Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Νευροπαθητικός πόνος-Αγωγή

Βλέπω ότι πολλοί αναγνώστες ψάχνουν να μάθουν για τον Νευροπαθητικό Πόνο. Στην πρώτη ανάρτηση που είχα κάνει, δεν είχα αναφέρει φάρμακα λόγω "ευγένειας". Σήμερα που είμαι λίγο αγενής, αναφέρω το πιο κοινό φάρμακο για την αντιμετώπιση του ΝΠ, είναι το Lyrica. Μπορείτε να βρείτε οδηγίες εδώ, το φάρμακο έχει σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση της Επιληψίας αλλά μάλλον βρήκαν ότι αντιμετωπίζει και άλλες παθήσεις.
Σημαντικό είναι ότι θα πρέπει να το συζητήσετε με το γιατρό σας, να συμφωνηθεί ή καλύτερα να διαγνωστεί από τον επιστήμονα ότι πάσχετε από ΝΠ και να σας συνταγογραφηθεί. Επειδή έχω ακούσει και μπούρδες από ογκολόγους, όλη αυτή τη διαδικασία μπορείτε να την κάνετε σε ένα Ιατρείο Πόνου, όπου θα περιγράψετε τα συμπτώματά σας και θα σας καταλάβουν καλύτερα. Άλλωστε, είναι και οι ειδικοί για αυτά τα θέματα.

Να αναφέρω την προσωπική μου εμπειρία, το έπαιρνα πέρσι σε μικρές δόσεις, 1x75 mg, αλλά κάποια στιγμή που πήρα την απόφαση να κόψω τα φάρμακα, το έκοψα κι αυτό. Ξεκίνησα πάλι τη λήψη του όταν επανήλθαν οι ενοχλήσεις σε παλάμες και πατούσες σε δόση 2x75 mg και μπορώ να πω πως τώρα δεν έχω καμιά ενόχληση.

Καλή επιτυχία σε όσους πάσχουν και καλή ανάρρωση.

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008, mail@me

Back to TOP  

SYNC BLOGS
free website stats program