Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Βερολίνο: που να μείνεις!

Αρχίζουμε να μπαίνουμε σε πνεύμα ταξιδίου και για να μπω πιο βαθιά, είπα να δώσω μερικά tip όσον αφορά στη διαμονή. Μπορεί κάποιος να μείνει χαλαρά σε ξενοδοχείο, έχει πολλά ξενοδοχεία το Βερολίνο, καλά, καθαρά, όχι πολύ ακριβά αλλά να υπολογίζεται πάνω από 60 ευρώ το βράδυ για ένα δίκλινο, χωρίς πρωϊνό συνήθως. Τώρα έρχονται και δύσκολες εποχές και ίσως σκεφτούμε δυό φορές που θα μείνουμε και πόσα χρήματα θα ξοδέψουμε στο κατάλυμα.

Αν κάποιος πάει ένα ταξίδι για 5 βράδια και πληρώνει 80 ευρώ τη βραδιά, αμέσως έχει ένα έξοδο 400 ευρώ για το κρεβατάκι του και μόνο. Πέρσι, δοκιμάσαμε ένα διαφορετικό τρόπο για τη διαμονή στο Βερολίνο χωρίς όμως να κερδίσουμε σε χρήματα ουσιαστικά, τα έξοδα ήταν τα ίδια. Αυτή είναι η σελίδα μια "εταιρείας", MOWITANIA, που δραστηριοποιείται και σε άλλες χώρες.
Στη σελίδα αυτή λοιπόν, δηλώνεις πότε θα είσαι εκεί, άτομα και περιοχή και λαμβάνεις μια λίστα με πολλά διαθέσιμα διαμερίσματα. Λάβε υπόψην σου πως ότι αναφέρεται είναι αλήθεια, πρέπει να δώσεις προσοχή όμως:

1. στην περιοχή! καλά είναι να μείνεις στο Mitte που είναι το νέο κέντρο και είναι όλα (σχεδόν όλα) κοντά. Στη σελίδα κάθε διαμερίσματος υπάρχει αναφορά για τα αξιοθέατα που υπάρχουν κοντά αλλά και ποιοι σταθμοί μετρό υπάρχουν κοντά και σε τι απόσταση, επίσης υπάρχει κι ένας χάρτης του google για να μπορεί να δει ο χρήστης την ακριβή τοποθεσία στην πόλη

2. στον όροφο του διαμερίσματος και στην ύπαρξη του ανελκυστήρα, το νου σου μη βρεθείς προ εκπλήξεως...

3. στις κουρτίνες: δεν ξέρω πως την έχουν δεν έτσι οι Ευρωπαίοι γενικά, μάλλον επειδή τους λείπει το φως το αφήνουν να μπαίνει στα σπίτια εύκολα! Πέρσι αγανακτήσαμε με το φως, νύχτωνε στις 10 και στις 4-5 φώτιζε, οι κουρτίνες ήταν κάτι διαφανείς λωρίδες υφάσματος!

Παρουσιάζω ένα τυχαίο διαμέρισμα, ωραίο, το οποίο δέχεται μέχρι και 6 επισκέπτες, έχει μπάνιο και wc, κουζίνα και πολλές παροχές. Αυτό το διαμέρισμα, κοστίζει για 5 βραδιές και για 4 άτομα, 35 ευρώ ανά άτομο ανά βραδιά. 175 ευρώ δηλαδή για 5 βράδια στον καθένα, κόστος που είναι για 2 βράδια σε ένα ξενοδοχείο με πρωϊνό. Εννοείται πως εδώ το πρωϊνό σου θα το φας στην κουζίνα και θα ψωνίσεις από το σουπερμάρκετ της γειτονιάς (θα πάθεις ένα σοκ όταν δεις πως πληρώνουμε σχεδόν διπλά για τα ίδια προϊόντα εμείς...).

Όσον αφορά στα διαδικαστικά, δηλώνεις τις ημερομηνίες που θες στο διαμέρισμα που σε ενδιαφέρει και το κλείνεις. Θα σου έρθει ένα mail που πρέπει να επιβεβαιώσεις και θα κάνεις μια κατάθεση μέσω πιστωτικής κάρτας στην εταιρεία αυτή, σαν εγγύηση. Το ποσό που ζητούν είναι μικρό, 65 ευρώ. Τα υπόλοιπα θα τα πληρώσεις όταν λάβεις το κλειδί ή όταν το παραδώσεις.

Τέλος, πρέπει να ξέρεις πως αυτά τα διαμερίσματα τα διαχειρίζονται είτε μεμονωμένοι θυρωροί είτε εταιρείες. Θα σου έρθει ένα mail αρκετές μέρες πριν ταξιδέψεις και θα σου ζητούν να τους ενημερώσεις τι ώρα θα πας και θα σου δίνουν κάποια τηλέφωνα επικοινωνίας για να τους πάρεις από εκεί, αν πάει κάτι στραβά ή για οδηγίες.

Εμείς είχαμε κλείσει ένα διαμέρισμα 8 (!!!) ατόμων ενώ ήμασταν 4 στην αρχή. Σιγά σιγά, μαζευτήκαμε 7 άτομα και ελπίζουμε στα καλύτερα! Σίγουρα θα κάνουμε αισθητή την παρουσία μας, από το αεροδρόμιο ως τις μπυραρίες. Μη μας πει κανείς Γερμανός μόνο ότι κάνουμε διακοπές αντί να εργαζόμαστε λόγω κρίσης γιατί το βλέπω να τρώμε τα... μουστάκια μας!

3 ΣΚΕΨΕΙΣ:

ellinida 4/5/10, 8:11 μ.μ.  

Ηρθα από τους ζυγούς. Είπα να πω ένα γειά.

Ionathan 4/5/10, 8:28 μ.μ.  

Καλώς ήρθες Ελληνίδα, ένα γεια και από εμάς.

An-Lu 4/5/10, 9:02 μ.μ.  

Πέρα από το θέμα με τα διαμερίσματα, το Βερολίνο είναι πολύ φθηνή πόλη σε όλα!

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008, mail@me

Back to TOP  

SYNC BLOGS
free website stats program