Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Όρνιθες του Αριστοφάνη, Επίδαυρος 2009




Το βίντεο αυτό το τράβηξα από την παράσταση, είναι στο τέλος κατά το χαιρετισμό. Αν και απαγορεύεται, ας με βάλουν φυλακή που το έβγαλα στο internet... Στο κολάζ φαίνονται φωτό από την Παλιά Επίδαυρο, μέσα, ψηλά, το θέατρο, την παράσταση.

Η ιστορία με τις Όρνιθες είναι κλασσική για μας, με το κορίτσι. Πάντα έχει τέτοιες εμπνεύσεις, πάντα κλωτσάω εγώ βρίσκοντας διάφορες δικαιολογίες: θα καταλαβαίνουμε, θα ακούμε κλπ κλπ. Υποχωρώ όμως όταν πρέπει για να μη χαθεί η ευκαιρία. Έτσι και τώρα, κλείσαμε λίγες μέρες πριν τα εισιτήρια για το θέατρο (χωράει 13.000 και είπαν ότι είχε 7.000) η οργάνωση στο θέατρο ήταν πολύ καλή, πάρκινγκ, παραλαβή εισιτηρίων κλπ. Δε γίνεται κι αλλιώς, να διαχειριστεί κανείς τόσο κόσμο χωρίς οργάνωση.

Όσον αφορά στην παράσταση: χωρίς να είμαι γνώστης, συμφώνησα με κάποιες κριτικές που διάβασα, ο σκηνοθέτης πρόσθεσε στο έργο του Αριστοφάνη πολλά στοιχεία από τη σύγχρονη πραγματικότητα, Παυλίδης, ΥΠΕΧΩΔΕ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, επώνυμους τραγουδιστές και ηθοποιούς και άλλα πολλά. Αυτά όλα ήταν πιασάρικα, έκαναν τον κόσμο να γελάει εκείνη τη στιγμή αλλά νομίζω θα προτιμούσα να είχα δει αυτούσιο το έργο του Αριστοφάνη! Το έργο παίχτηκε μερικές μέρες μετά και στο Θέατρο Βράχων στο Βύρωνα, οπότε ίσως το είδατε.

Μείναμε για ένα βράδυ στην Παλιά Επίδαυρο για να είμαστε κοντά. Εκεί μας τον έπιασαν και με τα δύο χέρια αφού ο άμοιρος επισκέπτης δεν έχει άλλη επιλογή, πρέπει κάπου να κοιμηθεί. Πληρώσαμε 92 ευρώ ένα δίκλινο (υποχρεωτικό πρωϊνό) για ένα δωμάτιο που άξιζε γύρω στα 50. Η Παλιά Επίδαυρος δεν είναι τρομερό χωριό, έχει 2-3 παραλίες για μπάνιο, μερικά εστιατόρια, καφέ και αυτό είναι όλο. Α, έχει και μεγάλη μαρίνα για να δένουν τα ιστιοφόρα και λοιπά πλεούμενα που έρχονται από την Αθήνα. Η Νέα Επίδαυρος είναι περισσότερο αναπτυγμένη, αν και έχω μερικά χρόνια να πάω.

Κάντε μόνο τον εξής υπολογισμό: 15.000 κόσμος για 2 μέρες (είχε παράσταση και την επόμενη) πόσα χρήματα άφησε στην οικονομία του τόπου για 1-2 μέρες παραμονής; Με ένα μέτριο υπολογισμό, λέω 1.500.000 ευρώ, στο θέατρο αλλά και στους επαγγελματίες όλης της περιοχής που θα παρέχουν υπηρεσίες. Για αυτό, πολλές φορές πρέπει να σε θέλει κιόλας ρε γαμώτο...

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008, mail@me

Back to TOP  

SYNC BLOGS
free website stats program