Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Μετάσταση στα οστά

Ένα θέμα για το οποίο δε συζητάμε καθόλου, αποτελεί το μέγιστο φόβο πολλών, ίσως των περισσότερων. Ο λόγος είναι γιατί ο κόσμος δεν γνωρίζει πολλά για τις μεταστάσεις, με τις λίγες γνώσεις που έχει ο καθένας (πολλές φορές μηδενικές) αρκεί να ακούσει τη λέξη μετάσταση για να θεωρήσει τον καρκινοπαθή ετοιμοθάνατο. Ακόμα, και εμείς οι ίδιοι οι καρκινοπαθείς φοβόμαστε τις μεταστάσεις, περισσότερο στα ζωτικά όργανα αλλά και των οστών είναι τρόμος. 
Ο σκοπός αυτής της ανάρτησης είναι να απομυθοποιήσω τις μεταστάσεις των οστών και αν τα καταφέρω να πάρετε θάρρος μέσω της γνώσης.
Η εικόνα παραπάνω είναι το PET SCAN
που είχα κάνει αμέσως μετά τη διάγνωση στις 27/5/08. Πάνω αριστερά και κάτω στις δύο εικόνες φαίνεται ο όγκος που είχα στον πνεύμονα, το φωτεινό μέρος. Και στις τρεις εικόνες υπάρχει άλλο ένα φωτεινό σημείο, είναι το 3ο πλευρό δεξιά που την είχε αρπάξει. Στην πάνω δεξιά εικόνα φαίνονται οι μεταστάσεις μου στη σπονδυλική στήλη, μια μεγάλη στο ιερό οστό και άλλες δύο. Από τότε, το διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ Gemzar και Tarceva (το σχήμα Alimta & Sisplatin δε μου έκανε τίποτα) βρήκε ευκαιρία ο διάολος και προχώρησε. Εστίες στον 3ο, 5ο, 8ο σπόνδυλο (ούτε και θυμάμαι), μια εστία στο 5ο πλευρό αριστερά και 2 εστίες στα λαγόνια.

Να τα πάρω από την αρχή όμως, τι σημαίνει η μετάσταση στα οστά:

1. Σημαίνει δυστυχώς πως δε σου έδωσε σημάδια νωρίς και η διάγνωση έγινε αργά, είχε χρόνο ο καρκίνος να ταξιδέψει μέσω του αίματος και να εγκατασταθεί στα οστά, όπου τα "τρώει", αφαιρεί δηλαδή ασβέστιο και δημιουργεί "λύσεις", έτσι το λένε.

2. Αν οι μεταστάσεις είναι πολλές και μακριά από την πρωτογενή εστία, κατατάσεσαι στο 4ο στάδιο. Ουσιαστικά, αν υπάρχουν 1-2 εστίες κοντά στην αρχική και μπορεί να γίνει χειρουργείο, τότε μπορεί κάλλιστα ο χειρουργός να αφαιρέσει το/τα πλευρό/ά χωρίς κανένα πρόβλημα. Οι άντρες ήδη έχουμε 1 λιγότερο από τη μια πλευρά, δεν παθαίνουμε τίποτα αν λείψει και κανένα ακόμα. Αν όμως οι εστίες είναι περισσότερες και απομακρυσμένες, τότε απλά δεν έχει νόημα να γίνει χειρουργείο, δεν μπορούν να αφαιρεθούν όλες οι εστίες. Το κακό είναι ότι οι περιπτώσεις με μεταστάσεις στα οστά λογίζονται σαν μη χειρουργήσιμες. Το σκεπτικό είναι πως δεν υπάρχει όφελος από την αφαίρεση μιας εστίας ενώ συνεχίζουν να υπάρχουν άλλες, έτσι το βλέπουν οι ογκολόγοι και οι χειρουργοί.

3. Ακόμα, μεταστάσεις σε προχωρημένο στάδιο δίνουν πόνο και ενόχληση. Πολλοί έχουμε βρει τον καρκίνο γιατί είχαμε πόνο στη μέση, εγώ ήμουν έτοιμος να αλλάξω στρώμα γιατί πίστευα ότι πόναγα λόγω κακής στάσης ύπνου. Μετά τη διάγνωση όμως, οι οστικές εντοπίσεις θεραπεύονται κι αυτές με τα ΧΜΘ φάρμακα όπως και οι συμπαγείς όγκοι. Αν υπάρχει πόνος μπορεί να αντιμετωπιστεί και με τοπική ακτινοθεραπεία. Υπάρχουν αρκετές λύσεις για την ανακούφιση από τον πόνο. Επιπλέον, με τη χορήγηση των διφωσφονικών (πχ Zometa) σταματά η αφαίρεση ασβεστίου και περνάει μπροστά η εναπόθεση, με σκοπό να κλείσουν οι οπές/εστίες.

4. Συνήθως δεν μπορεί να ξέρει κανείς αν έχει κλείσει μια οστική εστία, αν έχει καθαρίσει από τα καρκινικά κύτταρα. Αυτό γιατί στις αξονικές και μαγνητικές συνήθως συνεχίζουν και απεικονίζονται οι βλάβες, ανεξάρτητα αν υπάρχει δραστηριότητα εκεί ή όχι. Δεν το έχω δει αλλά μου έχουν πει οι γιατροί πως μετά από χρόνια είναι πιθανόν να θεωρηθεί αρνητική μια εστία όταν συγκρινόμενη με παλιότερες απεικονίσεις φανεί πως δεν υπάρχει πια βλάβη.

Τι σημαίνει στην πράξη η ύπαρξη των οστικών μεταστάσεων: τα καρκινικά κύτταρα αφαιρούν το ασβέστιο από τα οστά και σε προχωρημένες καταστάσεις τα κάνουν επιρρεπή στα κατάγματα. Θα πρέπει όμως να είναι μεγάλη η λύση και να καταπονηθεί ιδιαίτερα το οστό. Στον πόνο αναφέρθηκα προηγουμένως, μπορεί να ανακουφιστεί με παυσίπονα στην αρχή μέχρι να δράσουν τα ΧΜΘ φάρμακα. Από κει και πέρα, δεν υπάρχει κάποια άλλη επιβάρυνση λόγω της ύπαρξης μεταστάσεων, αν είναι σταθερές οι εστίες και δεν προκαλούν πόνο δεν υπάρχει λόγος να προκαλούν και πονοκέφαλο.

Προσωπικά, είχα κάποιες ενοχλήσεις στην αρχή, τους πρώτους 2-3 μήνες. Φρόντιζα να μην καταπονώ τη μέση μου, πούλησα τη μοτοσυκλέτα γιατί τα street έχουν άβολη θέση οδήγησης κι επιπλέον αν τυχόν έπεφτα θα ήθελα δυό κουτιά λαμαρινόβιδες για να με δέσουν ;-) Δεν σήκωνα βάρη όπως παλιά και γενικότερα φύλαγα τον κώλο μου λίγο περισσότερο. Πέραν τούτου, στις διακοπές του Αυγούστου μου ήταν αδιανόητο να μην ψάρευα, οπότε έπαιρνα ένα mesulid και μπορούσα να στήσω τα καλάμια χωρίς πόνο. Κι ενώ η εστία μου στο ιερό οστό (το μεγάλο οστό χαμηλά) είναι μεγάλη και μονίμως στο όριο να περάσει στον ιστό, ξεφεύγοντας από το οστό.

Θέλω να πω πως δεν υπάρχει λόγος να ανησυχεί κάποιος για τις οστικές μεταστάσεις. Καλό είναι να μην υπάρχουν, αν υπάρξουν το παίρνουμε σαν δεδομένο και προχωράμε παρακάτω. Οι όποιες ενοχλήσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν με παυσίπονα (ακόμα και μορφίνη σε βαριές μορφές) αλλά οι εστίες θεραπεύονται μέσω των χημειοθεραπειών και ακτινοθεραπειών. Τέλος, υπάρχουν και κάποιες νέες τεχνικές με διοχέτευση ραδιενεργών υλικών στον οργανισμό, δεν τα γνωρίζω καλά όμως και δεν προχωράω.

Συμπέρασμα: οι τυχόν οστικές μεταστάσεις όταν δεν υπάρχουν και προκύψουν εκ νέου, θα πρέπει να μας προβληματίσουν όσον αφορά στον τρόπο αντιμετώπισης της νόσου που προχωρά, όχι για τον πόνο ή τα κατάγματα, όλα αυτά είναι μακριά. Κανείς δεν πέθανε από οστικές μεταστάσεις. Ελπίζω να πέρασα το μήνυμα που ήθελα...

ΥΓ: Πιθανόν να έχω κάνει λάθη, αναφέρω όσα μου έχουν πει οι γιατροί, έχω διαβάσει στο internet και έχω καταλάβει με το μυαλό του μηχανικού. Αν κάτι είναι λάθος, διορθώστε με ή ρωτήστε το γιατρό σας να σας πει το σωστό. 

62 ΣΚΕΨΕΙΣ:

roseberry 30/1/10, 4:06 μ.μ.  

είναι όλα ολόσωστα!

roseberry 31/1/10, 7:28 μ.μ.  

Έχω όμως και απορίες γιατρέ μου ;)

To Pet Ct για ποιο λόγο το έκανες και πόσο καιρό μετά το πρώτο scanning oστών? Θεωρείς ότι αντικαθιστά το σύνολο των εξετάσεων του επανελέγχου?

Τι σημαίνει όταν οι οστικές εναποθέσεις δεν συνοδεύονται από μάζα εκ μαλακών μορίων?

Ionathan 31/1/10, 7:57 μ.μ.  

Μυρτιλάκι κάνουμε χιούμορ έ; Μάλλον είμαστε από τους κακούς ασθενείς, που οι γιατροί δυσκολεύονται να φέρουν βόλτα, τεσπά.

Το Pet Ct Scan το έκανα μετά τις πρώτες αξονικές και το σπινθηρογράφημα, για να βρω τις εστίες μου καθώς φαινόταν ότι ήμουν... πολυεστιακός (σαν τους φακούς ένα πράγμα). Δεν ήταν επανέλεγχος αλλά πρώτο σημείο αναφοράς. Όπως γνωρίζω, το προτείνουν οι γιατροί σε λεμφώματα κλπ όπου είναι να φανεί αν υπάρχει ίαση, NED, No Evidence of Disease δηλαδή όπως λένε οι ξένοι. Σε άλλες περιπτώσεις, δεν ξέρω αν προτείνεται για να φανούν οι εστίες, αν έχουν μεγαλώσει, πληθύνει κλπ κλπ. Έχει σημασία άραγε; Νομίζω οι αξονικές φτάνουν, ίσως θεωρείται υπερβολή το Pet Scan, λίγο το ραδιενεργό φθόριο, λίγο το κόστος (στα ιδιωτικά) το κάνουν υπερβολικό στις περιπτώσεις σαν και τη δική μου.

Εγώ προσωπικά δεν νιώθω την ανάγκη να το κάνω, μου αρκούν τα πορίσματα των αξονικών.

Όσο για τη δεύτερη ερώτηση, κάτι υποψιάζομαι αλλά με υποψίες δε γίνεται δουλειά, πάρε τη βοήθεια του γιατρού σου καλύτερα ;-)

Φιλιά!

iposiniditi 15/4/10, 11:52 μ.μ.  

eimai tou 72....kai exw metastaseis kai egw sta osta...ekana aktinovolies...epemvasi gia na valw kati mpalonakia gia to katagma ston O1.....panikos.....metastasi apo sti8os kai lemfadenes.....alla I dont give up........kai den 8a afisw auto to teras na me nikisei.......mou aresan ayta pou egrapses giati einai ola auta pou skeftomai 8ETIKA gia to karkinaki pou mas episkeftike....:))

Ionathan 16/4/10, 12:33 μ.μ.  

Καλώς την Υποσυνείδητη!

Χαίρομαι που είσαι έτσι θετική αν και έχεις περάσει πολλά όπως λες. Να πω την αλήθεια, δεν κατάλαβα ακριβώς τι επέμβαση έχεις κάνει, μάλλον είχες κάποιο κάταγμα και χρειάστηκε να βάλεις κάποιο μπαλονάκι; Αν θες και δεν είναι πρόβλημα για σένα, πες μας δυο λόγια.

Χαίρομαι διπλά που εμφανίστηκες γιατί όντας έτσι θετική και αισιόδοξη, θα αναγκάσεις πολλούς να πάρουν το θάρρος που πρέπει να έχουν!

Σε καλωσορίζω, εύχομαι να σου πάνε όλα καλά και θα τα λέμε.

ΥΓ: Μήπως έχεις περάσει τις πύλες του Υποσυνείδητου;;; Ψάχνω τον τρόπο ;-)

kostas_tio 15/9/10, 6:39 μ.μ.  

Γεια σε όλους... Την προηγούμενη εβδομάδα μετά από σπινθηρογράφημα οστών που έκανε ο πατέρας μου, βρέθηκαν μεταστάσεις κυρίως στον αυχένα (όπου και υποφέρει από φρικτούς πόνους) και στην μέση. Η ασθένεια τον ξανά-χτύπησε μετά από 8 ολόκληρα χρόνια όταν είχε καρκίνο στο νεφρό αλλά σε πολύ αρχικό στάδιο και η αφαίρεση ήταν επιτυχής (οι γιατροί τότε μας είπαν ότι ήμασταν πάρα-πολύ τυχεροί). Μετά από 3 χρόνια της επέμβασης εμφανίστηκε ένας οπισθοπεριτοναϊκος λεμφαδένας και άρχισε θεραπεία με ιντερφερόνες-Α για 5 χρόνια. Η τελευταία αξονική έδειξε ότι ο λεμφαδένας μεγάλωσε κατά ένα 1cm και ο ογκολόγος ήθελε να αλλάξει την θεραπέια με ένα καλύτερο και σύγχρονο φάρμακο. Ο πατέρας μου δεν δέχτηκε να συνεχίσει την θεραπεία , διότι κουράστηκε σωματικά και ψυχικά και δεν άντεχε άλλο. Πέρασαν 8 μήνες από τότε που την διέκοψε και ήταν μια χαρά...ώσπου μέσα στο καλοκαίρι σε 2 μήνες τον Ιούλιο & Αύγουστο έχασε απότομα 10 κιλά και ξεκίνησαν πόνοι στη μέση πρώτα και μετά στον αυχένα.

Τι μπορεί να γίνει σ'αυτή την περίπτωση? Υπάρχει θεραπεία έστω παρηγορική? Ελπίδες?
Ξέρω ότι ήταν λάθος που διέκοψε τη θεραπεία ο πατερας μου, λέτε αν την συνέχιζε να μην γινόταν η μετάσταση?
Σας παρακαλω πάρα πολύ αν ξέρετε κάτι για την μετάσταση στα οστά απαντήστε μου

Ευχαριστώ

Basano 18/9/10, 7:32 μ.μ.  

Δυστυχώς φίλε μου ο αρχηγός, ο Ιωνάθαν δεν μπορεί αυτή την περίοδο να σου απαντήσει... Το μόνο που μπορώ να πώ είναι οτι πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες των ιατρών, αυτοί ξέρουν καλύτερα!!!
Καλή δύναμη!!!

Πανδώρα 26/2/11, 11:29 μ.μ.  

Ο παππους μου εχει μετασταση στα οστα και εχασε πολυ βαρος και εχει πολους πονους.κουραγιο οποιος ειναι αρωστος!Αν μπορειτε,βοηθηστε μας να βρουμε μια πληροφορια!
Ευχαριστω.

steapt 27/2/11, 8:57 μ.μ.  

polinajd,δε γραφεις ακριβώς τι πληροφορίες ζητάς για να σε βοηθήσουμε,γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος/-η

christina ram 19/5/12, 3:27 μ.μ.  

mporo na rothso kati sxetika me thn metastash oston parakalo??

steapt 22/5/12, 12:49 π.μ.  

christina ram αν μπορουμε να σε βοηθησουμε,ευχαρίστως...

despina 5/6/12, 10:50 μ.μ.  

Ο πατερας μου πριν 3 χρονια whipple ολα καλα για 6 μηνες , μετα μικροοζιδια στους πνευμονες, χημο. Διογκωμενοι λεμφαδενες που το κλεισανε τον οισοφαγο! Stent χημο παλι gemzar lipoplatine στα μισα οι χτεσινες αξονικες πολλαπλες αλλοιωσεις στη σπονδυλικη κ στα οστα της λεκανης. Καμια ιδεα; Πληροφορια; Ελπιδα; Τη πεμπτη ραντεβου με το γιατρο

averfoula 8/6/12, 7:34 μ.μ.  

Δέσποινα, τι νέα είχατε απο το ραντεβού με το γιατρό?Αυτό που ξέρω εγω είναι οτι η μετάσταση στα οστά είναι επώδυνη αλλά δεν πεθαίνεις απ αυτό αφού καταφέρουν οι γιατροί να το ελέγξουν.

christina ram 5/7/12, 12:53 π.μ.  
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
christina ram 5/7/12, 12:59 π.μ.  

ο μπαμπας μου εχει μικροκυτταρικο καρκινο πνευμονα με μεταταση στα οτα.προχθες καναμε τη 2 χμθ.ο γιατρος μας εδωσε 9 μηνεσ στη καλυτερη ετσι ειπε!!χασαμε πολυ βαροσ κ μαλλια.κ τελευταια κ τη διαθεση του κ αυριο θα φερουμε ψυχιατρο στο σπιτι..μια ειδικευομενη γιατρος μας ειπε οτι υπαρχουν περιπτωσεισ σαν τη δικη μας με 10 χρονια ζωης!!!!ξερετε τιποτα τετοιο ρε παιδια γτ θα τρελλαθω!!!εχετε ακουσει κατι σχετικα??ξεχασα να σας πω οτι βαλαμε κ αιμα στο νοσοκ κ σπιτι περνουμε σιδηρο.ο αιματοκριτης του ειναι28 με φυσ.τιμη 40 που ξεκιναει στουσ αντρες.ειναι 60 ετων.συγνωμη που σας κουρασα..ευχομαι μεσα απτη καρδια μου περαστικα σε ολουσ μας.εμας μας ειπαν μονο ο θεος κ εμεις φυσικα για κατι τετοιο μονο εκει εχουμε εναποθεσει τισ ελπιδες μας.οποιον μπορω να βοηθησω σε κατι θα χαρω πολυ..

averfoula 20/7/12, 8:02 μ.μ.  

christina ram, καλησπέρα
αυτό που ξέρω για τον μικροκυτταρικό καρκίνο πνεύμονα, είναι οτι ανταποκρίνεται πολύ καλά στις χμθ, καλύτερα ίσως απο τον μη μικροκυτταρικό.Δεν μπορεί κανένας να σου δώσει προγνώσεις, αυτά που αναφέρουν οι γιατροί στηρίζονται σε στοιχεία αρρώστων που πιθανόν οι συνθήκες διαβίωσης είναι πολύ διαφορετικές ο ενας απο τον άλλο.Η αλήθεια είναι οτι έχετε πολύ δρόμο μπροστά σας, η δική μου άποψη είναι οχι πανικός, μικρά βήματα κάθε ημέρα γιατί διαφορετικά θα χρειαστείτε εσείς ψυχίατρο και όσο μπορείτε να είστε κοντά στον πατέρα σου, χωρίς να τον επιβαρύνετε.Εύχομαι ολόψυχα καλό κουράγιο και δύναμη γιατί ο αγώνας σας θα είναι δύσκολος και μακρύς

Unknown 26/3/13, 5:04 μ.μ.  

εμένα ο πατέρας μου έχει καρκίνο στα οστά και πονάει η μέση του και η σπονδυλική στήλη.Μεταστάσεις δεν έχει αλλού.πιστεύω να γίνει καλά γιατι είναι η δυσκολότερη μορφή αλλά το καλό είναι πως η μέση του είναι καλύτερα.και αού δεν πέθανε κανείς απο καρκίνο στα οστά.Είμαστε αισιόδοξοι

Unknown 26/3/13, 5:04 μ.μ.  

εμένα ο πατέρας μου έχει καρκίνο στα οστά και πονάει η μέση του και η σπονδυλική στήλη.Μεταστάσεις δεν έχει αλλού.πιστεύω να γίνει καλά γιατι είναι η δυσκολότερη μορφή αλλά το καλό είναι πως η μέση του είναι καλύτερα.και αού δεν πέθανε κανείς απο καρκίνο στα οστά.Είμαστε αισιόδοξοι

SAMIAMYTHAKI 7/10/13, 1:15 μ.μ.  

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ

SAMIAMYTHAKI 7/10/13, 1:22 μ.μ.  

Εμενα ο μπαμπας μου πριν 2 μηνες περιπου διαγνωστηκε με καρκινο στον προστατη σε βαθμο 4/4 του βαθμου gleason(ετσι λεγεται αν δεν κανω λαθος).αυτη ηταν η πρωτη κεραμμυδα.συνεχιζουμε...
πριν 3 εβδομαδες μαθαμε οτι εχει κανειμετασταση στα οστα.ολο το σπινθηρογραφημα οστων μια μαυρη μαυριλα.μας κοπηκαν τα ποδια.το μονο ευτυχες σε ολη τη δυστυχια μας ειανι οτι δεν εσει κανει μετασταση σε αλλο ζωτικο οργανο.ακολουθει μια θεραπεια με ενεσεις και χαπια και περιμενουμε το ραντεβου στις 10 του μηνα με τους ογκολογους.τι εχουμε να περιμενουμε?ας με ενημερωσει καποιος.φοβαμαι πολυ για τον μπαμπα μου.ευχαριστω εκ των προτερων.

lyrikos 21/11/13, 4:38 μ.μ.  

μην φοβασαι...σιγουρα ειναι δυσκολα τα πραγματα αλλα πλεον με τις καινουριες θεραπειες οι ασθενεις ζουνε πολλα χρονια....καταρχας μη διαβαζεις στατιστικες ....δε λενε παντα την αληθεια....ο πατερας μου εχει ακριβως το ιδιο προβλημα με το δικο σου και εδω και ενα χρονο ειναι μια χαρα...μεσα στα πλαισια της αρρωστιας φυσικα....προφανως ο πατερας σου θα παιρνει ορμονοθεραπεια και θα κανει μια ενεση καθε 84 μερες ....η και λιγοτερο....καλη διατροφη να κανει ...να εξασκειται καπως...περπατημα ειναι καλο....τι ηλικια εχει?παντως εχουν βγει και θα βγουν ακομα περισσοτερα φαρμακα....ο,τι βοηθεια θελεις και συμβουλη μπορεις να στειλεις mail στο lyrikos@gmail.com..το ονομα μου ειναι Νικος

Χρυσοστομος καλουδας 2/8/14, 7:47 μ.μ.  
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Χρυσοστομος καλουδας 3/8/14, 10:38 π.μ.  

Ποιος έχει την καλοςηνη να μου απαντηςη ; Από δική του πήρα η συγγενών του !Ποσά χρόνια μπορεί να ζήσει κανείς με ορμονοθεραπεια του προστατη ;Εμένα με αφυρσθηκε ο προστάτης στα 50 χρόνια εδώ και 12 χρόνια τορα ; Οι γιατροί μου είπανε πήγαν όλα καλά! Το κλείσουν σκορ ήταν 3 Kai 4 !εγω μετά από την εγχείρηση δεν έκανα καμία πια θεραπεία αλλά ούτε και καμία εξέταση πια ! Όμως εδώ και ένα χρόνο βρήκαν μετάσταση στα κόκαλα .μου κάνανε βεστραλλουνγ και περνώ την ορμονα τώρα το PSA ήτανε 520 και τώρα είναι 6 ! Σαν έχω πουθενά πόνους πως βλέπεται εσείς την περίπτωση μου; Για την Απάντηση σας ευχαριστώ πολυ Χρυσοστομος

Χρυσοστομος καλουδας 3/8/14, 7:49 μ.μ.  
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Χρυσοστομος καλουδας 5/8/14, 10:45 π.μ.  

Γράψε τι κάνει ο πατέρα σου ! Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα να ! Πως πανε οι Θεραπείες ; Το Λένας οι Γιατροί ; Υπάρχουν ελπίδες ζωής ;

Χρυσοστομος καλουδας 5/8/14, 11:29 π.μ.  

Γράψε τι κάνει ο πατέρα σου ! Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα να ! Πως πανε οι Θεραπείες ; Το Λένας οι Γιατροί ; Υπάρχουν ελπίδες ζωής ;

Χρυσοστομος καλουδας 8/8/14, 11:04 π.μ.  

Γιατί δεν λαμβάνω καμία απάντηση ; Μήπως κάνω κάποιο λάθος ;

hope_1960 8/8/14, 9:25 μ.μ.  

Δεν κανεις τιποτε λαθος Χρυσοστομε.Απλα τα γραφεις λιγο μπερδεμενα.Αν παλευεις με τον καρκινο των οστων μονο....μη φοβασαι ...και καλη ποιοτητα ζωης θα εχεις και μεγαλη διαρκεια.....Οπως ελεγε και μια ψυχη παιζεις μπαλα ακομα.Οι γιατροι τι σου λενε?
Καλη πορεια να εχεις

Χρυσοστομος καλουδας 9/8/14, 10:05 π.μ.  

Οι γιατροί μου λένε τα πράγματα πανε καλά! Δεν ξέρω τι εσύ γνωρίζεις πάνω σ´αυτα τα πράγματα η και εάν διάβασες το αρχικό μου σχολείο ! Έμενα με παρουσιάστηκε Μετάσταση Προστατη που τον έχω αφαιρέσει εδώ και 12 χρόνια ! Αυτατα χρόνια εγώ δεν έκανα πια καμία αλή θεραπεία και καμία εξέταση ! Εδώ και ένα χρόνο που το κατάλαβα είχε φθάσει το PSA στα 540 τώρα βρίσκεται στα 6 ! Μου έκαναν ακτινοβολία και ορμονοθεράποια ! Δεν έχω καμία ενόχληση πια ! Θα ήθελα και από κάποιον άλλον να ακούσω κάτι εκτός τους Γιατρούς και γιατρό τον λόγο δημοσίευσα. Το σχόλιο ! Σε ευχαριςτω για την απάντηση και εάν ξέρεις περισσότερα γράψε Χρυσοστομος

Χρυσοστομος καλουδας 9/8/14, 10:44 π.μ.  

Αγαπητέ Hop-1960 δεν καταλαβαίνω όταν μου άπαντες ότι καλά τα γράφω δεν κάνω σε τίποτα λάθος το ενοεις με αυτό ; Τι ενοεις με το έχει μεγάλη διάρκεια ; Έχεις γνωστούς η έχεις ο ίδιος την ίδια πάθηση ; Χαιρετισμούς Χρυσοστομος

hope_1960 9/8/14, 5:49 μ.μ.  

Χρυσαστομε καλησπερα.
Ρωτησες τι κανω λαθος και δεν μου απαντατε και σου εγραψα δεν κανεις κατι λαθος.
Ρωτησες ποση διαρκεια ζωης θα εχω και σου απαντησα πως οσοι νοσουν στα οστα εχουν μεγαλη διαρκεια ζωης και καλη ποιοτητα ζωης.
Οσο για εμενα νοσω με καρκινο του μαστου απο τον Γεναρη του 09 και υποτροπιασα τον Απριλη του 10 οταν πηγε στα οστα.Αυτα τα 4 χρονια που παλευω μονο με τον καρκινο των οστων ειχα πολλη καλη ζωη ...χωρις πονους.Ο καρκινος ανοιγει τρυπες στα οστα και εσυ με θεραπεια ενος ορου που λεγετε zometa θα τις κλεινειςΤωρα ειμαι σε φαση ψαξηματος γιατι οι εξετασεις μου δεν ηταν καλες.Αυτα επειδη ρωτησες για εμενα.Οπως καταλαβαινεις ξερω για τα οστα απο προσωπικη πειρα.

Χρυσοστομος καλουδας 10/8/14, 10:33 π.μ.  

Σε Εύχομαι να πανε όλα καλά !! Που ψάχνουν και τι να βρουν ;

hope_1960 10/8/14, 3:59 μ.μ.  

Χρυσοστομε σε νοιωθω πολυ αγχωμενο και δεν θα σου γραψω τι ψαχνουν οι γιατροι.Αλλωστε ο καρκινος του μαστου δεν εχει τιποτε κοινο με τον καρκινο του προστατη για να συγκρινεις.
Οσα διαβαζεις εδω μεσα ειναι γραμμενα απο ενα σπουδαιο παιδι που γνωρισα απο κοντα και τον αγαπησα σαν δικο μου συγγενη.Οι γιατροι τον ξεγραψαν γρηγορα ...αλλα αυτος εξησε 2,5 χρονια απο το κουραγιο του και την παληκαρια του.Αν και εχει φυγει καιρο τωρα ...μπαινω συχνα και διαβαζω οσα εγραφε...και παιρνω κουραγιο και δυναμη απο τα γραφομενα του.Σου προτεινω να κανεις το ιδιο.Η αναρτηση για τις μεταστασεις στα οστα θα σου λυσει ολες τις αποριες.Εγω σου ξαναλεω πως ζω απο τον Απριλη του 10 με τις βλαβες στα οστα χωρις κανενα προβλημα .

Χρυσοστομος καλουδας 10/8/14, 7:07 μ.μ.  

Hope_1960 ευχαριστώ πολυ Το Σχόλιο για τον καρκίνο των οστών την έχω διαβάσει σαν πρώτος ! Και εγώ βρίσκω ενθαριτικα αυτά που γράφει ! Αλλά γράφει πως κΑνεις δεν πέθανε άπο μετάσταση στα Οστά ! Βλέπεις όμως όπως γράφεις αυτός δυστυχος έφυγε ! Ξερό ότι ο καρκίνος του Προστατη είναι διαφορετικός από έναν άλο αλά πάντα σκέφτεται κανείς !!!! Σ´ευχαριστω πολυ για δις Απαντήσεις Χρυσοστομος

Samiamythos 9/10/14, 6:22 μ.μ.  

Ολά θέλουνε πίστη και να εχεις καλη διάθεση όσο κι αν αυτό φαντάζει δύσκολο.
Οικογενειακή μας φιλη ξεκίνησε με καρκίνο στον ενα μαστό,μετα στον άλλο μαστό,μετα στους λεμφαδένες,στους πνέυμονες,στο κεφάλι,στα οστά,στις ωοθηκες,εν ολικής παντού.έζησε 35 ολόκληρα χρονιά με τον καρκινο και παντα ηταν η ψυχή της παρέας,ο άνθρωπος που δεν το έβαζε κάτω για τίποτα.
Αυτό προσπαθούμε να περάσουμε και στον Μπάμπα μου που εδώ κι ενα χρονο διαγνώσθηκε με καρκίνο στον προστάτη και μετάσταση στα οστά.το psa του ηταν 5325 και με ορμονοθεραπεια έπεσε στο 5.πριν 3μηνες σταμάτησε να λειτουργει η ορμονοθεραπεια.όσο πιο μεγαλος είσαι τόσο καλυτερα λειτουργει.τώρα κανει μια ένεση καθέ μηνά και την ένεση του τριμήνου.όλες οι εξετάσεις είναι καλες,το σπινθηρογράφημα χάρα θεού με ελάχιστες οστικές αλλοιώσεις κι αυτές σχεδόν νεκρωμενες.το μονο που ανεβαίνει και δεν καταλαβαίνουν το γιατί είναι το psa.ο Μπάμπας μου δεν έκανε επέμβαση.δεν έπαιρνε μας ειπαν.20 του μηνά θα πάμε στα Γιάννενα και μάλλον θα ξεκινήσουμε χημειοθεραπεία.έτσι θέλω να πιστεύω αν και ο μπαμπάς μου δεν είναι θετικος.και γενικά οπώς λέω και στον μπαμπά μου θα πω και σε σένα να ακούς και να ακολουθεις τι λένε οι γιατροί.μην αγχωνεσαι γιατί το άγχος μονο Κάκο μπορεί να σου κανει.οτι θες μπορείς να μου στειλεις και μέιλ στο samiamythaki@yahoo.gr

Samiamythos 9/10/14, 6:25 μ.μ.  

Καλησπέρα χρυσοστομε

mania 15/1/15, 10:29 π.μ.  

καρκινος στον πνευμονα μετασταση στα οστα και μετα τι? ακτινοβολιες, χμθ καλυτερη ποιοτητα ζωης για ποσο? αυτο το αοριστο του χρονου..

ακης 3/2/15, 10:19 μ.μ.  

καλησπερα..ο πατερας μου ειναι 53 ετων...κ του διαπηστωθεικε..καρκινος στον πνευμονα με μετασταση στους λεμφαδενες.. τον οκτςμβριο..ειναι καποιος ποθ εχει το ιδιο κ ζει χρονιααα η καποιος που ξερει κατι γι αυτο..αν εχει περασει κατι παρομοιο σε γνωστο η στην οικογενεια

Costantinos Bigman 9/3/15, 2:25 π.μ.  

Καλημέρα σας, η μητέρα μου έκανε πριν 2 χρονια επεμβαση αφαίρεσης μητρας διότι διαγνώστηκε καρκίνος. Έγινε η αφαίρεση όλα καλα. Πριν 1 μηνα εκανε τις τυπικες εξετάσεις και οι γιατροί του νοσοκομείου μουλένε ότι έχει μετάσταση στα οστά ο δε γιατρός που είναι πλεον σε ιδιωτικό νοσοκομείο μου λέει ότι βλέπει εμφυτεύσεις και τπτ άλλο. Εδώ και δυο μηνες η μητέρα μου δεν σηκώνεται από το κρεβάτι λόγω πόνων σε λεκάνη, σπονδυλική στήλη και ωμοπλάτες, μηρούς. Είναι προχωρημένο το στάδιο; Κινδυνεύει να πεθάνει; Την τριτη την παω στο νοσοκομειο.

Unknown 26/9/15, 11:20 μ.μ.  

Καλησπερα.ειμαι καινουριος κ εγω.μεσα σε πολυ γρηγορο χρονο βρηκαμε στον πατερα μου καρκινο σε δευτερογενη εστια στα οστα.δεν μπορεσανε ακομη να βρουνε τον αρχικο ιστο νομιζω τον λενε.(συγνωμη για τα λαθη μου.τα εχω χαμενα κ ας ειμαι 31 ετων.)
Εχουμε ακομη μια εξεταση δηλ την βιοψια απ τα οστα.αν μπορεσουμε φυσικα να την κανουμε γιατι ο πατερας μου ποναει φριχτα κ δεν εχει καλο αναπνευστικο.εχει κ πολλα κιλα.ελπιζω φυσικα παρολη την στεναχωρια μου κ απ οτι μου λεγε συνεχως μια γιατρος πως δεν ειχαμε περιθώριο ουτε εβδομαδας.μπορείτε κ σεις να μου πειτε τι να περιμενουμε?υπαρχει καποια θεραπεια που ισως προλαβουμε να κανουμε;

θαύμα θεού.. 15/1/16, 4:45 μ.μ.  

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ..ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΘΕΠΣ ΘΕΟΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ Κ ΙΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2012 ΔΙΑΓΝΩΣΤΗΚΕ ΚΑΡΚΙΝΟΣ Ω
ΟΘΗΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΜΟΥ ΜΑΝΟΥΛΑ.ΕΤΩΝ 52...ΠΑΝΙΚΟΣ..ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ..ΤΡΕΛΑ..ΦΟΒΟΣ..Κ ΜΕΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ..ΒΙΟΨΙΑ..ΠΡΟΣΕΥΧΗ..ΧΗΜΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ...ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ 3,5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ Κ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ Κ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ..ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΟΝΑΙ ΠΙΣΤΗ Κ ΠΟΛΥ ΙΚΕΣΙΑ ΣΤΟ ΘΕΟ..Η ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ ΣΩΘΗΚΕ. ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ..

θαύμα θεού.. 15/1/16, 4:52 μ.μ.  

ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΑΓΩΝΕΙΣ..ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣ..ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Κ ΤΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΑΙ Κ ΝΑ ΕΝΑΠΟΘΕΤΕΙΣ ΟΛΕΣ ΣΟΥ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ..Κ Ή ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΕΡΧΕΤΑΙ..

θαύμα θεού.. 15/1/16, 5:23 μ.μ.  

Καλησπερα πες μου νέα σε παρακαλώ από την μητέρα σου.εύχομαι όλα να είναι καλά.

βασιλης_λαρ 20/2/16, 10:29 μ.μ.  

καλησπερα σας....ο πατερας μου ειναι καρκινοπαθεις .ξεκινησε απο πνευμονα σε διαρκεια χειμιοθεραπιων μετασταση στους λεμφαδενες και επειτα απο 30/8\15(εκανε αξονικη) ως και προχθες που ξανα εκανε αξονικη διαγνωστικε μετασταση στην κλειδα και στον σπονδυλο Θ12...Την βοηθεια σας θα ηταν πολυτιμη σας παρακαλω..Οι γιατροι δινουν μονο λιγους μηνες ζωης αλλα δεν το δεχομαι...δε μπορω να το πιστεψω ειναι νεος 50 ετων και αδικο και για αυτον κ για ολους τους παθοντες....βοηθεια

stas 7/6/16, 2:46 μ.μ.  

καλησπερα,

θα ηθελα και γω τη βοηθεια σασ. διαγνωστηκε η μητερα μου με καρκινο του πνευμον και μετασταση στα οστσα ιερο οστο για τη ακριβεια. καναμ χημειο στο σωτηρια αλλα προχωρησε και προσ τη σπονδυλικη στηλη και με δυο νεεσδ εστιεσ στου πνευμονεσ. ξερει κανενασ που αλλου μπ[ορουμε να απευθυνθουμε??

Unknown 7/6/16, 9:56 μ.μ.  
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown 7/6/16, 9:58 μ.μ.  

stas, ότι σου πούνε οι γιατροί. όλα τα υπόλοιπα είναι παρηγοριά στον άρρωστο. Αντικαρκινικό νοσοκομείο είναι και το θεαγένειο στη θεσσαλονίκη. Το Παπαγεωργίου. Εγω προσωπικά σου συνιστώ το Πανεπιστημιακό νοσοκομειο στην Αλεξανδρούπολη. Γενικά στηρίζω τους καθηγητές διότι αυτοί μαθαίνουν πρώτοι ότι καινούριο βγαίνει. Ειδικό της Αλεξανδρουπόλεως έχει ιατρούς υψηλού επιπέδου.
Κατά τα άλλα μην το αφήνετε. Κηνυγήστε το.

CHAMPI LTD(ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΙΔΗ-ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ) 9/9/16, 3:11 μ.μ.  

Γεια σας εξακολουθείτε να δίνεται απαντήσεις απο το φόρουμ ;

Unknown 15/11/16, 6:37 μ.μ.  

Καλησπέρα σας. Ο άντρας μου 76 ετών πάσχει από καρκίνο ουροδόχου κύστης. Αφαιρέθηκαν όγκοι 2 φορές και την 3η φορά μας είπαν πως έγινε διηθητικός και του πρότειναν ολική κυστεκτομή πράγμα που αρνήθηκε για λόγους που όσοι είχαν αυτού του είδους τον καρκίνο ή πάσχουν από τον καρκίνο αυτό ίσως να καταλαβαίνουν. Προτίμησε χημ. και ακτινοβολία. Η αξονική δεν έδειξε κάτι σε λεμφαδένες όμως έδειξε μικρούς όζους στους πνεύμονες. Ο ογκολόγος που τον παρακολουθεί μου είπε πως έχει από 2 μήνες έως 1 έτος ζωής. Θα κάνει 35 ακτιν. και 5 χημ. Δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό που άκουσα. Αφού κάνει μέχει στιγμής 13 ακτ. και 2 χημειοθεραπείες δεν ξέρω τί να σκεφτώ πια! Ας με βοηθήσει κάποιος. Μια παρόμοια περίπτωση; Ευχαριστώ πολύ

Unknown 19/11/16, 2:43 π.μ.  

καλησπέρα σας ξανά. Γιατί δεν έχω πάρει κάποια απάντηση από κάποιον; Μήπως οι ερωτήσεις που έχω γράψει είναι δύσκολες; Κάποιος παρακαλώ μπορεί να με βοηθήσει;
Ευχαριστώ πολύ

Georgie 18/12/16, 12:03 μ.μ.  

Γεια σας , εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη σε ολους ,ασθενείς και συγγενείς .
Η μητέρα μου διαγνώστηκε με μικροκυτταρικο καρκινο του πνεύμονα με εκτεταμένες οστικες μεταστάσεις , ηπατική μετάσταση , και κρανιακή
Αυτος ο εφιάλτης ξεκίνησε τον Μάιο του 16 , η πρόγνωση ηταν για ενα μηνα αν δε δεχθεί χημειοθεραπεία
Η χημειοθεραπεία θα της εξασφάλιζε μικρή παράταση ζωής και θα τη βοηθούσε με τους πόνους
Δέχθηκε επίσης παρηγορικη ακτινοβολία απο το Ευγενιδειο και παρακολουθείτε απο το κέντρο πόνου Τζένη Καρέζη
Η μάχη ειναι άνιση αλλα η μητέρα μου δε το εχει βάλει κατω μετα απο 8 μηνες
Θελω να δώσω τις ευχές μου σε ολους εσάς τους γενναίους που παλεύετε για τη ζωη και για τους Ανθρώπους σας
Το κεφαλι ψηλά και ειναι κοντα η ωρα που το τέρας θα νικηθεί

Χριστινα 21/5/18, 2:26 π.μ.  
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Χριστινα 21/5/18, 2:32 π.μ.  
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Χριστινα 21/5/18, 2:35 π.μ.  

Καλησπερα Georgie. Ο πατερας μου ειχε ακριβως τον ιδιο τυπο με την μαμα σου, μικροκυτταρικο καρκινο.Οταν διαγνωστηκε ηταν ηδη αργα. Ειχε στον πνεύμονα, οστικες μεταστασεις και μεταστασεις στο συκωτι. Οι γιατροι του δινανε μολις εναν χρονο, λογω του τυπου του καρκινου επιθετικός, μεταστατικος. Δυστυχως ο μπαμπας μου εζησε μολις 7 μηνες απο την ημερα διαγνωσης του. Τον τελευταιο μηνα δυστυχως τον χτυπησε στο κεφαλι. Εμας μασ εκαναν μονο χημειοθεραπειες χωρις καν να κανουμε ακτινοβολιες. Πραγματικα ευχομαι η μαμα σου να ειναι καλα και να εχει νικησει αυτο το τερας που λεγεται καρκινος.
Θα χαρω να μαθω νεα σου.

Unknown 4/12/18, 1:09 μ.μ.  

Καλημέρα. Η αδελφή μου νόσησε το 2015. Αρχικά στο μαστό και ακολούθησαν μεταστάσεις σε λεμφαδένες,εγκεφαλο,οστά ,ήπαρ και πνευμονες. Αυτή τη στιγμή κάνει ακτινοβολίες στα οστά και περιμένει έγκριση για ανοσοθεραπεια. Μήπως ξέρει κάποιος σε πόσο καιρό γίνεται η έγκριση;

GiorgosG 9/12/18, 9:29 π.μ.  

Προχθες μας αφησε ακομα μια γενναια.
Κερδισε ομως τη μαχη. Οχι τη μαχη εναντια στο θανατο, αυτην ετσι και αλλιως δε την κερδισε κανεις.
Κερδισε τη μαχη με τη ζωη. Μεσα σε 11 μηνες, η νοσος την αναγκαζε συνεχως να πεφτει αλλα εκεινη καταφερνε να σηκωνεται. Κατι που εκανε τις στιγμες που ζησαμε ακομη πιο μοναδικες.

Κουραγιο σε οσους παλευουν καθημερινα. Πλησιαζει η ωρα που θα ξυπνησουμε ενα πρωινο και το τερας θα εχει αφανιστει.

Γιωργος

Υ.Γ Γιωργαρε να την προσεχεις εκει πανω.

GiorgosG 9/12/18, 9:36 π.μ.  

Αγαπητε φιλε/φιλη Unknown,

Η ανοσοθεραπεια ειναι σχετικα καινουρια θεραπεια τα κριτηρια της οποιας στην Ελλαδα εχουν σχεση με το μοριακο ελεγχο PD-1,PDL-1. Αν αυτος ο ελεγχος δειξει εστω και 1% τοτε μπορει ο γιατρος να δικαιολογησει την ανοσοθεραπεια χωρις καποια χρονοτριβη.

Πρακτικα αυτος ο ελεγχος μπορει να μην εχει καμια σημασια για το αν η ανοσοθεραπεια θα ειναι αποτελεσματικη. Οποτε ολα ειναι ειναι ανοιχτα και υπαρχουν πολλες ελπιδες σε καθε περιπτωση.
Ειδικα στο μαστο μπορει να δωσει τρομερα αποτελεσματα. Δες αν θελεις το παρακατω αρθρο που σχετιζεται με μια κλινικη μελετη βασιζομενη στην ανοσοθεραπεια.

https://www.iefimerida.gr/news/421259/gia-proti-fora-anosotherapeia-exafanise-teleios-ton-karkino-toy-mastoy-se-gynaika-se

Unknown 2/2/19, 12:36 μ.μ.  

Καλημέρα κ από μένα και Υγεία σε όλους σας εύχομαι! Ο αδερφός, ετών 46 διαγνώστηκε με καρκίνο νεφρού grade 4 πριν 3χρονια κ υπέστη ριζική νεφρεκτομη λαπαροσκοπική χωρίς μεταστάσεις.Δν υποβληθεί σε ακτινοβολία ή χημειοθεραπεία λόγω ενός νεφρού απλά παρακολούθηση ανά τρίμηνο.Περσι το Δεκέμβριο βρήκαν πολλαπλές μεταστάσεις στο συκώτι κ ξεκίνησαν κατευθείαν χημειοθεραπεία για ένα 5μηνο χωρίς επιθυμητό αποτέλεσμα κ πέρασαν σε άλλη χημειοθεραπεία με χάπι για ακόμα ένα 6μηνο επίσης χωρίς αποτέλεσμα κ πάραμονη Πρωτοχρονιάς φέτος διαγνωστηκε με νέες εστίες στο συκώτι κ καινούργια πλέον μετάσταση στο πλευρό(κόκκαλα)! Καλά μας μπήκε ο χρονος δηλαδή...
Ο Γιατρός του πρότεινε ανοσοθεραπεια την οποία ξεκίνησε άμεσα, δέχτηκε μία μόνο (γιατι γίνεται κάθε 15μερες) και τώρα στη δεύτερη βρίσκουν ανεβασμένο ένα ηπατικό δείκτη κ του είπαν ότι πολύ πιθανόν να έχουμε ραγδαία επιδείνωση.Αυτο το μάθαμε σήμερα το πρωί και περιμένουμε την Τρίτη να κάνει αξονική... Από τον ίδιο τύπο καρκίνου πέθανε ο πατέρας μου μεσα σ ένα μήνα μετά την διάγνωση του! Η ερώτηση μου είναι η εξής αν γνωρίζει κάποιος να μου απάντηση.. Μπορεί να βοηθηθεί με ενναλακτικες μεθόδους πχ βότανα ή άλλο τρόπο? Έχει συνεχόμενο πόνο καθημερινά κ το μόνο που Μ ενδιαφέρει πλην της ίασης του φυσικά είναι να μην πονάει.
Πως μπορώ να τον βοηθήσω? Μπορεί κάποιος να μου απάντηση? Ευχαριστώ κ εύχομαι σε όλους Υγεία κ Κουράγια!

Unknown 15/9/19, 1:07 μ.μ.  

Καλησπέρα ,
Εύχομαι ολόψυχα ο αδερφός σου να είναι καλύτερα σήμερα . Δύναμη σε αυτόν και την οικογένειά σας . Για διαχείριση πόνου να απευθυνθείς σε ιατρεία πόνου , για παράδειγμα υπάρχει ενα Στο νοσοκομείο Γεννηματά στην Αθήνα , κάνουν θαύματα .
Εύχομαι να είναι όλα περαστικά .

Unknown 5/4/20, 10:40 π.μ.  

Καλημέρα. Εύχομαι να πανε όλα Καλά σε όλους. Τωρα θελω και γω μια βοήθεια σε κατι που αντιμετωπίζει ο άντρας μου. Δεν γνωρίζω πολλά απο την διαδικασία του γραψίματος. Να συνεχίσω? Ή κανω κατι λαθος?

Unknown 5/4/20, 10:50 π.μ.  

Ο άντρας μου κανει ανοσοθεραπεια εδω και καιρό. Εχει καρκινος ουροδοχου κυστης με μετάσταση στο ισχύον αλλα επαθε και βλάβη στα νεφρά. Εχει νεφροστομιες .της βάλαμε για να μην τα χασουμε. Το μεγαλύτερο πρόβλημα τωτα ειναι η φαγουρα.δεν τον αφήνει να κλείσει μάτι. Οι γιατροί δεν κατάλαβαν απο που προέρχεται. Αυτο ειναι υο πρόβλημα μας

Unknown 3/12/20, 12:41 μ.μ.  

Η απάντηση σου μ'έκανε και γέλασα πολύ! Κι εγώ σαν την υποσυνείδητη είμαι. (Ψάχνω με την ύπνωση για τις πύλες, είναι θαυμάσια)

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008, mail@me

Back to TOP  

SYNC BLOGS
free website stats program