Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Μην πληρώνεις διόδια αν δεν το αξίζουν!

Τον θυμάσαι τον Σιγούλια; Έτσι κατέβαινα κι εγώ σήμερα από το χωριό, σιγούλια σιγούλια γιατί με 1.5 ευρώ η βενζίνη αν το πατήσεις το γκάζι θα βγει το ταξίδι ... πολυτελείας κρουαζιέρα! Μάξιμουμ 100 χλμ παρακαλώ, τέλειωσε το 120, 130, 150 σε καμιά κατηφόρα, οικολογική οδήγηση για να προστατεύσουμε και το περιβάλλον. Και συνειδητοποιώ κοντά στην πόλη πως 
έχω ξοδέψει περισσότερα χρήματα στα διόδια παρά στην βενζίνη! Και να τα άξιζε ο δρόμος να πω χαλάλι! Να μετρήσω τις λακούβες και τα χάλια θα χρειαστώ δέκα μούντζες για να τις καταγράψω όλες! Και μετά τη Μαλακάσα θυμάμαι τον δρόμο που έπαιρνα όταν έμενα Άγιο Στέφανο, έβγαινα από Καπανδρίτι και από την πίσω πλευρά του χωριού γλύτωνα την κίνηση στον κεντρικό και την πλατεία. Αυτό ήταν λέω, το 1.85 στις Αφίδνες δεν το δίνω, έτσι για το γαμώτο! Και βγαίνω από την εθνική για Καπανδρίτι.

Τον όρο "μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι" τον ξέρεις φαντάζομαι. Προσωπικά το αποφεύγω γιατί θέλω να το έχω σωστά μοιρασμένο το αίμα μου, κάνει καλό... Έλα όμως που μου ανέβηκε! Μόλις κατηφορίζω βλέπω νέα διόδια, το ένα υπό κατασκευή και στο άλλο πράσινο φανάρι, η μπάρα κατεβασμένη και ένας κύριος μέσα χαμογελαστός! Σταμάτησα μπροστά του και τον ρώτησα το αυτονόητο: τι, έχει κι εδώ διόδια; Την ερώτηση του βλάκα έκανα γιατί κάπως έτσι ένιωθα! Και στο καπάκι του συνεχίζω: έχεις το έντυπο να υπογράψω ότι δε θέλω να πληρώσω; Φιλικότατος ο κύριος με βοήθησε να συμπληρώσω το έντυπο, μιας και άρχισαν να μαζεύονται φορτηγά πίσω μου, βασικά τον αριθμό κυκλοφορίας θέλουν και την υπογραφή σου. Τα άλλα τα συμπληρώνουν οι ίδιοι. Σου κόβουν ένα πιστωτικό διόδιο και Γεια σας!

Με το αίμα ακόμα στο κεφάλι προχώρησα στον δρόμο που κόστιζε 1.05 ευρώ για να τον περάσω! Θέλουν μάλλον να τιμωρήσουν τους οδηγούς γιατί δεν πληρώνουν το 1.85 και τους υποχρεώνουν να πληρώσουν το 1.05. Έχουν στρώσει κάποια κομμάτια που ήταν πολύ χάλια αλλά ο δρόμος συνεχίζει να είναι σε δραματική κατάσταση, έχουν σκάψει με τυχαία σειρά ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, ξανά ο ΟΤΕ για να περάσει οπτικές ίνες, καναδυό μαγαζάτορες γιατί ήθελαν πρόσβαση απέναντι και όποιος άλλος ήθελε! Έλεος!

Πολύ χάρηκα που έκανα την αρχή και δεν πλήρωσα, το ήξερα καιρό ότι έχεις τη δυνατότητα να αρνηθείς να πληρώσεις, το κάνουν οι οδηγοί στην ΕΟ Κορίνθου-Πατρών όπου ο δρόμος είναι μαρτύριο! Δεν θέλω να το επεκτείνω και να πω για τις μίζες, το ΥΠΕΧΩΔΕ και τους υπουργούς που πλούτισαν από τις εθνικές οδούς και τόσα άλλα, ας ασχοληθούν άλλοι με αυτά. Έχω να σου πω όμως πως σε όλο τον παράδρομο μέχρι και τον Βενέτη υπάρχουν στο οδόστρωμα τα γνωστά καλώδια που μετρούν την κίνηση οπότε να περιμένεις και νέα διόδια! Μάλλον νιώθουν μοναξιά και δεν θέλουν να φεύγει ο κόσμος απεδώ, όλοι μέσα κλεισμένοι!

Οπότε να το ξέρεις, αν βαδίζεις σε δρόμο που δεν αξίζει τα χρήματα των διοδίων, πες δεν πληρώνω και ζήτα να υπογράψεις το χαρτί της απαλλαγής! Είναι απλό!

7 ΣΚΕΨΕΙΣ:

Μάτα 29/4/10, 9:32 π.μ.  

Και δεν σου έρχεται μετά λογαριασμός στο σπίτι με τόκους κλπ;
Πολύ απλό μου φαίνεται βρε Γιώργο... Είναι παράξενο να χαρίζει λεφτά το ελληνικό δημόσιο...
Καλημέρες!

Afroditi Dionysopoulou 29/4/10, 10:10 π.μ.  

http://www.pesoxi.gr/

http://www.pesoxi.gr/index.php?page_id=49

Η τροχαία με την κατάργηση του ΤΕΟ (Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας) δεν μπορεί πλέον να επιβάλλει πρόστιμο σε όσους οδηγούς δεν πληρώνουν τα διόδια.

Οι αστυνομικοί απλά παίρνουν τα στοιχεία του οδηγού και η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να τα δώσει στην εταιρεία που ανέλαβε την κατασκευή του δρόμου. Από εκεί και πέρα είναι θέμα της εταιρείας του αν θα κινηθεί ή όχι δικαστικά.

Δεν επιτρέπετε να πληρώνουμε διόδια σε δρόμους που την "ποιότητα" τους την καταμαρτυρούν οι εκατοντάδες νεκροί τα τελευταία μόνο χρόνια. :(:(:(

Afroditi Dionysopoulou 29/4/10, 10:14 π.μ.  

ξέχασα να καλημερίσω! :)

Καλό ταξίδι κ καλή επιστροφη σε όσους αποφασίσουν να "αποδράσουν" το ΣΚ!

Ionathan 29/4/10, 12:30 μ.μ.  

Μάτα την απάντηση την έδωσε η Αφροδίτη την οποία ευχαριστώ πολύ. Ενημερωμένη άριστα για το θέμα! Εντάξει, ας κινηθεί η εταιρεία που έφτιαξε το δρόμο εναντίον μου, ας με πάνε στο δικαστήριο γιατί δεν πληρώνω τα διόδια, να βρω αφορμή τουλάχιστον να τα πω και να τους βρίσω, στο τέλος μπορεί να πληρώσω αλλά κάπου θα τα πω όμως πρώτα!

Καλώς ήρθες Αφροδίτη!

CKarkali 29/4/10, 1:44 μ.μ.  

για μένα τα διόδια είναι το τελευταίο, ειδικά μετά από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και που θα ξανανακοινωθούν νέα..βέβαια σε καμία περίπτωση δεν θέλω να μένω άπραγη οπότε την επόμενη φορά που θα περάσω (αν μου φτάσει η βενζίνη) θα ζητήσω κι εγω αυτή την αίτηση.Έστω και για διαμαρτυρία!

Ionathan 29/4/10, 6:59 μ.μ.  

Μην σκας Αφροδίτη, παραθέτω εγώ το σχόλιο με τα στοιχεία που θες:

παράκαμψη διοδίων Ρίου

παράκαμψη διοδίων Ελευσίνας

παράκαμψη διοδίων Ζευγολατιού

από keepblogging

Σε ευχαριστούμε πολύ!

Afroditi Dionysopoulou 29/4/10, 7:02 μ.μ.  

να 'σαι καλά!

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008, mail@me

Back to TOP  

SYNC BLOGS
free website stats program