ζωγράφο, καλλιτέχνη (από Σμάλτο) και άλλα πολλά. Δεν κολλάμε στο όνομα, αρκεί να είναι καλός.

Basano 10/5/10, 10:04 μ.μ.  

Στο είπα "ο Καλός Καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται". Τελικά θα μας πάρεις για μούτσους, μηχανικούς, οτι τελοςπάντων κάνεις κέφι???

Ionathan 10/5/10, 10:14 μ.μ.  

Δεν ήρθε η ώρα ακόμα για κουπί! Όταν έρθει και χρειαστούν χέρια και πλάτες για δουλειά, θα σας ειδοποιήσω! Προς το παρών χρειάζεται μόνο παρέα για καλοπέραση. Και δεν το συζητώ, εκεί σας θέλω και αν λείπετε, κακό του κεφαλιού σας!!!

Basano 10/5/10, 10:20 μ.μ.  

Μερικές φορές επιβάλεται να λείπουμε, αυτό δεν σημαίνει όμως οτι το πνεύμα το γκρινιάρικο δεν εκεί.... Γυροφέρνει και μουρμουράει :)

Ionathan 10/5/10, 10:25 μ.μ.  

Όποιος έχει τη μύγα, να τη φέρει πίσω!

Για αυτούς που θα λείψουν αύριο μιλούσα ;-)

Basano 10/5/10, 10:38 μ.μ.  

http://video.nationalgeographic.com/video/player/places/parks-and-nature-places/oceans/oceans-mediterranean.html

Δεν είσαι καλός ψεύτης....
Αλήθεια ζήτησες βοήθεια απο άλλο blog για την δημοσκόπηση, αλλά δεν βλέπω βοήθεια.... Και Ναι στο ζώδιο ο Καρκίνος είναι αντίπαλος...

me 10/5/10, 11:18 μ.μ.  

η αληθεια ειναι οτι ο καθε γιατρος τραβα το δικο του δρομο.ο καθενας ειναι καποιας σχολης.περαν απο τα συμφεροντα ετσι.
κ ναι οι ηλικιωμενοι κανουν γενικοτερα οτι τους πουνε ασκεφτα.Αλλα δε τους δικαιολογω.ο καθενας ειναι υπευθυνος για τον εαυτο του κ μια βασικη σκεψη υποχρεουται να την εχει.αν στρουθοκαλιλιζει δικο του προβλημα.παντως εμενα οι γιατροι μ εχουν κατατρομαξει.μαυρη ειν η νυχτα στα βουνα.απο γνωσεις μηδεν.απο ενημερωση μηδεν μαϊνους κ παειι λεγοντας.
Τελος πα.
Γιατι δε ριχνεις μια ματια στο pubmed ? υπαρχει πιθανοτητα να βρεις μελετες σχετικες.

Basano 11/5/10, 11:08 π.μ.  

Καλημέρα,
Νομίζω ότι δεν πρέπει να ισοπεδώνουμε τα πάντα.....
Υπάρχουν Γιατροί που σέβονται τον όρκο που έχουν δώσει, που είναι Άνθρωποι και στέκονται δίπλα στον ασθενή τους μέχρι το Τέλος.
Που προσπαθούν να βοηθήσουν και να γλυκάνουν όσο μπορούν τον πόνο και την αγωνία του...
Που αγωνίζονται με νύχια και δόντια μέχρι τέλους για να δώσουν ότι μπορεί να προσφέρει η επιστήμη τους.
Που δεν εγκαταλείπουν και είναι αυτοί που λένε θα παλέψουμε στα ίσα!!!!
Συμφωνώ ότι υπάρχουν και οι άλλοι...
Εκεί πρέπει να προσέξουμε όλοι μας, μετά το πρώτο Σοκ όσο δύσκολο και να είναι πρέπει να σκεφτούμε «λογικά» και να βρούμε τον Γιατρό της απολύτου εμπιστοσύνης μας.
Μόνο έτσι μπορούμε να αφοσιωθούμε στην πάλη για Ένα Καλύτερο Αύριο.
Σας γλυκοφιλώ

Ionathan 11/5/10, 11:22 π.μ.  

Έτοιμοι; Πρόλαβα και πήγα και κομμωτήριο να φτιάξω τις μπούκλες!

Σούλη γιατροί υπάρχουν όλων των ειδών, όπως και άνθρωποι.

Σμάλτο, αυτή η ιστορία είναι νέα, τώρα την αντιμετωπίζουν και οι γιατροί και οι στοματολόγοι. Από τη στιγμή όμως που μου έδωσε το ΟΚ η στοματολόγος, ο ογκολόγος δεν θα έπρεπε να κολώσει. Έτσι μου είπαν σήμερα, πως συνήθως δεν δίνουμε Zometa σε περιπτώσεις που έχουν κάνει οστεονέκρωση. Αλλά; Προτιμούν να δώσουν καρμπολατίνα για τα οστά! Τεσπά!

Το πήρα σήμερα χαλαρά, δεν περιμένω από τον ογκολόγο να έχει άποψη και για το στόμα μου, θα φροντίσω εγώ μετά με τη στοματολόγο για αυτό το πρόβλημα.

Ionathan 12/5/10, 2:07 π.μ.  

Ίσως φάνηκα υπερβολικός ή παράξενος και ιδιότροπος με αυτή τη φάση του Zometa. Εμένα πάντως με παραξένεψε πολύ η στάση του γιατρού και τελικά την απέδωσα σε λάθος κίνητρα/αιτίες. Για ρίξε μια ματιά εδώ και θα καταλάβεις: Μηνύσεις κατά εταιρειών παραγωγής διφοσφωνικών .

Βλέπεις τι βρίσκεις τελικά όσο σκαλίζεις;;; Δυστυχώς βρωμάει η δουλειά για ένα τέτοιο μεγάλο θέμα, παιδεύομαι προσωπικά για τόσο καιρό και πιθανόν να μου στοιχίσει πολλά αυτή η ιστορία ενώ από το 2005 είναι γνωστό το πρόβλημα και έχουν γίνει και δίκες για το θέμα!!! Να πω κάτι ακόμα;;; Άφωνος!

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008, mail@me

Back to TOP  

SYNC BLOGS
free website stats program