Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Jack Russell Terier, the Therapist

Χωρίς λόγια!


Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Ποσοστό αναπηρίας, ΤΣΜΕΔΕ, Πνεύμονας

Ενδιαφέρει πολύ λίγους αλλά για αυτούς αξίζει. Είχα κάνει αίτηση στο πρωτόκολλο του ΤΣΜΕΔΕ στις 4 Ιουνίου και σήμερα, στις 17 Ιούνη, που πήρα τηλέφωνο μου είπαν πως μου έχει αναγνωριστεί ποσοστό αναπηρίας 80% για 3 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι θα πάρω όλη την αναπηρική σύνταξη.

Κακό είναι αν πάρει κάποιος το κλασσικό 67% γιατί δεν την παίρνει όλη. Καταλήγω πως Καρκίνος Πνεύμονα με Οστικές Μεταστάσεις δίνει τουλάχιστον 80% ποσοστό αναπηρίας

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Αλλαγές στη συνταγογράφηση

Πήγα σήμερα να γράψω τα φάρμακα του μήνα και ενημερώθηκα για τις νέες διαδικασίες συνταγογράφησης των (ακριβών) ογκολογικών φαρμάκων:

θα πρέπει να αναγράφεται στο βιβλιάριο το ΑΜΚΑ του ασθενούς, να δίνεται η συνήθης γνωμάτευση αλλά το ωραίο είναι πως απαιτείται πλέον η έγκριση από τον ελεγκτή γιατρό του ταμείου. Στην περίπτωσή μου είναι το ΤΣΜΕΔΕ, πρέπει να πάω λοιπόν μέσα σε διάστημα 5 ημερών στο ΤΣΜΕΔΕ, να μου σφραγίσουν/εγκρίνουν τη συνταγή και μετά να πάω στο φαρμακείο του νοσοκομείου για να πάρω το Tarceva. Φαντάζομαι τα ίδια θα ισχύουν και για τα άλλα ταμεία, άρα χρειαζόμαστε άλλη μια επίσκεψη στο ταμείο και πάλι πίσω στο νοσοκομείο/φαρμακείο για να πάρουμε τα φάρμακα. 

Να το σχολιάσω; Δεν το σχολιάζω, δεν θέλω καν να ασχοληθώ, θα κάνω την διαδικασία της ταλαιπωρίας και δε θα αφήσω τη γκρίνια να με καταβάλει...

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Οστικές μεταστάσεις στον καρκίνο του πνεύμονα

Ψάχνοντας να βρω πληροφορίες για τις οστικές μεταστάσεις έπεσα πάνω σε αυτό το καλό άρθρο από το περιοδικό ΠΝΕΥΜΩΝ, είναι των πνευμονολόγων Ε. Δ. Μάναλη και Σ. Ε. Ορφανού. Το αρχείο περιέχει πληροφορίες για διάφορους τομείς και απομόνωσα όσα έχουν να κάνουν με τις οστικές μεταστάσεις στον καρκίνο του πνεύμονα, τη λειτουργία των οστεοβλαστών/οστεοκλαστών και τη λειτουργία των διφωσφωνικών. Να προσθέσω πως το άρθρο έχει ενδιαφέρον μόνο για όσους είναι κοντά σε αυτές τις περιπτώσεις/παθήσεις, αλλιώς είναι τελείως αδιάφορο.
"
Οι οστικές μεταστάσεις και οι σχετιζόμενες με αυτές επιπλοκές είναι αρκετά συχνές στους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα. Υπολογίζεται οτι ποσοστό 30-40% των ασθενών αυτών εμφανίζει οστικές μεταστάσεις, κυρίως οστεολυτικού τύπου, με σημαντική νοσηρότητα

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Satellite, Lena

Εμένα μου αρέσει!

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Ψυχεδελική Συναυλία

Σου αρέσει ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου; Τότε μάθε πως είναι από τους λίγους καλλιτέχνες που προσπαθούν να εκφραστούν μέσα από ψυχεδελικές τάσεις και νόρμες. Τι πάει να πει τώρα αυτό;;; Άκου για παράδειγμα το: "Σε αφήνω γεια" ή το τέλος του "Πεχλιβάνη" και θα καταλάβεις. Εσωκλείω βίντεο από τη συναυλία του (στην Αγιά πριν λίγες μέρες, μέχρι να βρω γιατί δεν έχουν ήχο τα δικά μου).

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008, mail@me

Back to TOP  

SYNC BLOGS
free website stats program