Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Ζώδια


Πρέπει να ήταν 1973 με 1974, τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη, τότε που ανοίγει η κυνηγετική περίοδος. Είχε ανέβει ο Μπάμπης για κυνήγι από την Αθήνα στα μέρη μας και έτυχε να περνάει από το αμπέλι μας, τον κέρασε σταφύλια ο πατέρας μου, γνωρίστηκαν και από τότε έρχονταν κάθε χρόνο την ίδια εποχή για κυνήγι. Μαζί με την Καίτη, τη γυναίκα του.
Είχε πει του πατέρα μου να του βαφτίσει το παιδί που θα γεννιόταν σε λίγο, γεννήθηκε η ξαδέρφη μου όμως πρώτη, έπεσαν οι θείοι μου πάνω στον Μπάμπη και τελικά βάφτισαν αυτή. Από τότε την Καίτη την λέω "παραλίγο νονά". Πάντα μικρός ήμουν όταν έρχονταν στο χωριό, καλοκαίρι ή γιορτές. Ο Μπάμπης από οικοδόμος εξελίχθηκε σε εργολάβος, Μυκονιάτης στην καταγωγή, καμία σχέση το πνεύμα και η ψυχοσύνθεσή του με αυτά των καμπίσιων. Πέταγε το μυαλό του, έπαιρνε άλλες στροφές και η Καίτη ήταν πάντα σπίρτο. Φυσική ξανθιά, Σμυρνιά, γυναικάρα με τα όλα της! Φυσικά, σε όλους φαίνονταν λίγο πιο ψηλά από εμάς, Αθηναϊκή προφορά, ζωή στην πρωτεύουσα, τότε μάθαιναν τα νέα και τις τάσεις καιρό πριν έρθουν στα χωριά στην επαρχία.

Πριν λίγες μέρες επισκέφθηκα την Καίτη για πρώτη φορά στο σπίτι τους. Όλο το σπίτι ήταν γεμάτο με φωτογραφίες του Μπάμπη, η ίδια φωτογραφία σε διαφορετικά μεγέθη, σε κάδρο, επιτραπέζια και αφίσα σε τοίχο!!! Παντού ο Μπάμπης... μου είπε η Καίτη πως κάποια στιγμή το αποφάσισε και κατέβασε τις πολλές φωτογραφίες... (φαντάζομαι πόσες θα ήταν στην αρχή δηλαδή). Το σπίτι γεμάτο από αναμνηστικά ταξιδίων, σουβενίρ καλαίσθητα μιας και την είχαν την οικονομική άνεση.

Ο Μπάμπης πέθανε πριν αρκετά χρόνια από καρκίνο. Κάποια στιγμή και αφού είχαμε πει τα πολλά, με ρώτησε η Καίτη πως πάω με την υγεία μου και μόλις τελείωσε τη φράση γύρισε το πρόσωπό της προς την αντίθετη κατεύθυνση από το βλέμμα μου... Μου είπε μόνη της:

"Να σου πω Γιωργάκη τι άνθρωπος είμαι: για τον Μπάμπη ήμουν πάντα βράχος, όταν ήταν στο νοσοκομείο ήμουν πάντα εκεί μαζί του και ποτέ δε με είδε σε άσχημη κατάσταση ή διάθεση. Πάντα ήμουν όλα για αυτόν και όταν ήμουν μαζί του ήμουν δυνατός άνθρωπος, για αυτόν. Μια φορά μόνο με είδε με κόκκινα μάτια και με ρώτησε γιατί, του απάντησα με φυσικό τρόπο πως με πείραξαν κάποια φάρμακα και έριχνα σταγόνες στα μάτια μου. Όταν έφευγα όμως και έμενα μόνη μου, μακριά από τον Μπάμπη, δεν ήμουν τίποτα Γιωργάκη, ήμουν ένα με το πάτωμα, ήμουν ένα μηδενικό που φοβόταν τα πάντα και έτρεμε το καθετί."

Νιώθω οικεία με την Καίτη και δεν άντεξα, τη ρώτησα, μου είπε: βρες το, σου έδωσα σημαντικά στοιχεία! Σκέφτηκα λίγο, η πρώτη μου απάντηση ήταν Δίδυμος. Απέτυχα, θα το βρεις, μου είπε, έχεις όλα τα στοιχεία. Η δεύτερη κουβέντα μου ήταν: Ιχθύς. Και κούνησε το κεφάλι της συγκαταβατικά η Καίτη και κατάλαβα και γω τις χίλιες μύριες ευαισθησίες της. Είναι ευαίσθητα τα ψαράκια, της προσφοράς, ζουν σε ένα δικό τους ονειρικό κόσμο, παραμυθένιο και δύσκολα δέχονται να βγουν από αυτόν.

Όπως καταλάβατε, σε αυτή τη στήλη θα μιλάμε για Ζώδια!

31 ΣΚΕΨΕΙΣ:

Ionathan 22/1/10, 11:34 π.μ.  

Ξεκινάω με το 1ο ζώδιο του ζωδιακού κύκλο, τον Κριό:

Ο ΚΡΙΟΣ
21 Μαρτίου - 20 Απριλίου


Η εαρινή ισημερία, 21 Μαρτίου, είναι η έναρξη του νέου ζωδιακού έτους και, έτσι, ο Κριός σηματοδοτεί την αρχή νέων πραγμάτων. Ο Κριός είναι φιλόδοξος, αυθόρμητος, ενθουσιώδης και γεμάτος ενέργεια. Είναι, ακόμη, πρωτοπόρος τόσο στη σκέψη όσο και στην πράξη. Πολύ ανοιχτός σε νέες ιδέες και λάτρης της ελευθερίας. Βλέπει θετικά τις αλλαγές και τίποτα δεν τον απομακρύνει από το στόχο του, εκτός από τη δική του ανυπομονησία (το παθαίνει αυτό όταν δε βλέπει γρήγορα αποτελέσματα).

Οι Κριοί είναι "καθοδηγητές" και ενδιαφέρονται για εκείνους που τους "ακολουθούν", είναι υπεύθυνα άτομα. Οι ίδιοι δεν είναι τόσο καλοί υπό την "αρχηγία" κάποιου άλλου. Είναι απρόθυμοι να υπακούσουν ή να ακολουθήσουν κάποια οδηγία εάν τη θεωρήσουν άσκοπη ή εάν δε συμφωνούν μ' αυτή. Ασχολούνται αρκετά με τον εαυτό τους, θετικά και αρνητικά. Εμπιστεύονται τον εαυτό τους αλλά καμιά φορά είναι εγωκεντρικοί, ασχολούμενοι με την προσωπική τους ανάπτυξη και τη σωματική ικανοποίηση. Η υπερβολική τους ενέργεια τους κάνει καμιά φορά ισχυρογνώμονες, επιθετικούς, προσβάλλονται εύκολα.

Στις σχέσεις τους οι Κριοί είναι ειλικρινείς, άμεσοι και δίκαιοι και γίνονται καλοί και γενναιόδωροι φίλοι. Ακόμη, διαθέτουν έντονη σεξουαλικότητα με αποτέλεσμα να γίνονται γεμάτοι πάθος εραστές οι οποίοι, όμως, δύσκολα ικανοποιούνται. Ενα αρνητικό χαρακτηριστικό που αφορά τις σχέσεις, είναι το ότι θυμώνουν με τη βραδύτητα και τη "μετριότητα" φίλων ή συντρόφων τους και συχνά επιτίθενται στα "ευάλωτα σημεία" των άλλων. Η "υψηλή" σεξουαλικότητά τους μπορεί να οδηγήσει σε συμπεριφορές επίδειξης "κατακτήσεων" του αντίθετου φύλου. Ίσως, ακόμη, τους παραπλανήσει σε κάποια λανθασμένη απόφαση για γάμο. Οι Κριοί είναι αφοσιωμένοι γονείς - θα έδιναν και τη ζωή τους, αν χρειαζόταν, για να προστατέψουν τα παιδιά τους. Είναι ίσως ο καλύτερος γονέας ανάμεσα στα ζώδια.

Οι Κριοί έχουν πολύ καλές οργανωτικές ικανότητες, με ταλέντο και πρωτοτυπία, αλλά τους λείπει συχνά η πειθαρχία (πρέπει να βρίσκουν "κατώτερους" που θα κάνουν τις δουλειές για λογαριασμό τους). Έχουν καλή διαίσθηση, καλό λόγο και τη δυνατότητα να εμπνέουν τους γύρω τους.
Πνευματικά οι Κριοί είναι έξυπνοι και αντικειμενικοί, ωστόσο, κάποιες φορές μπορεί να οδηγηθούν σε ακραίες απόψεις. Είναι εύστροφοι αλλά κάποιες φορές μπορεί να παραπλανηθούν και να είναι υπερβολικά αισιόδοξοι. Εκείνα που θα έπρεπε να "εξασκήσουν" οι Κριοί είναι ο αυτοέλεγχος και η πειθαρχία των ικανοτήτων και των κλίσεων του χαρακτήρα τους προς όφελος του χώρου στον οποίο ζουν.

Αν και δραστήριοι, καμιά φορά είναι καλό να αφήνονται σε κάποιες καταστάσεις παρά να προσπαθούν να τα βάλουν με κάτι πολύ ισχυρότερο και μεγαλύτερό τους.
Θα πρέπει να μάθουν να ξεχωρίζουν τα πράγματα που μπορούν να αλλάξουν από αυτά που δεν μπορούν. Αυτό απαιτεί υπομονή, την οποία, επίσης πρέπει να αποκτήσουν...

Επαγγελματικά οι Κριοί γίνονται καλοί αθλητές, ορειβάτες, γιατροί, εξερευνητές (ιδεών και τόπων), στρατιώτες, ναυτικοί, αεροπόροι, αλλά θα τους βρείτε και σε "καθοδηγητικές" θέσεις στην οικονομία και την πολιτική.

ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΚΡΙΟΙ

Charlie Chaplin
Marlon Brando
Bette Davis
Adolf Hitler
Vincent van Gogh
Leonardo da Vinci
Diana Ross
Billie Holliday
Quentin Tarantino
Eric Clapton
Doris Day
Aretha Franklin
Eddie Murphy
Celine Dion

Lida 22/1/10, 12:15 μ.μ.  

Ξέχασες εμένα.!!! :-p....

Δεν το πιστεύω οτι αναφέρεις την λέξη πειθαρχία σε ένα κείμενο που
αναφέρεται στον Κριό.....

Ionathan 22/1/10, 12:32 μ.μ.  

Έρχεσαι να επιβεβαιώσεις τα χαρακτηριστικά σας, έτσι;;; ;-)

Έτσι λέει, ότι πρέπει να εξασκήσετε την πειθαρχία! Άντε τώρα να πειθαρχήσει το Κριάρι μες το κοπάδι!

ΥΓ: Ξέχασα να αναφέρω την πηγή των στοιχείων. Και των υπόλοιπων ζωδίων θα ακολουθήσουν από εκεί, για να υπάρχει ομοιότητα.

Διαμαντακι 22/1/10, 3:23 μ.μ.  

και αυτη ειναι προβλεψη για σημερα :

Ariete
22 Gennaio 2010

Oggi ti sentirai nel pieno delle tue energie e non dovrai faticare per portare avanti i tuoi impegni, sia in ambito privato che professionale. In ambito affettivo, senti la necessita' di rinnovare la tua vita sentimentale ma non vuoi prendere decisioni drastiche.


Grazie... :)

Ionathan 23/1/10, 6:30 μ.μ.  

Ο ΤΑΥΡΟΣ
21 Απριλίου - 21 Μαΐου

Ο Ταύρος είναι το δεύτερο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και συμβολίζει την πρόοδο και την ανάπτυξη. Είναι σταθερός, πρακτικός, αποφασιστικός, υπομονετικός, αξιόπιστος, εγκάρδιος, πεισματάρης και επίμονος. Δύσκολα θα μπορέσει να καθοδηγήσει κανείς έναν Ταύρο. Οι Ταύροι μπορεί, όμως, οικειοθελώς να ακολουθήσουν κάποιον που εμπιστεύονται. Είναι σταθεροί, ισορροπημένοι, συντηρητικά καλοί, λάτρεις της ειρήνης. Για τους Ταύρους μεγάλη σημασία έχουν υλικές αξίες και υλικά αγαθά. Σέβονται την ιδιοκτησία και τρομάζουν μπροστά στην πιθανότητα να μείνουν χωρίς χρήματα, έτσι κάνουν ό,τι περνάει απ' το χέρι τους προκειμένου να διατηρήσουν την οικονομική ασφάλειά τους.

Πνευματικά είναι έξυπνοι και πρακτικοί, αλλά διατρέχουν τον κίνδυνο να μείνουν αμετάβλητοι στις απόψεις τους, καθώς προτιμούν τα αποδεκτά και αξιόπιστα μονοπάτια. Δεν τους αρέσουν, γενικά, οι αλλαγές. Ο χαρακτήρας τους είναι αξιόπιστος, ακλόνητος, συνετός, δίκαιος, σταθερός και αμετάβλητος μπροστά σε δυσκολίες. Σπάνια μπορεί να γίνουν υπερβολικά ξεροκέφαλοι και εξοργιστικά ισχυρογνώμονες, τετριμμένοι, άκαμπτοι, υπερβολικά συντηρητικοί, φιλόνικοι, μεμψίμοιροι και ανιαροί. Μπορεί να αναμασούν πράγματα που τους έχουν πληγώσει και χρειάζονται να τους λέει κανείς συχνά:"Μπράβο!".

Οι Ταύροι είναι πιστοί και γενναιόδωροι φίλοι και σύντροφοι με μεγάλες δυνατότητες για αγάπη και αφοσίωση. Σπάνια κάνουν φιλίες και σχέσεις εκτός του κοινωνικού τους επιπέδου. Είναι ευγενικοί, ισορροπημένοι, μετριόφρονες, αργοί στην εκδήλωση του θυμού τους. Αποφεύγουν τις συγκρούσεις. Εάν προκληθούν, όμως, μπορεί να επιδείξουν εκρήξεις θυμού όπου μπορεί να χάσουν εντελώς τον έλεγχό τους. Συχνά είναι, επίσης, τα ευφυολογήματα και οι αστείες εκδηλώσεις τους.

Έχουν ισχυρή αίσθηση για την αισθητική, ενδιαφέρονται για την τέχνη (πιθανόν να έχουν και κάποιο ταλέντο), την ομορφιά και τη μουσική. Μαζί με την αγάπη τους για το "ωραίο" υπάρχει και μια έντονη αγάπη για την καλοπέραση, τις ανέσεις, το καλό φαγητό και ποτό και ίσως χρειαστεί να "παλέψουν" την τάση για μέθη και την απληστία.

Είναι πάνω από το μέσο όρο "αγαπησιάρηδες". Στον ερωτικό τομέα είναι απλοί και λιγότερο ανοιχτοί σε πειραματισμούς. Γίνονται καλοί σύζυγοι και ευχάριστοι γονείς, χωρίς να είναι υπερβολικά απαιτητικοί ούτε από τα παιδιά τους ούτε από τους συζύγους τους.

Ο Ταύρος είναι το ζώδιο που βρίσκεται πιο κοντά στη γη από οποιοδήποτε άλλο. Ο απώτερος στόχος στη ζωή ενός Ταύρου είναι η διατήρηση της σταθερότητας. Οι Ταύροι θα έπρεπε να ανακαλύψουν τις βαθύτερες και αληθινές τους αξίες. Εάν ανακαλύψουν αυτά δε θα χρειάζεται να "κρέμονται" από ανθρώπους και πράγματα που δε συμβαδίζουν μ' αυτές τις αξίες.

Επαγγελματικά οι Ταύροι γίνονται καλοί τεχνίτες και δε φοβούνται τις χειρονακτικές δουλειές. Είναι αξιόπιστοι, πρακτικοί, μεθοδικοί και φιλόδοξοι υπακούοντας στους ανωτέρούς τους. Τους αρέσουν οι δουλειές ρουτίνας όπου απαιτείται εμπιστοσύνη και υπευθυνότητα και δεν υπάρχει πίεση, μικρό ρίσκο για αλλαγές και...μια καλή σύνταξη στο τέλος. Είναι, όμως, δημιουργικοί και μπορούν να ιδρύσουν δικές τους επικερδείς επιχειρήσεις με το δικό τους κόπο, καθώς είναι παραγωγικοί. Τα πάνε καλά σε πλήθος επαγγελμάτων: τραπεζικοί, αρχιτέκτονες, οικοδομικές επιχειρήσεις, κάθε μορφή γραφειακής εργασίας, αγροτικές εργασίες, ιατροί, χημικοί, ασφαλιστές, γενικότερα στο χώρο της εκπαίδευσης, αλλά και στη μουσική και τη γλυπτική.

ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΤΑΥΡΟΙ

Sigmund Freud
William Shakespeare
Barbara Streisand
Fred Astaire
Salvador Dali
Audrey Hepburn
Machiavelli
Anthony Quinn
Orson Welles
Tchaikovski

Ionathan 26/1/10, 8:44 π.μ.  

ΟΙ ΔΙΔΥΜΟΙ
22 Μαϊου - 21 Ιουνίου

Οι Δίδυμοι είναι το τρίτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και συμβολίζει την ταχύτητα της σκέψης. Έχουν "διπλή" φύση, απατηλή, πολύπλοκη και αντιφατική. Από τη μια έχουν το χάρισμα της προσαρμοστικότητας και της ευμεταβλητότητας και από την άλλη τα αρνητικά της διπλοπροσωπίας και του φευγαλέου. Ο πλανήτης τους, ο Ερμής, είναι ο πλανήτης της νεότητας και της παιδικής ηλικίας, συνεπώς οι Δίδυμοι εκδηλώνουν τα θετικά και τα αρνητικά των νέων ανθρώπων. Όταν είναι καλοί είναι πολύ καλοί, όταν είναι κακοί...είναι κάκιστοι. Σαν παιδιά, είναι ζωηροί, χαρούμενοι όταν τα πράγματα είναι όπως τα θέλουν. Είναι εφευρετικοί, εγωκεντρικοί και αεικίνητοι. Διαρκώς καταπιάνονται με νέες ενασχολήσεις, πάντα με ενθουσιασμό. Υστερούν, όμως, στην εφαρμογή, χρειάζονται διαρκώς νέα ενδιαφέροντα, μεταπηδούν από το ένα στο άλλο. Για τους Διδύμους η ζωή είναι ένα παιχνίδι, γεμάτο από καινούργια πράγματα, διαρκής διασκέδαση, χωρίς δουλειά, υποχρεώσεις και ρουτίνα. Οι πολλές αλλαγές και η ταυτόχρονη ενασχόληση με διάφορα πράγματα τους προκαλεί δυσκολία στη λήψη αποφάσεων.

Είναι στοργικοί, ευγενικοί, αφοσιωμένοι και γενναιόδωροι απέναντι σε εκείνους που υποφέρουν. Μέσα σε κάποια όρια: η έκφραση αυτών των συναισθημάτων να μην επηρεάζει τη δική τους άνεση. Είναι ελκυστικοί και χρησιμοποιούν αυτή την έλξη για να πετύχουν τους στόχους τους: μπορούν να πουν αδίστακτα ψέματα, να είναι διφορούμενοι, πανούργοι, να ξεφύγουν από ευθύνες φορτώνοντάς τις σε άλλους ανθρώπους. Στις καλές τους στιγμές μπορούν να είναι και ειλικρινείς, αλλά...το προσωπικό συμφέρον είναι πάντα το κίνητρο. Όταν τα πράγματα δεν τους πάνε καλά, κατσουφιάζουν σα μικρά παιδιά. Σαν παιδιά, επίσης, θέλουν πάντα να τους προσέχουν, να τους λατρεύουν, να τους αφιερώνουν χρόνο, να ασχολούνται μαζί τους και...θυμώνουν όταν δεν παίρνουν αυτό που θέλουν. Προσέχουν κάθε αλλαγή γύρω τους και μπορούν να γίνουν απαισιόδοξοι, δύσθυμοι, δύστροποι και εγωκεντρικοί όταν οι καταστάσεις τους αναγκάσουν να "πολεμήσουν". Όταν οι συνθήκες της ζωής δυσκολέψουν πολύ, η δύναμη της θέλησης μπορεί να τους εγκαταλείψει εντελώς. Μπορούν να χάσουν την αυτοπεποίθησή τους, να παραιτηθούν. Από την άλλη η η ευμεταβλητότητά τους μπορεί να τους κάνει να προσαρμοστούν.

Οι Δίδυμοι είναι έξυπνοι, εύστροφοι, έχουν καλή διαίσθηση και τους αρέσουν οι νοητικές προκλήσεις. Δυσκολεύονται, όμως, να διατηρήσουν την προσοχή τους για πολύ χρονικό διάστημα. Η ευστροφία τους έχει ως αποτέλεσμα να διψούν για μάθηση από τη μικρή κιόλας ηλικία και σε όλη τους τη ζωή. Έχουν αναλυτική σκέψη και η ικανότητά τους να βλέπουν και τις δύο πλευρές ενός θέματος συχνά τους δυσκολεύει στη λήψη αποφάσεων.

Στον έρωτα είναι άστατοι, χωρίς να το θέλουν, επειδή υπάρχει ασυνέπεια στο συναισθηματικό τους κόσμο. Υπάρχει μια πλευρά των Διδύμων που είναι πολύ συναισθηματική, αλλά υπάρχει και η άλλη που τους κάνει εχθρικούς στη συναισθηματικότητα και στους ρομαντισμούς. Γενικά, οι Δίδυμοι δεν παίρνουν πολλά πράγματα στα σοβαρά (πιθανόν τίποτα). Έτσι, και στην αγάπη η ένταση των συναισθημάτων μπορεί να είναι μεγάλη στην αρχή, στη συνέχεια μπορεί να δείξουν ψυχρότητα, πολλές φορές πληγώνοντας τους άλλους και μάλιστα δεν προσπαθούν να κατανοήσουν τον πόνο που προκάλεσαν. Τους αρέσουν οι ίντριγκες, το "κυνήγι", αλλά μόλις πιάσουν το "θήραμα" χάνουν το ενδιαφέρον τους και ψάχνουν το επόμενο. Σε λιγότερο σοβαρές καταστάσεις γίνονται πνευματώδεις συνομιλητές και καλοί γνωστοί περισσότερο παρά φίλοι.

Αν και τα γενικά χαρακτηριστικά τους τούς κάνουν αναξιόπιστους μπορούν να πετύχουν πολλά στη ζωή τους. Συχνά χειρίζονται καλά το λόγο και μπορεί να γίνουν διπλωμάτες, δάσκαλοι, συγγραφείς, ποιητές, δημοσιογράφοι ή δικηγόροι. Στην εργασία τους ικανοποιούν οι δουλειές που απαιτούν ευστροφία και περιλαμβάνουν αλλαγές στο περιβάλλον (κάτι που να περιλαμβάνει επαγγελματικά ταξίδια ας πούμε). Επειδή είναι λογικοί και αναλυτικοί γίνονται καλοί επιστήμονες. Επίσης, μπορούν να γίνουν καλοί στρατιωτικοί, γιατί δε θεωρούν τίποτα επικίνδυνο, κι έτσι, μπορούν να αναδειχθούν και σε ήρωες.

Ionathan 27/1/10, 10:12 π.μ.  

Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου

Ο Καρκίνος είναι το λιγότερο ξεκάθαρο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Μπορεί να είναι συνεσταλμένος, ντροπαλός, νωθρός και εσωστρεφής αλλά και ο πιο εξέχων ανάμεσα στα ζώδια. Βασικά είναι "σπιτόγατος" και συντηρητικός. Στη γυναίκα Καρκίνο αρέσει η μεγάλη οικογένεια με τα πολλά παιδιά. Τους αρέσει να φτιάχνουν το χώρο που τους αρέσει περισσότερο, δηλαδή το σπίτι τους, όχι για επίδειξη αλλά για προσωπική ευχαρίστηση.

Δεν είναι και ακριβώς ακοινώνητοι, απλά για τους Καρκίνους υπάρχει η ώρα για τα κοινωνικά και η ώρα για τον εαυτό τους. Επιφανειακά ο Καρκίνος μπορεί να δείχνει σκληρός, απαθής, ψυχρός, άκαμπτος, ισχυρογνώμων, αποφασισμένος, ενεργητικός, εύστροφος, διαισθητικός και σοφός. Οι δικοί του άνθρωποι, ωστόσο, βλέπουν έναν πολύ διαφορετικό χαρακτήρα, έναν ευαίσθητο άνθρωπο που ενδιαφέρεται για εκείνους που τον αγαπούν. Έχουν τη δυνατότητα να "μπαίνουν στο πετσί του άλλου" λόγω της ανεπτυγμένης τους φαντασίας και της διαίσθησης. Κάποιες φορές παρασύρονται από τη φαντασία τους, ζώντας τη ζωή τους σύμφωνα με κάποιο ρομαντικό πρότυπο που έχουν πλάσει. Τους αρέσει η τέχνη και η λογοτεχνία και συχνά οι ίδιοι ασχολούνται μ' αυτά. Εάν και δείχνουν προσγειωμένοι, συχνά μπορεί να παρασυρθούν από κάποιες ακραίες αντιλήψεις.

Στις σχέσεις τους χαρακτηρίζονται από ένα μείγμα σκληρότητας και τρυφερότητας. Πολύ συναισθηματικοί και ρομαντικοί, στο γάμο, όμως, λιγότερο συναισθηματικοί, κυρίως πιστοί. Ακόμη κι αν κάνουν εξωσυζυγικές σχέσεις (αρκετά πιθανό γιατί ειδικά ο άντρας Καρκίνος είναι ανοιχτός σε ερεθίσματα αισθησιακά), πάντα παραμένουν πιστοί στο σπίτι και την οικογένεια, θεωρώντας τον εαυτό τους προστάτη τους. Και ο άντρας και η γυναίκα Καρκίνος είναι "αγαπησιάρηδες", δίνουν πολλά και ζητούν λίγα ως αντάλλαγμα. Επηρεάζονται πολύ από εκείνους που αγαπούν και μπορούν να παρασυρθούν από κάποιο συναίσθημα της στιγμής. Είναι πιστοί φίλοι, πιστοί στην "παρέα", με την ίδια έννοια που είναι πιστοί και στην οικογένεια και την πατρίδα τους.

Οι Καρκίνοι έχουν καλή μνήμη, ειδικά για συναισθηματικά φορτισμένα γεγονότα του παρελθόντος τα οποία μπορεί να κουβαλούν σε όλη τους τη ζωή.

Μπορεί να είναι ακατάστατοι, κατσούφηδες, απομακρυσμένοι, μελαγχολικοί, με μια τάση προς την αυτολύπηση και τη μεμψιμοιρία, με αισθήματα κατωτερότητας, ευαίσθητοι στις προσβολές (που συχνά μόνοι τους φαντάζονται). Συχνά προσαρμόζουν τις απόψεις τους ακολουθώντας τις επικρατούσες απόψεις και τα ρεύματα της εποχής, τους λείπει η σταθερότητα. Μπορούν εύκολα να επηρεαστούν και να διαφθαρούν. Ακόμη, ο ρομαντισμός τους μπορεί με μια έννοια να τους κάνει ένθερμους υποστηρικτές ομάδων, αθλητικών και άλλων.

Επαγγελματικά μπορούν να διαπρέψουν σε διάφορες ενασχολήσεις. Καθώς ενδιαφέρονται για το τι σκέφτονται οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν καλοί δημοσιογράφοι, συγγραφείς, πολιτικοί (περισσότερο παρασκηνιακά κι όχι με πολλή δημοσιότητα). Μπορούν, ακόμη, να εργαστούν σε χώρους όπου παρέχονται υπηρεσίες προς άλλους, όπως νοσοκόμοι, κοινωνικοί λειτουργοί, αλλά και σε catering, μάγειρες κ.α. Κάποιες φορές ενδιαφέρονται και για το εμπόριο. Σ' αυτό, επίσης, μπορούν να πετύχουν αφού είναι πολύ οργανωτικοί, με καλή αίσθηση της αξίας. Λόγω ρομαντισμού μπορεί να βρεθούν και σε εργασίες όπως αντικέρ ή γενικά σε χώρους όπου μπορεί να ανακαλύπτονται νέα πράγματα. Κάποιοι απ' αυτούς μπορεί να γίνουν μεσίτες, κηπουροί ή ναυτικοί.

ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΚΑΡΚΙΝΟΙ

Julius Caesar
Nelson Mandela
Mike Tyson
Louis Armstrong
Bill Cosby
Ernest Hemingway
Hermann Hesse
Rembrandt
Nikola Tesla
Harrison Ford
Tom Hanks
Tom Cruise
Sylvester Stallone
Meryl Streep

Basano 27/1/10, 12:44 μ.μ.  

Μμμμμμμμμ .... αλήθειες λέει αρκετές.... κάτι μικρά αθώα ψεματάκια έχει.... σε γενικές γραμμές με καλύπτει!!!!!
Θα ήθελα όμως και μουσική υπόκρουση!
http://www.esnips.com/adserver/?action=visit&cid=file_imesh&url=http://www.imesh.com/downloadmusic/?appid=142
Φιλούδια!!!!

Ionathan 27/1/10, 2:29 μ.μ.  

Μην ανησυχείς, πολλοί ξέρουν ότι δεν είστε και οι πιο εύκολοι άνθρωποι... Μπορώ και τους κάνω παρέα λόγω μακρόχρονης εκπαίδευσης, μάνα, αδερφή, διάφοροι φίλοι.

Δε θα μπορούσα ποτέ να κάνω σχέση με Καρκίνο, είχα δηλαδή μια φορά και δεν μου πήγαινε καθόλου!

Θα ήθελα να υπογραμμίσεις όμως αυτά στα οποία δίνεις δίκιο! Μην πάτε να τη βγάλετε λάδι... κάβουρα...

Basano 27/1/10, 2:31 μ.μ.  

Το βράδυ θα σου κάνω εκτενή ανάλυση....
Τώρα προσπαθώ να βγάλω τον άρτον τον επιούσιον!!!!!

Basano 27/1/10, 10:01 μ.μ.  

Αυτά που πιστεύω πως δεν με αντιπροσωπεύουν είναι τα παρακάτω:

«Βασικά είναι "σπιτόγατος" και συντηρητικός.
Στη γυναίκα Καρκίνο αρέσει η μεγάλη οικογένεια με τα πολλά παιδιά.

Μπορεί να είναι κατσούφηδες, με μια τάση προς την αυτολύπηση και τη μεμψιμοιρία, με αισθήματα κατωτερότητας, ευαίσθητοι στις προσβολές (που συχνά μόνοι τους φαντάζονται).
Συχνά προσαρμόζουν τις απόψεις τους ακολουθώντας τις επικρατούσες απόψεις και τα ρεύματα της εποχής, τους λείπει η σταθερότητα.
Μπορούν εύκολα να επηρεαστούν και να διαφθαρούν.»

Όλα τα άλλα τα δέχομαι!!!!!!!!

Ionathan 29/1/10, 9:42 π.μ.  

Ο ΛΕΩΝ
23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου

Ο Λέων είναι το πιο κυριαρχικό, δημιουργικό και εξωστρεφές ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Οι Λέοντες είναι μεγαλοπρεπείς, με μεγάλη αντοχή, μεγαλόψυχοι...είναι οι μονάρχες ανάμεσα στα ζώδια, όπως το λιοντάρι ανάμεσα στα ζώα. Είναι φιλόδοξοι, θαρραλέοι, με ισχυρή θέληση, θετικοί, ανεξάρτητοι, με αυτοέλεγχο και αυτοπεποίθηση. Ως γεννημένοι αρχηγοί, είναι πιο αποτελεσματικοί σε θέσεις όπου έχουν την εξουσία, προκαλώντας την εμπιστοσύνη στους υφισταμένους τους, με τα χαρακτηριστικά τους. Είναι εύκολοι χαρακτήρες, ξέρουν τι θέλουν, και χρησιμοποιούν όλες τους τις δυνάμεις και τη δημιουργικότητά τους για να αποκτήσουν αυτό που θέλουν. Είναι τολμηροί στις σκέψεις και στις πράξεις τους. Η φιλοδοξία τους κάποιες φορές φοβίζει τους αντιπάλους τους ενώ ο πρακτικός τους νους εμπνέει εμπιστοσύνη σε όσους τους ακολουθούν. Γενικά, είναι καλοί, ανθρωπιστές, ιδεαλιστές, ευεργέτες. Είναι έξυπνοι και ανοιχτόμυαλοι.

Τα αρνητικά τους μπορεί να είναι όσα και τα θετικά τους. Ένας υπερβολικά αρνητικός Λέων μπορεί να είναι ό,τι πιο δυσάρεστο μπορεί να δει κανείς, καθώς επιδεικνύει υπερβολική υπεροψία, αυτοκρατορική υπερηφάνεια, αλαζονεία. Εάν υποψιαστούν ή ζηλέψουν κάποιον αντίπαλο χρησιμοποιούν κάθε μέσο: πανουργίες, ψέματα και "κόλπα" για να τους "βγάλουν απ' τη μέση". Είναι εγωκεντρικοί, τους αρέσει η κολακεία, η επίδειξη, ο στόμφος. Επιδεικνύουν πομπώδη συμπεριφορά, υπεροχή με μια δόση "σνομπ", υπερηφάνεια και περιφρονούν τους "κατώτερούς" τους. Επιπλέον, έχουν μεγάλο πάθος για τη "χλιδή", για την εξουσία, απεριόριστη ερωτική διάθεση, συναισθηματική ευαισθησία. Γενικά, έχουν μια εσωτερική τάση να εξισορροπούν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά (όλα μαζί δεν κάνουν κανέναν να τους συμπαθεί).

Στις σχέσεις τους με τους άλλους οι Λέοντες είναι ανοιχτοί, ειλικρινείς, αυθεντικοί και πιστοί. Τους αρέσει να βγαίνουν έξω και είναι ευθείς και καλόκαρδοι. Απογοητεύονται πάρα πολύ όταν τους εγκαταλείπουν εκείνοι που εμπιστεύονταν. Δεν είναι καλοί κριτές του χαρακτήρα. Έχουν έντονη ερωτική διάθεση, κάποιες φορές παθιάζονται τόσο με το άλλο φύλο ώστε τους κάνει επιρρεπείς σε απιστίες. Πιθανόν να έχουν πολλούς συντρόφους, γιατί τους αρέσει η ικανοποίηση και το ωραίο...Έχουν αυτή την τάση για απιστίες και την απάτη. Συχνά αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο διαλύεται κάποιος γάμος τους. Ωστόσο, είναι ειλικρινείς και γενναιόδωροι απέναντι στους αγαπημένους τους, για...όσο κρατάει η αγάπη. Απαιτούν να τους υπηρετήσουν, οι ίδιοι όμως δε προσφέρουν.

Στην επαγγελματική τους ζωή τα πάνε καλά στα "ψηλά" γραφεία...Μπορείτε να τους βρείτε σε θέσεις πολιτικές, διευθυντικές. Έχουν πολύ καλές οργανωτικές ικανότητες. Εάν είναι τεχνίτες, θα αναρριχηθούν ώστε να γίνουν κάποια μέρα "αφεντικά", τόσο επειδή είναι από τη φύση τους φιλόδοξοι, όσο και επειδή απεχθάνονται τις χειρονακτικές εργασίες. Στο χώρο της τέχνης και του θεάματος μπορούν να γίνουν "σταρ του σινεμά", διευθυντές ορχήστρας, μουσικοί και ζωγράφοι. Οι γυναίκες-Λέοντες είναι ικανές και στο χώρο της κοινωνικής πρόνοιας και του εθελοντισμού.

ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΛΕΟΝΤΕΣ

Napoleon Bonaparte
Bernard Shaw
Sandra Bullock
Henry Ford
Alfred Hitchcock
Mata Hari
Benito Mussolini
Gene Kelly
Fidel Castro
Andy Warhol

Ionathan 1/2/10, 12:58 μ.μ.  

Ο ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23 Αυγούστου - 23 Σεπτεμβρίου

Ο Παρθένος αγαπάει την ακρίβεια, τη λεπτότητα, την καθαριότητα, την τάξη. Συνήθως είναι παρατηρητής, έξυπνος, διακριτικός, υπομονετικός, υποστηρικτής του status quo και με συντηρητική στάση σε όλα τα θέματα της ζωής. Επιφανειακά μπορεί να δείχνει συναισθηματικά ψυχρός (καμιά φορά και βαθύτερα, καθώς καταπιέζουν την ευγένειά τους με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να τη χάνουν εντελώς). Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην αποφυγή φιλιών, στο να κάνουν λίγες σχέσεις και αυτές επιφανειακές.

Αυτή η εξωτερική εικόνα έλλειψης συναισθήματος, συχνά μπορεί να κρύβει ένα πολύ συναισθηματικό άτομο, το οποίο δυσκολεύεται να μοιραστεί τα συναισθήματά του γιατί δεν εμπιστεύεται τους άλλους, όπως και τους ίδιους τους εαυτούς τους και την κρίση τους. Αυτό συνήθως προκύπτει απ' την επίγνωση των περιορισμών τους ως προς την κοσμικότητα, στο να βγαίνουν έξω, στην πρακτικότητα. Έτσι, συχνά κρύβουν τη συμπάθειά τους κάτω από έναν μανδύα μη εκδηλωτικό και επιφυλακτικό. Είναι σιγανά ποτάμια. Μπορούν, όμως, να είναι ευαίσθητοι, διακριτικοί, εύστροφοι, με κατανόηση των προβλημάτων των άλλων ανθρώπων.

Στο γάμο μπορεί να είναι πολύ στοργικοί και γίνονται καλοί σύζυγοι και γονείς. Ο τρόπος, όμως, που κάνουν έρωτα μοιάζει περισσότερο με μια τέλεια τεχνική παρά με έκφραση επιθυμίας και δε θα ταίριαζαν με κάποιο σύντροφο που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν το πάθος του.

Είναι πνευματικά ανήσυχοι, μεθοδικοί, λογικοί και μελετηροί. Συνδυάζουν πνευματική ευστροφία με την ικανότητα να αναλύουν πολύπλοκα θέματα. Είναι ικανοί στο να ασχολούνται με τη λεπτομέρεια με κίνδυνο, όμως, κάποιες φορές να αγνοούν ευρύτερα θέματα. Επίσης, αν και είναι τελειομανείς μπορεί να καθυστερήσουν την πρόοδο κάποιας δουλειάς εξαιτίας της υπερβολικής τους ακρίβειας. "Πιάνουν" τα χέρια τους, είναι καλοί τεχνίτες και έχουν εφευρετικό ταλέντο. Λόγω της τελειομανίας τους μπορούν εύκολα να απογοητευτούν εάν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλουν.

Τα ελαττώματά τους είναι οι υπερβολές στα χαρακτηριστικά τους: υπερβολική λεπτολογία, επιφυλακτικότητα, μετριοπάθεια μπορούν να γίνουν ενοχλητικά χαρακτηριστικά. Η κριτική τους μπορεί να γίνει γκρίνια, και το ενδιαφέρον για τη λεπτομέρεια μπορεί να μετατραπεί σε υπερεξειδίκευση. Είναι συχνά αναποφάσιστοι σε πολλά θέματα και μπορούν να κάνουν την "τρίχα τριχιά", μετατρέποντας απλά θέματα σε βουνά. Η προνοητικότητά τους μπορεί να γίνει πανουργία και η προσεκτικότητά τους, όταν στραφεί εσωτερικά μπορεί να τους κάνει στενόχωρους και υποχόνδριους.

Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά τους κάνουν καλύτερους υφιστάμενους παρά προϊστάμενους. Οι ευθύνες τους ανησυχούν και τους λείπει η ευρεία στρατηγική αντίληψη που απαιτείται για ηγετικές θέσεις. Είναι καλοί στην επίτευξη περιορισμένων στόχων. Την έλλειψη εμπιστοσύνης προς τον εαυτό τους, την προβάλλουν συχνά στους άλλους. Είναι ικανοί στις τέχνες, στην επιστήμη και στις γλώσσες. Θα τους ταίριαζε περισσότερο μια δουλειά γραφείου, σε κάποια βιβλιοθήκη κ.λπ. Πνευματικά, τους ενδιαφέρει η λύση πρακτικών προβλημάτων και όχι εργασίες ρουτίνας που δεν απαιτούν σκέψη. Η μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, που διαθέτουν, τους κάνει καλούς λογιστές και οικονομολόγους. Μπορούν ακόμη να γίνουν ιατροί, νοσοκόμοι, ψυχολόγοι, δάσκαλοι, επόπτες, μουσικοί, κριτικοί. Η πανουργία τους και η αναλυτική τους ικανότητα μπορεί να τους βάλουν σε πειρασμό να κάνουν κάποια απάτη. Όμως, έχουν αρκετά ανεπτυγμένη ηθική, ώστε να αντισταθούν. Σε κάθε επάγγελμα αφομοιώνουν νέα γνώση, πάντα με προσοχή όμως, διατηρώντας ό,τι παλιό θεωρούν καλό.

ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΠΑΡΘΕΝΟΙ

Michael Jackson
Ray Charles
Greta Garbo
Peter Falk
Cameron Diaz
Claudia Schiffer
Sophia Loren
Keanu Reeves
Sean Connery
Mickey Rourke

Διαμαντακι 2/2/10, 1:34 μ.μ.  

Καλημερα,

στην αρχη δεν ηξερα που να γραψω..με λιγη σκεψη θεωρησα πως ειναι η πιο καταλληλη στηλη!..γιατι θα ζητησω και καποιες απαντησεις..τελοσπαντων ας το διαβασει καποιος γιατι ειναι Urgente !!!!

Mηπως μπορει καποιος πιο εμπειρος να μας εξηγησει τι γινεται με αυτη την πανσεληνο ; Μας εχει μαραζωσει... Τι εγινε; Ποιοι ειναι οι αναδρομοι; Ποιους επηρεαζει (τους τοξοτες;;;) ; Ποσο καιρο θα μεινουν; Ποιος τους εστειλε; Τι εχουμε κανει και τραβαμε τετοια ταλαιπωρια;

Και επειδη και για την καταθλιψη μου ακομη θελω παρεα.........το αφιερωνω...

Περιμενω απαντησεις παρακαλω !!!!

Ionathan 2/2/10, 2:33 μ.μ.  

Διαμαντάκι,

Planetary positionsplanet sign degree motion
Sun Libra 1°22'48 in house 2 direct
Moon Taurus 21°35'57 end of house 9 direct
Mercury Libra 24°13'35 in house 3 direct
Venus Leo 26°21'16 in house 12 direct
Mars Gemini 22°11'57 in house 10 direct
Jupiter Aries 22°03'16 in house 9 retrograde
Saturn Leo 0°42'05 end of house 11 direct
Uranus Scorpio 0°53'28 in house 3 direct
Neptune Sagittarius 9°20'31 in house 4 direct
Pluto Libra 8°49'33 in house 2 direct
True Node Scorpio 22°51'14 end of house 3 retrograde

Αυτοί είναι οι δικοί μου πλανήτες, έχω τον Δία στον Κριό ανάδρομο και τον τελευταίο στο Σκορπιό, που δεν κατάλαβα ποιος είναι.

Αν το έπιασες, αν πάμε να το ερμηνεύσουμε θέλουμε πολύ διάβασμα, μελέτη χαρτών, οίκων, πλανητών και δε συμμαζεύεται. Γίνεται να το περάσουμε στο φλου; Εγώ λέω ότι φταίει γενικά το φεγγάρι γιατί όταν γεμίζει με τραβάει, με έλκει πιο δυνατά και έχω μια τάση να πετάξω, να σηκωθώ στον ΑΕΡΑ (σαν Ζυγός γαρ). Και δυσκολεύομαι γιατί, πως να πετάξουν τα 96 κιλά μου, να περιδινιστούν στον αέρα κι ας είναι το στοιχείο μου;;;

Εσάς τις φωτιές τώρα, ίσως να υπάρχει μια τάση να σβήσει αυτή η φωτιά σας λόγω της έλξης, ξέρω και γω;;;

Θα περάσει όμως βρε, κουράγιο, ας κοιμηθούμε λίγες ώρες παραπάνω σήμερα και αύριο περιμένω να είναι όλα καλύτερα!

Διαμαντακι 2/2/10, 2:53 μ.μ.  

αυτα τα direct ομως...δεν μ' αρεσουν καθολου!!!!!
...πολυ straight μου φαινονται...και ειναι και πολλα!

Ionathan 2/2/10, 3:51 μ.μ.  

Αρκετό χρόνο αφιέρωσα στα λοιπά ζώδια μέχρι σήμερα, τώρα ξεκινά η εποχή του Ζυγού, συνεχή αφιερώματα, ντοκυμαντέρ, πως φτιάχνει τη φωλιά του, τι τρώει, πως αναπαράγεται και όλα τα συναφή!!! Για πάμε, αντικειμενικά πάντα:

Ο ΖΥΓΟΣ
24 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου

Ο Ζυγός είναι το μόνο ζώδιο που το σύμβολό του είναι άψυχο, ενώ όλων των άλλων ζωδίων συμβολίζουν είτε ανθρώπους είτε ζώα. Πολλοί το θεωρούν ως το πιο επιθυμητό ζώδιο, γιατί εκπροσωπεί το ζενίθ του χρόνου, την εποχή που θερίζονται όσα με κόπο έχουν προετοιμαστεί απ' την άνοιξη. Ο Ζυγός είναι κομψός, γοητευτικός, έχει καλό γούστο, είναι ευγενικός, αγαπάει το όμορφο και την αρμονία.

Οι Ζυγοί έχουν καλή κριτική ικανότητα, μπορούν να δουν και να κρίνουν διάφορες καταστάσεις αντικειμενικά. Δε δέχονται εύκολα τα επιχειρήματα των άλλων. Απ' τη στιγμή που θα καταλήξουν σε κάποιο συμπέρασμα, αυτό τους φαίνεται αυτονόητο και δε δέχονται αλλαγές στη γνώμη τους. Ανησυχούν με την κριτική και διψούν για επιβεβαίωση. Γενικά ο χαρακτήρας τους είναι ισορροπημένος, διπλωματικός και μετρημένος.

Είναι ευαίσθητοι στις ανάγκες των άλλων κι έχουν το χάρισμα να καταλαβαίνουν απόλυτα τις συναισθηματικές ανάγκες των συντρόφων τους. Είναι απ' τους ανθρώπους που χαίρεται κανείς να είναι μαζί τους. Απεχθάνονται τη σκληρότητα και τις διαμάχες ανάμεσα στους ανθρώπους, έτσι πάντα προσπαθούν να συμβιβαστούν και να συνεργαστούν με τους γύρω τους.

Πνευματικά είναι περισσότερο καλλιτέχνες παρά λογικοί, αν και συνήθως παραείναι ισορροπημένοι για να γίνουν καλοί καλλιτέχνες. Έχουν καλή αντίληψη και παρατηρητικότητα και η κριτική τους ικανότητα (με την οποία αξιολογούν τις πράξεις των άλλων αλλά και τις δικές τους) βοηθάει στην καλή τους απόδοση σε όλους τους τομείς.

Στις προσωπικές τους σχέσεις δείχνουν κατανόηση για τις απόψεις των άλλων, προσπαθούν να λύσουν πιθανές διαφορές, και προτιμούν να γίνουν αυτοί "οι κακοί" και να κατηγορηθούν από το να χαλάσουν μια φιλία ή μια σχέση. Τον έρωτα το λατρεύουν, φτάνοντας συχνά μέχρι τα άκρα. Η διαρκής ευγένεια του Ζυγού μπορεί να καταπραΰνει το/τη σύντροφό του μετά από κάποιο καβγά. Ο/Η σύζυγος του Ζυγού δε θα παραπονεθεί ποτέ για το ότι δεν τον/την καταλαβαίνει. Είναι το ζώδιο με τη μεγαλύτερη ενσυναίσθηση και τη μεγαλύτερη αποδοχή των σφαλμάτων των άλλων.

Αρνητικά χαρακτηριστικά του Ζυγού είναι η ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τα πράγματα και η επιπολαιότητα. Ο Ζυγός μπορεί να είναι αναποφάσιστος, ανήσυχος με τη ρουτίνα, συμβατικός και συνεσταλμένος, χαλαρός σε σημείο αδράνειας. Σπάνια θυμώνει ακόμη και όταν η περίσταση απαιτεί έστω ένα σημάδι ενόχλησης. Παρ' όλα αυτά κάποιες φορές οι Ζυγοί μπορεί να ξεσπάσουν με έντονη οργή. Η αγάπη που τρέφουν για την ικανοποίηση μπορεί να τους οδηγήσει σε μεγάλα έξοδα. Οι άντρες Ζυγοί μπορεί να γίνουν ριψοκίνδυνοι τζογαδόροι, οι γυναίκες πάλι μπορεί να ξοδεύουν απερίσκεπτα σε διάφορους τομείς και ιδέες που έχουν ασπαστεί. Και τα δυο φύλα γίνονται μεγάλοι κουτσομπόληδες. Αυτό πηγάζει απ' την περιέργειά τους να ανακαλύψουν καθετί συμβαίνει γύρω τους στην κοινωνία.

Επαγγελματικά δεν τους αρέσουν οι σκληρές, βρώμικες δουλειές. Κάποιοι απ' αυτούς είναι συγκρατημένοι, κάποιοι άλλοι πιο φιλόδοξοι. Η απέχθειά τους για τα ακραία τους κάνει καλούς διπλωμάτες, όχι όμως καλούς υποστηρικτές πολιτικών κομμάτων, καθώς οι απόψεις τους βρίσκονται στο μέτρο γιατί μπορούν να δουν τις απόψεις των άλλων. Γίνονται καλοί διαχειριστές, δικηγόροι (έχουν καλή αίσθηση της δικαιοσύνης - πιθανό εμπόδιο σε μια δικηγορική καριέρα), τραπεζικοί, καθώς εμπνέουν εμπιστοσύνη. Ακόμη, μπορούν να διαπρέψουν στις τέχνες, να γίνουν συνθέτες, κριτικοί, συγγραφείς, διακοσμητές.

ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΖΥΓΟΙ

Brigitte Bardot
Mahatma Gandhi
Rita Hayworth
John Lennon
Franz Liszt
Oscar Wilde
Toni Braxton
Sisan Saradon
Sting
Michael Douglas

roseberry 2/2/10, 4:33 μ.μ.  

Στο " Διάσημοι Ζυγοί" γιατί λείπει το όνομά μου?

Ionathan 2/2/10, 6:38 μ.μ.  

Άλλοι διάσημοι Ζυγοί:

roseberry, Hope, Ιωνάθαν και

Barbara Walters Sept. 25
Catherine Zeta-Jones Sept. 25
Christopher Reeve Sept. 25
Heather Locklear Sept. 25
Michael Douglas Sept. 25
Will Smith Sept. 25
Olivia Newton-John Sept. 26
Meat Loaf Sept. 27
Shaun Cassidy Sept. 27
Brigitte Bardot Sept. 28
Gwyneth Paltrow Sept. 28
Janeane Garofalo Sept. 28
Mira Sorvino Sept. 28
Naomi Watts Sept. 28
Hilary Duff Sept. 28
Bryant Gumbel Sept. 29
Fran Drescher Sept. 30
Jenna Elfman Sept. 30
Johnny Mathis Sept. 30
Julie Andrews Oct. 1
Donna Karan Oct. 2
Lorraine Bracco Oct. 2
Kevin Richardson Oct. 3
Ashlee Simpson Oct. 3
Neve Campbell Oct. 3
Sting Oct. 3
Tommy Lee Oct. 3
Alicia Silverstone Oct. 4
Susan Sarandon Oct. 4
Parminder Nagra Oct. 5
Kate Winslet Oct. 5
Elisabeth Shue Oct. 6
Yo-Yo Ma Oct. 7
Simon Cowell Oct. 7
Chevy Chase Oct. 8
Matt Damon Oct. 8
Sigourney Weaver Oct. 8
John Lennon Oct. 9
Luke Perry Oct. 11
Hugh Jackman Oct. 12
Luciano Pavarotti Oct. 12
Kelly Preston Oct. 13
Paul Simon Oct. 13
Ralph Lauren Oct. 14
Usher Oct. 14
Sarah Ferguson Oct. 15
Suzanne Somers Oct. 16
Tim Robbins Oct. 16
Jean-Claude Van Damme Oct. 18
John Lithgow Oct. 19
Carrie Fisher Oct. 21
Jeff Goldblum Oct. 22

Ionathan 3/2/10, 11:25 π.μ.  

Libra

Mythology of the constellation

Libra is the only constellation which symbolises an object rather than a person or animal. The Greeks did not recognise Libra as a separate constellation but thought that it symbolised the pincers of Scorpius (Scorpio). The Romans were the first to consider Libra to be a separate constellation - the Sun stood there at the time of the autumn equinox, a time of equilibrium between day and night. This view agrees with Sumerian tradition.

Ancient mythology links Libra to the story of Eros and Psyche which symbolises the perfect relationship finally found after long periods of austerity and many disappointments. The queen's daughter Psyche was so beautiful that even Aphrodite was jealous of her and so she gave her son Eros the task of killing Psyche. However, on seeing her he was so overcome that he let his arrow brush against himself - the same arrow that strikes all those who fall in love. He then took Psyche to his palace and they made love under the cover of darkness, with him not allowing her to see him. However, the time came when she wanted to know who her lover was and she lit an oil lamp and looked into the face of the god of love. As she sat there some oil dropped onto his shoulder and woke him and he saw that she recognised him. In that moment Eros and his palace disappeared and Psyche found herself perched on a lonely rock. After Psyche took on many arduous tasks, including a descent into the underworld, she finally won over Aphrodite who accepted their love and allowed them to come together again.
Interpretation

Libra is the seventh sign of the zodiac. It is concerned with consciously appraising and evaluating one's own intentions.

Libra, being an air sign, has a love of the intellect and collects information in order gain a balanced opinion of any situation. The ability to be fair can also become a burden when the strive to be objective leads to indecision. The situation is often further exacerbated by Libra's longing for harmony.

To come down in favour of something or someone means also means deciding against something or someone. This violates the Libran ideals of diplomacy, tact and willingness to compromise. Under difficult circumstances this can lead to a craving for admiration where the most important thing is not to hurt the feelings of others.

The need for harmony is also apparent in the appearance of Libra individuals. They have a keen sense for all the aesthetic aspects of life. The beauty in form should express the inner beauty but can become an end in itself. For this reason, the arts play a major role in the life of Libra individuals.

Relationships to others are central in the life of Librans. They define themselves through their relationships with others, and social interaction is vital for their sense of well-being. They feel incomplete without company and the phrase "my better half" is a particularly appropriate way to describe their attitude to relationships.

Planets and axes in the sign of Libra exhibit typical Libran qualities such as harmony, diplomacy and charm.

Both Libra and its opposite sign Aries are orientated towards others. However, whereas Aries is concerned with proving its personal prowess to others, Libra strives to achieve balance in relationships. The three air signs Libra, Gemini and Aquarius all share an interest in intellectual ideas. Gemini's focus is on gathering information and being well-informed, whereas Libra is more interested in gathering information in order to form an objective opinion. Finally, Aquarius uses knowledge to promote humanitarian ideals and be of service to the greater collective of which it is a part. From the two signs that stand in square to it, Libra can learn the value of empathy (Cancer) and self-reliance (Capricorn).

Διαμαντακι 18/2/10, 4:10 μ.μ.  

ΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΑΝ ΒΑΖΑΜΕ ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ 100 m ?





Ο Κριός θα ξεσκιστεί, θα βάλει όλη του την ορμή, για να βγει ΠΡΩΤΟΣ!! "ΑΚΡΗΗΗΗ , ΕΓΩ ΠΡΩΤΟΣ !!"

Ο Ταύρος θα τερματίσει. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ. Απλά δε γνωρίζουμε ακριβώς το πότε!

Ο Δίδυμος θα τρέξει, θα τρέξει, θα αλλάξει πορεία, θα πηδήξει στο σκάμμα, θα πετάξει όποια σφύρα βρει, όπου βρει, θα κάνει άλμα επί κοντώ, θα θα. . . και στο τέλος θα κάτσει στις κερκίδες και θα παρακολουθεί τους άλλους, τρώγοντας ποπ-κορν!

Ο Καρκίνος θα ακολουθεί προσεκτικά τους άλλους, για να σιγουρευτεί ότι προχωράει καλά και μέσα στα ασφαλή όρια. Συνεπώς, δε θα τερματίσει πρώτος. Ακόμα όμως κι αν η τύχη τον βοηθούσε να τερματίσει πρώτος, πιθανόν να μην άντεχε το τραύμα του να κόψει το κακόμοιρο το νήμα!

Το Λιοντάρι, καταρχήν, δε θα ξεκινήσει από βατήρα εκκίνησης. Θα έχει θρόνο και θα ξεκινήσει να τρέχει από κει. Θα έχει χρησιμοποιηθεί ολόχρυση κλωστή και θα γυαλίζει κάτω από το φως του Ηλιου η πανοπλία, εχμ. . . η φανέλα του. Ακόμα κι αν δεν τερματίσει πρώτος, θα έχει καταφέρει να στρέψει αρκετά φλας επάνω του. Σε περίπτωση δε που είναι να τερματίσει πρώτος, αλλά το νήμα δεν
είναι χρυσό, μάλλον δε θα καταδεχτεί να το κόψει!

Η Παρθένος πριν ξεκινήσουν, θα αρχίσει να μετράει κατά μήκος και τους 12 διαδρόμους, να σιγουρευτεί ότι όντως όλοι θα τρέξουν 100 μ. Τιιιιι;;!!!! Ο Αιγόκερως θα τρέξει πέντε εκατοστά περισσότερο και ο Τοξότης τέσσερα εκατοστά λιγότερο;; Θα γίνει της τρελής. Θα αρχίσει να φωνάζει, να κρίνει τους αγώνες, τους κριτές! Ευτυχώς που μετά ακολουθεί ο. . .

Γιατί ο Ζυγός θα καταφέρει όχι μόνο να ηρεμήσει τους κριτές και τους διοργανωτές, αλλά θα ξεκινήσει συνεννοήσεις και με τα άλλα ζώδια για το ποια θέση συμφωνούν τελικά να τερματίσει το καθένα,
ώστε να αποφασίσει κι αυτός για τη δική του σειρά κατάταξης!

Ο Σκορπιός με το "μπαμ" θα σκάψει μια τρύπα και θα αρχίσει να
προχωράει υπόγεια προς το τέρμα. Είναι επίσης πιθανόν να έχει πληρώσει ελεύθερους σκοπευτές, να σκοτώσουν όλους τους συναγωνιστές του!

Ο Τοξότης είναι ο πιθανότερος να κερδίσει τον αγώνα. Θα τρέξει τέσσερα εκατοστά λιγότερο, αποκλείεται να τον πετύχουν οι ενδεχόμενοι ελεύθεροι σκοπευτές του Σκορπιού, αλλά έχει και τα πιο
γρήγορα πόδια. Αρκεί να μην αρχίσει να χαζολογάει από δω κι από κει!

Ο Αιγόκερως μπορεί να χρειαστεί να τρέξει πέντε εκατοστά
περισσότερο, μπορεί "όλως τυχαίως" όλοι οι ελεύθεροι σκοπευτές αυτόν να σημαδέψουν πρώτα, αλλά θα ετοιμαστεί, θα περιμένει, θα ακούσει το "μπαμ" και θα κάνει ό,τι μπορεί. "Οταν τρέχουμε, ΤΡΕΧΟΥΜΕ, δεν παίζουμε"!

Ο Υδροχόος θα πει "Βρε παιδιά! Γιατί να τρέξουμε έτσι προς το τέρμα και να μην πάμε ανάποδα; Μμμμμ; Όλο το γήπεδο μείον 100μ ;

O ιχθεις : . . .ή να τρέξουμε με την όπισθεν; Εεεεε, παιδιά, πού πάτεεε; "Αμέ, να τρέξουμε! Να τρέξουμε; Εεεε, γιατί να τρέξουμε; Έιιι! Γιατί πάνε έτσι όλοι αυτοί;;;"

Ionathan 18/2/10, 7:03 μ.μ.  

Το ξέρω, δεν μπορείς να περιμένεις την ώρα που θα γραφεί το Τοξοτάκι, έτσι; Για αυτό τα σκάλισες τα ζώδια!

Αυτό είναι ένα από τα πετυχημένα που κυκλοφορούν για τα ζώδια, οι περιγραφές είναι εύστοχες και μέσα σε λίγες γραμμές ο ποιητής πέρασε το σωστό μήνυμα για τον καθένα.

Άρα, εσύ είσαι το φαβορί για να κερδίσεις αλλά εγώ θέλω σύσκεψη με όλους για να το... στήσουμε ;-)

Molti baci!

Διαμαντακι 19/2/10, 1:27 μ.μ.  

Η αληθεια ειναι πως τον διαβασαμε τοσες φορες τον Ζυγο που τον μαθαμε απ' εξω !!!
"Ο Ζυγός είναι το μόνο ζώδιο που το σύμβολό του είναι άψυχο, ενώ όλων των άλλων ζωδίων συμβολίζουν είτε ανθρώπους είτε ζώα. Πολλοί το θεωρούν ως το πιο επιθυμητό ζώδιο, γιατί εκπροσωπεί το ζενίθ του χρόνου...."...ετσι δεν αρχιζει ;;;;

Εχουμε κανεναν σκορπιο ;;; να παμε κατευθειαν στους τοξοτες;;;;;;

Ετσι οπως πας θα τα πω μονη μου....χμμμμ...ο Τοξοτης λοιπον ειναι το ζωδιο που απεικονιζεται απο ενα κενταυρο (σαν ομαδα ποδοσφαιρου δεν ακουγεται;;), ειναι επιθυμητος και συμπαθητικος και ευγενικος και φημιζεται για την καρτερικοτητα και υπομονη που εχει......τι ;;;; οχι ;;;;;;

Ionathan 19/2/10, 1:40 μ.μ.  

Ο ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24 Οκτωβρίου - 22 Νοεμβρίου

Ο Σκορπιός είναι το πιο ισχυρό, έντονο και με βάθος ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Ακόμη κι όταν δείχνουν ότι έχουν αυτοέλεγχο, κατά βάθος υπάρχουν έντονα και ταραχώδη συναισθήματα. Μοιάζουν με ηφαίστεια κάτω απ' την επιφάνεια της θάλασσας - ανά πάσα στιγμή μπορούν να εκραγούν. Μια καλή αντίληψη μπορεί να διακρίνει στο Σκορπιό τον τιθασευμένο θυμό, την ισχυρότητα, τη μαγνητική ένταση, και την κάποιες φορές υπνωτική προσωπικότητά του. Στις κοινωνικές συναναστροφές είναι ευχάριστοι, τους αρέσει η συζήτηση, είναι συγκρατημένοι, πρόσχαροι και με σεβασμό στους άλλους.

Στην καθημερινή τους ζωή δείχνουν να είναι αποσυρμένοι απ' το επίκεντρο των πραγμάτων, όσοι τους γνωρίζουν θα ξέρουν ότι αυτό οφείλεται στην προσεκτικότητά τους. Χρειάζονται αυτοπειθαρχία, γιατί είναι σε θέση να γνωρίζουν τα χαρακτηριστικά τους που τους διαφοροποιούν απ' τους άλλους, καθώς και ότι αυτά (τα χαρακτηριστικά) μπορούν να χρησιμοποιηθούν για καλό και για κακό. Έχουν πολύ κουράγιο και ισχυρή θέληση, βάθος χαρακτήρα, αλλά είναι και πολύ ευαίσθητοι και εύκολα συγκινούνται. Η ευαισθησία τους σε συνδυασμό με την τάση για το ακραίο τους κάνει ευπρόσβλητους και γρήγορα αναγνωρίζουν παντού προσβολές και πληγώνονται (χωρίς να τους το κάνει κανείς ηθελημένα). Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ξεσπάσματα θυμού, με αποτέλεσμα να κάνουν συχνά εχθρούς.

Μπορούν να τιθασεύσουν την ενέργειά τους εποικοδομητικά, μετριάζοντας την αυτοπεποίθησή τους με την εξυπνάδα και τη φιλοδοξία τους με τη μεγαλοψυχία τους. Τους αρέσει να σχετίζονται με συναδέλφους τους μόνο ως "αρχηγοί" και μπορούν να είναι πολύ απότομοι με όσους δε συμπαθούν. Είναι πολύ απαιτητικοί, δε συγχωρούν εύκολα τα λάθη των άλλων, πιθανόν γιατί δε γνωρίζουν τα δικά τους ελαττώματα. Έτσι, συχνά εκφράζουν την απέχθεια δικών τους χαρακτηριστικών θυμώνοντας με τους γύρω τους. Ωστόσο, γίνονται πολύ καλοί φίλοι, αρκεί να μην προσβάλλουν την υπερηφάνειά τους. Ακόμη, έχει την τάση να διακόπτει τη σχέση του με φίλους που δεν τους θεωρεί πλέον χρήσιμους (αυτό το ξέρει και προσπαθεί να το καταπολεμήσει).

Η δυνατή τους λογική μετριάζεται από τη δημιουργικότητα και τη διαίσθησή τους. Διαθέτουν, επίσης, καλή κρίση και αναλυτική σκέψη. Έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν "διάνοιες" απ' ότι τα άλλα ζώδια. Είναι αντιδραστικοί, σε ιδέες και πράγματα. Ελαττώματά τους είναι ο μεγάλος θυμός, η βιαιότητα, η αλαζονεία, η νοσηρή ζήλια και η εκρηκτικότητα του χαρακτήρα τους. Επίσης, είναι φοβερά αναβλητικοί. Είναι άνθρωποι ικανοί για τόσο πολλά πράγματα που τελικά δεν κάνουν τίποτα, γίνονται νωθροί. Ακόμη, επιζητούν διαρκώς το θαυμασμό των φίλων τους.

Ο Σκορπιός είναι το σύμβολο του σεξ. Οι Σκορπιοί είναι παθιασμένοι εραστές, οι πιο αισθησιακοί ανάμεσα στα ζώδια. Γι' αυτούς η ένωση με το αγαπημένο τους πρόσωπο είναι κάτι σαν ιεροτελεστία, σκοπός τους είναι να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, να αφεθούν στο σύντροφό τους και να παρασυρθούν μαζί σε μια έκσταση, να πετύχουν την ένωση του νου και του σώματος.

Τόσο ταλαντούχοι που είναι, διαπρέπουν σε πολλά επαγγέλματα. Μπορούν να γίνουν καλοί χειρούργοι, καθώς διαθέτουν μεγάλη ψυχραιμία, ερευνητές επιστήμονες, ηρωική στρατιώτες. Τα πάνε καλά σε επαγγέλματα που απαιτούν ανάλυση, έρευνα, την επίλυση μυστηρίων. Γίνονται, έτσι, καλοί αστυνομικοί και ντετέκτιβ, πράκτορες, δικηγόροι, φυσικοί, ψυχολόγοι, διπλωμάτες.

ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΣΚΟΡΠΙΟΙ

Richard Burton
Rock Hudson
Pablo Picasso
Jodie Foster
Demi Moore
Winona Ryder
Jamie Lee Curtis
Meg Ryan
Yanni

Ionathan 19/2/10, 1:49 μ.μ.  

Ένα έχω να πω για τους Σκορπιούς: έχεις φίλο Σκορπιό; (έτυχε βρε παιδί μου να ταιριάξετε, δεν ξέρω και εγώ πως, εγώ έχω αρκετούς και κολλήσαμε από κάποιο κοινό σημείο) Είσαι τυχερός, θα σε προσέξουν, θα ενδιαφερθούν, θα περάσεις καλά μαζί τους και θα κάνεις και συ τα ίδια για αυτούς, βγαίνει αυτόματα.

Έχεις εχθρό Σκορπιό;;; Τη γάμησες!!! Άλλαξε τηλέφωνο, σπίτι, δουλειά, χώρα, πλανήτη... ότι αλλάζει... αλλαξέ το για να μη μπορεί να σε βρει. Και αν τον συναντήσεις τυχαία μετά από 20 χρόνια, μην κάνεις το λάθος να πιστέψεις πως το ξέχασε....

Διαμαντακι 19/2/10, 2:01 μ.μ.  

Επιτελους...!!!!!
Τελειωσαμε και με τους σκορπιους!!

Ionathan 19/2/10, 2:12 μ.μ.  

Ο ΤΟΞΟΤΗΣ
23 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου

Οι Τοξότες έχουν πολύ θετική στάση απέναντι στη ζωή, είναι γεμάτοι ενέργεια, ευστροφία και περιπετειώδη διάθεση. Τους αρέσουν τα ταξίδια και οι εξερευνήσεις. Ο νους τους είναι διαρκώς ανοιχτός σε νέους τρόπους σκέψης. Είναι αισιόδοξοι και φιλόδοξοι ακόμη κι όταν αποτυγχάνουν. Είναι ιδεαλιστές και δεν απογοητεύονται απ' τις αποτυχίες τους. Είναι ειλικρινείς, έμπιστοι, γενναιόδωροι και διαθέτουν πάθος για τη δικαιοσύνη. Στην κοινωνία θα πολεμούσαν ό,τι μπορεί να θεωρήσουν άξιο και σημαντικό, είναι έτοιμοι για "επανάσταση". Έχουν τη δυνατότητα να εξισορροπούν την πίστη με την ανεξαρτησία.

Συνήθως είναι μετριοπαθείς, με ισχυρή αίσθηση της ηθικής. Καμιά φορά δίνουν μεγαλύτερη σημασία στους ίδιους τους κώδικες (ηθικούς ή θρησκευτικούς) παρά σε ό,τι αυτοί σημαίνουν. (Συντηρητικούρες δηλαδή, συμπληρώνω εγώ)

Είναι ανοιχτόμυαλοι, προνοητικοί, έχουν καλή κρίση και μπορούν να είναι έξυπνοι στις συζητήσεις. Τους αρέσει να ξεκινούν νέα έργα και νιώθουν την ανάγκη να καταλαβαίνουν καθετί καινούργιο. Σκέφτονται γρήγορα, έχουν καλή διαίσθηση και πρωτότυπη σκέψη. Είναι καλύτεροι στο να προσαρμόζουν πράγματα παρά να τα κατασκευάζουν απ' την αρχή. Συνεργάζονται με άτομα διαφορετικού χαρακτήρα που θα τους συμπληρώνουν.

Οι Τοξότες είναι φλογεροί, ειλικρινείς και ευθείς στις σχέσεις τους, συνήθως είναι συμβατικοί και ασκούν έλεγχο επάνω στη σεξουαλικότητά τους. Εάν απογοητευτούν ερωτικά, μπορεί να νιώθουν γι' αυτό άσχημα σε όλη τους την υπόλοιπη ζωή ή να εκδικηθούν το αντίθετο φύλο με το να γίνουν ασύστολοι ερωτικά. Έχουν μεγαλύτερη τάση απ' τα άλλα ζώδια στο να κάνουν αταίριαστες σχέσεις. Εάν κάνουν επιτυχή γάμο, γίνονται καλοί σύζυγοι και τρυφεροί γονείς. Δεν παύει, όμως, ποτέ το σπίτι να είναι η βάση για τα ταξίδια και τις περιπέτειες που πάντα σχεδιάζουν. Τους αρέσει να αισθάνονται ελεύθεροι και συχνά βρίσκονται αντιμέτωποι με το δίλημμα: οικογένεια ή επάγγελμα, αφήνοντας την επαγγελματική ζωή να κυριεύει την οικογενειακή. Οι γυναίκες Τοξότες είναι ισότιμοι των ανδρών Τοξοτών: ακόμη κι αν δεν αντιμετωπίζουν το δίλημμα εργασία-σπίτι, δυσκολεύονται να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και διατρέχουν τον κίνδυνο να χαρακτηριστούν ψυχρές.

Στις άλλες τους σχέσεις είναι αξιόπιστοι. Σπάνια εκμεταλλεύονται την εμπιστοσύνη κάποιου. Μπορούν, βέβαια, να θυμώσουν πολύ, και τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες Τοξότες ξέρουν ακριβώς τι είναι εκείνο που θα πληγώσει περισσότερο τον "αντίπαλο". Κατά τα άλλα είναι μεγαλόψυχοι στο να συγχωρούν προσβολές των γύρω τους και πολύ υπεύθυνα άτομα όταν φροντίζουν ή έχουν υπό την προστασία τους κάποια πιο αδύναμα άτομα.

Τα αρνητικά τους είναι η τάση τους να θυμώνουν εύκολα, ακόμη και με ασήμαντα πράγματα, μπορούν να γίνουν υπερβολικά απαιτητικοί απέναντι σε συναδέλφους τους. Μπορούν στο χώρο εργασίας να είναι απαιτητικοί, κυρίαρχοι και απερίσκεπτοι, και καυχησιάρηδες, αγενείς και άμετροι στην ιδιωτική τους ζωή.

Τα χαρακτηριστικά τους τούς επιτρέπουν να ασχολούνται με διάφορα επαγγέλματα. Έχουν μια φυσική τάση για τη διδασκαλία, τη φιλοσοφία και την επιστήμη. Ακόμη, γίνονται καλοί δικηγόροι, πολιτικοί αλλά καταπιάνονται με επιτυχία και σε τομείς όπως η διαφήμιση, οι δημόσιες σχέσεις, η κοινωνική πρόνοια. Πιθανόν να τους βρείτε σε επαγγέλματα που απαιτούν διαρκή μετακίνηση ή ταξίδια: στρατιωτικοί, πωλητές κ.λπ. Τέλος, μπορούν να γίνουν καλοί μουσικοί, οδηγοί αυτοκινήτων και αεροπλάνων.

Να συμπληρώσω εγώ πως βρίσκονται εύκολα στο επίκεντρο και έχουν ηγεμονικές τάσεις. Αν δε, βρεθεί κάποιος αντίπαλος με τις ίδιες ικανότητες και σκοπούς, θα δώσουν τη μάχη τους, δεν γνωρίζω όμως τι μέσα είναι διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσουν.

ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΤΟΞΟΤΕΣ

Beethoven
Maria Callas
Kirk Douglas
Jane Fonda
Jim Morrison
Dionne Warwick
Frank Sinatra
Jimmi Hendrix
Steven Spielberg
Woody Allen
Kim Basinger
Tina Turner
Billy Idol

Σου έκανα τη χάρη, να περάσουμε το ΣΚ με τον Τοξότη!!!

Διαμαντακι 19/2/10, 2:53 μ.μ.  

εγω φταιω για το ΣΚ με τον τοξοτη;;;
ειναι το ζωδιο τετοιο...
..θελει μελετη!!!


ΥΓ1 : νομιζεις πως ετσι θα ξεχασω οτι κλειδωσες το μυρτιλακι ;;;

ΥΓ2 : για τα σχολια σου, ενα θα σου πω.."χτυπα και αλλο, θα τ' αντεξω!"

Ionathan 3/3/10, 2:05 μ.μ.  

Πριν λίγο πήγα στην τράπεζα κι έβαλα λίγα χρήματα στο λογαριασμό της πιστωτικής, για σιγουριά τώρα που θα ταξιδέψουμε. Όση ώρα έκανε την κατάθεση η κοπέλα-ταμίας, την πρόσεχα και σκεφτόμουν: "αυτή πρέπει να είναι Κριός..... ρώτα τη.... να δεις που θα είναι Κριός.... θα γίνεις ρεζίλι ΚΑΙ στην τράπεζα..... σίγουρα είναι Κριός! Ακολουθεί η στιχομυθία:

Εγώ: Είστε Κριός;
Ταμίας: Ορίστε;;; (γουρλωμένα μάτια)
Εγώ: Είστε Κριός;
Ταμίας: Ναι, που το ξέρετε;;;;;
Εγώ: Ασχολούμαι λίγο...
Ταμίας Κριός: Μα πως... δεν καταλαβαίνω...
Εγώ: Πρώτη φορά σας βλέπω πάντως, ναι;
Ταμίας Κριός: Ναι... αλλά...
Εγώ: Ευχαριστώ, γεια σας

Γέλασα με την ψυχή μου! Και αν δεν πίστευε η κοπέλα, θα αρχίσει να πιστεύει στα ζώδια από σήμερα κιόλας!

Η αλήθεια είναι πως έπαιξα και 2 κληρώσεις ΚΙΝΟ μετά αλλά ίσα ίσα πήρα τα λεφτά μου πίσω. Άρα, δεν ήταν τύχη, απλά έχουν προχωρήσει πολύ οι γνώσεις μου!!!

Ionathan 15/3/10, 1:53 μ.μ.  

Ο ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22 Δεκεμβρίου - 20 Ιανουαρίου

Ο Αιγόκερως είναι το πιο σταθερό και σοβαρό ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Είναι ανεξάρτητοι χαρακτήρες και σταθεροί σαν βράχοι. Συνήθως έχουν αυτοπεποίθηση, ισχυρή θέληση και είναι ήρεμοι. Οι Αιγόκεροι εργάζονται σκληρά, είναι φειδωλοί στην έκφραση συναισθημάτων τους, πρακτικοί, έξυπνοι, υπεύθυνοι, συγκρατημένοι και προσεκτικοί. Δείχνουν μεγάλη επιμονή για να πετύχουν τους στόχους τους. Είναι αξιόπιστοι εργαζόμενοι. Συνήθως ολοκληρώνουν τα έργα που ξεκινούν τα πιο "πρωτοπόρα" ζώδια. Ασκούν ειλικρινή κριτική στον εαυτό τους κι εκτιμούν την πειθαρχία. Είναι μεθοδικοί, σκληροί, πεισματάρηδες, ισχυρογνώμονες. Τοποθετούν πάνω απ' τον εαυτό τους τις ανάγκες της εργασίας τους και της οικογένειάς τους. Προσπαθούν να πετύχουν τους στόχους τους ακόμη και μετά από αποτυχίες, όταν κάποιοι άλλοι θα εγκατέλειπαν.

Τρέφουν σεβασμό προς τις αυθεντίες και τους προϊστάμενούς τους. Δε συμβαίνει το ίδιο όταν οι ίδιοι βρίσκονται σε υψηλή θέση. Είναι πάντα πρόθυμοι να ακούσουν τις απόψεις των άλλων. Απαιτούν απ' τους υφιστάμενούς τους την ίδια πειθαρχία που έχουν αυτοί. Είναι πολύ απαιτητικοί αλλά και δίκαιοι. Ανάμεσα σε ίσους δεν είναι και οι καλύτεροι συνεργάτες, καθώς είναι συγκρατημένοι και συντηρητικοί, δίνοντας μεγαλύτερη σημασία στην παράδοση παρά στην πρωτοτυπία. Ακόμη, έχουν μια τάση προς τη μελαγχολία και την απαισιοδοξία και αρκετές φορές είναι δυστυχισμένοι. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν ξεχνούν εύκολα όταν αποτυγχάνουν προσωπικά.

Οι εναλλαγές στη διάθεσή τους τούς κάνει καπριτσιόζους. Αν και ήρεμοι και συγκρατημένοι, είναι πνευματώδεις κι έξυπνοι. Συχνά μπορούν να καταστρέψουν διάφορες καταστάσεις με μια απρόσεκτη αφέλειά τους. Ακόμη, δείχνουν αυξημένο ενδιαφέρον για τα απόκρυφα και τα μυστήρια θέματα. Είναι έξυπνοι, σκέφτονται σε βάθος και διερευνούν κάθε πλευρά ενός θέματος πριν καταλήξουν σε μια απόφαση. Έχουν καλή μνήμη και μια ακόρεστη επιθυμία για μάθηση. Είναι λογικοί κι έχουν τη δυνατότητα να συγκεντρωθούν πολύ σε κάποιο θέμα.

Στις προσωπικές τους σχέσεις συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα ευτυχισμένοι. Με κάποια έννοια είναι εγωκεντρικοί και πολύ προσεκτικοί με τους ανθρώπους που δε γνωρίζουν. Δεν κάνουν εύκολα σχέσεις και δεν αφήνουν τους άλλους να τους προσεγγίσουν, με αποτέλεσμα να συναναστρέφονται με άτομα που δεν τους καταλαβαίνουν. Κάνουν πολύ λίγους καλούς φίλους, αλλά σ' αυτούς παραμένουν πιστοί. Αντιμετωπίζουν κάποιες δυσκολίες με τις σχέσεις τους, όταν, όμως, παντρευτούν-δεσμευτούν, είναι πιστοί με τάση προς τη ζήλια.

Επαγγελματικά ασχολούνται σε τομείς που έχουν να κάνουν με τα μαθηματικά και τα χρήματα. Ακόμη, έλκονται πολύ απ' τη μουσική. Μπορούν να γίνουν οικονομολόγοι, λογιστές, τραπεζικοί, εκτιμητές, μάνατζερ και μεσίτες. Διαπρέπουν σε επαγγέλματα που απαιτούν μακροχρόνιο σχεδιασμό. Οι ανεπτυγμένες λεκτικές τους ικανότητες τους οδηγούν συχνά σε πολιτικές καριέρες. Ακόμη, γίνονται καλοί δάσκαλοι, επιστήμονες, μηχανικοί, αγρότες και οικοδόμοι. Τέλος, μπορεί να απασχοληθούν στο χώρο της ψυχαγωγίας.

ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΑΙΓΟΚΕΡΟΙ

Nicolas Cage
Al Capone
Federico Fellini
Rudyard Kipling
Αριστοτέλης Ωνάσσης
Jim Carrey
Elvis Presley
Anthony Hopkins
Kevin Costner
Janis Joplin
Annie Lenox
Albert Schweitzer

Ionathan 7/4/10, 8:11 μ.μ.  

Στατιστική για Ζώδια

Το ότι έχω ένα κόλλημα με τα ζώδια το ξέρετε, το έχετε καταλάβει. Και σκέφτηκα να αρχίσω μια στατιστική, έχω την περιέργεια να δω τι ζώδια έρχονται στον τόπο τούτο. Και δεν αναφέρομαι στον επισκέπτη που θα οδηγηθεί 1 φορά εδώ ψάχνοντας κάτι στο google αλλά σε εσάς που είστε πιο τακτικοί εδώ.

Για παράδειγμα, Ιχθείς στην ζωή μου υπάρχουν ελάχιστοι, δύο θυμάμαι τώρα, ίσως υπάρχουν κι άλλοι αλλά γενικώς είναι λίγοι. Θα ήθελα να δω αν κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο internet, υπάρχει και μέσω αυτού του απρόσωπου μέσου επικοινωνίας ένα ταίριασμα, μια ταύτιση, μια σύγκλιση ή δεν φαίνεται ο χαρακτήρας μας πίσω από την οθόνη του υπολογιστή και θα μπορούσαμε να κάνουμε παρέα όλοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι, Ταύροι, Παρθένοι και Ιχθείς;;;

Για ρίξτε την ψήφο σας!

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008, mail@me

Back to TOP  

SYNC BLOGS
free website stats program