Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Καρκίνος & Διατροφή

Μετά από εύστοχη παρατήρηση της Hope_2004, αποκτούμε νέο θέμα συζήτησης που θα έχει ενδιαφέρον. Hope αν θες κάνε Copy & Paste το κείμενό σου κι εδώ για να είναι η βάση της συζήτησης.

Έφαγα και εγώ μερικά ρόδια αυτές τις μέρες, μου τα έφεραν από το χωριό και έκανα ματιές όλη την ώρα, ήταν λίγο ξινά ;-) Θα το ψάξουμε να βρούμε τι συστατικά έχουν. Πολλοί αγρότες έχουν βάλει περιβόλια με ρόδια και στις λαικές πουλάνε σαν τρελά. Εμείς έχουμε στο χωριό μερικές ροδιές και τρώω από εκεί.
Άλλο στοιχείο της διατροφής μου είναι οι πίτσες: ακολουθώ την προσφορά της Pizza Hut, με παραλαβή από το κατάστημα, στην 1 πίτσα γίγας, άλλη 1 με 2 ευρώ! Αστειεύομαι, για να πω πως δεν ακολουθώ ιδιαίτερους κανόνες διατροφής.

Έχω διαβάσει πως τα βατόμουρα έχουν αντικαρκινική δράση: έχω φάει τόσα βατόμουρα μικρός που ακόμα η γλώσσα μου είναι λίγο μωβ. Κοντά στο σπίτι μου στο χωριό υπάρχουν βάτα τα οποία μετά τον Αύγουστο ωρίμαζαν τους καρπούς τους, δίναμε μάχη ποιος θα πάει πιο νωρίς για να προλάβει τα καλύτερα.

Μια καλή διατροφή θα πρέπει ίσως να αποφεύγει τα τηγανητά, τα πολλά λάδια, εσείς οι γυναίκες τα ξέρετε καλύτερα. Κάνουμε την αρχή έτσι απλά και συνεχίζουμε με προσωπικές εμπειρίες και ψάξιμο στον Γούγλη.

============================================================

Ρόδι: Ξεχειλίζει υγεία! (από το eportal.gr)

Εδώ και λίγο καιρό, η Ευρώπη και η υπόλοιπη Δύση έχουν ανακαλύψει το νέο σούπερ-φρούτο τους: το ρόδι. Στη...Βρετανία, οι πωλήσεις συσκευασμένου χυμού ροδιού έχουν αυξηθεί θεαματικά τα δύο τελευταία χρόνια. Μπορούμε απλά να φτιάξουμε μόνοι μας στο σπίτι φρέσκο χυμό από ρόδια και να απολαύσουμε τις θαυματουργές ιδιότητές του.

Σύμφωνα με το λεξικό του Μπαμπινιώτη, όταν στην καθομιλουμένη λέμε ότι «σπάει το ρόδι», εννοούμε ότι παύει και η ατυχία. Κι όταν επίσης λέμε, «τους τελευταίους μήνες όλο ατυχίες έχω, ελπίζω με την καινούργια δουλειά που αρχίζω, να σπάσει το... ρόδι», επίσης εννοούμε να αποφύγουμε τις κακοτυχίες. Μπορεί λοιπόν στο Χόλιγουντ να μην ξέρουν τη λαϊκή ρήση μας, όμως, ξαφνικά, μόνο το 2005 οι πωλήσεις συσκευασμένου χυμού ροδιού σημείωσαν αύξηση κατά 300% και έφθασαν τα 500.000 λίτρα την εβδομάδα. Η ίδια αυξητική τάση με γεωμετρικούς ρυθμούς σημειώθηκε και το 2006. Στις ΗΠΑ, η Τζένιφερ Λόπεζ, ο Γουίλ Σμιθ, η Έβα Λονγκόρια (μια από τις πρωταγωνίστριες της σειράς «Απελπισμένες Νοικοκυρές») δεν μπορούν να κάνουν πλέον χωρίς αυτόν τον βαθυκόκκινο χυμό.

Η εκ νέου «ανακάλυψη» του ροδιού δεν είναι όμως αποτέλεσμα της ανάπτυξης του star system. Σήμερα το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας για τις εξαιρετικά ωφέλιμες επιδράσεις του ροδιού στην ανθρώπινη υγεία αυξήθηκε μπροστά στην απαίτηση για υγιεινή διατροφή και τεκμηριώνεται με κλινικές έρευνες. Επιστήμονες του Εργαστηρίου Έρευνας για τα Λιπίδια στο Ισραήλ επιβεβαίωσαν ότι η τακτική κατανάλωση χυμού ροδιού, μειώνει σημαντικά την αθηροσκλήρυνση, μια μορφή αρτηριοσκλήρυνσης που προκαλεί στένωση των αρτηριών και οδηγεί σε καρδιακή ανεπάρκεια. Επιβεβαίωσαν επίσης ότι, ως πλούσια πηγή φιλικού οξέος, τα ρόδια βοηθούν στην υγιή ανάπτυξη των βρεφών. Είναι επίσης γεμάτα με αντιοξειδωτικά. Σύμφωνα με το δρα Ρίτσαρντ Μπογκλ του Πανεπιστημίου του Χάμερσμιθ, «προκαταρκτικές έρευνες δείχνουν πως ο χυμός του ροδιού μπορεί να έχει σχεδόν τριπλάσια αντιοξειδωτική ικανότητα σε σχέση με την ίδια ποσότητα πράσινου τσαγιού ή κόκκινου κρασιού».

10+1 μυστικά για το ρόδι
1. Στην ελληνική μυθολογία συμβόλιζε το θάνατο και τη γονιμότητα, αλλά οι αρχαίοι Κινέζοι πίστευαν ότι ο χυμός του περιέχει μια «συμπυκνωμένη ψυχή» που μπορούσε να χαρίσει την αθανασία.
2. Ο προφήτης Μωάμεθ έλεγε πως η κατανάλωση ροδιού, απαλλάσσει από το μίσος και το φθόνο.
3. Μερικοί ερευνητές πιστεύουν ότι η Εύα δελέασε τον Αδάμ με ρόδι.
4. Οι Βαβυλώνιοι πίστευαν ότι το μάσημα σπυριών ροδιού πριν από τη μάχη, τους έκανε αθάνατους.
5. Ο θεός της γεωργίας των Χετταίων ευλογούσε τους πιστούς με σταφύλια, σιτάρι και ρόδια.
6. Οι εσωτερικές μεμβράνες του χρησιμοποιούνται για το πλύσιμο του δέρματος.
7. Έρευνα έδειξε πως ο χυμός του μπορεί να θεραπεύει τη στυτική δυσλειτουργία.
8. Ένα ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C που έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικος.
9. Στο θυρεό της βρετανικής Βασιλικής Ιατρικής Ένωσης υπάρχει ένα ρόδι.
10. H ροδιά φυτρώνει από το Ιράν ώς τα Ιμαλάια και καλλιεργείται σε όλη την περιοχή της Μεσογείου από τους αρχαίους χρόνους. Στην Καλιφόρνια εισήχθη το 1769 από τους Ισπανούς εποίκους.
11. Τέσσερα ρόδια ηλικίας 2.500 ετών ανακαλύφθηκαν σε εκσκαφή στην περιοχή της αρχαίας Κορίνθου.

Ο πολύτιμος κόκκινος χυμός
Η σύγχρονη επιστήμη επιβεβαιώνει όσα εμπειρικά είχαν διαπιστώσει οι άνθρωποι από διάφορους πολιτισμούς στην αρχαιότητα. Το ρόδι καταπολεμά τις καρδιασθένειες, προστατεύει από εγκεφαλικές βλάβες, κατεβάζει την πίεση του αίματος, μειώνει τα σημάδια των γηρατειών, αυξάνει τη γονιμότητα, καθαρίζει και προστατεύει το δέρμα. Κι αν όλα αυτά δεν είναι αρκετά, εργαστηριακή έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, ανέφερε ότι ο νέος σούπερ-καρπός «μοιάζει να δίνει υποσχέσεις» για τον αγώνα κατά των καρκίνων του δέρματος, του μαστού και του προστάτη, κατά των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, των ελκών, του AIDS, του ιού του έρπητα και της στυτικής δυσλειτουργίας. Σε όλο το Λος Άντζελες γιγαντοαφίσες διαφημίζουν το χυμό του ροδιού με το μήνυμα «Αψηφήστε το θάνατο». Το «πομτίνι» - μαρτίνι με ρόδι - είναι μόδα στα πάρτι του Χόλιγουντ και ήταν το επίσημο κοκτέιλ της δεξίωσης μετά την τελετή της απονομής των Όσκαρ του 2005.
Τα ρόδια είναι λοιπόν το μέλλον. Όχι μόνο προλαμβάνουν τις καρδιακές παθήσεις και διάφορες μορφές καρκίνου, αλλά έχουν και θαυμάσια γεύση και σας κάνουν να ξεχωρίζετε ως οξυδερκής και απαιτητικός καταναλωτής.

Αυτό το ξέρατε;
* Ο χυμός από τους σπόρους του ροδιού είναι καλό αφροδισιακό.
* Τα ρόδια προλαμβάνουν τις καρδιακές παθήσεις και διάφορες μορφές καρκίνου.
* Τα ρόδια κάνουν καλό σε όσους εργάζονται πνευματικά.
* To αφέψημα από τη φλούδα του καρπού της ροδιάς σκοτώνει την ταινία και τις αμοιβάδες των εντέρων, αφού προηγηθεί αυστηρή δίαιτα.
* Η φλούδα είναι επίσης στυπτική και καταπολεμά τη διάρροια, ακόμη και τη χρόνια δυσεντερία.
* Στυπτικά είναι και τα φύλλα της ροδιάς, γι' αυτό χρησιμοποιούνται με πλύσεις για τη λευκόρροια, τη βλεννόρροια, τις αιμορροΐδες.
* Τα φύλλα της ροδιάς χρησιμοποιούνται σαν φάρμακο για τον πονόλαιμο και τις πυώδεις αμυγδαλές (γαργάρα).
* Ο χυμός, αναμεμιγμένος με ίση ποσότητα ελαιόλαδου, εξαφανίζει τις κηλίδες του δέρματος και μειώνει τις ρυτίδες.

6 ΣΚΕΨΕΙΣ:

hope_1960 25/10/09, 11:43 π.μ.  

Καλημερα σε ολους.
Τον τελευταιο καιρο εχω γνωρισει και εχω κανει παρεα, με κατι παιδια που εγιναν χορτοφαγοι η για να το θεσω καλλιτερα περιορισαν τα ζωικα προιοντα στο ελαχιστο.
Με τον τροπο τους λοιπον με επεισαν οτι μπορω να βοηθησω τον οργανισμο μου με υγιεινη διατροφη.
Βγηκαν και οι εξετασεις μου οι αιματολογικες με τα παντα πεσμενα και ηταν δεν ηταν δυσκολο να επηρεαστω .
Εχω φαει μεχρι στιγμης 7 μπανιερες ροδια.Εχω καταπιει περιπου 3 λιβαδια σπανακι σαλατα.Και σε λιγες μερες θα μου δωσουν κατι χαπια λεει, με συστατικο την αλοη.
Μπηκα στο ιντερνετ και διαβασα ενα σχετικο αρθρο και δε σας κρυβω πως εντυπωσιαστηκα.
Τι κανω βρε παιδια?
Απο τη μια εχω τον γιατρο μου που μου ειπε "δε με νοιαζει τι θα τρως και τι θα πινεις"και απο την αλλη εχω αυτους που με επηρεαζουν.
Γιωργη θα σε πειραζε να το κουβεντιαζαμε στο καφενεδακι σου?
Θα εμπενε κανεις σας σε τετοια διαδικασια?
Τι κανετε εσεις για να βοηθησετε τον οργανισμο σας?
Σας φιλω
Ειναι η ωρα να φαω το ροδι μου για σημερα.

hope_1960 25/10/09, 11:54 π.μ.  

θα ηθελα να προσθεσω πως ο ενας απο τους φιλους ασχολειτε με τα φαρμακα.Αυτος λοιπον ειναι υποστηρικτης της αλοης.
Μπηκα στο ιντερνετ, πληκτρολογησα αλοη για καρκινο και μου εβγαλε μια συνταγη ενος βιοθεραπευτη και δασκαλου ενεργειακων θεραπειων.
Μου θυμιζουν ολα κατι απο την φραπελια,αλλα δεν μπορω να αντισταθω στον πειρασμο να σας προτεινω να διαβασετε και το σχολιο του Dr Terry που αναφερεται στα σχολια.
Ελπιζω απο ολα αυτα να βγει κατι καλο και να μην εχω κανει καμια γκαφα.

Ionathan 25/10/09, 1:15 μ.μ.  

Hope δε θα κάνεις γκάφα, θα συζητήσουμε και είμαστε όλοι μεγάλα παιδιά. Δεν θέλω μόνο να αναφερθούν φάρμακα ή σκευάσματα.

Η Αλόη είναι γνωστή για διάφορες θεραπευτικές δράσεις. Όπως και πολλά άλλα βότανα. Εγώ θα το πάω στην άλλη άκρη για να έχουμε αντίλογο.

Έχουμε ρίξει μεγάλες μάχες με τους δικούς μου γιατί έχουν προσπαθήσει να μου πασάρουν καναδυό βότανα, το ένα το βράζεις, το άλλο το βάζεις στο μέλι κλπ. Όλα είναι από ανθρώπους που έχουν κάποιον γνωστό που είχε καρκίνο, το πήρε και έγινε καλά. Δεν υπάρχει πληροφορία για τίποτα άλλο.

Πέρσι, τους το είχα ξεκόψει και για να γλυτώσω τους είπα πως θα τα δοκιμάσω όλα αφού τελειώσω με τις ΧΜΘ. Όταν τελείωσα και οι εξετάσεις μου έδειξαν πως πήγαινα καλά, άκουσα να λένε πως τελικά δεν πρέπει να είναι και πολύ καλά αυτά τα βότανα, μετά από κάτι που άκουσαν... δεν είπα τίποτα!

Μετά την υποτροπή, με περίμεναν πάλι τα ίδια βότανα. Οι εξηγήσεις που τους δίνω για τις έρευνες που γίνονται και πολλές φορές αποκλείουν στο παρά πέντε κάποιο φάρμακο, όπως και ένα σωρό άλλες, δεν του πείθουν. Έχουμε καταλήξει πως πιστεύουν στην θεραπευτική δράση των βοτάνων αυτών.

Τους έχω προειδοποιήσει βέβαια πως δε θα την ξανακάνουμε αυτή τη συζήτηση! Καταλάβατε την άποψή μου περί βοτάνων, πιστεύω πως κάποια βοηθούν με συγκεκριμένες ιδιότητες αλλά όχι πως είναι δυνατόν να γιατρέψουν σοβαρές ασθένειες τα βότανα και σκευάσματά τους.

Basano 25/10/09, 3:08 μ.μ.  

Καρκίνος και διατροφή
Διατροφή και καρκίνος

Όλοι μας ακούμε πρόσεχε την διατροφή σου, αυτό κάνει κάλο στον καρκίνο, εκείνο κάνει κακό…
Το αποτέλεσμα ποιο είναι? Κάποιοι να είναι ελεύθεροι νόσου ανεξάρτητα διατροφής και κάποιοι άλλοι τηρώντας κατά γράμμα τις συμβουλές για την διατροφή τους να χάνουν την μάχη…
Η δικιά μου άποψη είναι ότι πρέπει να ακούμε το σώμα μας. Τι εννοώ; Ο οργανισμός μας δίνει τα σήματα στο τι του κάνει κάλο και τι όχι. Δεν λέω ότι πρέπει να τρώμε «βρώμικα» αλλά μην γίνουμε και γραφικοί!!!
Εγώ κατά την διάρκεια της θεραπείας μου έτρωγα πρωί μεσημέρι βραδύ (μην γελάτε) μια μερίδα μοσχάρι (εντολή γιατρού) αυτό όμως δεν θα έπρεπε να το κάνω αν ανατρέξω τα δημοσιεύματα περί διατροφής για τον καρκίνο.
Τώρα μετά 2,5 χρόνια δεν λέω ότι κάνω υγιεινή διατροφή απλά τρώω τα πάντα με μέτρο... Πιστεύω ότι το «μέτρο» είναι αυτό που πρέπει να πετυχω, να μην προκαλέσω τον κοιμισμένο (στη περίπτωση μου) καρκίνο να ξυπνήσει...

Basano 25/10/09, 3:10 μ.μ.  

Βέβαια μερικές τροφές που δεν έτρωγα τώρα τις τρώω για να ενισχύσω όσο μπορώ το ανοσοποιητικό μου.
Δεν έτρωγα και τρώω τώρα:
Μούρα.
Ένα συστατικό των μπλε μούρων (blueberries) μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, αναφέρουν Αμερικανοί επιστήμονες. Σε μελέτη που εκπόνησαν σε αρουραίους διαπίστωσαν ότι όταν τους έδιναν μια καρκινογόνο ουσία και μετά το συστατικό αυτό, ανέπτυσσαν λιγότερους προκαρκινικούς όγκους στο παχύ έντερό τους σε σύγκριση με αρουραίους που έτρωγαν μόνο την καρκινογόνο ουσία. Το συστατικό λέγεται πτεροστιλβένιο και είναι μια φυσική αντιοξειδωτική ουσία, η οποία δεσμεύει τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου - μία ομάδα ιδιαίτερα δραστικών μορίων που μπορεί να οδηγήσουν στην ανάπτυξη καρκίνου.
Παρόμοιες αντιοξειδωτικές ουσίες έχουν ήδη εντοπισθεί και στα σταφύλια και στο κόκκινο κρασί, είπαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Rutgers και το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας στο 233ο Συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας που διεξάγεται στο Σικάγο.Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξαν οι ερευνητές, το πτεροστιλβένιο μείωσε επίσης τη φλεγμονή και το ρυθμό του πολλαπλασιασμού των κυττάρων (λέγεται κυτταρική διαίρεση) στο παχύ έντερο των ζώων. Και οι δύο αυτές διεργασίες θεωρούνται παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη καρκίνου. Αν και οι ειδικοί δεν γνωρίζουν τις ακριβείς αιτίες του καρκίνου του παχέος εντέρου, η νόσος έχει σχετισθεί με την υπερκατανάλωση κεκορεσμένων λιπών και θερμίδων. Και επειδή άλλες μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι το πτεροστιλβένιο ενδέχεται να μειώνει επίσης την χοληστερόλη, οι ερευνητές εκτιμούν ότι η προστατευτική δράση του οφείλεται σ' αυτή ακριβώς την ιδιότητα.
Οι ειδικοί συνιστούν ήδη να τρώμε δύο μεγάλες σαλάτες και τρία φρούτα την ημέρα για να προστατευόμαστε από τον καρκίνο, τη στεφανιαία νόσο και άλλα δεινά. Λένε επίσης ότι για να αποκομίσει κανείς το μέγιστο όφελος, πρέπει να τρώει κάθε μέρα ποικιλία φρούτων και λαχανικών. Το αν το πτεροστιλβένιο ασκεί και στους ανθρώπους δράση ανάλογη με αυτήν που παρατηρήθηκε στα ζώα, είναι κάτι που μένει να εξακριβωθεί. Ωστόσο, δεν θα έβλαπτε να τρώει κανείς και μπλε μούρα, στο πλαίσιο της υγιεινής διατροφής.

Ρόδια.
Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες C, Α, Ε, σίδηρο, κάλιο και αντιοξειδωτικές φυτοχημικές ουσίες όπως οι πολυφαινόλες. Περιέχει επίσης ψηλές ποσότητες φυτικών ινών ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες.
Το ρόδι περιέχει ψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών. Η συγκέντρωση των ευεργετικών αυτών ουσιών για τον άνθρωπο, είναι 3 φορές μεγαλύτερη από ότι στο κόκκινο κρασί και στο πράσινο τσάι.
Οι αντιοξειδωτικές φυτοχημικές ουσίες προστατεύουν το οργανισμό μας από τις αρνητικές επιδράσεις των οξειδωτικών ουσιών που σχηματίζονται καθημερινά από τον κανονικό μεταβολισμό των κυττάρων.
Οι αντιοξειδωτικές ουσίες επιδρούν στο μεταβολισμό της χοληστερόλης μειώνοντας έτσι τις καταστροφικές επιδράσεις της κακής χοληστερόλης LDL στα αιμοφόρα αγγεία. Επίσης εκτός από το καρδιαγγειακό σύστημα, οι αντιοξειδωτικές ουσίες φαίνεται ότι έχουν σημαντική κατασταλτική δράση εναντίον του καρκίνου του προστάτη και του καρκίνου του δέρματος.
Το ρόδι είναι πλούσιο σε τρεις διαφορετικές μορφές αντιοξειδωτικών ουσιών. Περιέχει τανίνες, ανθοκυανίνες και ελλαγικό οξύ. Ο χυμός ροδιού είναι ιδιαίτερα πλούσιος με τις 3 αυτές ευεργετικές αντιοξειδωτικές ουσίες.

Λιναρόσπορο.
Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε φυτικές ίνες (λιγνίνη, ουσία που έχει τραβήξει την προσοχή τελευταία λόγω της πιθανής της αντικαρκινικής δράσης, της αντιμικροβιακής, αντιβακτιριδιακής δράσης, η οποία υπάρχει εκατό φορές πιο πολύ στον λιναρόσπορο, απ’ ότι στο κουάκερ, τη σόγια, το σιτάρι, την σίκαλη), προστατεύει τον οργανισμό από τη δυσκοιλιότητα (10-20γρ. λιναρόσπορος ή μία κουταλιά λινέλαιο στο σάντουιτς) και δρα προληπτικά για τις κακοήθειες του εντέρου.

Συνέχεια αργότερα, πάω να απολαύσω το ουράνιο τόξο μετά την βροχή!!!!!!!

averfoula 1/3/10, 11:01 μ.μ.  

ΚΑΚΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ.
ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ

Γιόγκα και καρκίνος του μαστού
26/09/2009

in ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Η γιόγκα μπορεί να συμβάλει στη μείωση του πόνου και την ανασυγκρότηση της ενέργειας των γυναικών που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο του μαστού, όπως δείχνει μια μικρή μελέτη του Duke University Medical Center.

Για δύο μήνες, 13 γυναίκες με καρκίνο που είχε εξαπλωθεί πέρα από το στήθος ασκούνται σε ήπιες στάσεις γιόγκα, διαλογισμό και τακτικά σε ασκήσεις αναπνοής. Τις ημέρες που έκαναν γιόγκα, οι γυναίκες μετά ήταν εξαιρετικά πιο χαλαρές και αντιμετώπιζαν λιγότερους πόνους και κούραση.

Η ικανότητα της γιόγκα να μειώνει το άγχος είναι το κλειδί για τη θετική της επίδραση στο σώμα, σύμφωνα με τους γιατρούς της έρευνας. Και συνεχίζουν λέγοντας πως: « Όταν διαγνωστούν, πολλές γυναίκες εξακολουθούν να είναι δραστήριες μητέρες και συνεχίζουν να εργάζονται». Τέλος, το συμπέρασμα των επιστημόνων είναι πως κάνοντας μια δραστηριότητα που τους επιτρέπει να επικεντρώνονται στον εαυτό τους είναι πραγματικά χρήσιμο.

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008, mail@me

Back to TOP  

SYNC BLOGS
free website stats program