Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Γρίπη... Gummy bear...

Το θέμα της γρίπης είναι καθαρά πολιτικό, θέλει πολιτική άποψη και για αυτό βαριόμουν να γράψω κάτι για τον περιβόητο H1N1. Τι να γράψει κανείς, σε μια χώρα που κυβέρνηση ορίζει κάθε φορά το M E G A, τα άλλα κανάλια θέλουν να γίνουν M E G A, όπου ο καθένας γίνεται ειδικός σε θέματα υψηλής ειδίκευσης, όπου το ράδιο Αρβύλα είναι η μεγαλύτερη πηγή ενημέρωσης, όπου οι μισές τηλεοπτικές εκπομπές δείχνουν τι έπαιξαν την προηγούμενη οι άλλες μισές. Μια χώρα που βρέθηκε φέτος στην χειρότερη θέση όσον αφορά στη διαφθορά και επιτρέψτε μου, θα πρέπει να το θέλουν πολλοί να είναι διαφθαρμένοι για να κόψουμε τελικά πρώτοι το νήμα.
Τον Μάη όταν είχαμε πάει στο Βερολίνο, τις λίγες ώρες που μέναμε στο δωμάτιο βλέπαμε τηλεόραση. Γερμανικά δεν ξέρουμε οπότε η τηλεόραση έπαιζε BBC είτε CNN. Μετά από μερικές μέρες απόρησα: "καλά μαλάκες είναι αυτοί, δεν λένε τίποτα για τη γρίπη;;;" και εκεί σκέφτηκα πως δεν είναι στραβός ο γιαλός αλλά στραβά αρμενίζουμε. Από τότε, έχουν βγει χίλιοι δύο στα κανάλια να πουν πως δεν πρόλαβε να δοκιμαστεί το εμβόλιο και οι φαρμακοβιομηχανίες θα το βγάλουν στην αγορά χωρίς πιστοποιητικά, χωρίς να υπάρχουν επαρκείς δοκιμές και κλινικές μελέτες για την ασφάλεια των πολιτών. Μια ερώτηση έχω: αυτά είναι λόγια των διάφορων ειδικών ή λόγια των δημοσιογράφων; Ο ειδικός πόσο ειδικός είναι;

Για να βγει κάποιος στην τηλεόραση να μιλήσει, είτε σε ρεπορτάζ είτε σε ειδήσεις, θα πρέπει το θέμα να πουλάει και πιο πολύ να πουλήσουν αυτά που θα πει. Κανείς δεν βγαίνει, ιδίως ζωντανά, αν δεν είναι γνωστό και σίγουρο πως τα λεγόμενά του θα μαζέψουν τον κοσμάκη κάτω από τα μηχανάκια της AGB. Και για να βγει κάποιος ζωντανά, έχει γίνει συννενόηση, πάει ο δημοσιογράφος και τον βρίσκει, συζητάνε τι θα πει, τσεκάρει ο δαιμόνιος ρεπόρτερ τις απόψεις του, ενημερώνει το κανάλι  και αν πάρει πράσινο φως, τότε βγαίνει στο ζωντανό! Το οποίο ζωντανό είναι πανάκριβο, ιδίως το βραδυνό δελτίο και θα πρέπει κάποιος να είναι δηλωμένος μέχρι το κόκκαλο για να βγει, να παίξουν οι απόψεις του. Αν υπάρχουν αμφιβολίες, θα γυριστεί ένα βίντεο και αναλόγως των διαθέσεων, θα παίξει σε άσχετη ώρα ή θα το ... φάει το αρχείο! Το έχω ζήσει στο μακρινό παρελθόν με τα μεγάλα κανάλια μάλιστα και το ξέρω από πρώτο χέρι. Και ας μη μείνουμε στην τηλεόραση, και τα έντυπα μέσα ή το internet τα ίδια κάνει. Θα πρέπει να είναι κράχτης η είδηση για να παίξει στις καλές σελίδες.

Ρίξτε μια ματιά εδώ, είναι το βαρόμετρο της Ναυτεμπορικής, δείχνει κάθε μέρα ποιες ειδήσεις/άρθρα έχουν τη μεγαλύτερη ανάγνωση/hits. Αυτά τα στοιχεία τα έχουν όλες οι ενημερωτικές ιστοσελίδες και παίρνοντας το μήνυμα το εκμεταλλεύονται αναλόγως. Αν είναι σοβαρό το ενημερωτικό site, θα κάνει ενημέρωση, αν θέλει να κάνει hits για να πουλήσει τις διαφημίσεις του, η ενημέρωση θα πάει κατά διάολο.

Να πιάσω το εμβόλιο όμως: άρχισε να ρωτάει ο κόσμος, να το κάνω; Οι περισσότεροι που λένε όχι, τους το είπε κάποιος φίλος, γείτονας, ξάδερφος, γνωστός γιατρός. Πολλοί είναι αυτοί οι γιατροί που πήραν θέση και ανοιχτά μάλιστα κατά του εμβολιασμού. Και ρωτάω, είναι ειδικός ο γιατρός για να ξέρει αν η παρασκευή του εμβολίου έχει γίνει σωστά ή όχι, γρήγορα ή όπως πρέπει, με δοκιμές ή άρπα κόλλα;;; Άντε και κάτι να ξέρει ο γιατρός για όλα αυτά, την πληροφορία από που την πήρε, από τα κανάλια; Ξεκίνησα από τους γιατρούς γιατί είναι οι πιο κοντινοί στο εμβόλιο. Μετά έρχεται μια γνωστή μου που εργάζεται σε μια εταιρεία παραγωγής φασόν φαρμάκων, στην Παιανία, η οποία μου είπε πως "οι δικοί μας πάντως τα δοκιμάζουν πολύ καιρό τα φάρμακα πριν τα βγάλουμε στις μηχανές". Κατάλαβες αγαπητέ τηλεθεατή; που λέει και η Μπεκατώρου...

Άλλη μια ερώτηση: όλοι αυτοί που βγαίνουν και τάσσονται κατά του εμβολιασμού, τι θα έκαναν αν κατείχαν μια θέση ευθύνης; Αν ήταν για παράδειγμα ο τελευταίος άνθρωπος που θα έπαιρνε την απόφαση για την παραγγελία των εμβολίων και τον εμβολιασμό. Θα είχαν την ίδια άποψη/χαρταετό ή μήπως θα βούταγαν λίγο τη γλώσσα στο μυαλό τους πριν βγουν και πουν την μπούρδα τους;;; Γιατί εύκολα μπορεί να πει ο καθένας την άποψή του στο καφενείο ή στην τηλεόραση (το ίδιο είναι πια...) αλλά τα πράγματα δυσκολεύουν όταν κάποιος κρίνει τις τύχες εκατομμυρίων ανθρώπων με τις απόψεις, αποφάσεις του. Και γιατί τόσο εύκολα ολόκληρο το Ελληνικό έθνος απαξιώνει αυτές τις επιτροπές υγείας, λοιμώξεων που υποθέτω συνεδρίασαν και έκριναν πως είναι σωστό να παραγγελθεί το εμβόλιο και να γίνει ο εμβολιασμός; Σίγουρα δεν αποφάσισε ο Αβραμόπουλος τι πρέπει να γίνει, ούτε ο κάθε υπουργός, υφυπουργός. Θα ζητήθηκε επίσημη άποψη από επιστήμονες που γνωρίζουν και οι αποφάσεις θα πάρθηκαν μετά από τις ανάλογες εισηγήσεις, έτσι γίνεται συνήθως.

Στο θέμα εμπλέκονται και οι δύο κυβερνήσεις, η μια παρήγγειλε τα εμβόλια, η άλλη ήρθε όταν έπρεπε να γίνει ο εμβολιασμός. Πάλι καλά γιατί βγαίνει από το δαιμόνιο μυαλό του Έλληνα πως πρόλαβαν και τα άρπαξαν οι πρώτοι. Αλλά τελικά η κατηγορία ποια είναι; Ότι κάποιοι τα άρπαξαν, πήραν μίζα; Ότι πίεσαν οι φαρμακοβιομηχανίες τις κυβερνήσεις να αγοράσουν το εμβόλιο; Ποιες από όλες, γιατί σιγά σιγά μαζεύτηκαν καμιά εικοσαριά και παραπάνω που το παράγουν. Ή το "έστησαν" οι 5 μεγάλες και από μεγαλοψυχία είπαν: "ας φάνε και οι άλλοι λίγα ψίχουλα"; Το παράγουν μέχρι και στην Πολωνία, Κίνα και δεν ξέρω και γω σε ποιες άλλες χώρες και ποιες άλλες εταιρείες. Αυτό στο οποίο θα πρέπει να καταλήξει κανείς είναι πως όλα τα κράτη συνωμότησαν σε βάρος των πολιτών τους, σε συνεργασία με τις φαρμακοβιομηχανίες, για να πάρουν προμήθεια οι υπουργοί Υγείας. Τουλάχιστον αυτό το συμπέρασμα βγάζει το καχύποπτο μυαλό του Έλληνα.

Από την άνοιξη ακόμα, τα πρώτα κρούσματα βρέθηκαν στην Αργεντινή, μετά Αμερική και λόγω αεροπορικών ανταποκρίσεων στην Αγγλία, πολλά κρούσματα βρέθηκαν κι εκεί. Οι Άγγλοι έπρεπε να κινηθούν πιο νωρίς, παρήγγειλαν τα εμβόλια γρήγορα και τέλη Σεπτέμβρη έκαναν τους πρώτους εμβολιασμούς. Βέβαια δεν έγινε εκεί το πανηγύρι που γίνεται εδώ, δεν υπάρχει εκεί η μάχη της τηλεθέασης τέταρτο με τέταρτο όπως εδώ... Εδώ διέρρευσαν τα σχέδια έκτακτης ανάγκης από τα υπουργεία, μάθαμε πως τα στρατόπεδα θα γίνουν χώροι εμβολιασμού και συγκέντρωσης, όλες οι λεπτομέρειες στον αέρα. Πόσο τα πλήρωσαν αυτά τα σχέδια για να τα βγάλουν στον αέρα;;; Σε χρήμα ή σε είδος...

Στην Ελλάδα υπάρχει γενικότερα μια θεωρία συνωμοσίας, όλα γίνονται για κάποιο συγκεκριμένο λόγο και υπάρχουν κρυφά σχέδια. Τα πιο τρελά είναι αυτά τα σενάρια περί μείωσης πληθυσμού... πάνε για όσκαρ! Και για τα δικά μας όμως τα ίδια δεν λέγονται; Πως έχει βρεθεί το φάρμακο κατά του καρκίνου αλλά δεν το κυκλοφορούν για να μην μειωθούν τα κέρδη τους;;; Ας έρθει κάθε εξυπνάκιας στην οριακή γραμμή και θα τον ξαναρωτήσω τότε! Θεό μου έχω τη Roche που μου δίνει καθημερινά ζωή με το χαπάκι της και περιμένω να μοιράσω το θρόνο με την Pfizer που τάματα κάνω να βγει πετυχημένο ένα νέο φάρμακο που ετοιμάζει.

Να πω την αλήθεια, δεν με απασχόλησε ιδιαίτερα το θέμα της γρίπης και του εμβολίου, καθώς το γραφτό μου το ξέρω. Αλλά με έχει ενοχλήσει όλη αυτή η φασαρία κατά του εμβολιασμού που έχω μια πελώρια λαχτάρα να το κάνω κι εγώ! Εδώ θα είμαστε όμως και θα δούμε πως θα εξελιχθεί το θέμα, αν θα έχουμε πανδημία ή όχι, αν θα είναι πετυχημένο το εμβόλιο ή όχι, αν θα έχουμε θανάτους ή όχι, αν θα οφείλονται στο εμβόλιο ή όχι. Μέχρι τότε όμως, κρατήστε λογαριασμό για τις κωλοτούμπες που πρόκειται να κάνουν όλοι αυτοί που μας ενημερώνουν!!!

Ελλάδα, μια χώρα που την απασχολεί έντονα ο gummy bear... περισσότερο από ό,τι άλλο.


  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008, mail@me

Back to TOP  

SYNC BLOGS
free website stats program