Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Πόρος, Αύγουστος 2009


Ο Πόρος αποδείχτηκε καλή επιλογή, βάσει των δικών μας δεδομένων. Έπρεπε να είμαστε κοντά (χτύπα ξύλο) και να μην είναι κουραστικό το όλο πακέτο. Τώρα που είδα τον Πόρο, θα έκανα άλλη πρόταση σε κάποιον ταξιδιώτη που θα ήθελε να πάει:
α) Καλό θα ήταν να πάει κάποιος με δελφίνι ή συμβατικό από Πειραιά, το αυτοκίνητο δε χρειάζεται και μπορεί κάποιος να νοικιάσει εκεί ένα μηχανάκι και να πάει όπου θέλει.



β) Ο Πόρος μου φαίνεται καλός για τριήμερο ή κάτι τέτοιο. Το λιμάνι του είναι γραφικό και έχοντας το Γαλατά απέναντι δημιουργεί μια ωραία εικόνα. Σε 2-3 μέρες μπορεί κάποιος να κάνει τις βόλτες του πρωϊ και βράδυ για καφέ, φαγητό ή ποτάκι.










γ) Οι λύσεις για διαμονή είναι δύο για μένα: η πρώτη είναι να βρει κάποιος ένα γραφικό δωματιάκι στο λιμάνι με καλή θέα και να εξορμά από εκεί, η δεύτερη να βρει ένα δωμάτιο/ξενοδοχείο δίπλα σε κάποια καλή παραλία για να κάνει εύκολα και το μπάνιο του. Έτσι όπως είδαμε το νησί, οι πιο ωραίες παραλίες είναι προς το Νεώριο, στο παλιό Ξενία. Εμείς όπως βλέπετε είχαμε και τη λύση της πισίνας που αποδείχθηκε σωτήρια...





Αυτή είναι μια ωραία παραλία στο πίσω μέρος του νησιού που φαίνεται από ψηλά, από το Ναό του Ποσειδώνα, μπορείτε να την ψάξετε.











Αυτά είναι τα ωραία ηλιοβασιλέματα από το λιμάνι του Πόρου. Συμβαίνει το εξής στο νησί: πρώτον λόγω της μικρής απόστασης από την Αθήνα και δεύτερον λόγω της πολύ καλής υποδομής της μαρίνας, δένουν πάαααααρα πολλά ιστιοφόρα και μηχανοκίνητα σκάφη εκεί. Άνθρωποι απλοί αλλά και πολλοί που δεν μπορούν να κάνουν τουρισμό μαζί με όλους τους άλλους... Φυσικά και απόρησα: "μα που τα βρίσκουν τόσα χρήματα αυτοί;;;"







Αυτή είναι μια ωραία παραλία, το Λιμανάκι της Αγάπης που αξίζει να επισκεφτεί κανείς. Με τόσες έγκυους και παιδιά που υπήρχαν εκεί, μάλλον οι ίδιοι επισκέφτονται κάθε χρόνο την ίδια παραλία...






Που να φάτε στον Πόρο: δοκιμάσαμε πολλές προτάσεις από οδηγούς για όλες τις περιοχές. Προσωπικά, προτείνω μόνο μια ψαροταβέρνα, αυτή που είναι πρώτη στο λιμάνι, κάνοντας αριστερά όταν σας αφήσει το δελφίνι, συμβατικό, ότιδήποτε. Ο λόγος value προς money πολύ καλός!!!

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008, mail@me

Back to TOP  

SYNC BLOGS
free website stats program