Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Παίρνουν ποσοστά οι ογκολόγοι από τα ΧΜΘ φάρμακα (?)

Να σε πάω κατευθείαν στο τέλος: ή πτωχεύσαμε ή ήρθε το ΔΝΤ και μας ξέσκισε στην κυριολεξία. Και μας αξίζει, φταίμε όλοι εμείς, λίγο ο καθένας, ακόμα κι εσύ που δεν έκανες κάτι κακό. Φταίει το σύστημα παιδείας που εκπαίδευσε όλους αυτούς τους αλήτες, που αποδείχθηκαν παραπάνω έξυπνοι από κάποιους άλλους για να πάρουν κάποιες θέσεις αλλά ευνόησε την απανθρωπιά και την αλητεία! Το σύστημα που άφησε κενά για να απλωθούν τα χέρια κάποιων επιτήδειων, εμείς φταίμε δηλαδή, εμείς είμαστε το σύστημα!

Με άλλο θέμα τα έχω πάρει σήμερα αλλά δε θα μπω αμέσως στα σκληρά! Η Αμαλία αγαπητέ έχει πεθάνει, έκανε την προσπάθειά της, φώναξε με ονόματα ότι κάποιοι γιατροί παίρνουν φακελάκι, που έκραξε το ΙΚΑ, τους διευθυντές, το σύστημα. Αλλά δυστυχώς πέθανε, εμείς που είμαστε ακόμα ζωντανοί τι θα κάνουμε; Θα βγάλουμε καμιά φωνή ή θα λουφάζουμε γιατί "έχουμε την ανάγκη τους"; Θα σου πω αμέσως με τι τα έχω βάλει, κατάλαβες και ...
από τον τίτλο.

Παίρνουν οι ογκολόγοι ποσοστά από τα χημειοθεραπευτικά φάρμακα (?) Δεν ρωτάω, βλέπεις, κατάφαση είναι, το ερωτηματικό το βάζω για να αναρωτηθείς εσύ. Δεν ξέρω βέβαια ακριβώς πως κλείνει το κύκλωμα, πως τους δίνουν τα χρήματα αλλά είμαι σίγουρος πως προσπαθούν να έχουν μεγάλη κατανάλωση φαρμάκων, χημειοθεραπευτικών. Και σου παραθέτω γεγονότα στη συνέχεια για να μη μιλάω στον αέρα:

1. Η δική μου περίπτωση είναι κλασσική, μετά από υποτροπή συζητιέται το θέμα να πάρω tarceva ή να ξανακάνω ΧΜΘ. Είχε μείνει να πάρω το Alimta σε συνδυασμό με σισπλατίνη, παραβλέπω τα πρωτόκολα και λέω ότι από αγνό ενδιαφέρον αποφασίζουν να κάνω τις τελευταίες ΧΜΘ που θα μπορούσα. Κάνω 3 σχήματα κάθε 21 μέρες, μετά παθαίνω την εμβολή και πριν κάνω την 4η ενημερώνω τον γιατρό μου πως είμαι σίγουρος ότι δεν με ωφελεί το σχήμα! Παραβλέπει τις ενστάσεις μου και κάνω και την 4η. Στη συνέχεια έκανα επανέλεγχο και πριν βγουν τα αποτελέσματα ενημέρωσα τον γιατρό μου ότι δεν με βοηθάει το σχήμα αλλά επέμενε να κάνω και τις άλλες 2 για να κλείσει ο κύκλος των 6 που είναι στο πρωτόκολο. Τότε πήγα σε άλλο ογκολόγο στον ιδιωτικό τομέα και μου πρότεινε να σταματήσω το Alimta αφού έλεγα ο ίδιος ότι δεν με ωφελούσε και να ξεκινήσω tarceva. Μακρυγόρησα, το θέμα είναι πως φάνηκε μια επιμονή από το γιατρό να κάνω 2 επιπλέον ΧΜΘ ενώ εγώ έλεγα ότι δεν με ωφελούν.

2. Έχω ακούσει για πολλές περιπτώσεις στο νοσοκομείο που έκανα τις ΧΜΘ (την τελευταία χθες) όπου δίνουν σχήματα 8 κύκλων, ενώ δεν υπάρχει πρωτόκολλο που να λέει για πάνω από 6. Και ακούγεται σε όλο το νοσοκομείο πως συγκεκριμένοι γιατροί βλέπουν τους ογκολογικούς ασθενείς σαν γλάστες με χώμα στις οποίες αδειάζουν τους ορούς με τα τοξικά! Ποιος είδε, ποιος κατάλαβε, ποιος μίλησε!

Δεν μπορώ να ξέρω πως ακριβώς κλείνει το κύκλωμα: μετράνε την κατανάλωση της πλατίνας; βλέπουν τις συνταγές; τους τα χώνουν για να προωθούν συγκεκριμένα φάρμακα; δεν ξέρω αλλά δεν είμαι αθώος πια, είναι δεδομένο ότι παίρνουν ποσοστά από τα φάρμακα, και από αυτά τα φάρμακα, που υποτίθεται ότι ο σκοπός τους είναι να σώσουν ανθρώπινες ζωές!

Έχεις κάτι να πεις; Έχει πέσει κάτι στην αντίληψή σου ή τα είδες όλα ρόδινα;

23 ΣΚΕΨΕΙΣ:

CKarkali 29/4/10, 2:04 μ.μ.  

το άρθρο σου με βάζει σε σκεψεις που είχα και πριν .. ακομα και πριν μπει η αδερφη μου στο νοσοκομειο.Στην περίπτωσή της είχα σκεφτεί πως θα μπορούσε να έπαιρνε το tarceva για να σταθεροποιήσει την κατάστασή της όταν ακομα οι επανελεγχοι έδειχναν σημαντικά καλοί.Οι γιατροί της όμως θέλησαν να το επιτύχουν αυτό κάνοντάς της ακόμα ένα σχήμα ΧΜΘ.Δεν μπορώ να κρίνω αν αυτό που έπραξαν ήταν σωστό (διότι δεν εχω τις γνώσεις)κατάλαβα ομως πως όπως ο οργανισμός συνηθίζει σε κάποια πράγματα έτσι και η νόσος μπορεί να συνηθίσει σε κάποιο φάρμακο γιαυτό θα πρέπει συνέχεια να τα αλλάζουν..αυτά τα λέω σαν απλή σκεψη και με κοινη λογική που βέβαια σε τέτοιες περιπτώσεις δεν υπάρχει.

Ωστόσο, δεν είναι κάτι καινούριο αυτό που γράφεις στο άρθρο για τις φαρμακοβιομηχανίες και τους γιατρούς , τα χρήματα ακόμα και τη μαζοποίσηση.Άλλωστε οι περισσότερες αρρώστιες ξεκινούν από τις ίδιες τις φαρμακοβιομηχανίες..

me 29/4/10, 2:10 μ.μ.  

αχα!ενννοειται!τα παιρνουν απο παντου.Ακομη κ απο τους συναδερφους γιατρους δρματολογους στοματολογους αιματολογικα κεντρα κλπ οπου στλενουν τους ασθενεις τους.Γιατι νομιζεις οτι γινονται ογκολογοι ε?ειναι πολυ απλο ερωτημα κ δυστυχως με μια μονο απαντηση

me 29/4/10, 2:16 μ.μ.  

κ κατι αλλο (ξερεις για να μη μου μεινει να το σκεφτομαι) υπαρχει κοσμος που πεθαινει απο τιις χημειοθεραπειες κ ΟΧΙ απο τον καρκινο αλλα μπορεις να κρυψεις πολλα πισω απο το 'εχει καρκινο) γιατι ειναι πολυ δυσκολο να το αποδειξεις.Ειναι απιστευτα σαπιο το συστημα μεσα στα νοσοκομεια.Δε μπορεις να φανταστεις ποσο.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ 29/4/10, 4:34 μ.μ.  

Αμφιβάλλεις ακόμη 'οτι τα παίρνουν;

Οι ιατρικοί επισκέπτες τζάμπα έχουν την πρωτιά σε οποιουδήποτε γιατρού το ...κατάστημα; Και περιμένει με τις ώρες το κάθε ταλαίπωρο προκαθορισμένο ραντεβού
Ακόμη και από τις απλές αντιβιώσεις για απλές αναπνευστικές λοιμώξεις, με το πρόσχημα πως οι ιοί είναι ανθεκτικοί στις παλιές, γνώριμες πλην όμως φθηνές τύπου Amoxil, Pentrexyl κ.α. Και χρεώνονται τα ταμεία με ανυπολόγιστες επιβαρύνσεις από τις νέου τύπου πανάκριβες αντιβιώσεις
Πώς να ην εξωκείλλει το κράτος;

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Ionathan 29/4/10, 4:38 μ.μ.  

Αυτή τη σαπίλα είδα σήμερα Σμάλτο και εκνευρίστηκα απίστευτα, άλλη ήταν η αφορμή αλλά είπα να ξεκινήσω από αυτό το θέμα. Το άλλο το κρατάω για να ηρεμήσω λίγο πρώτα! Τι να πω, κρίμα κρίμα κρίμα.

Matriga 29/4/10, 8:01 μ.μ.  

Χαμόγελο πικρό... :)
Είμαι και γω χάλια σήμερα μ' αυτά που βλέπω δίπλα μου.
Πολύ δίπλα μου, όμως ;)

Φιλί γλυκό

An-Lu 29/4/10, 8:08 μ.μ.  

Δύο λέξεις "ιατρικοί επισκέπτες"...από κει μπορείς να αρχίσεις να ξετυλίγεις το νήμα...

Ionathan 29/4/10, 8:27 μ.μ.  

Μαρία είναι όλα καλά; Με τη δουλειά εννοείς; Ελπίζω ναι.

Λοιπόν, το θέμα της μίζας, του ποσοστού, της παροχής, όπως και να το πω το ίδιο είναι, είναι γνωστό σε όλους, στους περισσότερους. Άντε για τα κοινά φάρμακα, άντε για τα αρθοπεδικά μοσχεύματα που κοστίζουν 10, 20, 30 χιλιάδες ευρώ και παίρνουν τα μισά οι ορθοπεδικοί. Άντε και για άλλες κατηγορίες φαρμάκων κλπ κλπ.

Το πακέτο το τρώω γιατί οι αχόρταγοι τρώνε ακόμα και από αυτά τα φάρμακα, της χημειοθεραπείας. Με πειράζει η κατηγορία των φαρμάκων, σαν να κερδίζει κάποιος από τη μεταμόσχευση οργάνων, κάτι παρόμοιο!

Και ο τρόπος που γίνεται είναι επίσης απαίσιος, εγκληματικός: μπορεί να λένε τα πρωτόκολα ότι το σχήμα είναι το τάδε και πρέπει να δοθούν κάποια φάρμακα αλλά βάζουν τον κόσμο να κάνει παραπάνω χημειοθεραπείες για να γίνεται τζίρος!!! Όντως σαν να αδειάζουν ένα μπουκάλι στο χώμα το οποίο όταν παρουσιάσουν άδειο θα το πληρωθούν, που θα χυθεί δεν τους νοιάζει!!!

Να πω πάλι καλά που υπάρχουν και αυτά τα πρωτόκολα και δεν μπορούν να κάνουν του κεφαλιού τους τελείως!!! Σε πιθανή περίπτωση έλλειψης αυτών των guidelines, φαντάζομαι πως θα έδιναν καρμποπλατίνα και ταξόλ σε κάθε γέρο που δεν θα το είχε ανάγκη! Πάρε να έχεις δηλαδή, εμείς λίτρα πουλάμε...

Και καλά προσθέτει η An-Lu για τους ιατρικούς επισκέπτες μα σκέφτομαι πως αυτοί είναι μόνο οι αγγελιοφόροι, φέρνουν το μήνυμα των φαρμακοβιομηχανιών: πέρισυ καταναλώσατε 1200 λίτρα taxotere, αν φέτος καταναλώσετε 1350 θα έχετε και μια παροχή από εμάς μπλα μπλα μπλα... Έτσι φαντάζομαι θα δουλεύει το σύστημα, με στόχους πωλήσεων!

Τι να πω γαμώ το στανιό μου, καμιά φορά λέω πως ζούμε από καθαρή τύχη!

angel 29/4/10, 8:47 μ.μ.  

Έλεος ρε παιδιά! Λίγο μέτρο σε αυτά που λέμε!
Σίγουρα διαβάζουν και άτομα που πρόσφατα διαγνώστηκαν.
Ψάχνοντας για το Endoxan στο Ίντερνετ βρέθηκα και γω στη σελίδα του Αρκούδου.
Αν τη στιγμή που είσαι πελαγωμένος διαβάσεις όλη αυτήν την απαξίωση σε γιατρούς και σύστημα τρελαίνεσαι! Από που θα πιαστούμε δηλαδή; Το Θεό και τον γιατρό μας έχουμε.
Και οι γιατροί δηλαδή είναι όλοι πουλημένοι; Αυτοί δεν είναι άνθρωποι, δεν έχουν περιστατικά καρκίνου στις οικογένειές τους, δεν έχουν καμιά ευαισθησία;
Εννοείται πως αν έχουμε να καταγγείλουμε κάτι θα το κάνουμε. Αλλά με το σωστό τρόπο, όπως η Αμαλία, επώνυμα. Και την καταγγελία θα κάνουμε και τα εύσημα θα δώσουμε. Μην τα βάζουμε όλα στον ίδιο κουβά!
Προσωπικά είχα την τύχη να πέσω σε εξαιρετικούς γιατρούς στον Άγιο Σάββα και όλα έγιναν χωρίς να μου ζητηθεί ούτε ένα ευρώ!

Καλό βράδυ σε όλους και συγνώμη για τον τόνο... Αλλά παρά λίγο να με απελπίσετε...

Ionathan 29/4/10, 9:00 μ.μ.  

Λουκία,

σκοπός μου δεν είναι να απογοητεύσω κάποιον που τώρα ψάχνει, για αυτό κάνω τόσα άλλα πράγματα. Να τον ψυλλιάσω θέλω τον καινούριο στον καρκίνο, να ξάρει πως ο κόσμος αυτός δεν είναι αγγελικά πλασμένος, ο κόσμος του νοσοκομείου εννοώ.

Σίγουρα δεν είναι ο κανόνας, είναι ευτυχώς κάποιες εξαιρέσεις αλλά υπάρχουν και γίνονται! Μακάρι να έχουν όλοι την τύχη σου και να πέσουν σε ανθρώπους/γιατρούς! Εγώ δεν την είχα τελικά!

Ότι υπάρχουν ογκολόγοι που σε δέχονται στο γραφείο τους στο Κολωνάκι πρώτα και την άλλη μέρα στο νοσοκομείο να το πούμε ή πειράζει; Για τους πανεπιστημιακούς λέω, που τους δίνει ο νόμος το δικαίωμα να ιδιωτεύουν παράλληλα.

Και για να σε ησυχάσω, με αναγκάζεις να προχωρήσω στο Εγχειρίδιο στο κεφάλαιο Χημειοθεραπείες, είναι το επόμενο. Για να μην ανησυχείς ότι θα φοβηθεί κάποιος που ξεκινάει τώρα την περιπέτεια με τον καρκίνο του.

ΥΓ: Αυτό με τον Θεό επίτηδες το γράφεις κάθε φορά;;; Σκέφτεσαι ότι θα με πιάσει φαγούρα όταν το διαβάσω και γελάς;;;

angel 29/4/10, 9:14 μ.μ.  

Στην τελική δεν με νοιάζει ποιοι τα παίρνουν και από που, χαλάλι τους, μου αρκεί να με κάνουν καλά.

Η φαγούρα σου μάλλον είναι από το TARCEVA. (Ευτυχώς ο Θεός φώτισε κάποιους ερευνητές και το ανακάλυψαν ;-)

Maria Nefeli D 29/4/10, 10:03 μ.μ.  

Γιωργο συμφωνω με οσα γραφεις και δεν το παρακανεις καθολου.. ουτε και εγω ειχα/εχω την τυχη που ευτυχως εχουν καποιοι ανθρωποι οπως η Λουκια.. εμενα τωρα εξαρταται η ζωη μου απο αυτους, η γραφειοκρατεια σε ολο της το μεγαλειο.. μια καταραμενη υπογραφη να βαλουνε κολλαει το χερι τους, γιατι ειδικα εδω στην Κυπρο οι "γιατροι" μας ειναι υπερηφανοι, δεν παραδεχονται οτι δεν μπορουν να με βοηθησουν αλλο και ετσι μου στερουν την ελπιδα για κατι καλυτερο.. ασε που για να μου υπεγραφαν τις χημειοθεραπειες, ειδικα το endoxan επρεπε να τους απειλουσαμε πως θα τους δημοσιοποιησουμε.. με αποτελεσμα μεχρι να παρω την εγκριση ηταν αργα, η ασθενεια προχωρησε χωρις να μου κανει καλο..

αυτα ηδη ειπα πολλα, το μονο που θα σου πω Γιωργο αν χρειαστει ξανακανε σχετικο ποστ (δηλαδη με ολα τα σχετικα που μας ταλαιπωρουν), και το σιγουρο ειναι πως δεν ζουμε σε ενα κοσμο αγγελικο!!

φιλια και καλο ξημερωμα σε ολους

Ionathan 29/4/10, 10:06 μ.μ.  

Λουκία,
Μαζί με τα άλλα που πιστεύω σε αυτό τον αγώνα, πιστεύω και σε σένα! Αν εσύ θες να πιστεύεις στο Θεό για να μου δίνεις δύναμη, τότε να πιστεύεις! Εγώ θα συνεχίσω να πιστεύω σε σένα ούτως ή άλλως!

CKarkali 29/4/10, 10:35 μ.μ.  

δεν θα θεσω το θεμα περι Θεου ( να πω μονο πως η προσευχη βασει επιστημονικων ερευνων επειδη χαλαρωνει το σωμα οταν αυτη γινεται με συγκεντρωση,θεωρειται πως καταπολεμει σε σημαντικο βαθμο το στρες),αυτο που θελω να πω ειναι πως σημερα μεχρι κι ο Τριανταφυλλοπουλος (τον οποίο δεν συμπαθω ιδιαιτερα) εχει θεμα πώς "τρωνε" το δημοσιο χρημα μεσω φαρμακων. Δεν είναι πολύ σχετικό με όλα οσα λέτε αλλα απλά θέλω να δείξω πόση δύναμη κρύβουν οι φαρμακοβιομηχανίες και πώς μας εκμεταλλεύονται.

όσον αφορα τους γιατρούς υπάρχουν από ολα τα είδη.Οταν ψαχνεσαι ψιλλιαζεσαι και ενημερωνεσαι μπορεις να κρινεις τις επιλογες τους και να κανεις αυτο που θεωρείς εσυ σωστο για τον εαυτο σου (σε μερικες περιπτωσεις)

Matriga 29/4/10, 10:55 μ.μ.  

Γιώργο μου, δυστυχώς δεν είναι θέμα δουλειάς. Είναι θέμα υγείας αρκετά σοβαρό εώς ανάλογο... που αφορά σε πολύ δικό μου άτομο.
Εγώ σου έχω καταθέσει και την προσωπική μου εμπειρία και δικών σχετικά με τον Άγιο Σάββα και θα στο πω πάλι. Όπως, παντού έτσι και σ' αυτό το χώρο υπάρχουν οι φωτεινές εξαιρέσεις! Εκεί ξέρω τον γιατρό που έσωσε το θείο μου και μια ξεγραμμένη, σύμφωνα με το Θριάσιο και τον Ευαγγελισμό γνωστή μου, που την σύστησα εκεί. Είχε όγκο πολύ μεγάλο στον εγκέφαλο σε προχωρημένο στάδιο. Πέρασαν 2 χρόνια και οι εξετάσεις της πια είναι πολύ καλές. Και μόνο ότι δεν κάνει θεραπεία πια και ζει, ενώ είχε λίγους μήνες ζωής μου λέει πολλά. Η ελπίδα δεν πρέπει να χάνετε ούτε για τους γιατρούς, αλλά πολύ περισσότερο για την πίστη στο καλύτερο μέλλον.

Θα τα πούμε, μόλις ηρεμήσω καλέ μου φίλε. Εύχομαι περαστικά σ' όλους εδώ και δύναμη κυρίως!

Πολλά φιλιά :)

Ionathan 29/4/10, 11:38 μ.μ.  

Κωνσταντίνα,
λένε ακόμα πως οι προσευχές μεταφέρουν θετική ενέργεια προς το άτομο που σκέφτονται όσοι προσεύχονται. Οι Αμερικάνοι το κάνουν, ζητούν από κόσμο να προσευχηθεί. Πίστη είναι αλήθεια ότι χρειάζεται σε οτιδήποτε, αλλιώς δεν γίνεται τίποτα.

Μαρία,
δεν το ξεχνάω αυτό που μου είπες, μου έκανε πολύ εντύπωση και ίσως μας χρειαστεί κάποια μέρα. Αν χρειαστείς κάτι αυτόν τον καιρό, έστω και παρέα σε κάποια αναμονή, επικοινώνησε. Δεν έχω κάτι καλύτερο να κάνω από το να βοηθήσω κάποιον φίλο, ναι;

Μαράκι,
ξέρω ότι στενοχωρήθηκες τον τελευταίο καιρό, μη δίνεις σημασία σε πολλά όμως. Συνεχίζουμε!

Matriga 30/4/10, 12:08 π.μ.  

Γιώργο,

Και φυσικά δεν θα το ξεχάσεις, γιατί θα στο θυμίζω και γω ;)

Ένα ευχαριστώ θα είναι λίγο γι' αυτό που είπες. Ειλικρινά, το ίδιο ισχύει και για μένα, ε; To ξέρεις πως όταν ηρεμήσω, θα τα πούμε και από κοντά...
Πάντως έχεις να κάνεις κάτι καλύτερο, στα σίγουρα. Να μαζέψεις τις εξετάσεις σου και δύναμη για να πάμε μαζί στο γιατρό για δεύτερη γνώμη. Σκέψου το και το κανονίζουμε!

Καλή δύναμη :)

Ionathan 30/4/10, 8:55 π.μ.  

Μαρία μου,
το ξέρω. Αυτό που δεν κατάλαβα όμως είναι που να πάμε, έχω κάτι εξετάσεις κι εγώ αλλά ... δεν είμαι άρρωστος! ;-)

Matriga 30/4/10, 11:14 π.μ.  

χα χα χα
Πλάκα έχεις Γιώργο! Πάντα έτσι να σκέφτεσαι ;)

Καλή σου μέρα :)

Unknown 1/5/10, 10:16 μ.μ.  

Φίλε Γιώργο,
Κατοικώντας στην Μαδρίτη για πάνω από ένα χρόνο θα σου μεταφέρω τις δικές μου εμπειρίες.
Όταν εγκτασταθήκαμε εδώ μέσα σε ένα μήνα η σύζυγος έμεινε έγκυος. Επειδή στο πρώτο παιδί είχαμε αρκετές δυσκολίες και κατόπιν προτάσεων από Ισπανούς συναδέλφους πήγαμε σε πανεπιστημιακό ιδιωτικό νοσκομείο. Για να μην μακρυγορώ κάναμε μια ιδωτική ασφάλεια και ρώτησα την γιατρό πόσα χρήματα θα ήθελε. Στο "Μητέρα" η γιατρός πήρε 3500 EURO. Η εδώ γιατρός δεν απόρησε με την ερώτηση μου δίοτι είχε κάνει μεταπτυχιακό με Έλληνες και ήξερε την κατάσταση. Εννοείτε ότι δεν ζήτησε τίποτα. Τέλος σου λέω με απόλυτη βεβαιότητα ότι στην Ισπανία δεν πάιρνουν φακελακι.
Όσω για το αρχικό "ερώτημα" σου δεν έχω καμία αμφιβολία ότι πάιρνουν ποσοστά και υπερσυνταγογραφούν. Ένας λόγος που μας που καταστρέψαμε τα ταμέια μας.

Ionathan 1/5/10, 11:11 μ.μ.  

Καλωσορίζω τον φίλο από τα παλιά, Μιχάλη τον "Ταγματάρχη" ;-) Έγινες ρε συ ή ακόμα;;;

Μου έχεις πει και χειρότερα ή καλύτερα μάλλον για την Ισπανία, απορώ πως θα γυρίσετε πίσω όταν έρθει η ώρα! Σε βλέπω μάλλον για το σουβλατζίδικο που έλεγες παρά να γυρνάτε ;-)

Να είσαι καλά φίλε!

Afroditi Dionysopoulou 3/5/10, 7:28 μ.μ.  

http://www.youtube.com/watch?v=0qiY93khAYI&feature=player_embedded#

Δυστηχώς πολλά πράγματα είναι προκλητικά όσο αφορά τις θεραπίες ειδικά όσο αφορά τον καρκίνο! :(

Ionathan 3/5/10, 9:38 μ.μ.  

Αφροδίτη,

με το DCA είχα ασχοληθεί παλιότερα όταν είχα περισσότερο κάθετες απόψεις. Από το τι ψάχνει ο κόσμος στο google, βλέπω πως είναι πολλοί αυτοί που το ψάχνουν.

Δεν ξέρω και δεν μπορώ να πω αν είναι, τουλάχιστον, ακίνδυνο! Ο Δημήτρης είχε πει κάποια στιγμή: ας πάρουν οι καρκινοπαθείς οτιδήποτε ενδέχεται να τους βοηθήσει, αρκεί να μην τους κάνει κακό. Δεν ασπάζομαι αυτή την θεωρία για τον εαυτό μου, την αναφέρω για όσους ίσως τη βρίσκουν ελπιδοφόρα.

Προσωπικά, δεν θα το πάρω ποτέ το DCA, λόγω άποψης.

Να είσαι καλά.

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008, mail@me

Back to TOP  

SYNC BLOGS
free website stats program